همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی وهنری مانع فرار مغزها می‌شود


همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی وهنری مانع فرار مغزها می‌شود

تهران– ایرنا– مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز در دانشگاه‌های ما میل فراوان برای خروج از کشور وجود دارد، تاکیدکرد: همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری و شکل‌گیری چنین تفاهمنامه‌هایی بدون شک مانع فرار مغزها از کشور می شود چراکه افراد احساس احترام به خود و کارهای تولیدی خواهندکرد.

فیاض زاهد روز یکشنبه در نشست مشترک همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری در تالار رودکی با اشاره به اینکه وقتی ما برای فرهنگیان و معلمان خود احترام قائل نباشیم زیست خوبی ایجاد نخواهد شد، خاطرنشان کرد: در هر حکومتی برای نمونه اگر یک نویسنده احساس کند از سوی دولت مورد احترام است امید اجتماعی را به جامعه برمی گرداند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مسیر آغاز شده را که نخستین گام خود را سپری می کند را حرکت و کاری تاریخی و ماندنی برای اهالی فرهنگ و هنر و رسانه دانست و گفت:‌ بدون شک همه این اهالی نیز باید دست در دست برای پیشبرد اهداف عالی و تا رسیدن به نتیجه مطلوب و نهایی تلاش کنند و از هیچ کوشش و همکاری دریغ نکنند.

استقرار توسعه و نهادینه سازی مفهوم کار شایسته است

در ادامه این نشست نیز روزنامه‌نگار و نماینده انجمن صنفی روزنامه نگاران با بیان اینکه هدف از شکل گیری انجمن های صنفی، فرهنگی و هنری استقرار توسعه و نهادینه سازی مفهوم کار شایسته است، گفت: کار شایسته به مفهوم بین المللی امروز کاری است که مولد کرامت انسانی، آزادی و برابری انسان ها باشد، در کار شایسته تفاوتی بین زن و مرد و دستمزدها وجود ندارد و به دنبال ایجاد فرصت شغلی برای همگان است.

هوشمند رضوی ادامه داد: این اولین جلسه تاریخی و مهمی است که در رابطه با تشکل ها داریم و در تشکل ها به دنبال حذف خانه ها نیستیم و این تشکل ها در تناقض با خانه ها نیست این تشکل ها نمی تواند تمام مشکلات را حل کند اما در گام دوم نیازمند حمایت دولت و تصمیم در این رابطه هستیم.

بیان صداهای ناشنیده با هنر

همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی وهنری مانع فرار مغزها می‌شود

در ادامه این مراسم مدیرمسئول انجمن صنفی مجسمه سازان ایران و نماینده هنرهای تجسمی با ارائه آماری از اعضای فراوان هفت انجمن هنرهای تجسمی اظهار کرد: هنر محل تکثر، تنوع و گفت و گو است وهنردرواقع صداهای ناشنیده را بیان می کند، این نهادها و صنوف هستند که میان دولت و جامعه می ایستند و قدرت حاکمیت را کم می کنند.

نگار نادری پور ابرازامیدواری کرد این تصویب نامه سریع درهیات دولت به امضا برسد و ما تعهد کنیم با تشکیل این صنوف جز در جهت توانمندسازی، استقلال، حمایت و صیانت از حقوق مادی و معنوی هنرمندان استفاده نکنیم.

مدیرمسئول انجمن هنرمندان مجسمه سازایران که به نمایندگی از ٧ انجمن تجسمی صحبت کرد با معرفی انجمن های هنرهای تجسمی اعم ازانجمن خوشنویسان، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، عکاسان ایران، تصویرگران ایران، هنرمندان سفالگر ایران، هنرمندان نقاش ایران و انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، یادآور شد: انجمن های هنرهای تجسمی با بیش از ٢٠ سال سابقه نماینده جامعه بزرگ هنرمندان تجسمی هستند.

نادری پور تاکیدکرد: هنربا تنوع و تکثر پیوند بنیادین دارد، در ذات خود دموکرات است و اهل گفتگو. مشخصه جامعه مدنی گفتگومداری است و توسعه در جامعه جز از طریق توسعه فرهنگی صورت نمی پذیرد.

مدیرمسئول انجمن صنفی مجسمه سازان ایران ادامه داد: انجمن ها نقش بسزایی در شکل گیری جامعه مدنی دارند.

به گفته وی جامعه مدنی زمانی به صورت نهادی پایدار استقرار می یابد که تشکل‌ها و صنوف و سازمان های مردم نهاد در جامعه جایگاه داشته و نقشی فعال، موثر و قانونی به عنوان واسطه میان جامعه و نهاد حاکمیت ایفا کنند.

نادری پور در خاتمه از جامعه هنری خواست تا در این کانون تازه تاسیس برای تقویت، توانمندسازی، حمایت و گسترش فضای هنر و هنرمندان از هیچ همتی فروگذار نکرده و در جهت صیانت از حقوق مادی و معنوی هنرمندان بکوشند.

مقصد نهایی از تشکیل این انجمن ها باید نظارت و مطالبه‌گری

همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی وهنری مانع فرار مغزها می‌شود

مشاور حقوقی خانه موسیقی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به هدف تشکیل انجمن های صنفی گفت: مقصد نهایی از تشکیل این انجمن ها باید نظارت و مطالبه گری در اجرای صحیح این تصویب نامه و نجات آن از بروکراسی و تشکیل کانون های صنفی باشد و تا زمانی که تشکل های صنفی ذیل قانون ۶ وزارت کار تشکیل نشود هدف محقق نشده است.

کاوه رضوانی راد ادامه داد: دخالت دولت در تشکیل تشکل های صنفی جز تو خالی شدن این تشکل ها چیزی به ارمغان نخواهد آورد، تشکیل نهادهای صنفی در واقع باری را از دوش دولت برداشته و دولت را تنها به سمت سیاست گذاری فرهنگی برای کشور هدایت می کند.

وی با ارائه پیشنهادی اظهارداشت: باید یک کارگروه سه جانبه بین تشکل ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت رفع موانع و پیگیری تصویب این تفاهم نامه در هیات دولت و همچنین ارائه گزارش روند پیگیری ها به تشکل های صنفی در جهت شفاف سازی تشکیل شود.

امضای پیش نویس دستورالعمل نحوه تشکیل فعالیت‌ انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر، رسانه

همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی وهنری مانع فرار مغزها می‌شود

با تصویب هیات وزیران، برای اولین بار در تاریخ هنر کشور، کلیه پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری و رسانه‌ای می‌توانند ذیل تبصره (٥) ماده (١٣١) قانون کار، انجمن صنفی سراسری تشکیل دهند.

به موجب همین تصویب‌نامه هر یک از حوزه‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای می‌توانند یک کانون سراسری تشکیل دهند و در نهایت از به هم پیوستن آنها کانون فراگیر فرهنگ و هنر، تشکیل خواهد شد.

از یک سال گذشته به منظور تدوین پیش نویس دستورالعمل نحوه تشکیل فعالیت‌ انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر، رسانه و کانون‌های مربوطه جلساتی با حضور نمایندگان صنوف مختلف فرهنگی و هنری و وزارت‌خانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شده است.

این جلسات به منظور تدوین آئین‌نامه‌های ماده ٩٢ برنامه ششم توسعه که یکی از بندهای ذیل این ماده به بحث نظام صنفی مرتبط بود با حضور نمایندگان صنوف مختلف برگزار شد.

پیش‌نویس این تصویب‌نامه، حاصل همفکری و مشورت نمایندگان ١٤ تشکل و انجمن فرهنگی، هنری و رسانه‌ای است که طی بیش از یکسال و در خلال برگزاری ده‌ها جلسه عمومی و تخصصی تهیه شده و با تایید و امضای دو وزیرکابینه دولت تدبیر و امید (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، جهت طرح و تصویب تقدیم هیات وزیران شده است.

پس از تصویب این پیشنهاد، کلیه پدیدآورندگان آثار فرهنگی، هنری و رسانه‌ای می‌توانند در بستر تشکل‌های رسمی و تخصصی روابط کار، مطالبات خود را از طریق گفت‌وگوهای سه جانبه ملی دنبال کرده و امنیت شغلی پایدار را محقق سازند.

تنظیم و تصویب «دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه و کانون‌های مربوطه» از دیگر مواردی است که در این تصویب‌نامه پیش‌بینی شده و تشکل‌های ١٤ گانه فوق به منظور پیشبرد هرچه سریع‌تر اهداف تصویب‌نامه، مبادرت به تهیه و ارائه پیش‌نویس دستورالعمل و ارائه آن به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرده‌اند.

پیش‌نویس دستورالعمل یادشده، برای اولین بار روز یکشنبه سوم شهریور ۹۸ در مراسم ویژه‌ای با حضور مشترک نمایندگان تشکل‌ها و وزرای فرهنگ و تعاون در تالار رودکی تهران امضا شد.

نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستان‌نویسان، انجمن هنرمندان نقاش و انجمن تصویرگران ایران در تهیه پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل آن با یکدیگر همکاری داشته‌اند.

در پایان این نشست با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش نویس دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه و کانون‌های مربوطه امضا شد.

همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی وهنری مانع فرار مغزها می‌شود



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!