زیتون پرورده با رب انار
این دستور برای درست کردن زیتون پرورده تو خونه که هم مقبول باشه، هم طعمش به زیتون پرورده های شمال نزدیک باشد،است.
زیتون پرورده توی شمال با ترکیب رب انار و گردو روغن زیتون و سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دونه انار خشکیده درست می شود. تو تهران و بقیه ی شهرها سبزی های تازه ی شمالی گیر نمی آید و دونه انار خشک هم ممکنه تو فروشگاه های محصولات شمال پیدا بشود. سعی کنید حداقل رب انار رو از این فروشگاههای محصولات شمال و به صورت باز بخرید چون خیلی مزه اش متفاوته و بهتر از رب انارای بسته بندی است. برای سبزی هم جایگزین وجود داره که تو دستور می خوانید.
مواد لازم:
زیتون هسته گرفته |
نیم کیلو |
رب انار |
یک پیمانه و نیم |
گردو چرخ کرده |
250 تا 300 گرم |
آبلیمو |
دو قاشق |
نعنا خشک سابیده | یک قاشق مرباخوری |
آویشن ساییده شده |
یک قاشق چایخوری |
دانه انار خشک | 2-1 قاشق |
اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه ( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین). زیتون رابریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید 1 ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود یا اگر عجله دارید همونطوری بخورید. میل خودتونه!
منبع:بیتوته
دستور شماره دو:
زیتون بی هسته 500 گرم . رب انار 2 پیمانه . گردو چرخ شده 300 گرم . آبلیمو 2 قاشق
نعنا خشک 1 قاشق . آویشن خشک 1 قاشق . دانه انار و روغن زیتون از هر کدام 2 قاشق
زیتون پرورده شمال با رب انار ، گردو ، روغن زیتون ، سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دانه انار خشکیده درست میشود.
بهتر است دانه انار خشک و رب انار را از شمال خریداری نمائید تا طعم واقعی زیتون پرورده را بچشید ، برای سبزی شمال هم جایگزین هایی وجود دارد …
طرز تهیه : اگه زیتون شور یا ترش بود بین نیم تا یک ساعت درون آب خیس کنید ، اگر بیشتر از این مدت در آب بماند طعم واقعی اش را از دست میدهد ، زیتون را درون ابکش بریزید و پس از انکه اب اضافه خارج شد درون کاسه ای بزرگ بریزید.
رب انار ، ابلیمو و زیتون ها را به خوبی با هم مخلوط کنید ، بقیه مواد را نیز اضافه کنید و پس از اینکه بخوبی مخلوط شدند درون یخچال بگذارید تا خنک شود سپس میل نمائید.
رنگ زیتون پرورده : اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده نمائید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده نمائید رنگ ان تیره تر خواهد شد.
منبع:ایران کوک
دستور شماره 3:مواد لازم برای تهیه زیتونپرورده
روغن زیتون نصف فنجان
رب انار یک فنجان
سیر دو حبه
پسته آسیاب شده یک فنجان
گردو آسیاب شده یک فنجان
بادام آسیاب شده یک فنجان
زیتون بدون هسته نیم کیلو
نعناع و ترخون نصف فنجان
سرکه یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه زیتونپرورده:
روش تهیه:
یک فنجان گردو، بادام و پسته آسیاب شده، نصف فنجان روغن زیتون، یک فنجان رب انار، نصف فنجان نعناع و ترخون خردشده، یک قاشق غذاخوری سرکه و دو حبه سیر رنده شده را با هم مخلوط میکنیم.
زیتون شور بدون هسته را حلقهحلقه میکنیم و با مواد اخیر مخلوط میکنیم تا آماده مصرف شود. زیتونپرورده را میتوان تا یک هفته در ظرف شیشهای دربسته در یخچال نگه داشت (بدون آنکه طعم آن عوض شود).
کالری موجود در زیتونپرورده
مقدار کالری موجود در یک قاشق مرباخوری از زیتونپرورده حدود 40 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری از زیتونپرورده حدود 135 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در کل زیتونپرورده حدوداً 3000 کیلوکالری میباشد.
منبع:تبیان