10 سوپ لذیذ ترکیه
ترکیه کشوری است که به دلیل نزدیکی موقعیت جغرافیایی و فرهنگی اش به ایران، طعم و رنگ غذاهایش با ذائقه ما تطابق زیادی دارد. در فرهنگ غذایی مردم ترکیه سوپ اهمیت بسیاری دارد؛ در روزهای سرد و بارانی ترکیه سوپ ها غذای پرتکرار آشپزخانه خانه های مردم ترکیه و و منوی رستوران هاست. از این رو طعم سوپ های ترکیه بسیار متنوع و بسیار لذیذ است. در ادامه مطلب 10تا...
ترکیه کشوری است که به دلیل نزدیکی موقعیت جغرافیایی و فرهنگیاش به ایران، طعم و رنگ غذاهایش با ذائقه ما تطابق زیادی دارد. در فرهنگ غذایی مردم ترکیه سوپ اهمیت بسیاری دارد؛ در روزهای سرد و بارانی ترکیه سوپها غذای پرتکرار آشپزخانه خانههای مردم ترکیه و و منوی رستورانهاست. از این رو طعم سوپهای ترکیه بسیار متنوع و بسیار لذیذ است. در ادامه مطلب 10تا از لذیذترین سوپهای این کشور را به شما معرفی میکنیم تا در سفر بعدیتان به ترکیه اگر نام ترکی آنها را در منوی رستوران دیدید بشناسید!
1.سوپ سلطان (sultan çorbası)
یکی از سوپهای محلی ترکیه، سوپ «سلطان» است. این سوپ در ترکیه دستور پخت یکسانی ندارد و طعم و رنگ آن در مناطق مختلف این کشور متفاوت است. اما یکی از معروفترین سوپ سلطانی که در اکثر مناطق سرو میشود از تخم مرغ، آرد، خامه پرچرب، نخود فرنگی و بادام تشکیل میشود.
2. سوپ ماست ترکی (yayla çorbası)
در فرهنگ غذایی ترکیه، ماست جایگاه ویژهای دارد و غذاهای زیادی با آن تهیه میشود. ترکیب اصلی این سوپ نیز ماست است که با گیاهان معطر، برنج و نخود پخته میشود. ممکن است هنگام سرو آن در مناطق مختلف سبزیهای متفاوتی روی آن ریخته شود و طعم آن را اندکی تغییر دهد. این سوپ لذیذ و مقوی در زمستانهای سرد ترکیه بسیار پرطرفدار است و به عنوان جنگنده سرما شناخته میشود. اگر آش دوغ خودمان را خوردهاید و طعمش را دوست داشتید حتما از طعم سوپ ماست یا سوپ یایلا نیز خوشتان میآید.
3. سوپ عدس ترکی (Mercimek çorbası)
سوپ عدس یکی از قدیمیترین سوپهای ترکیه محسوب میشود. ماده اصلی این سوپ را همانطور که از اسمش معلوم است عدس قرمز تشکیل میدهد. برای تهیه این سوپ عدس را قرمز را با هویج، پیاز، گوجه فرنگی، کمی سیب زمینی،آب و ادویههای مختلف میپزند. سوپ عدس معمولا همراه با تکهای نان و پرهای لیمو سرو میشود.
4. سوپ سیرابی (İşkembe Çorbası)
سیرابی برای ما ایرانیها غذای آشنایی است که برخی بسیار عاشق آن هستند و برخی حالشان حتی از بوی آن نیز به هم میخورد! اگر جزو دسته اول هستید باید بگوییم که عاشق این غذا خواهید شد. اگر جزو دسته دوم نیز هستید پیشنهاد میکنیم باز این سوپ را امتحان کنید؛ شاید نوع طبخ آن نظرتان را عوض کند! ترکها برای تهیه این سوپ، سیرابی را با تخم مرغ، سیر، آرد و آب میپزند و آن را به عنوان یک وعده غذای مقوی میخورند.
5. سوپ عروس (Ezogelin Corbasi)
برای تاریخچه نام این سوپ داستانهای مختلفی میگویند؛ مثلا یکی از آنها اینطور روایت میشود که در اوایل قرن بیستم دختری تازه عروس به نام «عزو» در جنوب شرقی ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه زندگیمیکرد. او برای نخستین بار این سوپ را تهیه کرد و از آن روز به بعد در جوامع محلی این سوپ به نام سوپ «عروس عزو» شهرت یافت. سوپ عروس از عدس قرمز، بلغور، برنج، فلفل قرمز و نعناع خشک تهیه میشود. این سوپ دلچسب منبع خوبی از فیبر و پروتئین است غذایی پرطرفدار برای وعده صبحانه است.
6. سوپ ترخینه (tarhana çorbası)
این غذا طعم آشنایی در ذائقه غذایی ما ایرانیها دارد. احتمالا این سوپ اولین سوپ فوریای بوده که توسط ترکها اختراع شده. تنها قسمت زمانبر تهیه این سوپ آماده کردن خمیر آن است که میتوانید یکبار برای تهیه آن زمان بگذارید و هر دفعه از یک تکه آن برای طبخ سوپ استفاده کنید. البته این روزها دیگر کمتر کسی وقت برای تهیه آن میگذارد و از آماده آن استفاده میکنند. خمیر ترخینه ترکیبی از سیر، پیاز، آب گوشت، جعفری تازه، شوید، نعنا خشک، ماست، مخمر و آرد است که میگذارند خشک شود. برای تهیه سوپ این خمیر را که به صورت گلولههایی خشک است را با کمی آب، آب گوشت، رب و فلفل قرمز مخلوط میکنند تا خیس بخورد. بعد از حل شدن کامل خمیر در این مایع آن را به عنوان سوپی لذیذ میل میکنند.
7. سوپ گزنه (Isırgan Çorbası)
ماده اصلی این سوپ، گیاه گزنه است که علاوه بر خواص فراوانی که دارد گیاه خودرویی است که در طبیعت اطراف استانبول به صورت رایگان یافت میشود. اما نکتهای که وجود دارد گزنده بودن برگهای این گیاه است که هنگام چیدن، آزار دهنده خواهد بود و آنها را فقط با دستکش ضخیم باید چید. برای تهیه این سوپ ترکها گزنه را با کمی سیب زمینی و آب مخلوط میکنند تا بافت جالبی زیر زبان ایجاد کند.
8. سوپ ماهی کولی (Hamsi Çorbası)
ماهی کولی یکی از ساکنین دریای سیاه است؛ از این رو این ماهیهای کوچک بینوا را به شکلهای مختلفی در منوی غذایی مردم حاشیه دریای سیاه میبینیم! یکی از غذاهای پرطرفدار با این ماهیهای کوچک، تهیه سوپ آن است. روشهای زیادی برای سرو سوپ ماهی کولی وجود دارد، اما کره و سیر عضو ثابت تمام دستور العملهاست.
9. سوپ بادام (Badem Corbasi)
دستورپخت این سوپ لذیذ و مقوی از آشپزخانههای کاخهای عثمانی میآید. بیشترین جایی که این سوپ از آنجا معروف شد، شهر ادرنه بود که بادامهایش بسیار مشهور است. این سوپ یکی از غذاهای رایج در جشنهای شاهزاده جهانگیر، شاهزاده بایزید و پسران سلطان سلیمان بود و از آن زمان تاکنون ترکها به طبخ این سوپ خوشمزه ادامه دادهاند. برای تهیه این سوپ بادام را با آرد، شیر، آب گوشت و جوز هندی ترکیب میکنند و بعد موقع سرو نیز روی آن را با چند دانه انار و بادام تزیین میکنند.
10. سوپ کلم ترکی (Lahana Çorbası)
همانطور که از نام این سوپ معلوم است، ماده اصلی آن را کلم تشکیل میدهد. کلمی که این سو پ از آن تهیه میشود به کلم سیاه شهرت دارد. سوپ کلم سیاه غذای سنتی مردم شمال شرق ترکیه و در منطقه دریای سیاه محسوب میشود. نام کلم سیاه را مردم این منطقه به دلیل برگهای سبز تیره و بلند این کلم به آن دادهاند. در این سوپ علاوه بر کلم سیاه، عصاره پیاز، لوبیای سفید، برنج یا بلغور، آرد ذرت، فلفل قرمز و مرغ نیز وجود دارد.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی مردم ترکیه مطلب «10 غذایی که در استانبول باید بخورید» را بخوانید.
طراح، کوهنورد، علاقمند به نویسندگی، عاشق طبیعت و حیوانات...
ترجمه آزاد: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
به اشتراک بگذارید: