آبگیرهایآدمخوار!
حوادث رکنا: غواصان آتش نشانی مشهد، بار دیگر دل به آب سپردند و در میان گریه و زاری اهالی یک روستا، پیکرهای بی جان دو نوجوان را از چنگال آبگیرهای آدمخوار بیرون کشیدند.
این حادثه تلخ ظهر روز گذشته در اطراف روستای خیرآباد مشهد هنگامی رخ داد که دو نوجوان 14 و 16 ساله برای گذران اوقات و تفریح با دوستان به کنار «آبگیر آدمخوار» رفتند. آن ها که فقط سکوت و آرامش روی آبگیر را می دیدند غافل از آن بودند که این «آرامش آبی» حیله ای برای کشاندن طعمه ها به آغوش آبگیر آدمخوار است و ...
یکی از کودکان کفش ها و لباس هایش را از تن بیرون کرد و دیگری با همان لباس هایش، روی تیوپ سیاهی نشستند که برای تفریح روی آبگیر با خود آورده بودند! آن ها تیوپ را به داخل آبگیر انداختند و روی آن سوار شدند اما طولی نکشید که ناگهان صدای وحشتناک و خروشان آبگیر آدمخوار، تن دو نوجوان را لرزاند. آن ها که کنترل خود را از دست داده بودند هرکدام از یک سوی تیوپ به داخل آبگیر افتادند اما هیچ کس فریادهایشان را نمی شنید. «آبگیر آدمخوار» که در فصل تابستان دو طعمه دیگر را به راحتی در چنگال خود اسیر کرده بود آن ها را به زیر آب کشید و دیگر حتی ناله ای از دو نوجوان بی گناه هم به گوش نمی رسید.
دقایقی بعد، خبر گم شدن دو نوجوان 14 و 16 ساله که به داخل آبگیر رفته بودند در بین اهالی روستا پیچید و هرکس دوان دوان خود را به کنار آبگیر رساند اما گویی هیچ اتفاقی نیفتاده بود و «آبگیر آدمخوار» باز هم «آرامش آبی» خود را به اهالی نشان می داد. صدای زنگ تلفن های اهالی روستای خیرآباد در مراکز امدادی و آتش نشانی پیچید اما امکانات بخش رضویه مشهد برای غواصی در «آبگیرهای آدمخوار» کافی نبود به همین دلیل با صدور دستوری از سوی مدیرعامل آتش نشانی مشهد، گروه ورزیده و کارآزموده ای از غواصان آتش نشانی ، تجهیزات تخصصی خود را در کوله بار تجربیات ریختند و به سوی «آبگیر آدمخوار» حرکت کردند. آن ها به محض رسیدن به محل حادثه، دل به آب سپردند و پس از حدود 15 دقیقه جست وجو به ناگهان پیکر نوجوان 14 ساله را از چنگ آبگیر مخوف بیرون کشیدند و دوباره به عمق آب فرو رفتند. جست وجوهای آن ها حدود 45 دقیقه دیگر طول کشید تا این که توانستند پیکر دوست و همبازی نوجوان 14 ساله را نیز از میان گل و لای عجیب آبگیر آدمخوار بیرون آورند. اهالی محل که زیر لب برای زنده ماندن دو نوجوان دعا می کردند دیگر با دیدن پیکرهای بی جان فرزندان روستا به گریه و زاری افتاده بودند و هرکدام اشک ریزان نصیحتی می کردند! در این میان نیروهای پلیس بلافاصله مراتب را به قاضی کاظم میرزایی (قاضی ویژه قتل عمد مشهد) اطلاع دادند و این گونه بود که با دستور مقام قضایی اجساد قربانیان این حادثه تلخ به پزشکی قانونی انتقال یافت تا علت دقیق مرگ آنان مشخص شود. به گزارش خراسان، در همین حال روابط عمومی آتش نشانی به نقل از مدیر منطقه سوم عملیات آتش نشانی مشهد اعلام کرد: غواصان ظهر روز گذشته با اعلام این خبر، عازم فاصله 70 کیلومتری مشهد شدند تا به یاری دو نوجوان در روستای خیرآباد بپردازند اما آن ها فقط اجساد قربانیان را از آبگیر بیرون کشیدند. بنابر اعلام آتش نشانی، دو نوجوان 14 و 16 ساله سوار بر تیوپ بادی در حال بازی بودند که به دلیل نامعلومی به داخل آبگیر سقوط کرده اند. تحقیقات بیشتر در این باره ادامه دارد.
در همین حال مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد درباره غرق شدگی افراد هشدار داد و به بیان نکات ایمنی پرداخت. آتشپاد دوم امیر عزیزی ضمن اشاره به فرارسیدن فصل تابستان و افزایش گرمای هوا و تمایل مردم به شنا در دریاها و رودخانهها به ارائه نکات ایمنی سفر به مناطق شمالی و پیشگیری از خطر غرق شدگی پرداخت و توضیح داد: با توجه به این که امسال، کشور با باران های بهاری خوبی مواجه بوده است، وضعیت مناسبی از ذخیره آب در استان و کشور داریم که خطرات غرق شدگی در سدها، آبگیرها، رودها و ... را دوچندان می کند. وی در خصوص توصیه های پیشگیرانه از غرق شدگی اظهار کرد: هموطنان عزیز حتما باید قبل از شنا کردن، آموزشهای لازم برای شنا را زیر نظر مربی دارای صلاحیت بگذرانند، به هیچوجه از ساحل یا سد برای آموزش شنا استفاده نکنند و از فضاهای آموزشی که فضای امنی است و مربیان حضور دارند، استفاده کنند.
عزیزی با بیان این که نباید به مهارت شخصی خودمان و دیگران خیلی اعتماد کنیم، تصریح کرد: از آن جایی که بیشتر غرق شدگان در دریا افرادی هستند که خیلی به مهارت شان اطمینان داشتند، هیچ وقت نباید به مهارت شنای شخصی مان غره شویم. مدیرعامل سازمان آتشنشانی مشهد با تاکید بر این که حتما قبل از اقدام به شنا به علایم و هشدارهای موجود در محیط توجه شود، بیان کرد: در صورت بردن کودکان برای شنا حتما باید از بازوبند و جلیقه نجات استفاده کنیم. نکته مهم دیگر این است که حتما به علامت استاندارد روی وسایل غریق نجات هم توجه کنیم.
وی با اشاره به این که بازی کودکان با تیوپ یا قایق بادی در آبگیرها هم خطرناک است، گفت: این رفتار چون موجب واژگونی لحظهای و غرقشدگی میشود، بسیار خطرناک و غیر ایمن است. همچنین باید شنا و مهارت های گریز از خطرات را توامان با هم فراگرفت تا در صورت مشکل اقدام فوری انجام شود. عزیزی با بیان این که بهتر است به صورت چند نفره شنا کرد، تصریح کرد: بهترین مکان برای شنا محلی است که ناجیان غریق در آن جا حضور دارند، تا اگر دچار مشکل شدیم، آن ها به نجات ما بیایند. همچنین حتما به علایم و نشانه های کنار ساحل توجه شود. علاوه بر این حتما قبل از شنا از وضعیت آب و هوایی اطلاع پیدا کنند و در صورت مشاهده رعد و برق یا ناپایداری جوی حتما از فضای آب خارج شوند.
وی افزود: از هموطنان خواهش می کنم از شوخی کردن هنگام شنا جدا خودداری کنند، چون سطح توانایی افراد با یکدیگر متفاوت است. همچنین هرگز زمانی که دارو استفاده کرده اند، اقدام به شنا نکنند. مدیرعامل سازمان آتشنشانی مشهد در خصوص نجات غریق هم تصریح کرد: اگر فردی دچار غرق شدگی شد، سعی کنید با استفاده از چوب، جلیقه نجات، طناب یا ایجاد زنجیره انسانی اقدام به نجات وی کنید و خودتان به تنهایی کاری انجام ندهید و قبل از رساندن غریق به ساحل به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
سجادپور