همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی


نان برای مردم ترکیه نماد برکت است. ترک ها معتقدند نباید نان را دور بریزند چون ممکن است برکت از سفره شان برود و روزی خودشان محتاج همان نان شوند. فرهنگ غذایی مردم ترکیه بسیار به آرد، خمیر و غذاهای نانی وابسته است. سال 1910 تقسیم بندی انواع نان در ترکیه تقریبا به شکل امروزی تثبیت می شود: نانوایی، سیمیت چی و بورک چی. اگر گذرتان به استانبول افتاد حتما...

نان برای مردم ترکیه نماد برکت است. ترک‌ها معتقدند نباید نان را دور بریزند چون ممکن است برکت از سفره‌شان برود و روزی خودشان محتاج همان نان شوند. فرهنگ غذایی مردم ترکیه بسیار به آرد، خمیر و غذاهای نانی وابسته است. سال 1910 تقسیم بندی انواع نان در ترکیه تقریبا به شکل امروزی تثبیت می‌شود: نانوایی، سیمیت‌چی و بورک‌چی. اگر گذرتان به استانبول افتاد حتما غذاهایی که با نان درست می‌شوند و انواع نان در ترکیه را امتحان کنید. در ادامه چندتایی نان خوشمزه ترکی معرفی می‌کنیم.

سیمیت، محبوب و دوست‌داشتنی

نان در ترکیه با توجه به اینکه چطور پخته می‌شود و در تهیه آن از چه موادی استفاده می‌شود، نام‌های متفاوتی دارد. از معروف‌ترین نان ترکی شروع می‌کنیم. این نان صبحانه بسیاری از ترک‌هاست. از بچه‌های مدرسه و دانشجوها گرفته تا کارمندها وقتی صبح از خانه بیرون می‌زنند، اکثرا سر راهشان "سیمیت" می‌خرند.

در کتاب سیاحت‌نامه از "محمد چلبی" درباره سیمیت صحبت شده. چلبی (جهانگرد ترک دوران عثمانی) در این کتاب می‌نویسد این نان آنقدر برای مردم ترکیه دارای اهمیت است که برایش نانوایی دارند و در یک کارگاه فقط 300 نفر برای تهیه سیمیت مشغول به کارند.

در جنگ جهانی دوم خرید و فروش نان سیمیت ممنوع شد. تهیه این نان در آن زمان سخت و با توجه به قحطی بسیار پر هزینه بود. بنابراین پخت آن متوقف شد. اما فقط یک دوره کوتاه سیمیت در ترکیه پخت نشد و بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم سیمیت‌چی‌ها کار خود را از نو شروع کردند. حتی برای بهبود کیفیت سیمیت و تبلیغات بهتر در کیسه‌های نایلونی سیمیت را می‌فروختند و نانواها ادعا داشتند موادی به آن اضافه کرده‌اند که طعمش را هم خیلی بهتر کرده. خیلی زود دوباره سیمیت به جایگاه اصلی‌اش در فرهنگ غذایی ترک‌ها برگشت.

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

سیمیت برای ترک‌ها یک نان دوست‌داشتنی است. آن را با پنیر یا شکلات صبحانه می‌خورند. قیمت آن پایین است و اکثر مردم توانایی خرید سیمیت را دارند. نان محبوب ترک‌ها همین سیمیت است. نانی دایره‌ای شکل که وسط آن تو خالی است. زمستان و تابستان هم ندارد، اگر به استانبول سفر کرده باشید، حتما سیمیت‌چی‌ها را می‌بینید که در میدان تکسیم مشغول فروش این نان هستند. قیمت آن قبل‌ترها حدود 1 لیر و حتی کمتر بود اما خوب این روزها تورم به سراغ سیمیت هم رفته. قیمت این نان خوش خوراک حدود 1.5 تا 2 لیر است. از آنجایی که این نان، غذای غالب مردم ترکیه محسوب می‌‎شود همیشه سعی می‌کنند نرخ آن را پایین نگه دارند تا استفاده آن برای عموم مردم راحت باشد.

قسمت جذاب ماجرا سیمیت تازه است که روی سینی دکه چرخدار قرمز رنگ سیمیت‌چی، اول خیابان استقلال به فروش می‌رسد. این دکه‌ها خیلی معروفند. اکثر دستفروش‌های ترکیه از آن استفاده می‌کنند. صبح قبل از بازدید از جاذبه‌های استانبول حتما خودتان را به صرف یک سیمیت تازه دعوت کنید.

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

یوفکا، نازک مانند کاغذ!

اینجا فقط بحث تبحر زنان ترک است. هر چند که آماده کردن خمیر یوفکا این روزها در کارخانه‌ها و به شکل صنعتی به وفور انجام می‌شود اما خمیری که زنان ترک باز کنند چیز دیگریست. ترک‌ها باز کردن خمیر و تهیه خمیر یوفکا را یک هنر می‌دانند و تقریبا هر دختری این هنر را از مادرش یاد می‌گیرد. خمیر یوفکا را بارها و بارها پهن می‌کنند و آن را با وردنه چوبی باز می‌کنند. آن قدر کار باز کردن خمیر را ادامه می‌دهند تا خمیر به نازکی کاغذ شود. گاهی آنقدر خمیر نازک می‌شود که آن طرفش را می‌شود دید. هر چه خمیر نازکتر شود بیشتر مورد پسند فرهنگ غذایی ترک‌هاست. با یوفکا هم نان درست می‌کنند و هم از آن برای تهیه بورک استفاده می‌کنند. نان با خمیر یوفکا را روی ساج می‌پزند، بسیار نازک و خوشمزه.

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

برای تهیه بورک، یوفکا را ممکن است به شکل‌های مختلفی استفاده کنند. برخی آن را پهن می‌کنند و روی آن اسفناج و پنیر می‌ریزند، سپس یک لایه دیگر خمیر یوفکا روی آن قرار داده مجددا موارد را روی آن می‌ریزند. این کار تا چندین لایه خمیر یوفکای نازک انجام می‌دهند گاهی بیش از 10 لایه خمیر یوفکا روی هم قرار می‌گیرند. گاهی بورک‌ها را آبدار و نرم برمیدارند که به آن بورک آبدار یا به زبان خود ترک‌ها (سو بورِئی) می‌‎گویند. اغلب برای تهیه باقلوای ترکی هم از همین خمیر استفاده می‌کنند و بعد از اینکه گردو پسته را بین لایه‌های مختلف خمیر یوفکا ریختند، در نهایت محلول شکر و عسل را روی آن می‎ریزند. یک طعم بی‌نظیر و فراموش نشدنی، نوش جان!

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

نان یا اِکمَک، فانتزی و پف دار

همانطور که پیشتر گفتیم در تقسیم‌بندی نان‌ها در ترکیه مغازه‌ها و کارگاه‌هایی هستند که نان فانتزی تولید می‌کنند. نان فانتزی مانند نان تست، نان چودار و غیره. خورد نان برای ترک‌ها بسیار اهمیت دارد و حتما در کنار غذایشان از آن استفاده می‌کنند. سوپ یا چوربا را هم با یک تکه نان می‌خورند. نان را بسیار مقوی می‌دانند که شکم را پر کرده و حتما شما را سیر می‌کند.

همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی



1398/04/30 | کد مطلب: 4551
برچسب‌ها: شکم‌گردیترکیه
همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی
همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی هانیه کاظمی
همه چیز درباره نان‌های خوشمزه ترکی

مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم


گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


به اشتراک بگذارید:


کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست