“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند


«بیت‌ کوین»می توانددر«دور زدن تحریم »نقش داشته باشد  این مواردراخواهیدخواند:برای استخراج هر بیت کوین 72 مگاوات ساعت برق مصرف می‌شود…«KYC» چیست؟.. «دزدی ماینرها» از CPU کاربران. گردش مالی ارزهای دیجیتال چقدر است؟. « فناوری بلاکچین»چیست؟ «توکن»چیست؟ کدام کشورها معاملات «بیت کوین»دارند؟ رابطه «برق»با بیت کوین ..«برق دزدی» درقالب «ماینر»..شباهت...

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

«بیت‌ کوین»می توانددر«دور زدن تحریم »نقش داشته باشد

این مواردراخواهیدخواند:برای استخراج هر بیت کوین ۷۲ مگاوات ساعت برق مصرف می‌شود…«KYC» چیست؟..

«دزدی ماینرها» از CPU کاربران.

گردش مالی ارزهای دیجیتال چقدر است؟.

« فناوری بلاکچین»چیست؟ «توکن»چیست؟

کدام کشورها معاملات «بیت کوین»دارند؟

رابطه «برق»با بیت کوین ..«برق دزدی» درقالب «ماینر»..شباهت انتقال ارز با «سوئیفت» و بیت کوین..«استخر» چیست؟

آیا از بیت کوین می توان به عنوان ابزار جایگزین سوئیفت استفاده کرد؟.

کدام دستگاه«مجوز ارزدیجتالی» راصادرمی کند؟.

خطر تحریم در کمین سپرده گذاران ارزهای دیجیتال باشناخت IPایرانی.

اسامی ارز های دیجیتالی«رمزدار» :

۱- بیت کوین

۲- اتریوم

۳- ایکس آی پی (xrp )

۴- بیت کوین کش

۵- eos

۶- استلار (stellar)

۷- لیت کوین

۸- تتر

۹- کاردانو

۱۰- مونرو

۱۱- دش

۱۲- اتریوم کلاسیک

۱۳- ZB

۱۴-ریپل (Ripple XRP)

کدام کشورها معاملات «بیت کوین»داشتند؟

برمبنای آخرین آمار این پایگاه تحلیلی در هفته منتهی به پایان سپتامبر ۲۰۱۸، ارز دیجیتال بیت کوین در ایران در این بازه زمانی بالغ بر ۴۳ معامله داشته که می تواند ناشی از سرمایه گذاری مردم برای حفظ ارزش پول و انتظار افزایش قیمت در انتهای سال میلادی پیش رو باشد.

این درحالی است که این ارز در آمریکا طی یک هفته ۱۱۰۶ بار معامله شده است. همچنین چین ۵۳۵ بار، عربستان ۳۴ بار، کره جنوبی ۳ بار، ترکیه ۱۰ بار، اتحادیه اروپا ۳۳۱ بار و روسیه ۲۱۳۱ بار استخراج آزاد بیت کوین داشتند.

در بازه زمانی مورد اشاره، بیشترین حجم معاملات به بیت کوین با ۲۷ درصد، تتر با ۲۱ درصد و اتریوم با ۱۱ درصد معاملات، مربوط می شود.

ارزدیجیتال در کدام کشورها قانونی است

برمبنای بررسی های انجام شده از وضعیت ۷۲ کشور بررسی شده از سوی مرکز ملی فضای مجازی درخصوص وضعیت مقرراتگذاری در حوزه ارزرمزها، مشخص شده است ۲۳ درصد کشورها ذیل قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریستها، نسبت به مقررات گذاری در این حوزه اقدام کرده اند. وضع قوانین برای صرافیها در ۱۶ درصد کشورها اتفاق افتاده و ۱۱ درصد کشورها برای استفاده توسط شخصیتهای حقوقی، ارز دیجیتال را مقررات گذاری کرده اند.

۲۵کشوری که «بیت کوین» راقانونی کرده اند

بررسی ها نشان می دهد که ۱۳ کشور از جمله کانادا، چک و دانمارک بیت کوین را ذیل قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریست ها قرار داده اند. در همین حال ۲۴ کشور از جمله استونی، فرانسه، فنلاند ، آلمان، ایتالیا و کانادا بیت کوین را ذیل مقررات مالیاتی گذاشته اند و در کشوری مانند چین استفاده ارز دیجیتال تنها برای اشخاص حقیقی آزاد است.

از سوی دیگر ۷ کشور از جمله چین، چک و فیلیپین، مقرراتی برای استفاده اشخاص حقوقی از بیت کوین تدوین کرده اند؛ ۵ کشور از جمله اکوادور، چین و روسیه ارز مجازی خود را منتشر کرده اند و ۹ کشور ، روی صرافی های مبادله بیت کوین مقررات وضع کرده اند.

مدیریت ارز دیجیتال

سعید مهدیون، معاون مرکز ملی فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت فعلی ارز رمز در کشور و فعالیت کاربران در این حوزه، توضیح می دهد و با بیان اینکه ارز دیجیتال هم اکنون در کشور معامله می شود، معتقد است که خاصیت پول دیجیتال این است که نظام مدیریت روی آن سخت است.

وی با بیان اینکه ارزرمز با فناوری بلاکچین ( زنجیره بلوکی) عجین شده اما باید این دو را از هم تفکیک بدهیم، می گوید: فناوری بلاکچین با عنوان فناوری، مسائل خاص خود و کاربردهای مختلفی دارد که یکی از این کاربردها «ارز رمزها» هستند. در نتیجه خود فناوری بلاکچین ذاتا مضر نیست و با توجه به کاربردهایی که دارد، مورد تشویق همه است.

« فناوری بلاکچین»چیست؟ «توکن»چیست؟

مهدیون با اشاره به اینکه برمبنای فناوری بلاکچین، دارایی هایی با پشتوانه مبادله می شود که تحت عنوان «توکن» شناخته می شود، می افزاید: به این معنی که بخشی از دارایی مشهود و نامشهود فرد (مانند نرم افزار) به دیجیتال تبدیل می شود. این دارایی ها دارای پشتوانه است و با توجه به مشخص بودن ارزش آن، مشکلی ایجاد نمی شود.

معاون مرکز ملی فضای مجازی با تاکید براینکه زمانیکه از «ارز رمز» صحبت می شود به موضوع بالا که دارایی با پشتوانه است، کاری نداریم، ادامه می دهد: این دارایی با پشتوانه اگر طلا و یا پول باشد، توسط بانکهای مرکزی هر کشوری پشتیبانی می شود و اگر سهام شرکتی نیز بخواهد به دیجیتال تبدیل شود، سازمانهای بورس دنیا از آن پشتیبانی می کنند. در نتیجه کسی مخالف این مدل ارزرمز با پشتوانه نبوده و در چارچوب قوانین و مقررات و ضوابط بورس در هر کشوری مبادله می شود.

«ارزرمز» با پشتوانه در ایران نداریم

مهدیون با بیان اینکه ما هنوز در کشور کار خاصی در زمینه ارزرمزهای با پشتوانه نکرده ایم و این نوع پول دیجیتال در کشور ما وجود ندارد، می گوید: آنچه که معمولا نگران کننده است و ما در رابطه با آن صحبت می کنیم و جنبه های مثبت و منفی آن دیده می شود، کاربردهای پول دیجیتال بدون پشتوانه است که تنها، اقبال مردم ارزش آن را بالا و پایین می آورد و نوسانات آن زیاد است. از جمله این ارزها می توان به «بیت کوین»، «تتر» و «اتریوم» اشاره کرد. این ارزها به دلیل ماهیتی که دارند می توانند نظام های مالی دنیا را دور بزنند و به همین دلیل کشورهای مختلف برای قانونگذاری روی آنها، به فکر افتاده اند.

«KYC» چیست؟

وی موضوع پولشویی، نوسانات اقتصادی به دلیل عدم ورود به گردش مالی و خروج سرمایه از کشورها را از جمله دلایل زنگ خطر ارز دیجیتال بدون پشتوانه عنوان کرده و می افزاید: در این زمینه تنها چیزی که اجماع جهانی به آن رسیده، اصطلاحی است که تحت عنوان KYC شناخته می شود و معادل KNOW YOUR CUSTOMER (مشتریت را بشناس) است.

معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه قوانین KYC با هدف شفاف سازی مالی و جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم تدوین شده تا مبدا و مقصد ارز رمزها مشخص باشد، ادامه می دهد: در قوانین مربوط به KYC تبدیل ارزرمزها به پول واقعی در یک مکان فیزیکی باید انجام گیرد و صرافیهای خاص الکترونیکی از جمله این مکانها است که باید تبدیل این نوع پول در آن انجام شود. به این ترتیب هویت صرافی و نقل و انتقال پول دیجیتال، مشخص بوده و از طریق این مقررات کنترل می شود.

خطر تحریم در کمین سپرده گذاران ارزهای دیجیتال باشناخت« IPایرانی»

مهدیون با بیان اینکه برای تبادلات مالی از طریق پول دیجیتال، اجماع جهانی بر مقررات گذاری و انجام کار قانونی بر این بستر است، می گوید: در کشور ما شرایط کمی سخت تر است. چرا که مقررات گذاری در این زمینه انجام نشده و آنجایی که مردم به این بازار ورود می کنند و می خواهند از طریق این صرافی ها پول نقد را تبدیل به کوین و ارز رمزهای مختلف کنند، این صرافیها و قوانین و مقررات لازم برای آن وجود ندارد. درنتیجه کسانی که می خواهند وارد این بازار شوند، ناچارند از صرافیهای خارج از کشور استفاده کنند.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

IPایرانی را «امریکا» راتشخیص می دهد

عمده صرافی ها در این بازار آمریکایی هستند و تحت قوانین کشور آمریکا و قوانین وزارت بازرگانی این کشور فعالیت می کنند. در نتیجه شرایط تحریم برای آنها وجود دارد و «چنانچه آدرس «آی پی» ایرانی را تشخیص دهند و متوجه شوند که مبدا نقل و انتقال پول، ایران است، هر لحظه امکان تحریم کردن حساب ایران را دارند» و به این ترتیب پول ایرانیها از بین رفته و اجازه دسترسی به آن داده نمی شود.

وی افزود: در بازارهای واقعی سرمایه برای سپرده گذاری قبل از ورود به بازار اصلی، یک بخش دمو(demo) و آموزش وجود دارد و این درحالی است که در مبادله ارزرمزها هیچگونه دمو و آموزشی وجود ندارد و این خطر وجود دارد که شخص، نقاط کلیدی را نشناخته و پس از سرمایه گذاری ضرر کند.

فعالیت صرافی های الکترونیکی قانونی می شود

معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی راهکار فعلی در این باره را به رسمیت شناختن صرافیهای قانونی ارز دیجیتال عنوان می کند و با بیان اینکه به نظر می رسد اگر در ایران صرافیهای شناخته شده قانونی وجود داشته باشد، برخی از مشکلات قابل رفع است و می توان در KYC (شناخت مشتری)نیز نقش جدی بازی کرد، می گوید: وجود صرافیهای الکترونیکی در داخل کشور، رعایت قوانین مربوط به پولشویی و مشخص شدن مبدا و مقصد سرمایه را به همراه خواهد داشت، در این صورت مردم هم می دانند که اهلیت کدام صرافی تایید شده و فعالیت خود در حوزه ارز دیجیتال را از طریق آن پیگیری می کنند.

«ماینر» چیست؟

مهدیون، استخراج کنندگان ارز دیجیتال که با نام «ماینر» شناخته می شوند، را از دیگر بازیگران تاثیرگذار این حوزه عنوان می کند و می گوید: در این زمینه دو بازیگر مهم وجود دارد که یکی، آنهایی هستند که برای این کار، سخت افزار استخراج ارز تولید می کنند و هم اکنون دو شرکت عمده آمریکایی و چینی، این بازار را در اختیار دارند و ما حرف جدی در زمینه تولید سخت افزار استخراج ارز نداریم. برمبنای این سخت افزارها، استخراج ارزرمزها با کارکرد عمومی و بدون پشتوانه ممکن می شود. از سوی دیگر، ماینرها نیز در این بازار خودشان دست به استخراج ارز زده و معامله ثبت کرده و سود آن را دریافت می کنند.

ماینرهای«زیرزمینی» به روی زمین می آیند

وی با اشاره به اینکه برای استخراج ارز دیجیتال در کنار سخت افزار، نیاز به نرم افزارهای عمدتا اپن سورس (منبع باز) نیز است، ادامه می دهد: نگاه در این قسمت کار، یک صنعت تبدیلی است که از برق، ارز دیجیتال تولید می کند و به همین دلیل است که درحالیکه بسیاری کشورها معامله با این ارزرمزها را ممنوع کرده اند اما استخراج آن ممنوع نیست. چرا که این مدل استخراج ارزآوری برای کشورها به همراه خواهد داشت. استخراج ارز و فروش آن در صرافیهای معتبر و تبدیل این ارز به صادرات به نفع کشورها خواهد بود. اما در کشورما هنوز این موضوع به صورت صنعتی شناخته نشده و به همین دلیل به صورت زیرپله ای کار می شود.

معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به «مصوبه شورای پول و اعتبار که بر اساس آن هرگونه فعالیتی در زمینه ارز دیجیتال را برای مبارزه با پولشویی، ممنوع کرده است»، می گوید: اگر فعالیت ماینرها تحت ضوابط خاصی بوده و هدایت شده باشد، ضربه خاصی به اقتصاد نمی زند. باید فعالیت این بازیگران ارزدیجیتال را به رسمیت شناخت تا آنها از فعالیت زیرزمینی دست کشیده و کار قانونی انجام دهند. البته این موضوع نیازمند تعریف یک مدل اقتصادی درست است.

«استخر» چیست؟

مهدیون به بازیگر دیگری که در عرصه ارز دیجیتال فعالیت می کند و با نام «استخر» شناخته می شود نیز اشاره می کند و می گوید:

»استخرها »کسانی هستند که توانایی راه اندازی تشکیلات صنعتی برای استخراج ارزرمز ندارند و از طریق سخت افزارهای کوچک و یا بخشی از ظرفیت پردازشی کامپیوتر خود، اقدام به استخراج ارز می کنند. این استخراج با توجه به اینکه در منزل توسط این ماینرهای کوچک انجام می شود، مصرف بالایی از حجم برق خانگی دارد و ممکن است هزینه برق به صورت تصاعدی محاسبه شود.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

«ماینینگ» صنعت می شود

معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه هم اکنون فعالیت ماینرهای ارز دیجیتال در کشور رسمی و روی زمینی نیست، می گوید: این صنعت در کشور ما به صورت زیرزمینی پیش می رود و به همین دلیل مزایای آن از جمله ارزآوری برای کشور از دست می رود. این استخراج کنندگان عمدتا به ماینرهای بزرگ چینی و روسی متصل می شوند و هیچ قانونی بر فعالیت آنها حاکم نیست..

تجهیزات استخراج ارز دیجیتال معطل مصوبه دولت

مهدیون با اظهار امیدواری از اینکه این مصوبه، فعالیت قانونی بازیگران ارز دیجیتال در کشور را رقم بزند، می گوید: هم اکنون بخشی از تجهیزات مربوط به استخراج ارز دیجیتال به دلیل مشخص نشدن این مصوبه، همچنان در گمرک معطل مانده است.

وی با بیان اینکه بیشتر کشورها فعلا معامله با ارز رمز را ممنوع کرده اند تا KYC و نظام شناخت مشتری و مبارزه با پولشویی راه اندازی شود، می افزاید: در کشور ما نیز تا قبل از مصوبه شورای پول و اعتبار که کمتر از یک سال پیش بود، مقرراتی برای واردات تجهیزات مرتبط با استخراج ارز دیجیتال نداشتیم و این سرورها و کارت گرافیک آن در ذیل تجهیزات الکترونیکی و سرور وارد کشور می شد.

چراواردات تجهیزات با قطع صنعتی گرفته می شود؟

معاون مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: اما پس از آن، مصوبه شورای پول و اعتبار، ورود هرگونه تجهیزات مرتبط را ممنوع کرد تا این تجهیزات به شکل صنعتی قابل ورود نباشد. اگرچه به لحاظ ذاتی هر لپ تاپ و کامپیوتری یک برد گرافیکی دارد اما شکل صنعتی نیست و خانگی است. بنابراین جلوی تجهیزاتی که با قطع صنعتی وارد کشور می شد، گرفته شد.

مهدیون می گوید: هم اکنون نیز منتظر مصوبه دولت برای قانونمندشدن استخراج ارز دیجیتال در کشور هستیم و شنیده ها حاکی است که با توجه به اینکه مخالفتی با صنعتی شدن ماینینگ در کشور وجود ندارد، به زودی این تجهیزات از سوی گمرک استخراج می شوند.

فعالیت استخراج کنندگان «ارز دیجیتال »قانونی می‌شود

وی درباره مصوبه در دست بررسی دولت برای قانونگذاری فرآیندهای مرتبط با ارزدیجیتال، می گوید: این موضوع در کمیسیون های دولت در دست بررسی است. هم اکنون دولت درحال تنظیم یک سند سیاستی است که در آن قرار است بانک مرکزی و بورس ضوابط خود را اعلام کرده و صرافیها و ماینرها شکل قانونی به خود بگیرند.از آنجایی که مرکز ملی فضای مجازی نیز یک سری مطالعاتی دراین باره داشته و در ۶ جلسه کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی روی آن بحث شده است، این فرآیند توسط مرکز ملی فضای مجازی و کمیسیون دولت به صورت هماهنگ با هم جلو می رود و نیازی به سیاست جداگانه ای در شورای عالی فضای مجازی ندارد. مضاف بر اینکه، پیش نویس این مصوبه نیز توسط مرکز ملی فضای مجازی برای شورای عالی فضای مجازی، آماده شده بود اما با توجه به اینکه دولت در این زمینه دیدگاههای هماهنگ دارد، نیازی به طرح آن در جلسه شورا نبود.

شباهت انتقال ارز با «سوئیفت» و بیت کوین

مهدیون با بیان اینکه این مصوبه به زودی تصویب خواهد شد و شخص رئیس جمهور هم به شدت در این رابطه نظر دارد تا هرچه سریعتر تصویب شود، می افزاید: معاملات با ارز رمزهای بدون پشتوانه، فضایی می تواند ایجاد کند که تجارت بین المللی، بهتر پا بگیرد؛ البته اگر شرایط آن کنترل شده باشد. مزیت این ویژگی این است که برای مثال در مقایسه با جابجایی پول از نظام سوئیفت، سرعت آن بیشتر و کارمزدش کمتر است. بنابراین در چارچوبهای هدایت شده تجارتهای خرد، می توان در معاملات از طریق صرافیهای مجاز از ارزرمز استفاده کرد تا بحث پولشویی در کشور مبدا و مقصد دچار مشکل نشود.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

«ساتنا و پایا» چیست؟

معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه هنوز کشور به این نتیجه نرسیده که ارز دیجیتال جایگزین نیازهای تسویه مالی و جایگزین پول ما باشد، ادامه می دهد: هم اکنون نظامهای مالی مانند ساتنا و پایا با سرعت خوبی در داخل کشور درحال سرویس دهی هستند و جایگزین کردن ارزدیجیتال با آنها، جز معضل چیز دیگری به همراه نخواهد داشت. اما اگر این فضا باز شود، شاهد پیشنهادات« استارتاپی» زیادی خواهیم بود و در این زمینه تکنولوژی بلاکچین و توکن می تواند کمک کند.

کدام دستگاه«مجوز ارزدیجتالی» راصادرمی کند؟

مهدیون با بیان اینکه ساماندهی این فضا، قوانین و مقررات را بر فعالیت تمامی بازیگران این فناوری- صنعت، حاکم می کند، افزود: ساماندهی حوزه پولی ارز دیجیتال توسط بانک مرکزی انجام می شود و جواز صنعت ماینینگ نیز باید توسط وزارت صنعت صادر شود. در این حوزه وزارت ارتباطات نقش خاصی ندارد.

«دزدی ماینرها» از CPU کاربران

وی درباره تخلف ماینرها در فضای موجود و استفاده از قدرت پردازش کامپیوتر کاربران که پیش از این نیز از سوی مرکز «ماهر» هشدار داده شده بود، می گوید: در حال حاضر قانونی که برای فعالیت تمام بازیگران ارز دیجیتال از جمله ماینرها حاکم است همان ماده ۳۶ مصوبه شورای پول و اعتبار درخصوص مبارزه با پولشویی است که هرگونه فعالیتی در این زمینه را منع کرده است.

اما موضوع استفاده ماینرها از CPU کاربران، یک ویروس و بدافزار محسوب می شود و فعالیت بدافزار در هر حالتی غیرقانونی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه مطابق قانون جرایم رایانه ای برخورد با اینها مطابق با برخورد با باج افزارنویسی خواهد بود و باید مطابق قانون با آن برخورد شود.

«برق دزدی» درقالب «ماینر»

مهدیون گفت:از آنجایی که هزینه سخت افزار و برق گران است، برخی به اسم« ماینر »از دزدیدن اموال سایرین، سخت افزار دزدی و برق دزدی کرده و حق انشعاب برق و هزینه ظرفیت پردازشی را نمی دهند./۷ آذر ۱۳۹۷مهر

***

آ‌نچه تحت عناوین ارز دیجیتال، بیت کوین، پول مجازی خوانده می‌شود، نوعی پول است که به‌ صورت فیزیکی نیست و وجود آن بر بستر دیجیتال بوده و در فضای مجازی تولید، نگه‌داری و مبادله می‌شود

* ویژگی مهم بیت‌ کوین و سایر ارزهای دیجیتال که وجه‌ تمایز آن با ارزهای رایج جهانی همچون دلار و یورو است عبارت اند است:

۱. انتشار غیرمتمرکز و بی حد و حصر

۱۲.ناشناس بودن معامله کنندگان؛ همین دو مزیت می تواند به نوبه خود بیت کوین را به یک ابزار دور زدن تحریم تبدیل کند.

اما متاسفانه وزارت ارتباطات و بانک مرکزی به عنوان متولیان راه اندازی ارز دیجتال ملی(رمز ارزملی) نتوانسته اند وعده های خود را عملی کنند. درهمین باره گفت وگویی داشته ایم با نیما امیرشکاری مدیرگروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی و سعید خوشبخت کارشناس ارزهای دیجیتال.

ونزوئلا با «پترو» خواست تا جلوی خروج ارز را بگیرد

تسنیم: تولد رمز ارزها از کجا بوده است؟ کشورها به چه قصدی به سمت تولید آن رفته اند؟

امیرشکاری: تولد رمز ارز در سال ۲۰۰۸میلادی(۱۳۸۷شمسی) با انتشار بیت کوین آغاز شد. الان بسیاری از صنایع مثل سلامت و حمل ونقل و بیزینس های مختلف و نهادهای مالی مختلف مثل بورس در صدد استفاده از ارز دیجیتال برای نیازها و خواسته های خود هستند. بنابراین طبیعی هست بعد از آمدن یک ابزار جدید در دنیا مثل ارز دیجیتال ایده پردازی های گوناگونی درباره اش مطرح بشود و یکی از این ایده ها راه اندازی رمز ارز ملی بود که چند کشور از جمله اروپای شرقی مثل استونی ونیز آمریکای لاتین و آسیای شرقی استارت آن را زدند.

درکشور خود ما نیز مسئولان درباره آن صحبتهای زیادی کردند و در پژوهشکده پولی و بانکی هم تحلیل و بررسی شد. اما به جز در ونزوئلا که ارز دیجیتال را به عنوان اوراق قرضه در کشور خود منتشر کرد نمی توان در دنیا رمز ارز ملی موفقی را پیدا کرد. ونزولا در حقیقت ارز دیجیتال «پترو» را وقتی اقتصادش در حال ورشکستگی بود و مردمش در حال مهاجرت بودند منتشر کرد و در ازای فروش پترو، ارزی غیر از ارز رایج ونزوئلا دریافت میکرد. با روش توانست رقمی در حدود دومیلیارد و هفتصد میلیارد دلار پول جمع آوری کند.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

تسنیم: آیا دور زدن تحریمها با رمز ارز سابقه داشته است؟

امیرشکاری: بله سابقه دور زدن تحریم با ارز دیجیتال نیز وجود داشته است اما وقتی پلیس آمریکا متوجه جزئیات و زوایای این تکنولوژی شد آن را ممنوع اعلام کرد و رمز ارز ملی ونزوئلا را نیز مشمول مقررات تحریمی قرار داد. درکشورهای اروپایی الان کاملا خرید و فروش بیت کوین حتی در مغازه رواج دارد. در آلمان در یک نمایشگاه محلی کتاب شاهد بودم که در غرفه ها نوشته شده بود که بیت کوین به جای پول نیز پذیرفته می شود.

یک مزیت جذاب و مهم بیت کوین مخفی بودن آن است

تسنیم: لطفا به شکل ساده ماهیت بیت کوین یا ارز دیجیتال را توضیح دهید؟ تفاوت آن با پول عادی چیست؟

خوشوقت: من سعی میکنم به طور ساده و عامه فهم صحبت کنم بنابراین ممکن است متخصصان ایراداتی وارد کنند اما هدف من ساده سازی هست. اگر شما تراکنش در یک فروشگاه انجام دهید این تراکنش به بانک مقصد میرود و در آنجا بررسی و پردازش میشد که شما موجودی دارید یا خیر و بر اساس آن به شما اجازه خرید میدهد. ایده ارز دیجیتال از آنجا شروع شد که یک نظام پرداختی جدیدی تاسیس بشود که آن دیتابیس و مرکز پردازش تراکنش که دست فقط بانکها و دولتها هست بتواند دست هر کس که میخواهد باشد. بنابر این روش آن دیتابیس که در ساختمان بانک ملی هست را نیز یک فرد عادی نیز میتواند داشته باشد.

این فناوری ارزدیجیتال هست و این امکان را فراهم میکند که اگر یک دیتا بیس مثل بانک ملی تراکنشی را به هر دلیلی تائید نکرد و بلوکه کرد؛ هزاران دیتا بیس و ارز دیجیتال دیگر جایگزین آن بشود. تا قبل از بلاکچین دیتا سنتر دست مراکز خاصی مثل بانکها و دولتها بود ولی الان این قابلیت در اختیار عموم قرارگرفته است.

یک مزیت جذاب و مهم ارز دیجیتال ناشناس بودن آن است اما در مقابل وقتی شما با دستگاه پوز بانک ملی استفاده میکنید بانک حساب شما و فروشنده را کاملا میشناسد بنابراین انتقال می دهد. اما در شبکه ارز دیجیتال با اینکه نقل و انقالات گسترده مالی انجام میشد اما قابل شناسایی نیست و فقط هویت شما تعدادی عدد غیرقابل شناسایی هست. بنابراین همه اطلاعات را افراد را می بینیم اما نمی دانیم برای که هست.

فقط کمتر از ۱۰کشور بیت کوین را غیرقانونی می دانند

تسنیم: ویژگی های خاص بیت کوین دقیقا مزایایی دارد؟ آیا همه کشورها آن را مفید و قانونی می دانند؟

خوشوقت: دو ویژگی مهم: ۱.غیرمتمرکز بودن ۲. مخفی بودن؛ باعث شده که ارزهای دیجیتال بلوکه نشوند و و نیز اینکه کسی هم نتواند جلوی انجام تراکنش شما را بگیرد. طبیعتا این دو ویژگی باعث می شود که این ارز اول ازهمه مورد اقبال خلافکاران قرار بگیرد تا بتوانند قوانین را دور بزنند از سوی دیگر برای عموم مردم نیز جذاب می شود و همین باعث می شود که برای پلیس و قانون گذار هم اهمیت بیشتری پیدا کند.

الان در دنیا کمتر از۱۰کشور مثل بولیوی، بنگلادش، اکوادور و … بیت کوین را غیر قانونی اعلام کرده اند

و در کشور ما نیز طبق اساسنامه بانک مرکزی کاملا یک دارایی کاملا قانونی شناخته می شود. بنابراین در خیلی از کشورهای پیشرفته مجاز و دارای مقررات خاص به خودش هست.

الان در آمریکا اگر بیت کوین داشته باشید حتما باید خوداظهاری کنید. اما اگر این کار را نکنید در هر جایی شما این بیت کوین را به دلار یا سایر ارزها چنچ کنید قطعا متوجه شما می شوند. مرحله چنچ کردن ارزهای دیجیتال در صرافی ها سخت ترین مقررات را برای کنترل پولشویی و تخلفات و … دارند.

* ایران ۳ هدف از تولید رمز ارزملی دارد اما فعلا در حد حرف باقی مانده است

تسنیم: چه کشورهایی بیت کوین بومی یا رمز ارز ملی را اجرایی کرده اند؟ اهدافشان از این کار چه بوده است؟

خوشوقت: رمزارزملی با رویکرد دور زدن تحریم ها اولین بار در ونزوئلا اجرایی شد تا بتواند به وسیله آن از خروج سرمایه جلوگیری کند. روسیه هم با تولید رمزارز ملی با پسوند روبل در صدد برآمد تا بتواند از طریق یک ارز قدرتمند جدیدی به جهان ارائه دهد و آن را در برابر دلار آمریکا علم کند. چین هدفش از تولید رمز ارز ملی شفافیت نظام بانکی اش بود. سوئد هدفش از رمز ارز ملی جایگزینی ارزدیجیتال به جای پول نقد در جامعه خود بود.

اما در ایران رمز ارزملی با سه هدف: دور زدن تحریمها، جایگزین پول نقد در جامعه و مبادلات مالی بین المللی مطرح گشت. همچنین طرح ایجاد یک ارز رمز منطقه ای با چند کشور محدود، برای دور زدن تحریم هم مطرح شد که البته باید گفت همه این ادعا فقط در حد حرف و وعده باقی ماند و اجرایی نشد. در حقیقت فقط ایران است که به فکر دور زدن این تحریمها با رمز ارز ملی است.

*راحت ترین راه دور زدن تحریم پیمان های پولی هست؛ بیت کوین راه دشوار تری هست

تسنیم: آیا از بیت کوین می توان به عنوان ابزار جایگزین سوئیفت استفاده کرد؟ بیت کوین چقدر میتواند از دید آمریکا مخفی بماند؟

امیرشکاری: همان اندازه که بلاکچین می تواند مخفی باشد همان اندازه هم می تواند شفاف بشود. اتفاقا اگر بیت کوین در دست نهادهای دولتی مثل صرافیها و بورس و… قرار بگیرند کاملا شفاف میشوند. الان حدود ۵۰۰۰ ارز دیجتال در دنیا موجود است که دولت یا بخش خصوصی متناسب با اهداف خود آن را تولید کرده اند. الان ریپل یک ارزدیجتال بین بانکی در اروپا بود که به خاطر کارمزد بالای سوئیفت (نه به خاطر مخفی شدن)، قصد داشتند ریپل را جایگزین کنند.

بنابراین ریپل اصلا به منظور دور زدن تحریم نبود بلکه اساسا ریپل کاملا شفاف بود. اصلا راحت تر آن بود که تحریم را با پیمانهای پولی دوجانبه دور زد و نیازی به بیت کوین نبود. به گونه ای ایران با کشورهایی مثل هند و روسیه و… قرارداد تبادل ارز رایج دو کشور به جای دلار را امضا کند. اگر این کشورها بخواهند برای دور زدن تحریم به ایران کمک کنند راه ساده اش پیمان پولی است و الا بیت کوین هم فایده ای نخواهد داشت.فناوری ارز دیجتال به ایران توانایی دور زدن تحریم نمی دهد بلکه علاقه مندی و خواستن سایر کشورها اصل اولیه برای دور زدن است همان گونه که اروپا خواست و اینستکس را تاسیس کرد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:شبکه پرداخت ریپل (RippleNet) و ارز دیجیتال ریپل (Ripple XRP) در سال ۲۰۱۲ ره اندازی شد. ریپل به بانک ها و موسسات بزرگ متصل می ‌شود، تمام تراکنش ها در دفترغیرمترکز ریپل (XRP Ledger) ثبت می شوند.

هر تراکنش در ریپل ،بین۳تا چهار ثانیه انجام می شود.درحالیکه« بیت کوین» حدود دو دقیقه طول می‌کشد.

پروتکل ریپل (باتوکن XRP شناخته می شود) برای انجام تراکنش‌های تقریبا لحظه‌ای و مستقیم بین دو طرف است. هر نوع ارزی(حتی طلا) می‌تواند در این بین رد و بدل شود./پایان توضیح مدیریت سایت.

با بیت کوین نمی توان معاملات نفتی کرد

تسنیم: چرا می گویید که دور زدن تحریم با بیت کوین دشواری دارد؟ آیا نمی شود در تجارتمان به جای دلار از بیت کوین استفاده کرد؟

امیرشکاری: بیت کوین شاید بتواند برای تجارت های کوچک و متوسط قابل انجام باشد. اختراع اسناد و ضمانتنامه بانکی مثل ال سی و پیام رسان هایی مثل سوئیف در دنیا به خاطر جلب اعتماد دو شخص معامله کننده هستند و همه این سازوکارها به خاطر تجارت راحتتر و مطمئن تر بنا شده است. اما بیت کوین این سازوکارهای اطمینان بخش را ندارد بنابراین جلب اعتماد طرف معامله شما سخت می شود زیرا جایی نیست که ضمانت معامله را بر عهده بگیرد اما معاملات با سوئیف اینگونه نیست. بنابراین ممکن یک تاجر کوچک عروسک بتواند پرداخت خود را به چین با بیت کوین انجام دهد اما در تجارتهای بزرگ فولاد، سیمان، نفت و… به علت فقدان سازوکارهای ضمانتی اعتماد تجاری بین طرفین صورت نمی گیرد و کار را غیرممکن می کند.

اولین معامله تجاری با بیت کوین در سال ۲۰۱۳میلادی( ۱۳۹۲شمسی) بین ژاپن و سنگاپور مبادله ابریشم انجام شد و به جای پول از بیت کوین استفاده شد ولی هر دو کشور سازوکارهای ضمانتی بانکی در معاملات رایج بین المللی را رعایت کردند و به نوعی از یک رمز ارز پیشرفته به نام smart contract استفاده کردند که یک پله قوی تر از رمز ارز هست چراکه می توانند برنامه نویسی بشوند و بتوانند در پارامترهایش شرط گذاشته شود مثل اینکه گفته شود اگر فلان کار انجام شد بیت کوین پرداخت شود و به نوعی یک قراردادی هست دو کامپیوتر باهوش مصنوعی خود با یکدیگر منعقد می کنند و نه دو بانکدار در شعب بانکی. بنابراین این اسمارت کانترکت ها هم دست و پا گیری های سوئیفت را به یک شکلی خواهد داشت اما کمتر است.

۸مانع و پیش شرط برای دور زدن تحریم با بیت کوین

تسنیم: دو ویژگی: ۱.غیرمتمرکز بودن ۲. مخفی بودن که گفتید نمی تواند ما را در دور زدن تحریم ها توسط بیت کوین کمک کند؟

خوشوقت: یک مزیت بیت کوین این است که پرداخت ارزان تری را برای گردشگران دارد چراکه هزینه های چنچ کردن و کارت بانکی بر آن سوار نمی شود و هرجا به عنوان یک ارز بین المللی می توانید از آن استفاده بشود.بنابراین برای خرید کالاهای کوچک در مغازه ها مناسب هست. اما اگر بخواهیم پارا فراتر بگذاریم و از آن برای واردات و صادرات و دور زدن تحریم ها استفاده کنیم چند پیش شرط و مشکل دارد:

۱.اول باید کشوری قصد فروش کالا به ما را داشته باشد چراکه در دوره اوباما نوع تحریم در خرید و فروش نبود بلکه فقط در نقل و انتقالات پول توسط بانکها مورد تحریم بود اما در تحریمهای جدید اوفک تصریح بر ممنوع بودن خرید و فروش با ایران تاکید کرده است. اکثر کشورهایی که با ایران معامله می کنند وحشت از خرید و فروش دارند و مسئله نوع پرداخت برایشان مهم نیست.

۲.با این شرایط اگر شرکت خارجی راضی به معامله شد و بخواهد فاکتور با نوع پرداخت بیت کوین تهیه کند ممکن نیست چراکه فعلا گمرک و وزارت بازرگانی ایران بیت کوین را قبول نمی کند و اگر کالا وارد شود قاچاق محسوب می شود چراکه بیت کوین را ارز قانونی نمی دانند.

۳.اگر هم این مراحل حل شد و ما به فروشنده خارجی بیت کوین پرداخت کردیم، طبیعتا فروشنده خارجی بیت کوین را به صرافی کشور خود می برد برای چنچ کردن و در این حال قطعا دولت از او خواهد پرسید که این حجم از بیت کوین را از کجا آورده است؟ بنابراین لازم است که دولت آن کشور نیز با ایران همکاری داشته باشد.

۴.حتی اگر فروشنده خارجی نخواهد بیت کوین خود را چنچ کند و بخواهد دوباره با بیت کوین خود با کسی دیگری معامله کند. بازهم یک مشکل وجود دارد. دولت های اروپایی به میزان تولید و مواد اولیه های موجود در کارخانه ها دسترسی اطلاعاتی دارند و قطعا آنها را بازخواست می کنند که کالای خود را چه کرده اند و به کجا فروخته اند.

۵.یک مشکل دیگر بانکی است که فروشنده خارجی در آن حساب دارد و می تواند از منشا بیت کوین از او بازخواست و پرس و جو کند. چراکه به خاطر شرایط تحریمی برای بانک خارجی مهم است که پول از کجا آمده است.

۶.اگر تمام مشکلات بالا حل شد حالا باید پرسید تاجر ایرانی بیت کوین از کجا بیاورد برای پرداختهای تجاری خود؟ مثل دلار بیت کوین هم باید به بازار تزریق شود و استخراج بیت کوین هزینه بر است. ما می توانیم بیت کوین استخراج کنیم. الان اگر یک میلیارد دلار در استخراج بیت کوین سرمایه گذاری کنیم و تجهیزاتش را بخریم می توانیم در عرض یک سال یک میلیارد دلار بیت کوین استخراج کنیم.

۷.استخراج دو مشکل دارد. اولا اینکه باید ابتدا یک میلیارد دلار از کشور خارج کنیم تا تجهیزات وارد کنیم که مساوی با خروج ارز است. دوما اینکه اگر استخراج کردیم یک میلیارد دلار حدود ۱٫۵درصد از تجارت خارجی ایران است که خیلی ناچیز است.

۸.همچنین بیت کوین هایی که غیر قابل رصد باشند نوسانات قیمتی سنگینی دارند به طور ساعتی تغییر قیمت می دهد. بیت کوین که غیر نوسان دار به یک نقطه مرکزی وصل هستند که قابل رصد هستند و به درد دور زدن تحریم نمی خورند.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

تسنیم: استخراج بیت کوین به چه شکلی صورت میگیرد؟

امیرشکاری: همانگونه که طلا استخراج می شود در بیت کوین هم استخراج کننده هایminer هستند و تامین کننده نقدینگی به وسیله دیتا سنترهای کامپیوتری بزرگ انجام می دهند و بیت کوین تولید می کنند. هزینه و تجهیزات استخراج خودش یک صنعت دیگری را نیاز دارد که خودش زیرساختهای خاص خود را دارد./۳۱ خرداد ۱۳۹۸تسنیم

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

قرار شده وزارتخانه‌های متعدد به همراه بانک مرکزی برای تعیین تکلیف تولید بیت کوین در کشور تصمیم گیری کنند.

سعید زرندی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با تولید بیت کوین در کشور که بعضاً توسط برخی واحدهای تولیدی صورت می گیرد، اظهار داشت: هنوز در رابطه با تولید بیت کوین تصمیم نهایی در کشور اتخاذ نشده و همین موضوع موجب شده تا ما نتوانیم برخورد لازم را با واحدهای تولیدی که در این حوزه فعالیت می‌کنند داشته باشیم.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

وی با اعلام اینکه پیشنهادات مختلفی در حوزه تولید بیت کوین در کشور مطرح شده است، افزود: اگر بخواهیم این موضوع را به عنوان یک کار تولیدی بشناسیم باید چارچوب های آن تعریف و مکانیسم نظارت را تهیه کنیم اما مهم اینجاست هنوز این فعالیت به نام کار تولیدی تعریف نشده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت گفت: در بخش قیمت برق با دریافت دو تا سه برابری هزینه‌ها می‌توان مدیریت مصرف انرژی را در واحدهای تولیدی که در حوزه بیت کوین فعالیت می کنند انجام دهیم علاوه بر این پیشنهادات دیگری هم در این رابطه مطرح شده است که برای اجرایی شدن آنها نیازمند تصمیم گیری کلی وزارتخانه ها و سیاست دولت هستیم.

معاون وزیر صنعت با اعلام اینکه بسیاری از کشورها برای تولید این ارزهای دیجیتال تردید دارند، تصریح کرد: کنگره آمریکا تلاش زیادی برای جلوگیری از تولید بیت کوین انجام می‌دهد چرا که این نوع ارز ابزاری برای دور زدن تحریم‌ها به شمار می‌آید.

زرندی با اشاره به اینکه اگر در این رابطه تصمیم گیری سریعی نشود تولید این نوع ارز در کشور به فعالیت‌های زیرزمینی منجر خواهد شد، اظهار داشت: تاجایی که بنده اطلاع دارم در تعدادی از کمیسیون های دولت این موضوع در دست بررسی است و قرار شده وزارتخانه های متعدد به همراه بانک مرکزی تصمیم گیری لازم را برای تعیین تکلیف تولید بیت کوین در کشور انجام دهند.

وی تأکید کرد : باید در مورد بیت کوین تهدید و فرصت های این موضوع بررسی و در نهایت با در نظر گرفتن این نکات تصمیم مناسب اتخاذ شود.

زرندی در خصوص صحبت های اخیر مدیرعامل برق منطقه‌ای استان البرز مبنی بر شناسایی ۳۰۰ تا ۵۰۰ واحد صنعتی و خصوصی که از برق یارانه‌ای برای استخراج ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، گفت: استان البرز حدود ۳ هزار واحد صنعتی دارد و با توجه به صحبت های این مقام مسئول باید یک ششم این واحدها مشغول تولید بیت کوین باشند که به نظر من این ارقام نادرست است و باید دقت عمل بیشتری در این خصوص انجام شود./۱۲ تیر ۱۳۹۸تسنیم

رابطه «برق»با بیت کوین

هر کیلووات‌ساعت برق در ایران با قیمت ناچیز ۰.۰۰۶ دلار به فروش می‌رسد. در حالیکه هزینه برق ارائه شده در منطقه جنوب غربی چین معمولاً در طول فصل آب در تابستان حدود ۰.۱ یوان (۰.۰۱۵ دلار) در هر کیلووات ساعت می‌رسد و در فصل زمستان نیز تا ۰.۰۴ دلار در هر کیلووات ساعت افزایش می‌یابد

محاسبات نشان می‌دهد قیمت برق ۸ تومانی ایران معادل ۲۰ تا ۴۰ سنت در هر کیلووات ساعت در کشورهای خارجی است؛ در حالی که برق صنعتی ایران حدود ۰.۶ سنت و برق اداری ۲ سنت را بر مبنای دلار به خود اختصاص می‌دهند که رقمی بسیار ناچیز است. بنابراین تولید ارزهای دیجیتال در ایران بسیار رونق گرفته و البته ارزان تمام می‌شود.

مجید حسینی‌نژاد، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در گفتگو باخبرنگار مهر گفت: تولید ارزهای دیجیتال در ایران رونق گرفته و متأسفانه هیچ‌گونه نظارتی هم بر روی آن صورت نمی‌گیرد؛ این در شرایطی است که عمده کشش تولید ارز دیجیتال در ایران به دلیل ارزان تمام شدن آن و البته استفاده غیرمجاز از برق‌های ارزان قیمت است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که دستگاه‌های معمولی تولید ارز دیجیتال در بازارهای جهانی ۲۰۰ دلار هزینه دارند که با توجه به اینکه دولت واردات آنها را ممنوع اعلام کرده است، این دستگاه‌ها از سوی قاچاقچیان وارد بازار ایران می‌شود و به نرخ ۳۰۰ دلار فروخته می‌شود؛ پس ۱۰۰ دلار سود، نصیب قاچاقچیان می‌شود.

حسینی نژاد گفت: دولت باید هر چه سریع‌تر سیاست خود در این حوزه را مشخص کرده و البته از عوائد آن نیز بهره مند شود؛ این در شرایطی است که هر جایی برق مازاد وجود داشته باشد می‌توان بر اساس همین ضوابط و دستورالعمل‌ها، ارز دیجیتال تولید کرده و بازگشت سرمایه مناسبی هم داشته باشد؛ مشروط بر اینکه حقوق دولتی را هم بپردازند. این در حالی است که نرخ بیت کوین اگر حتی ثابت بماند ۲۰۰ درصد سود دارد. یعنی هر ۱۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری، معادل ۲۰۰ هزار دلار برداشت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: دولت باید هر چه سریع‌تر سند و استراتژی به روز، کارآمد و مشخصی در حوزه تولید و تجارت ارزهای دیجیتال تدوین و اجرا کند و عوائد ناشی از آن را نیز مورد بهره برداری قرار دهد؛ به خصوص اینکه در شرایط تحریم، استفاده از ارزهای دیجیتال می‌تواند درآمد مستقیم ارزی برای کشور ایجاد کند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، گفت: حتی می‌توان از گاز استفاده کرده، نیروگاه برق احداث کرد و در شرایط تحریم درآمد مستقیم ارزی داشت.

گردش مالی ارزهای دیجیتال چقدر است؟

بر اساس آمار رسمی، ۳۰۰ میلیارد دلار، ارزش صنعت ارزهای رمزپایه در دنیا است که این رقم متوسط یک درصد ارزهای موجود دنیا است. این در حالی است که ارزش کل ارزهای دنیا ۸۰ تریلیون دلار است.

کشورهایی نظیر روسیه و چین برای غلبه بر هژمونی دلار، تجارت بر پایه رمزارزها را پذیرفته و توسعه داده‌اند./۲۹ خرداد ۱۳۹۸مهر

استخراج هر واحد بیت کوین در ایران ۷۲ هزار کیلووات برق مصرف می‌کند

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

برای تولید هر واحد بیت کوین ۳۵ میلیون تومان یارانه دولتی مصرف میشود.

استخراج بیت کوین، که یکی از مشهورترین ارزهای دیجیتال جهان است، این روزها به کسب و کار خیلی‌ها تبدیل شده است. کسب و کاری که عمدتاً به صورت زیرزمینی انجام می‌شود. استخراج بیت کوین به وسیله پردازنده‌های قوی و به اصطلاح ابر کامپیوترها انجام می‌شود که طبیعتاً برق زیادی را هم مصرف می‌کنند.

چند ماهی می‌شود که استخراج ارز دیجیتال در ایران به دلیل ارزان قیمت بودن نرخ برق رواج زیادی پیدا کرده است. بنا بر گفته کارشناسان استخراج هر واحد بیت کوین در ایران ۷۲ هزار کیلووات برق مصرف می‌کند،

این در حالی است که در کشور ما به ازای هر کیلووات برق ۵۰۰ تومان یارانه تعلق می‌گیرد. با این حساب برای تولید هر واحد بیت کوین در ایران، حدود ۳۵ میلیون تومان یارانه دولتی مصرف می‌شود.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

پای چینی‌ها هم در میان است!

این موضوع به حدی سودآور است که شایعه برخی اتباع خارجی در ایران همچون چینی‌ها در ایران برای استخراج بیت کوین دو سالی است که مطرح می‌شود.

سایت معتبر ۸btc در گزارشی آورده است: «از اواخر سال ۲۰۱۸، کشور ثروتمند خاورمیانه، ایران، به نقطه عطفی برای چینی‌ها تبدیل شده است. به دلیل کمبود قیمت برق این کشور روزانه شمار ماینرهای بیت کوین افزایش می‌یابد چرا که هر کیلووات‌ساعت برق در ایران با قیمت ناچیز ۰.۰۰۶ دلار به فروش می‌رسد. در حالیکه هزینه برق ارائه شده در منطقه جنوب غربی چین معمولاً در طول فصل آب در تابستان حدود ۰.۱ یوان (۰.۰۱۵ دلار) در هر کیلووات ساعت می‌رسد و در فصل زمستان نیز تا ۰.۰۴ دلار در هر کیلووات ساعت افزایش می‌یابد

با یک ضرب و و تقسیم ساده مشخص است که هزینه برق تولید بیت‌کوین در خاک چین، در فصل تابستان ۲.۵ برابر بیشتر از ایران و در فصل زمستان ۶.۶ برابر ایران است!

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

تولید بیت‌کوین به گاوداری‌ها، مدارس و مساجد هم رسیده!

موضوع استخراج ارز دیجیتال در ایران آنقدر جدی شده که در روزهای گذشته نیز معاون وزیر نیرو نیز نسبت به آن واکنش منفی نشان داد. «همایون حائری» معاون امور برق و انرژی وزیر گفته است: «روند رو به رشد راه‌اندازی واحدهای استخراج ارز دیجیتال، به گونه‌ای است که در برخی مراکز برخوردار از تعرفه برق رایگان مانند مساجد و مدارس نیز شاهد استخراج بیت کوین هستیم!

برای استخراج هر بیت کوین ۷۲ مگاوات ساعت برق مصرف می‌شود که اگر ادامه پیدا کند می‌بایست تا حدود ۲۵۰ مگاوات از توان تولید خود را صرف تأمین برق این واحدها کنیم.»

حائری گفت: «اگر این رشد مصرف ادامه پیدا کند وزارت نیرو ناگزیر به ایجاد تعرفه صادراتی برق، برای استخراج کنندگان بیت کوین خواهد بود.»

مقدارتولید«برق»نیروگاه بوشهر

گفتنی است ۲۵۰۰ مگاوات برق مصرفی، مقدار معادل ۲.۵ برابر برق تولیدی از نیروگاه بوشهر است. حالا باید دید دولت در شرایطی که احداث ظرفیت جدید و سرمایه گذاری در صنعت برق دشوار است، تدابیر خود را برا این موضوع تا چه اندازه عملی خواهد کرد.

جهش «بیت‌کوین»از۵هزار به ۸۰۰۰ دلار

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

پس از سقوط گسترده قیمت ارزهای مجازی در انتهای سال گذشته، قیمت بیت‌کوین حالا به حدود ۸۰۰۰ دلار جهش کرده است، که بالاترین سطح ۹ ماهه است.

به گزارش راشاتودی، پس از سقوط گسترده قیمت ارزهای مجازی در انتهای سال گذشته، قیمت بیت‌کوین حالا به حدود ۸۰۰۰ دلار جهش کرده است، که بالاترین سطح ۹ ماهه است.

علت این رشد ناگهانی چیست؟

قیمت بیت‌کوین که در اوایل ماه جاری، حدود ۵۰۰۰ دلار بود، ظرف هفته گذشته با ۴۰ درصد جهش مواجه شد. علی‌رغم برخی نوسانات که گاهاً با افت قیمت همراه بوده است، قیمت بیت‌کوین که در حال حاضر رکوردهای امسال خود را به طور پیاپی جا به جا کرده است، در مسیر عبور از ۸۰۰۰ دلار قرار دارد.

درحالی که هیچ عاملی را نمی‌توان به تنهایی دلیل این افزایش قیمت دانست، آلکس کروگر، یک تحلیل‌گر برجسته ارزهای دیجیتال، می‌گوید که این روند نشان دهنده خرید ارزهای دیجیتال به صورت عمده و سازمان‌یافته توسط برخی از نهادها است و به علت خرده‌فروشی نیست.

کتلین پرنا، تحلیلی‌گر ارزهای دیجیتال، می‌گوید: قیمت بیت‌کوین که روز دوشنبه ۷۳۰۰ دلار بود، ممکن است تحت تأثیر اخبار افزایش تنش‌های تجاری بین چین و آمریکا جهش کرده باشد و احتمال بازگشت آن به ۶۰۰۰ دلار وجود دارد./۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ مهر

بیت کوین،یک نوع قمار است وتبانی،معامله صوری است،پشتوانه مالی ندارد،کشورهای پیشرفته صنعتی «بیت کوین»راقبول ندارند!

وی با بیان اینکه آن‌چه امروز معروف است بیت کوین را پول می‌دانند ولی ما باید هر دو صورت را در نظر بگیریم، افزود: در صورتی که آن را پول فرض کنیم این سوال طرح می‌شود که آیا می‌تواند پول بدون پشتوانه باشد یا خیر؟

کسی برای خود این را در فضای مجازی اعتبار کرده که پول است و بر اساس آن معاملات شکل می‌گیرد بنابراین این پول پشتوانه و اعتباری ندارد و قدرتی و دولتی پشتوانه آن نیست.

وی ابراز کرد: پول از چیزهایی است که اعتبار جلیل العقلا را لازم دارد و لذا اینکه جمعی آمدند برای خودشان اعتبار کردند و در اثر ارتباط با کاربرها پولی در قبال آن داده می‌شود اعتبار ندارد؛ امروز سرمایه بیت کوین ۲۰۰ میلیارد دلار است و اگر امروز ۲۰۰ میلیارد دلار از بیت کوین خارج کنند، هیچ ارزشی در آن باقی نمی‌ماند.

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

فاضل لنکرانی گفت: در فقه غرر حین معامله مورد نهی است در فرض این که غرر به معنای خطر باشد، ادعای ما این هست که در حین معامله بیت کوین، غرر وجود دارد.

در بیت کوین طرف معاوضه‌ای وجود ندارد،عقلا معامله‌ای را صحیح می‌دانند که هر طرف آن چیزی نصیبش بشود.

در این جا عوضی وجود ندارد و نمی‌توان به آن گفت پول و نه می‌توان گفت مال بلکه آن را به حباب ارزی تعبیر می‌کنند که در یک لحظه ممکن است از بین برود.

بیت کوین نوعی «قماربازی»است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم : این ارز از مصادیق اکل مال بالباطل است به طوری که انسان پولی را بدهد و چیزی به دست نیاورد مانند قمار که بازنده، پولی داده ولی چیزی نصیبش نمی‌شود.

با همه این مسائل که بیت کوین پشتوانه ندارد، صدق معامله در آن مشکوک است، اکل مال بالباطل است و مسئله «غرر »در آن مطرح است لذا با ضوابط فقهی که داریم نمی‌توانیم آثار صحت را بر معامله با آن قائل شویم،در مال باید رغبت جمیع عقلا نسبت به آن وجود داشته باشد.

بیت کوین«تبانی»است

بیت کوین تبانی بر مالیت است، از اصل مال در آن خبری نیست و علاوه بر این از مفاهیمی است که عرف جامعه آن را نه پول می‌داند و نه مال.

پولشویی بابیت کوین

آیت الله لنکرانی: از طریق بیت کوین به راحتی امکان پولشویی وجود دارد چون که مبدا و مقصد آن نا مشخص است.

درکشورهای پیشرفته«بیت کوین»اعتباری ندارد

این روحانی حوزه علمیه قم گفت : در کشورهای پیشرفته هنوز این ارز اعتباری ندارد و تنها سرمایه جهان سوم است که به این صورت آن را جذب می‌کنند.

۱۰۰ هزار مشتری درایران

وی تصریح کرد: بیت کوین اکنون حدود ۱۰۰ هزار کاربر در ایران دارد که آیا این افراد می‌توانند سرمایه خود را بازگردانند.

آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی(رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار) در نشست علمی «بیت کوین از نظر فقه» که ظهر شنبه ( ۱۸ اسفند ۱۳۹۷)در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد/خبرگزاری مهم

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:دراین خبراصلاحات اندکی انجام گرفت،انتخاب تیرمناسب سخنان گوینده.

محبوبیت«بیت کوین»

به گزارش«آسین ایج» ارزهای دیجیتال در سال های اخیر برای انجام تبادلات مالی بسیار محبوب شده اند و اگر چه از آنها برای پولشویی و غیره نیز سواستفاده هایی به عمل می آید ولی در مجموع کاربرد این ارزها روز به روز در حال افزایش است.

بر اساس بررسی های کاسپراسکای ۱۳ درصد از مردم جهان تا به حال از ارزهای دیجیتال برای خرید کالا و خدمات استفاده کرده اند. .

“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند“بیت‌ کوین”چیست؟ارزهای دیجیتالی”رمزدار”کدام کشورهامعاملات بیت کوین دارند

تعداد کسب و کارهایی که از ارزهای دیجیتال برای تبادلات مالی استفاده می کنند روز به روز در حال افزایش است که از جمله آنها می توان به خرده فروشی ها، مشاغل مربوط به فروش غذا و غیره اشاره کرد. البته استفاده از این ارز برای سرمایه گذاری نیز بیشتر شده است./۵ اسفند ۱۳۹۷مهر

تأثیرمرگ «مدیرسایت»در فعالیت مشتریان؟

به دنبال درگذشت مدیر یک سایت خرید و فروش ارز دیجیتال در کانادا، ۱۴۵ میلیون دلار پول متعلق به کاربران سایت بلوکه شد.

به گزارش«زددی نت» سایت QuadrigaCX از جمله سایت های محبوب تبادل ارز دیجیتال در کانادا بوده که بر اساس قوانین این کشور پس از مرگ ادمین یا مالک آن، فعالیت آن باید به طور کامل متوقف شود تا بعد از طی شدن برخی فرایندهای حقوقی امکان تعیین تکلیف پول های کاربران به وجود آید.

گری کاتن مدیر سایت QuadrigaCX در دسامبر سال ۲۰۱۸ به دنبال ابتلا به بیماری در کشور هند درگذشت. وی تنها فردی بود که به کیف پول دیجیتال سایت یادشده دسترسی داشت. بعد از مرگ وی تبادلات مالی بر روی این سایت به مدت یک ماه ادامه یافت و تنها دو هفته قبل بیوه وی این موضوع را به طور رسمی اعلام کرد.

این مساله باعث شد تا کاربران برای خارج کردن کامل پول های خود از سایت یادشده تلاش کنند که عدم دسترسی دیگر مدیران سایت به کیف پول دیجیتال اصلی آن انجام چنین کاری را ناممکن کرده است.

کارشناسان امنیتی بیم دارند که هکرها از وضعیت نابسامان این سایت سوءاستفاده کرده و با شناسایی یک آسیب پذیری امنیتی بالاخره راهی برای سرقت پول های بلوکه شده آن بیابند./۱۴ بهمن ۱۳۹۷مهر

دورزدن تحریم و دورزدن قانون

افرادی که روز پنجشنبه(۲۱ آذر ۱۳۹۸)با تهدید به بمب گذاری در برخی نقاط آمریکا و کانادا ترس و وحشت آفریده بودند خواستار دریافت ۲۰ هزار دلار باج به بیت کوین شده بودند.

به گزارش آسین ایج، باجگیران با ارسال صدها پیام تهدید آمیز برای صاحبان مشاغل، ادارات دولتی و مدارس تهدید به بمب گذاری کرده بودند، اما هیچ یک از ادعاهای آنها معتبر نبود.

در این میان علاقه روزافزون تروریست ها به استفاده از بیت کوین برای باج خواهی موجب نگرانی گسترده شده است. بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال از مدتها قبل مورد توجه جنایتکاران سایبری بوده اند. علت این امر عدم امکان ردگیری و شناسایی افراد رد و بدل کننده این ارزهاست.

بررسی های موسسه امنیتی Chainalysis نشان می دهد از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ میزان پرداختی باج های آنلاین در دنیا با استفاده از بیت کوین به ۳۱ میلیون دلار رسیده است. به نظر می رسد افزایش ارزش بیت کوین در برابر دلار هم در این زمینه بی تاثیر نباشد.

البته در هفته های اخیر ارزش هر بیت کوین به ۳۲۵۰ دلار کاهش یافته که به معنای کاسته شدن ۸۰ درصدی از حداکثر قیمت آن است. با این حال تبادلات مالی مبتنی بر بیت کوین هنوز هم میان خلافکاران دنیای مجازی رواج دارد./یکشنبه، ۲۴ آذر ۱۳۹۸ مهر



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا