هفته جهانی تغذیه با شیر مادر 2019
برگردان: گروه خبر کتابکامروز 10 مرداد برابر با 1 آگوست آغاز هفته جهانی تغذیه با شیر مادر است. هفته تغذیه با شیر مادر از سال 1990 هر ساله از 1 تا 7 آگوست به منظور ترویج تغذیه با شیر مادر و بهبود سطح سلامت نوزادان در سراسر جهان برگزار میشود. امسال سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف اهمیت سیاستهای خانوادهمحور را در تغذیه نوزاد با شیر مادر،...
امروز ۱۰ مرداد برابر با ۱ آگوست آغاز هفته جهانی تغذیه با شیر مادر است.
هفته تغذیه با شیر مادر از سال ۱۹۹۰ هر ساله از ۱ تا ۷ آگوست به منظور ترویج تغذیه با شیر مادر و بهبود سطح سلامت نوزادان در سراسر جهان برگزار میشود.
امسال سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف اهمیت سیاستهای خانوادهمحور را در تغذیه نوزاد با شیر مادر، پرورش فرزندان و پیوند والدین با فرزندان ترویج میکند. این سیاستها شامل اعطای مرخصی زایمان با حقوق به مدت حداقل ۱۸ هفته برای مادر و اعطای مرخصی با حقوق به پدر و مادر برای ترویج مسئولیت مشترک مراقبت از فرزند است. علاوه بر این باید محیطهای کاری از مادران حمایت کنند و شرایطی فراهم کنند تا مادران بتوانند پس از بازگشت به کار نیز همچنان به شیردهی به فرزندشان ادامه دهند.
تغذیه با شیر مادر هم در سلامتی مادر و هم سلامتی کودک نقش دارد. تغذیه با شیر مادر میتواند هر سال جان بیش از ۸۰۰ هزار نفر را که بیشتر آنها کودکان زیر ۶ ماه هستند نجات دهد. علاوه بر این تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی را برای مادر کاهش میدهد. تخمین زده میشود شیردهی میتواند هر ساله از مرگ ۲۰هزار مادر به علت سرطان سینه پیشگیری کند.
سازمان بهداشت جهانی تغذیه انحصاری با شیر مادر را از یک ساعت پس از تولد تا ۶ ماهگی و از ۶ ماهگی تا دوسالگی یا بیشتر به همراه استفاده از مکملهای غذایی توصیه میکند.