چه میهمانی شام داشته باشید، چه قرار باشد دور هم جمع شوید، پیشغذاهای باشکوه برای هر دورهمی یک «باید» هستند. اگر میخواهید کمی بیشتر از دستورالعملهای پخت پیشغذاهای لقمهای یا همان فینگر فود بدانید، آن لقمکهای خوشمزه را با یک خلال دندان به سیخ بکشید تا میهمانهایتان بتوانند آنها را به سهولت هر چه تمامتر در دست بگیرند و میل کنند. همچنین مصرف این خوراکیها یعنی ظرفهای کثیف زیادی روی دستتان نمیماند پس میتوانید زمان بیشتری را بعد از میهمانی صرف استراحت کنید. با ادامهی این مقاله طرز تهیه ۸ نوع فینگر فود ساده و سریع و خوشمزه ما را همراهی کنید.
۱. جوجه کباب با علف لیمو
۸-۱۰ سیخ کباب ‖ زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه ‖ زمان پخت: ۱۰ دقیقه
مواد لازم:
– ۱۰ تا ۱۲ سیخ کباب فلزی کوچک یا چوبی
– یک عدد پیاز قرمز، به قطعات دو و نیم سانتی ریز کنید
– دو ساقهی علف لیمو، به قطعات دو و نیم سانتی خرد کنید
– ۲ عدد فلفل سبز به قطعات نیم سانتی خرد کنید
– روغن برای سرخ کردن
ماریناد :
– ۱ قاشق چایخوری سس ماهی
– ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو
– ۱ قاشق غذاخوری علف لیموی حسابی رنده یا آسیاب شده، فقط بخش سفید آن
– ۱ قاشق غذاخوری شکر پودر شده
– ۱ قاشق چایخوری فلفل
– ۱ حبه (بزرگ) سیر، حسابی ریز شده
سس شیرین چیلی – لیمو :
– یک چهارم پیمانه سس شیرین چیلی سیر
– گوشت و آب یک عدد لیمو
چاشنی:
– یک چهارم پیمانه نعناع تازهی خرد شده
– یک چهارم فنجان ریحان تازهی خرد شده
طرز تهیه این فینگر فود۱. تمام مواد لازم ماریناد را در یک کاسهی کوچک بریزید. خوب هم بزنید تا کاملا با مرغ ترکیب شود. به مدت ۱۵ دقیقه مرینیت کنید.
۲. در همین اثنا، سیخهای سبزیجاتتان را آماده کنید و سس درست کنید: مواد سس را در یک کاسه ترکیب کنید و کار تمام است!
۳. ۱ تکه مرغ، ۱ تکه پیاز، ۱ حلقه فلفل، و ۱ تکه علف لیمو را به سیخ بکشید، و همین کار را تکرار کنید و با یک تکه مرغ کار را به پایان برسانید
۴. روی هر سیخ روغن یا اسپری آشپزی بپاشید
۵. کباب پز را پیش از اضافه کردن سیخها گرم کنید
۶. هر دو طرف سیخ را کباب کنید، حدودا ۲-۳ دقیقه در هر طرف، تا مرغها کامل پخته شوند
۷. آن را به بشقاب انتقال دهید، کمی ادویه بپاشید، و با سس چیلی-لیمو سرو کنید.
۲. سالاد چغندر
مواد لازم:
– ۲ عدد چغندر
– ۲ فنجان شابانک
– یک تکه پنیر بز(بلوچیز)
– یک دوم فنجان گردو
– یک سوم فنجان روغن زیتون
– ۳ قاشق غذاخوری سرکهی بالزامیک
– ۲ قاشق غذاخوری خردل
– ۱ قاشق غذاخوری عسل
– نمک و فلفل جهت طعم دهی
طرز تهیه این فینگر فود۱. با کباب کردن چغندرها شروع کنید. فر را از قبل تا 204 درجه سانتیگراد گرم کنید. سر چغندرها را از نزدیک ریشه بزنید و آنها را خوب بسابید. سپس خیلی شل فویل دور آنها بپیچید و ۵۰-۶۰ دقیقه آنها را کباب کنید.
۲. بگذارید خنک شوند، سپس از یک حولهی کاغذی برای جدا کردن پوست آنها استفاده کنید.
۳. سپس چغندرها را به قطعات گرد خرد کنید و سپس یک چهارم کنید.
۴. سپس مواد لازم را آماده کنید و آن ها را به سیخ بکشید.
۵. با دو تا یک چهارم چغندر شروع کنید، یک دسته شابانک، سپس یک تکه پنیر بز.
۶. روی تکهها گردوی خرد شده بریزید و سرکهی بالزامیک بپاشید.
۷. از خوردن آن لذت ببرید!
۳. سالاد سزار با مرغ
زمان لازم: ۳۰ دقیقه
زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه
زمان پخ: ۲۵ دقیقه
مواد لازم:
– چهار پیمانه نان را بهصورت مکعبهای کوچک تکهتکه کنید. نانی که استفاده میکنید بهتر است نان کامل و کمی کهنه باشد.
– دو پیمانه روغن زیتون خالص بودار
– یکدوم پیمانه ماست یونانی بدون چربی
– یک پیمانه پنیر پارمزان رندهشده
– یک پرهی کوچک سیر
– دو فیلهی ماهی کولی
– آب یکعدد لیمو ترش
– یک قاشقچایخوری سس خردل
– نیمکیلو سینهی مرغ بدون پوست و بدون استخوان
– نمک
– دو عدد کاهوی خردشده
– فلفل آسیابشده تازه
طرز تهیه این فینگر فودفر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. مکعبهای نان را به یک قاشق غذاخوری روغن زیتون آغشته کنید. بعد آنها را روی سینی فر پخش کنید و داخل فر بگذارید. اجازه دهید نانها کاملا خشک شوند. میتوانید از تابه هم استفاده کنید و نان را کف تابه داغ بچینید تا برشته شود.
برای خوشمزهتر شدن مکعبهای نان میتوانید کمی سیر رنده شده هم روی آنها بریزید.
وقتی یک طرف نانها خشک شد، از فر بیرون بیاورید و زیرورو کنید. آمادهکردن نان تقریبا ۲۰ دقیقه طول میکشد.
طرز تهیه سس سالاد سزار:
ماست یونانی، دو قاشق غذاخوری پنیر پارمزان، سیر، فیلهی ماهی، آبلیمو، خردل و دو قاشق غذاخوری آب را در مخلوطکن یا غذاساز بریزید.
تهیه مرغ:
سینههای مرغ را بین دو تکه پلاستیک بگذارید و کمی بکوبید. آنقدر بکوبید که قطر مرغ به تقریبا یک و نیم سانتیمتر برسد.
سینی فر را با یک قاشق روغن زیتون چرب کنید. مرغها را روی سینی بگذارید و نمک و فلفل بزنید. یک قاشق غذاخوری از سس را به مرغها بمالید، روی آنها پنیر پارمزان بریزید. سینی را در فر بگذارید تا طلایی شود. این کار تقریبا ۵ دقیقه طول میکشد.
کاهوها، مکعبهای نان، باقیماندهی سس و سهچهارم پیمانه پارمزان را در یک کاسهی بزرگ بریزید. مرغها را به صورت نوارهای باریک ببرید.
سالاد را در کاسههای کوچکتر بریزید، مرغها را روی سالاد بچینید و روی آن فلفل بریزید و بعد نوش جان کنید.
۴. میگو کباب با سیر
آماده سازی ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت ۵ دقیقه
کل زمان ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه
مواد لازم میگو کباب شده با سیر و سبزیجات:
– ۲ قاشق چای خوری پودر پاپریکا
– ۲ قاشق غذاخوری سیر تازه خرد شده
– ۲ قاشق چای خوری ادویه
– ۲ قاشق غذا خوری آبلیموی تازه
– یک چهارم پیمانه روغن زیتون
– یک دوم قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
– ۲ قاشق چایخوری برگ ریحان خشک
– ۲ قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
– ۱ کیلوگرم میگو بزرگ (هر کیلو گرم ۲۱ تا ۲۵ میگو پوست کنده و رگ گرفته)
طرز تهیه این فینگر فودپاپریکا، سیر، ادویه ایتالیایی، آبلیموی تازه، روغن زیتون، فلفل، ریحان و شکر قهوه ای را در یک کاسه ریخته و کاملا با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی میگوها بریزید. طوری که کاملا روی میگوها را پوشش دهند. روی میگوها را بپوشانید و به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال نگه دارید.
گریل هوای آزاد را روی حرارت متوسط رو به بالا روشن کنید. میله های گریل را به آرامی چرب کنید و به فاصله ۴ سانتی متری منبع حرارت قرار دهید.
میگوها را از مخلوطی که در آن قرار داده بودید خارج کنید. اضافات مواد را از میگوها جدا کنید.
میگوها را روی حرارت قرار دهید و بپزید و یک بار آن را بچرخانید تا مغز پخت شود. حدود ۵ تا ۶ دقیقه کافی است و بلافاصله آن را سرو کنید.
۵. سالمون دودی و تکهّهای خیار و پنیر خامهای
زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
مقدار غذای حاصل شده: ۴۰ لقمه
مواد لازم:
– ۲ عدد خیار، پوست کنده و به حلقههای ۲.۵ سانتیمتری خرد شده
– ۴۵۰ گرم سالمون دودی، که به قطعاتی اندازهی لقمههای کوچک بریده شده است
– یک بسته پنیر خامهای نرم شده
– ۳ قاشق غذاخوری شوید تازهی خرد شده
– ۱ قاشق غذاخوری ترب
– ۱ قاشق غذاخوری خامهی سنگین (اختیاری)
– خلال دندان
طرز تهیه این فینگر فود۱. خیارها را پوست بکنید و آنها را به حلقههای ۲.۵ سانتیمتری ببرید. به طور دلخواه داخل بشقاب بچینید. در حالی که پنیر خامهای را آماده میکنید آن را در یخچال قرار دهید.
۲. پنیر خامهای، شوید، تربچه، و خامه را در یک کاسهی بزرگ قرار دهید. تا زمانی ترکیب میشوند خوب هم بزنید.
۳. ۱ قاشق چایخوری پنیر خامهای را روی هر تکه خیار بمالید، سپس روی هر قطعه خیار یک تکه کوچک سالمون دودی قرار دهید. یک خلال دندان را در مرکز آن فرو کنید تا قطعات در کنار هم باقی بمانند.
۴. همان لحظه سرو کنید، یا تا زمان نیاز در یخچال قرار دهید.
۶. کباب ساتای مرغ
مواد لازم:
– خامه ترش: دو سوم پیمانه
– ریحان تازه: ۲ قاشق غذاخوری
– شکر قهوهای: ۱ قاشق غذاخوری
– کره آب شده: ۱ قاشق غذاخوری
– ادویه : ۱ قاشق چایخوری
– سیر رنده شده: ۱ حبه
– آناناس تازه: ۱ عدد
– روغن: به مقدار لازم
– سینه مرغ بدون استخوان: ۴۵۰ گرم
– برنج پخته شده: ۲ پیمانه
– فلفل قرمز تازه: به مقدار لازم
طرز تهیه این فینگر فودبرای تهیه سس تایلندی مخصوص این کباب، در یک کاسه کوچک، خامه ترش، ریحان تازه خرد شده، شکر قهوهای، کره، ادویه و سیر را با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.
سر و ته آناناس را بگیرید. آن را از وسط دو نیم کنید و نیمهها را به برشهای کوچک تقسیم کند. روی آنها روغن بمالید و کنار بگذارید.
مرغها را خرد کنید و آنها را به سیخهای چوبی بکشید.
برای کباب کردن، کبابپز را با حرارت ملایم روشن کنید. مرغ ها را 10 تا 12 دقیقه روی آن کباب کنید تا کاملا مغزپخت شوند. البته باید در میانه مراحل پخت، روی هر دو طرف آنها سس بمالید.
آناناس ها را نیز 6 تا 8 دقیقه کباب کنید.
آنها را روی برنج پخته شده قرار دهید و سرو کنید. میتوانید با فلفل قرمز و ریحان خرد شده تازه نیز روی آنها را تزئین کنید.
۷. مینی چیز برگر
– کرهی ذوب شده: ۱ قاشق غذاخوری
– نان همبرگر کوچک: ۶ عدد
– گوشت ۴۵۰ گرم
– پیاز خرد شده: نصف فنجان
– نمک: نصف قاشق چایخوری
– پنیر : ۶ تکه
– دانه کنجد: ۱ قاشق چایخوری
– سس گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
– خردل: اختیاری
طرز تهیه این فینگر فود۱. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. حالا نان های همبرگر را نصف کرده و داخل آن را خالی و با کره آن را چرب کنید.
۲. اکنون در یک ماهیتابه، گوشت، پیاز و نمک را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار بدهید. ۵ تا ۷ دقیقه مخلوط گوشت را هم بزنید تا طلایی رنگ شده و بپزد.
۳. مخلوط گوشت را به طور مساوی داخل نان ها و روی هر کدام یک قاشق چایخوری کچاپ بریزید. بعد پنیر و دانه کنجد را هم میان نان ها تقسیم کنید.
۴. چیزبرگرها را داخل یک ظرف مخصوص فر بچینید و برای ۷ تا ۹ دقیقه داخل فر قرار بدهید تا زمانی که پنیر روی آن ذوب شود. در آخر ترشی و خردل (اگر استفاده می کنید) را هم روی آن بریزید و سرو کنید.
۸. کباب میگو تند و سوسیس
مواد لازم:
– ۴۵۰ گرم میگو، پوست کنده شده و رگ و ریشه جدا شده، به همراه دم
– ۲۰۰ گرم سوسیس
– ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون فرابکر
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی
– ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو
– ۶ تا ۸ عدد سیخ چوبی
طرز تهیه این فینگر فود۱. سیخ کبابها را برای دست کم ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید تا از آتش گرفتنشان موقع کباب کردن جلوگیری شود. میگوها را خشک کنید و سپس در یک کاسهی بزرگ با روغن و ۱ قاشق چاشنی قاطی کنید. سوسیسها را به همان ضخامت میگوها ببرید و سپس قطعات سوسیس را بین حلقههای میگو و سیخ کباب قرار دهید.
۲. سس مایونز، باقی چاشنی باقیمانده، و آب لیمو را در یک کاسهی بزرگ ترکیب و خوب هم بزنید. آن را در یخچال قرار دهید.
۳. کباب پز را برای مدت ۱۰ دقیقه گرم کنید سپس حرارت را کم کنید و روی درجه متوسط بگذارید. هر دو طرف سیخ های کباب را با اسپری ضد چسبندگی مرطوب کنید سپس به مدت ۱ تا ۲ دقیقه هر طرف را کباب کنید تا میگوها خوب پخته شوند. روی میگوها سس بمالید و سرو کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: brit.co
طرز تهیه ۸ نوع فینگر فود ساده و سریع و خوشمزه
مطالب مرتبط:
طرز تهیه اسنک کم کالری: ۲۵ اسنک با ۱۰۰ کالری یا کمترطرز تهیه میگو کبابی با چاشنی سیر مخصوص۱۵ ایده عالی برای پخت شام سریع و آسان و خوشمزهطرز تهیه لازانیا گیاهی با کدو و اسفناج که عطر و طعم بی نظیری داردطرز تهیه آنتی پاستو پیش غذا ایتالیایی بسیار خوشمزهطرز تهیه سوپ مینسترون خوشمزه مخصوص گیاهخواران