دانشگاه را سیاسی اداره نمی‌کنم


دانشگاه را سیاسی اداره نمی‌کنم

سنندج - ایرنا - حدود دو ماه و نیم از انتصاب سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گذرد ولی حواشی و حرف و حدیث ها در این حوزه آنقدر زیاد است که دکتر یوسفی نژاد می گوید نمی‌تواند به جای انجام وظایف به دنبال حواشی برود و تاکید می کند با اینکه دیدگاه سیاسی مشخصی دارد اما دانشگاه را سیاسی اداره نمی‌کند.

مخالفت ها با انتصاب سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی در همان ۱۸ اردیبهشت امسال با این استدلال که تجربه و تخصص لازم در او دیده نمی شود و انتصاب او به دلیل دیدگاه سیاسی اش است، آغاز شده بود.

حال شایعات و حواشی به جایی رسیده که یکی از رسانه‌های استان خبر از قطعی شدن برکناری او می‌دهد اما وحید یوسفی‌نژاد در نشستی دوستانه با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات کردستان می گوید به وظیفه خود ادامه می‌دهد و کمتر به حواشی وقعی می‌نهد چرا که در این صورت زمانی برای خدمت رسانی به مردم نمی‌ماند.

رسانه مورد اشاره عملکرد نامناسب، برخورد با نخبگان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و رویکرد سلیقه‌ای در برخی تصمیمات را سبب قطعی شدن برکناری سرپرست دانشگاه ذکر کرده است این در حالیست که یوسفی‌نژاد معتقد است، این سخنان غیر واقعی است و می توان از نخبگان پرسید تا دروغ بودن این ادعا ثابت شود.

وی در این دیدار ابتدا با صبر به صحبت‌ها، انتقادات و پیشنهادات اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات کردستان که خود از اهالی رسانه هستند گوش داد و از برخی نکات هم در تبلت خود با قلم نوری یادداشت برداری کرد.

سپس با بیان اینکه از انتقاد عملکردش استقبال می‌کند، گفت: ۲ ماه زمان کوتاهی است که بشود عملکرد مدیری را ارزیابی کرد هر چند می دانم دلیل این هجمه ها اعلام نگاه و خط فکری سیاسی ام است.

یوسفی‌نژاد اظهار داشت: نگاه سیاسی خود را اعلام کرده و این خط فکری در زمان های مختلف مشخص و یکسان بوده اما دانشگاه را سیاسی اداره نمی کنم چون کار در اینجا با هر دستگاه دیگری متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه محل تربیت نیروی انسانی، انسان ساز و تولید کننده علم است، افزود: نباید همه انتصاب ها مربوط به یک تفکر باشد اما همه باید با مدیریت همراه باشند، دانشگاه نیز باید بتواند افراد ایده آل را انتخاب کند و اگر هر روز درگیر حاشیه شود مردم ضرر می‌کنند.

یوسفی نژاد باز هم بر نگاه علمی و غیر سیاسی خود در اداره دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد و یادآور شد:‌ بر اساس اعتدال عمل می‌شود بنابراین استفاده از نیروهایی با توان علمی که بتوانند وقت بگذارند و نگاه مدیریتی تازه‌ای داشته باشند در اولویت است و تغییرات مدیریتی را با این نگاه صورت می دهم اما ممکن است عده ای هم ناراضی باشند که طبیعی است.

وی حکم سرپرستی را روال عادی انتصاب در دانشگاه‌های علوم پزشکی می داند و می افزاید: سه ماه اول حکم سرپرستی صادر شده و برای سه ماه دیگر نیز تمدید می‌شود و در صورت صلاحدید حکم ریاست دانشگاه علوم پزشکی صادر می شود.

یوسفی‌نژاد که بسیاری از انتقادات را بی انصافانه می داند، اضافه کرد:‌ دانشگاه محل تولید علم و فکر است و در کنار آن باید به ارائه خدمات بویژه در حوزه درمان و سلامت نیز بپردازد لذا اگر تحت تاثیر حواشی باشد این مردم هستند که از این بابت متضرر می‌شوند.

وی با بیان اینکه باید اجازه دهند دانشگاه مستقل عمل کند، گفت: ‌دانشگاه باید به مباحث کلان بپردازد بنابراین نمی‌تواند همه را راضی نگه دارد.

دانشگاه را سیاسی اداره نمی‌کنم

در شرایط نامناسبی دانشگاه علوم پزشکی را تحویل گرفتم

یوسفی‌نژاد یکی دیگر از مشکلات دانشگاه را که بر عملکرد او هم اثرگذار بوده است مسایل مالی دانست و افزود:‌ دانشگاه را در شرایط نامناسب تحویل گرفتم که از نظر اقتصادی دارای بدهی های قابل توجه بود و ماهیانه با رقم بزرگی کسری بودجه روبرو بودیم.

وی اظهار داشت:‌ این دانشگاه در زمینه تعاملات با بخش های مختلف دارای مشکلاتی است و نارضایتی ها در داخل دانشگاه وجود داشته البته بیشترین نیاز ما این است که فراغت بالی داشته باشیم تا به جای اینکه به شایعات بپردازیم به مردم خدمت کنیم.

در قبال عملکرد خود پاسخگو هستم

وی با تاکید بر اینکه برای تک تک کارها و در قبال عملکرد خود پاسخگو هستم، گفت:‌ بعد از ۴۰ سال، فردی جوان، سنندجی و اهل سنت به این سمت منصوب شده و این باید مورد توجه قرار بگیرد.

یوسفی‌نژاد این اتفاق را سرمایه مهمی برای مردم می‌داند و آن را افتخاری بزرگ برای خود می داند و با تاکید می‌گوید: مسئولیت بزرگی بر عهده من است که باید از آن رو سفید خارج شوم تا به اعتمادی که به من شده خدشه ای وارد نشود.

وی به برنامه های خود نیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی ما اکنون تیپ سه است و تلاش می‌کنم آن را ارتقا داده و به درجه یک برسانیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد:‌ این دانشگاه اکنون ۲۵۹ نفر هیات علمی دارد که ۱۰۰ نفر آن متعهد به خدمت هستند و پس از پایان دوره تعهد از این دانشگاه می‌روند.

وی با بیان اینکه به دنبال افزایش ۴۰ نفر به اعضای هیات علمی هستیم، افزود:‌ باتوجه به اینکه در دانشگاه های علوم پزشکی کرمانشاه و همدان هر کدام ۵۰۰ نفر هیات علمی دارد باید از این نظر به آن دانشگاه ها نزدیک شویم.

دانشگاه را سیاسی اداره نمی‌کنم

رسانه به افزایش سطح سواد سلامت در کردستان کمک کند

یوسفی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به دغدغه دیگری اشاره کرد و با بیان اینکه ‌سواد سلامت هم در پی پایین بودن سطح سواد در استان پایین است، یادآور شد: یکی از مشکلات بهداشتی درمانی در استان سرطان مری و معده است که در این زمینه جزو سه استان اول کشور هستیم.

وی اظهار داشت: بیماران وقتی به ما مراجعه می‌کنند در مراحل آخر بیماری هستند در حالیکه اگر احساس می‌کنند که لقمه را نمی توانند به راحتی ببلعند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند تا مراحل درمان زودتر آغاز شود.

یوسفی‌نژاد با اشاره به اینکه در حوزه سواد سلامت باید اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد، گفت:‌ خوردن چای داغ، نمک و موادی که نیترات دارند همچون ترشیجات در افزایش سرطان مری و معده موثر است.

وی تاکید کرد:‌ تعامل بین دانشگاه و رسانه‌ها ضروری است اما باید تعریف مشخصی از این تعاملات وجود داشته باشد و اینکه با چه هدفی این تعامل صورت می گیرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اهمیت ارتقای سطح سواد سلامت مردم استان کردستان، یادآور شد:‌ یکی از راه‌های اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما است که در دیدار اخیر با مدیرکل این رسانه در استان تاکید بر همکاری های بیشتر شد که اگر تعامل درست باشد می توان از انتقال اطلاعات نادرست پزشکی هم جلوگیری کرد.

یوسفی‌نژاد اظهار داشت:‌ شفاف‌سازی در حوزه عملکرد و ارائه اطلاعات بویژه به حوزه های نظارتی و شفاف‌سازی عملکردی در حوزه عمومی و مردمی مد نظر مدیریت جدید است و حتما به آن عمل می کنیم و از رسانه ها هم در این زمینه بهره می‌گیریم.

وی به یکی از تحولات حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت:‌ در بخش فوریت‌های پزشکی اکنون نوار قلب آنلاین در آمبولانس به متخصص ارسال می شود و تکنولوژی‌هایی از این قبیل اضافه شده البته ما هم در اطلاع رسانی کم کاری کرده ایم و مطمئنا ارتباط خود با مطبوعات و رسانه‌ها را برای اطلاع رسانی افزایش می‌دهیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: ‌یکی از مسئولیت های مهم رسانه این است که اعتماد مردم را به حوزه پزشکی و مراکز درمانی خدشه دار نکند چراکه از دست رفتن این اعتماد می‌تواند به سلامت جامعه هم آسیب بزند.

وی با تاکید بر اینکه ارتباط مستمر یا رسانه برای ما ضروری است، اضافه کرد:‌ تحلیل هایی با نگاه های فردی و سیاسی و خبرهای زرد برای دانشگاه علوم پزشکی حاشیه ایجاد می کند و در عملکرد آن اثر منفی می گذارد.

یوسفی‌نژاد افزود:‌ در طول سال خدمات وسیعی از سوی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ارائه می شود اما نمودی بویژه در رسانه‌ها ندارد و در عوض یک قصور پزشکی تمام این خدمات را تحت پوشش قرار داده و زیر سئوال می‌برد.

وی با اشاره به اینکه قصورهای پزشکی اکثرا در حوزه جراحی ها رخ می دهد که ما باید در این بخش شفاف سازی کنیم، اظهار داشت: فرایند بررسی قصور پزشکی طول می کشد و فقط در حوزه پزشکی قانونی سه ماه وقفه وجود دارد.

یوسفی‌نژاد یادآور شد:‌ متاسفانه هر کسی به خود اجازه می دهد در مورد حوزه پزشکی در فضای مجازی و حتی رسانه‌ها نظر دهد و این مانع انجام کارهای حرفه ای می‌شود.

۶۱۰۸/۹۱۰۲


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

گاوداری دو منظوره دیواندره با 75 درصد پیشرفت در حال ساخت است