تفاوت خوک و گراز چیست؟


تفاوت خوک و گراز چیست؟

تفاوت خوک و گراز را می‌توان در نوع زندگی، روحیه، خوراک و... دانست. خوک‌ها عمدتا در پرورشگاه زندگی می‌کنند اما گراز به طور آزادانه در طبیعت به حیاتش ادامه می‌دهد.

تفاوت خوک و گراز چیست؟


ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات - شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که خوک و گراز چه تفاوت‌هایی دارند؟! خوک و گراز هردو از یک خانواده بوده و با تفاوت‌هایی از یکدیگر قابل تمیز هستند. خوک از خانواده گرازسانان است و درواقع گراز وحشی نیای خوک‌ها محسوب می‌شود. در این مطلب به بیان تفاوت خوک و گراز می‌پردازیم.

در صورتیکه مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، به کمک فهرست موضوعی زیر، به مطلب دلخواهتان برسید:

معرفی خوک معرفی گراز مصرف گوشت خوک و گراز در ادیان تفاوت‌های گراز و خوک وضعیت خوک‌ها در دامداری‌های صنعتی

معرفی خوک و گراز

خوک

خوک حیوانی پستاندار و همه‌چیزخوار‌است که از نسل گراز وحشی محسوب می‌شود. این حیوان ذاتاً اهلی است و به گفته تاریخ‌دانان حدود ۱۱ هزار سال قبل چینی‌ها این حیوان را درحالی‌که از زباله انسان‌ها تغذیه می‌کرده، اهلی کرده‌اند. تاکنون حدود ۱۶ گونه خوک شناسایی شده که تمام گونه‌های آن بسیار باهوش و به‌شدت اجتماعی هستند. جالب است بدانید ضریب هوشی خوک‌ها حتی از شامپانزه‌ها و سگ‌ها می‌تواند بیشتر باشد.

جالب‌تر اینکه محققان بسیاری روی نوع روابط خوک‌ها تحقیق کرده‌اند و شاهد نتیجه بسیار شگفت‌آوری بودند، خوک‌ها توانایی شناختی برابر با کودک سه‌ساله انسان دارند و روابط عاطفی را به‌خوبی درک می‌کنند! حتماً تابه‌حال تصاویر خوک‌های گل‌آلود را دیده باشید و احتمالاً تصور می‌کنید این حیوانات بسیار کثیف هستند، حال‌آنکه باید اذعان کنیم خوک‌ها ازجمله حیواناتی هستند که به پاکیزگی پوست بدنشان اهمیت بسیاری قائل هستند. آن‌ها حمام گل می‌گیرند تا از شر انگل‌ها خلاص شوند و محل خوابشان را همیشه تمیز نگه می‌دارند.
البته این گفته‌ها شامل تمام نتایج تحقیقات دانشمندان در مورد خوک‌ها نمی‌شود. درواقع هرچقدر از توانایی‌ها و قابلیت‌های خوک گفته شود بازهم در سرنوشت این حیوانات مظلوم تغییر مثبتی حاصل نخواهد شد. خوشبختانه یا شوربختانه این حیوانات در حال حاضر تنها برای استفاده از گوشتشان پرورش داده می‌شوند. جمعیت خوک‌های پرورشی در جهان حدود یک میلیارد است و دسته‌بندی آن‌ها بدین‌صورت است که خوک‌های ماده برای زاد و ولد نگهداری می‌شوند و پس از ۳ تا ۵ سال زیر تیغ کشتارگاه خواهند رفت.

دسته دوم نیز خوک‌ها نر هستند که در ۶ ماهگی به کشتارگاه برده می‌شوند و متأسفانه هیچ‌کدام از آن‌ها به مرگ طبیعی نخواهد مرد و از ۱۵ ساله عمر نهاییشان استفاده نخواهند کرد. در حال حاضر گوشت خوک پرمصرف‌ترین گوشت در جهان است و به‌تنهایی حدود ۴۰ درصد از گوشت مصرفی جهان را تأمین می‌کنند. در این صورت بدیهی است که گزینه بسیار مناسبی برای پرورش و باشد و احتمالاً کشتارگاه‌های خوک بسیار پردرآمد و پررونق هستند.

تفاوت خوک و گراز چیست؟


گراز

این حیوان ازلحاظ ظاهری شباهت بسیاری به خوک دارد با این تفاوت که پوست ضخیم‌تر و تیره‌تر، موهای ضخیم‌تر و جثه‌ای قوی‌تر داشته و در جزئیات زندگی‌اش شباهت بسیاری به خوک‌ها دارد. گراز نسبت به خوک حیوان خوش‌شانس‌تری است چراکه دربند دامداری‌های صنعتی گرفتار نیست. اینکه گراز می‌تواند آزادانه در طبیعت سیر طبیعی رشد خودش را داشته باشد خوشبختی بزرگی محسوب می‌شود.

این حیوان نیز مانند خوک همه‌چیزخوار است و از هرچه که پیدا بکند تغذیه می‌کند. ممکن است غذای او ریشه گیاهان، علف‌ها، غلات، حشرات یا لارو ، لاشه حیوانات و یا شکار بچه‌های کوچک حیوانات دیگر باشد. زندگی در جنگل‌های انبوه دست گرازها را برای انتخاب غذا باز گذاشته و هیچ مشکلی برای پیدا کردن غذای موردعلاقه‌شان ندارند.

گراز نیز مانند خوک به‌شدت اجتماعی است و تمام عمر ۲۰ ساله خود را در دسته‌های ۲۰ تا ۵۰ عددی در نزدیکی آب به‌صورت آزادانه زندگی می‌کند. این حیوان در دوران بارداری و شیردهی از آرامش بیشتری بهره‌مند است. حاصل دوره بارداری ۴ ماهه گراز ۸ تا ۱۲ بچه است که در ابتدا مو‌های تنشان راه‌راه سفید و قهوه‌ای است و با بالغ شدن کرک‌های قهوه‌ای تیره روی تنشان می‌روید.

برخلاف خوک که بسیار پول‌ساز و درآمدزاست، گرازها باعث زیان مالی انسان‌ها هستند چراکه مخرب‌ترین گونه حیوانی روی کره خاکی به شمار می‌آیند و به سبب رفتار وحشیانه و جمعیت زیادشان باعث تخریب بیش‌ازحد محیط زیست می‌شوند. از طرفی در برخورد با انسان بسیار بداخلاق هستند و اغلب اوقات آسیب‌های جدی وارد می‌کنند و از حیث انتقال عفونت‌های انگلی نیز خطرناک اند.

تفاوت خوک و گراز چیست؟


مصرف گوشت خوک و گراز در ادیان

مصرف گوشت خوک

خوک‌ها به دلیل اینکه مدفوعشان را می‌خورند، در معرض ابتلا به بیماری‌های بسیاری هستند و برای همین در مزارع پرورش خوک دستگاه‌های نظافتی به‌گونه‌ای تعبیه و طراحی‌شده است که از خوردن مدفوعشان جلوگیری شود. در کتاب آسمانی مسلمانان یعنی قرآن کریم، نام خوک آورده شده اما از گراز اسمی به میان نیامده است. طبق نظر شرع مقدس اسلام خوردن گوشت خوک حرام است. البته تنها نظر دین اسلام این نیست بلکه سایر ادیان الهی مانند یهودیت و مسیحیت نیز خوردن آن را مذمت کرده‌اند به‌طوری‌که خداوند یهودیان را صریحاً از خوردن آن منع کرده و در کتاب مقدس مسیحیان، خوک خداوند پلشتی و کثیفی است.

تفاوت خوک و گراز چیست؟


مصرف گوشت گراز

ازآنجاکه گراز نیز مانند خوک همه‌چیزخوار بوده و ارتباط نژادی نیز با دیگران دارد، از نظر شرع مقدس اسلام به خاطر خوردن نجاست و پلیدی ذاتی‌ حرام‌گوشت به شمار می‌رود.


تفاوت‌های گراز و خوک

در این بخش تفاوت‌های این دو حیوان را ذکر می‌کنیم.

ویژگی گراز خوک
روحیه خجالتی و وحشی اجتماعی و باهوش
ساختار بدن عضله ای و قوی چاق و پر چربی
مکان زندگی زندگی آزادانه در طبیعت زندگی در مزارع پرورش خوک
نوع تغذیه تغذیه از خزندگان، جوندگان ، میوه تغذیه از جو، ذرت، گندم و سویا
بارداری در هر بارداری 8تا 12 بچه در هبر بارداری حدود 10 بچه
شیردهی شیردهی 3 ماه شیردهی 2 تا 4 هفته
نوع پوست پوشیده از موهای ضخیم ضخیم و حساس


وضعیت خوک‌ها در دامداری‌های صنعتی

وضعیت این حیوانات در دامداری‌های صنعتی دل‌خراش به نظر می‌رسد چراکه آن‌ها از حقوق ابتدایی یک حیوان که آزادی است، بی‌بهره‌اند و طبق اذعان فعالان حقوق حیوانات علائم تشویش و افسردگی به‌شدت در خوک‌ها مشهود است آن‌ها این تشویش را عامل گاز گرفتن دم‌های همدیگر می‌دانند و به همین دلیل دامداران دندان‌های نیش حیوان را می‌برند و دم‌هایشان را کوتاه می‌کنند. متأسفانه این اعمال بدون بی‌حسی و بیهوشی روی حیوان صورت می‌گیرد و رنج ناشی از آن تا مدت مدیدی خوک‌ها را آزرده‌خاطر می‌کند. اسطبل خوک‌ها بتنی است و زیر پایشان از صفحات مشبک ساخته‌شده که فضولات حیوانات را از خود عبور داده و مستقیماً داخل کانال فاضلاب ریخته می‌شود تا نتوانند مدفوعشان را بخورند. در دامداری‌های صنعتی خوک‌های ماده ناچارند ۲.۵ تا ۳ بار در سال زایمان کنند و هر بار حدود ۱۰ بچه به دنیا بیاورند.بیشتر بخوانید: حقوق حیوانات در اسلام چگونه است؟

سخن آخر

در این مقاله به بررسی تفاوت های گراز و خوک پرداختیم و از نظر ویژگی های مختلف ، محیط زندگی، کیفیت زندگی و... آنها را بررسی کردیم. در پایان مطلب مهمی هست که باید به آن همواره دقت داشته باشیم و آن اینکه حیوانات و تمام موجودات این کره خاکی بعنوان هم زیست های ما برای ما بسیار حائز اهمیت هستند چرا که در چرخه حیات یکدیگر سهیم هستیم، پس بهتر است به هم زیستان خود اهمیت بیشتری داده و دغدغه زندگی سالم توأم با آرامش آنها را داشته باشیم. همانطور که دیدید، خوردن گوشت خوک و گراز در اسلام حرام است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم با حیوانات حرام گوشت آشنا شوید. شما نیز اگر در رابطه با زندگی این دو حیوان اطلاعات بیشتر و یا نظراتی دارید، لطفا آن را از طریق قسمت نظرات و پرسش‌ها با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قدرتمندی کشورها را علم مشخص می کند/ انسان های بزرگ به فکر آینده هستند