طرز تهیه نان شکم پر
ابتدا شیر، آب، ماست و سرکه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید.
مواد لازم برای نان شکم پر:
شیر نصف لیوان معادل ۱۰۰ میلی لیتر
آب نصف لیوان معادل ۱۰۰ میلی لیتر
ماست ۲ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ قاشق سوپخوری
آرد ۳/۵ لیوان معادل ۳۸۵ گرم
برای مرطوب کردن و باز کردن خمیر:
کره ذوب شده ۱۰۰ گرم
روغن مایع نصف استکان کمر باریک معادل ۵۰ گرم
مواد میانی:
سیب زمینی ۳-۴ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
تکههای فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه نان شکم پر:
اندازه لیوان ۲۰۰ میلی لیتر و اندازه استکان ۱۲۵ میلی لیتر است.
طرز تهیه خمیر:
ابتدا شیر، آب، ماست و سرکه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. آرد را تا جایی اضافه کنید تا خمیر جمع شود و به دست نچسبد. خممیر خیلی نرم و لطیف است و نباید زیاد آرد بزنید. خمیر را روی سطح کار بیندازید و اگر خیلی چسبنده بود کم کم آرد را روی سطح کار بپاشید و خمیر ر. ورز بدهید تا حسابی نرم و لطیف و یکدست شود. خمیر را به ۴ قسمت تقسیم کنید و خیلی کم باز کنید.
بعد روی خمیر مخلوط کره ذوب شده و روغن بزنید و یک چانه دیگر خمیر را روی خمیر قبلی بگذارید. این کار را برای ۴ تا چانه انجام بدهید. سپس به خمیر ۱ ساعت استراحت بدهید.
خمیر را بسیار نازک کنید
برای تهیه مواد میانی:
ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده و له کنید. پیاز را خرد کنید و با روغن تفت بدهید تا طلایی شود. سپس پودر فلفل قرمز و نمک و فلفل سیاه و سیب زمینیهای له شده را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید و بگذارید تا خنک شود.
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر چانه را شروع کنید به باز کردن و هر بار یک مقدار دستتان را چرب کنید و با آن خمیر را باز کنید.
خمیر خیلی نازک باید باز شود. وقتی خمیر به اندازه کافی باز شد از یک سمت خمیر مواد میانی را روی خمیر بگذارید و خمیر را آرام رول کنید و بعد به آن شکل بدهید. خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید و روی آن از مخلوط کره و روغن بزنید و در فر ۱۸۰ درجه قرار بدهید تا زمانی که خمیر طلایی و برشته شود.
شیر نصف لیوان معادل ۱۰۰ میلی لیتر
آب نصف لیوان معادل ۱۰۰ میلی لیتر
ماست ۲ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ قاشق سوپخوری
آرد ۳/۵ لیوان معادل ۳۸۵ گرم
برای مرطوب کردن و باز کردن خمیر:
کره ذوب شده ۱۰۰ گرم
روغن مایع نصف استکان کمر باریک معادل ۵۰ گرم
مواد میانی:
سیب زمینی ۳-۴ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
تکههای فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه نان شکم پر:
اندازه لیوان ۲۰۰ میلی لیتر و اندازه استکان ۱۲۵ میلی لیتر است.
طرز تهیه خمیر:
ابتدا شیر، آب، ماست و سرکه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. آرد را تا جایی اضافه کنید تا خمیر جمع شود و به دست نچسبد. خممیر خیلی نرم و لطیف است و نباید زیاد آرد بزنید. خمیر را روی سطح کار بیندازید و اگر خیلی چسبنده بود کم کم آرد را روی سطح کار بپاشید و خمیر ر. ورز بدهید تا حسابی نرم و لطیف و یکدست شود. خمیر را به ۴ قسمت تقسیم کنید و خیلی کم باز کنید.
بعد روی خمیر مخلوط کره ذوب شده و روغن بزنید و یک چانه دیگر خمیر را روی خمیر قبلی بگذارید. این کار را برای ۴ تا چانه انجام بدهید. سپس به خمیر ۱ ساعت استراحت بدهید.
خمیر را بسیار نازک کنید
برای تهیه مواد میانی:
ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده و له کنید. پیاز را خرد کنید و با روغن تفت بدهید تا طلایی شود. سپس پودر فلفل قرمز و نمک و فلفل سیاه و سیب زمینیهای له شده را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید و بگذارید تا خنک شود.
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر چانه را شروع کنید به باز کردن و هر بار یک مقدار دستتان را چرب کنید و با آن خمیر را باز کنید.
خمیر خیلی نازک باید باز شود. وقتی خمیر به اندازه کافی باز شد از یک سمت خمیر مواد میانی را روی خمیر بگذارید و خمیر را آرام رول کنید و بعد به آن شکل بدهید. خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید و روی آن از مخلوط کره و روغن بزنید و در فر ۱۸۰ درجه قرار بدهید تا زمانی که خمیر طلایی و برشته شود.
مواد میانی را میان خمیر بگذارید و مانند تصویر بپیچید
بافت این خمیر خیلی سبک و ترد است و خیلی خیلی خوشمزه میشود. مواد میانی هم به دلخواه است و میتوانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ و ... استفاده کنید. حتی میتوانید وسط آن از پنیر صبحانه با جعفری و یا نوتلا زده و برای صبحانه سرو کنید.
منبع: بیتوته