این مواد غذایی کلسترول بد را افزایش میدهند
آرمان- زمانی که شما مقادیر بیشماری از چربیها را دریافت میکنید، خود را در معرض خطر ابتلا به هیپوکلسترولمی یا همان تجمع پلاک در شریانها قرار خواهید داد.لیپوپروتئین با چگالی پایین یا همان LDL نوعی چربی است که بهعنوان قاتل خاموش هم شناخته شده است. وقتی سطح کلسترول LDL بالاتر از ۱۳۰ میلیگرم در دسیلیتر باشد، شما در معرض ابتلا به هیپوکلسترولمی خواهید بود. البته این خطر زمانی تشدید میشود که سطح کلسترول خوب یا همان HDL نیز در مردان کمتر از ۳۵ میلیگرم در دسیلیتر و در زنان کمتر از ۴۰ میلیگرم در دسیلیتر باشد.علائم بالینی کلسترول بالا در هر فرد میتواند متفاوت باشد با این حال احساس سنگینی یا سوءهاضمه، خستگی، یبوست، بوی بد دهان، التهاب در اندامها، سرماخوردگیهای پی درپی، سردرد، تاری دید و درد قفسه سینه از علائم واضح افزایش کلسترول بد هستند.در این میان، شما ممکن است از تاثیرات برخی موادغذایی بر افزایش کلسترول بد خون بیخبر باشید:
قندهای تصفیهشده
قندها و کربوهیدراتهایهای تصفیه شده مانند برنج سفید، نانها و پاستاهای تهیه شده از آرد سفید میزان کلسترول خوب خون را کاهش میدهند. برای شما که کلسترول خونتان بالاست توصیه میشود از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید. شما باید نانهای سبوسدار و غلات کامل مانند کینوا، برنج قهوهای، جوی دو سر و ماکارونی با گندم کامل مصرف کنید.
لبنیات پرچرب
محصولاتی از قبیل شیر غلیظ شده، کره و مارگارین و... سرشار از چربیهای اشباع هستند و در کسانی که کلسترول بد آنها بالاست، مصرف این نوع محصولات باید بهطور کامل متوقف شود.بهجای لبنیات پرچرب، شما میتوانید محصولات گیاهی مانند شیربادام و شیرسویا، شیرنارگیل، و یا لبنیات کمچرب یا بدون چربی را به رژیم روزانه خود اضافه کنید.
موادغذایی آماده و صنعتی
بیشتر غذاهای آماده و صنعتی بهخصوص آنهایی که گرم میشوند، با روغنهای هیدروژنه و اسیدهای چرب ترانس تهیه و باعث افزایش کلسترول بد خون خواهد شد. از مصرف مواد غذایی خیلی چرب و خیلی شیرین و بهویژه آنهایی که حاوی روغنهای هیدروژنه هستند بپرهیزید.
گوشت قرمز
از مصرف گوشتهای چرب بپرهیزید.بهجای گوشت قرمز مصرف گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون را وارد رژیمتان کنید. توجه داشته باشید که پوست این گوشتها را بکنید.ماهی بخورید. ماهی آزاد، تن یا ساردین، سالمون و قزلآلا بهترین گزینه هستند. این ماهیها چرب هستند اما چربی آنها مانند گردو یا بذرکتان مفید است.
کره
کره، مایونز، مارگارینها حاوی میزان زیادی چربی هستند، با این حال روغنهایی مانند روغن زیتون، روغن کانولا حاوی چربیهای سالمی هستند که قلب شما را در وضعیت بهتری نگه میدارند. در هر صورت از مصرف بیش از حد مواد غذایی چرب بپرهیزید.