طرز تهیه آش شلهقلمکار با طعمی خوشمزه
منبع خبر /
تغذیه و سلامت /
23-05-1398
مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری آش، بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 کالری می باشد
شفاآنلاین>تغذیه>آش شله قلمکار یکی از معروفترین و خوشمزهترین نوع از انواع آشهای ایرانی است.
به گزارش شفاآنلاین، در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص استفاده میشود.
مواد لازم برای درست کردن آش شلهقلمکار
گوشت بدون استخوان:نیم کیلو
پیاز متوسط:4 عدد
سبزی:جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
نخود و لوبیاچیتی:از هرکدام یک فنجان
نعنا داغ:به مقدار لازم
روغن:نصف فنجان
برنج:یک فنجان
نمک و فلفل:به اندازه دلخواه
طرز تهیه آش شله قلمکار
برای تهیه ی این آش قدیمی بهتر است قبل از هر کاری شب قبل حبوبات را خیس کنید تا بهتر بپزند.برای تهیه ی این آش پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.گوشت ها را به تکه های کوچکی تقسیم کرده و با پیازکمی تفت دهید .
سپس سه لیوان آب داغ به ظرف مورد نظر اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.بعد از اینکه گوشت به طور کامل پخت آن را به وسیله ی گوشتکوب له کرده و بکوبید و به مواد آش اضافه کنید.حبوبات و برنج و سبزی خرد شده و فلفل و گوشت له شده را که با هم مخلوط کردید به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و کاملا جا بیفتد. وقتی که آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و با نعنا داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
نکاتی طلایی برای پخت آش شلهقلمکار:
اگر در سبزی آش به اسفناج دسترسی ندارید، میتوانید به جای آن از برگ چغندر استفاده کنید.
در صورتی که ترخون و مرزه تازه در دسترس نیست، از سبزی خشک هم میتوانید استفاده کنید. اگر از سبزی خشک استفاده میکنید سبزی ها را دو، سه ساعت در آب ولرم خیس کنید بعد آبکش کرده و استفاده کنید.
می توانید به جای آب گوشت از عصاره طعم دهنده گوشت در آش شله قلمکار استفاده کنید. برای خوشمزه تر شدن آش شله قلمکار از میزان پیاز داغ بیشتری استفاده کنید.
برای خوشمزه تر شده آش شله قلمکار می توانید در انتهای پخته شدن آن، مقداری ماست را به آن اضافه کنید و بگذارید چند قل با مواد بخورد.
شما میتوانید هنگام کوبیدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را نیز از استخوان جدا کرده و به باقی مواد اضافه کنید. قلم گوسفند میتواند میزان کش دار شدن آش شما را بیشتر کند. در نتیجه آش شله قلمکار غلظت بیشتری خواهد داشت.
شما می توانید حبوبات را با گوشتکوب له کرده اما گوشت را ریش ریش کنید و سپس به آش بیفزایید. یا نصف گوشت را همراه مواد بکوبید و نصف دیگر را ریش ریش کرده و در انتها با مواد مخلوط کنید.
حرارت این آش باید ملایم باشد و آرام آرام بپزد و مرتب هم می زنیم تا حالت کشدار پیدا کند و خوب جا بیفتد و پخته شود.
معمولاً این آش را با طعم تند مصرف میکنند، یعنی فلفل بیشتری می زنند.
اگر تمایل داشته باشید میتوانید به جای آب قلم از آب معمولی استفاده کنید.در این صورت مقدار چربی آن کمتر بوده و برای افراد دارای کلسترول بالا مناسب تر است.
مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری آش، بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 کالری می باشد.
نکات تکمیلی در مورد آش شله قلمکار
آش شله قلمکار جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش شله قلمکار را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفرمناسب میباشد.خبرفوری