سریال نهنگ آبی: ملغمهای از سلبریتیها
سریال نهنگ آبی اولین ساختهی فریدون جیرانی در مقام کارگردان در شبکهی خانگی و سعید ملکان در مقام تهیه کننده است که تاکنون چندین قسمت از آن وارد شبکهی خانگی شده و قرار است در 30 قسمت عرضه شود. در این مطلب سعی داریم به صورت مفصل به بررسی و تحلیل و هر جزییاتی راجع […] نوشته سریال نهنگ آبی: ملغمهای از سلبریتیها اولین بار در نت نوشت. پدیدار شد.
سریال نهنگ آبی اولین ساختهی فریدون جیرانی در مقام کارگردان در شبکهی خانگی و سعید ملکان در مقام تهیه کننده است که تاکنون چندین قسمت از آن وارد شبکهی خانگی شده و قرار است در ۳۰ قسمت عرضه شود. در این مطلب سعی داریم به صورت مفصل به بررسی و تحلیل و هر جزییاتی راجع به سریال نهنگ آبی بپردازیم، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.
نهنگ آبی
ابتدای این متن را با تحلیل و بررسی سریال نهنگ آبی به قلم نهال حق دوست آغاز میکنیم:تحلیل سریال نهنگ آبی
تحلیل سریال نهنگ آبی را این چنین آغاز میکنیم که به طور کلی چندی است بازار سریالهای شبکهی خانگی به شدت داغ شده است و میتوان گفت نقطهی آغاز این جریان پر شور سریال شهرزاد بوده است. سریالی که در ۳ فصل روانهی بازار شد و هنوز هم حتی پس از گذشت چندی از اتمام آن، مخاطبان پر و پا قرصاش از آن با ذوق و شوق یاد میکنند و حتی منتظر ادامهی آن هستند.
داستان سریال نهنگ آبی حول آرمین مشرقی با بازی ساعد سهیلی جوان ۲۰ و اندی سالهی باهوشی است که در مقطع کارشناسی ارشد رشتهی امنیت شبکه تحصیل کرده، خرده شغلهایی دارد و به دنیال آن درآمدی ناچیز. جوان منزوی و ناراضی که به ادبیات علاقمند است و با سایت کتاب خوانیاش روزگار میگذارند. او با پدرش با بازی مجید مظفری که مبتلا به بیماری ام اس حاد است زندگی میکند.
آشنایی آرمین با دختری به نام ژاله با بازی ماهور الوند در فضای مجازی او را به سمت شرکت هولدینگی با ساختار عجیب و غریب و به دنبال آن اتفاقات پیچیدهای سوق میدهد. ژاله دختری است که فهرست کتابهای مورد علاقهاش بسیار شبیه به آرمین است و همین باب آشنایی بیشتر آنها را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید: فیلم آشفته گی کاری از فریدون جیرانی؛ یک نوآر مشرقی
آرمین در این شرکت به عنوان مسئول امنیت شبکه استخدام میشود و این استخدام آبستن اتفاقاتی میشود که از این جوان گوشه گیرِ کم حرف که توان برقراری ارتباط با آدمها را ندارد و پدر مادرش (با بازی پریوش نظریه) از هم جدا زندگی میکنند، یک موجود عجیب و غریب میسازد که توانایی هر کار ضد اخلاقی را دارد و در نهایت به یک قاتل بالفطره بدل میشود.
از طرف دیگر آناهیتا با بازی لیلا حاتمی، هم خانهای ژاله است که دچار اختلالات روحی است و در همان شرکت به ریاست بهمن با بازی حسین یاری مشغول کار است. بهمن قصد ازدواج با آناهیتا را دارد. از طرف دیگر مروارید و نادر زوجی از شرکهای شرکت و اعضای هیئت مدیره شرکت مادر هستند که رابطهی خوبی هم با هم ندارند.
بیشتر بخوانید: فیلم خفگی ساختهی فریدون جیرانی
هاله با بازی آزاده صمدی منشی بهمن است. از طرف دیگر مادر آرمین رییس یک صندوق مالی اعتباری است که درگیر کارهای خلافی میشود و بسیاری خرده داستانهای دیگر که به مرور گرههای کلاف آنها برای مخاطبان تا حدی باز میشود.
گفتنی است نهنگ آبی بازی غیر نرمافزاری مخفیانهای است که به کمک تماسهای آنلاین اینترنتی انجام میشود. این بازی رایانهای که اصالت روسی دارد چندین مرحله دارد و از افرادی که در آن بازی میکنند خواسته میشود روزانه کارهایی جنون آمیز را انجام دهند.
در مرحلهی آخر از آنها خواسته میشود دست به خودکشی بزنند. این بازی هولناک چندی پیش در ایران هم چندین قربانی گرفت. اصطلاح نهنگ آبی مربوط به پدیده ساحل نهنگ میشود که مربوط به خودکشی است. حال سریال نهنگ آبی حول مسائل اخلاقی است این که در جامعهی مدرن چطور اخلاقیات قربانی امیال انسانی شده است. بی اخلاقیها قباحتاش را از دست داده است و هدف، وسیله را توجیه میکند.
در این سریال که با همان اتفاقات قسمتهای اولیهاش توانست به محبوبیت بسیاری در میان مخاطبان ساکن ایران و خارج از ایران دست یابد بازیگران مشهوری چون ساعد سهیلی، لیلا حاتمی، حسین یاری، ویشکا آسایش، مجید مظفری، پریوش نظریه، فرهاد آییش، الهام کردا، ماهور الوند، مصطفی زمانی، ستاره پسیانی، آزاده صمدی، حمیدرضا آذرنگ و … به ایفای نقش پرداخته اند.
آلاله هاشمی دستیار اول کارگردان و برنامه ریز سریال نهنگ آبی و بابک کریمی طاری طراحی صحنه، مارال جیرانی طراحی لباس و سعید زند صدا برداری سریال را بر عهده داشته اند. این سریال در ابتدا قرار بود با نام تلگرام منتشر شود اما نامش بنا به دلایلی به نهنگ آبی تغییر پیدا کرد. نهنگ آبی پیش از این قرار بود به کارگردانی بهرام توکلی ساخته شود اما بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد.
قسمتهای اولیهی سریال نهنگ آبی شاهد هیجانات و بالا و پایینهای بسیار زیادی بوده ایم. به حدی که مخاطب با عطشی جانفرسا نمیتوانست تا قسمت بعدی سریال صبر کند اما این ریتم تند به مرور به کندی گرایید. بعد از رکود نسبی در قسمتهای ۲۱ و ۲۲ سریال شاهد اتفاقات پیش بینی نشدهای بودبم که به حذف بعضی از بازیگران اصلی آن انجامید.
عناوین قسمتهای پخش شده از سریال
قسمت بیست و هشتم: شبکه – ترسهایت را به اشتراک بگذار!قسمت بیست و هفتم: پدر – گذشته ات را باور نکن!قسمت بیست و ششم: تسویه حساب – همهٔ خاطرات خوب را از ذهنت پاک کن!قسمت بیست و پنجم: تحقیر – از مسخره شدن نترس، همهٔ ما دلقکیم!قسمت بیست و چهارم: کلیدهای خونین – به جایی که گلولهها شلیک شدند برگرد!قسمت بیست و سوم: تاریخ تولد – عددها را معنی کن، حرفها را بشمار، رمزها را کشف کن!قسمت بیست و دوم: کابوس – اشکهای مصیبت دیدهها را باور نکن!قسمت بیست و یکم: بی بازگشت – در انتهای هر هزارتویی تنها منتظر مرگ باش!قسمت بیستم: هیئت مدیره – هیچ سر نخی واقعی نیست … هیچ کدام را دنیال نکن!قسمت نوزدهم: اصلاح شده – برای زنده ماندن خودن را بیدار نگه دار!قسمت هیجدهم: کلید – همیشه در زمان پیروزی، وانمود کن شکست خورده ای!قسمت هفدهم: مگنولیا – خلاف جهت عقربههای ساعت حرکت کن!قسمت شانزدهم: زندانی – بازیهای جدید را با قواعد قدیمی بازی کن!قسمت پانزدهم: زندانی – قوانین را ترسیم کن اما خودت آنها را رعایت نکن!قسمت چهاردهم: پیش از ملاقات – قبل از حرکت، مسیر بازی مهره هایت را مرور کن!قسمت سیزدهم: مسیرهای فرعی – بارهای از مسیرهای اشتباهی برو تا به مسیر درست در قلب هزارتو دست پیدا کنی!قسمت دوازدهم: سرگیجه – با خطوطی از خون، مهرههای معمّا را به هم وصل کن!قسمت یازدهم: گم شده – معماهای پیچیده را در قلب ساده ترین بازیها مخفی کن!قسمت دهم: ناشناس – به پیامهای افراد ناشناس پاسخ نده!قسمت نهم: انعکاس – تصویر خودت را در آیینه دشمنانت ببین!قسمت هشتم: احتلال – نظم ذهنی دشمنت را بهم بریز …قسمت هفتم: اثرات جانبی – دشمنت را زخمی رها نکن …قسمت ششم: فروپاشی – منتظر عمیقترین زخمها از نزدیک تریم کسانت باش …قسمت پنجم: مهرهی پیاده – رازهای زندگی دوگانه ات را بسوزان …قسمت چهارم: بی خوابی – همین الان بیدار شو وگرنه تا ابد در کابوس میمانی …قسمت سوم: فرار – پشت سرت را نگاه نکن، فرار نکن، با آخرین نفسهایت…قسمت دوم: شریک جرم – از زیبایی بیش از حد بترس!قسمت اول: اعتراف – تا وقتی حرف بزنی زنده میمونی!بازیگران سریال نهنگ آبی
لیلا حاتمی: اسم من آناهیتاست. ۴۰ سالمه و تنها زندگی میکنم. تو دانشگاه نقاشی خوندم، به ادبیات و موسیقی هم علاقه دارم. دنیا وقتی حالم خوبه قشنگه و باقی لحظهها زشت؛ من اما بلدم چجوری حالمو خوب نگه دارم. ساعد سهیلی: من اسمم آرمینه. ۲۵ سالمه و با خانواده ام زندگی میکنم. توی دانشگاه کارشناسی ارشد امنیت شبکه میخونم اما علاقه اصلیم ادبیاته. زندگی من چیزی بین صفر و یک شبکه و سیاه و سفید سطرهای کتابه. حمیدرضا آذرنگ: اسم من نادره. ۴۵ سالمه و با همسرم زندگی میکنم. تو دانشگاه دامپزشکی خوندم اما هیچوقت دامپزشک نشدم. برای من همه چیز تو زمین خاکی اسب سواری تعریف شده. من یک چابک سوار ماهرم که هیچوقت از اسب نمیافتم. حسین یاری: اسم من بهمنه. ۴۲ سالمه و مدیر یک شرکت سرمایه گذاری هستم. من راه طولانیای رو اومدم تا به اینجا رسیدم؛ اما مهمترین هدف هام از این جا به بعد هست. برای همین نمیذارم هیچ چیز و هیچ کس مانع من بشه. ماهور الوند: اسم من ژاله است. ۳۰ سالمه و تنها زندگی میکنم. تو دانشگاه نقاشی خوندم و بیشتر کارهای گرافیکی انجام میدم. دنیا بزرگتر از اونیه که همهی آدما من رو بشناسن، اما یه روز یه نقاش بزرگ میشم و دیگه از آدما فرار نمیکنم. آزاده صمدی: اسم من هاله است. ۳۵ سالمه و تنها زندگی میکنم. من توی تهران به دنیا نیومدم اما این جا رو برای زندگی انتخاب کردم. اینجا می تونم کار کنم، خوش بگذرونم، خرید و سفر برم و به آرزوهام برسم. من این جا به آرزوهام نزدیک ترم. ویشکا آسایش: اسم من مرواریده. ۴۵ سالمه و با همسرم زندگی میکنم. تو دانشگاه ادبیات خوندم اما حالا مدیریت کردن رو بیشتر از همه چیز دوست دارم. من یه روز مهم ترین مدیر شرکت میشم و اون وقته که همه بهم ایمان میارن.عوامل سازنده نهنگ آبی
در ادامه بد نیست اشارهی کوتاهی به بیوگرافی فریدون جیرانی، سعید ملکان و بهرام توکلی به عنوان عوامل سریال داشته باشیم. فریدون جیرانی متولد سال ۱۳۳۰ و سازندهی آثاری چون فیلمهای سینمایی قرمز، شام آخر، سالاد فصل، صورتی، ستاره ها: در سه اپیزود ستاره میشود، ستاره است، ستاره بود، پارک وی، من مادر هستم، خفگی و سریال تلویزیونی مرگ تدریجی یک رویا و … است.
نام خانوادگی مشرقی در آثار مهم جیرانی از فیلم قرمز که در زمان تولیدش فیلمی منحصر به فرد بود تا فیلم سالاد فصل دیده میشود و گویی به امضای او بدل شده است. او کارگردانی است که بازی گرفتن از سلبریتیها را دوست دارد اما بدون شک کنار هم قرار دادن بازیگران این چنین مشهور شرط کافی برای موفقیت یک سریال نیست، عوامل دیگری نیز لازم است. البته که در فروش این سریال خانگی بی شک تبلیغات وسیع بی تاثیر نبوده است.
سعید ملکان تهیه کنندهی دههی ۵۰ای است که تهیه کنندگی فیلمهایی چون تنگه ابوقریب، ابد و یک روز، برادرم خسرو و … را بر عهده داشته است. بهرام توکلی هم نویسندهی فیلمهای پا برهنه تا بهشت، پرسه در مه، اینجا بدون من، من دیهگو مارادونا هستم، تنگه ابوقریب، آسمان زرد کم عمق، جهان پهلوان تحتی و … است.
در ادامه خالی از لطف نیست که اشاره کنیم در سریال نهنگ آبی که با سرمایهگذاری سعید ملکان، شرکت هنر اول و فیلیمو (اولین سریال اختصاصی فیلیمو) در شبکهی نمایش خانگی تولید و توزیع میشود، تیتراژ پایانی را کاوه یغمایی و سیروان خسروی کار کرده اند. دربارهی بازیگران این سریال باید بگوییم که ساعد سهیلی پسر سعید سهیلی کارگردان سینما و تلویزیون است که به واسطهی حرفهی پدرش وارد این عرصه شد اما پس از آن نشان داد که در این حرفه استعداد دارد.
لیلا حاتمی با سریال نهنگ آبی اولین حضورش در شبکهی خانگی را رقم زد که با توجه به حواشی پیش آمده در این سریال بعید است کارش را در سریالهای خانگی ادامه دهد. ماهور الوند نیز فرزند سیروس الوند کارگردان سینما و تلویزیون است که توانایی خوبی در این حرفه از خود نشان داده است.
حمیدرضا آذرنگ، الهام کردا، آزاده صمدی و ستاره پسیانی از بازیگران فعال در عرصهی تئاتر هستند. ویشکا آسایش خواهر زادهی مازیار پرتوست که اثر اخیرش ما همه با هم هستیم کمال تبریزی است و در این سریال نقش زنی متول و با قدرت را دارد. و بالاخره مصطفی زمانی که در اینجا هم نقش عاشقی را دارد که به خاطر عشقاش دست به هر کاری میزند منتها تفاوت آن با سریال شهرزاد در این است که او در سریال نهنگ آبی عشقی لات مابانه دارد.
حواشی سریال نهنگ آبی
در باب حواشی سریال نهنگ آبی چندی پیش کاراکتر آناهیتا با بازی لیلا حاتمی از سریال نهنگ آبی حذف شد. لیلا حاتمی این را بر خود واجب داسته تا توضیح دهد. او در این باره گفته است:
“حضور من در این سریال با این قول و قرار صورت گرفت که این نقش در بازنویسی فیلمنامه رشد و عمق پیدا کند. وعده دادند نویسندهای در راه است اما هرگز نویسندهی در راه، به این پروژه نرسید و نویسندهی اصلی سریال و تهیهکننده نیز نیازی در جدی گرفتن درخواستهای من حس نکردند، یا مشغلههای مربوط به فیلم دیگرشان، این امکان را به آنها نمیداد. پافشاری من از یک سو و حوصلهی کم طرفهای مقابل برای چنین اموری تا آن جا پیش رفت که توان ادامهی همکاری از من سلب شد.
بعد از تلاطمهای بسیار فرساینده و مطلقاً بینتیجه، توافق کردیم من و “آناهیتا” از سریال خارج شویم و طرحی برای داستان و خروج این شخصیت صورت بگیرد، با این تعریف “آناهیتا” مصمم میشود اسرار شرکت را فاش کند اما قدرت پشت پردهی شرکت، او را از پا در میآورد.
طبق همین تعریف سریال نوشته و فیلمبرداری شد. با مرگ “آناهیتا” من هم از گروه جدا شدم اما سازندگان این سریال باز بر خلاف توافقمان، سرنوشت دیگری برای “آناهیتا” در نظر گرفتند و گویا او را تا اطلاع ثانوی، غیب کرده و فراری دادهاند.
سرنوشتی ناموزون برای “آناهیتا” که دیگر من نقشی در ایفای آن نداشتم و کاملاً غافلگیر شدم. شکل خروج “آناهیتا” از داستان، اهمیتاش برای من، غیر از نقش و ملاحظات شغلی، در این بود که میشد با تماشاگری که نقش را دنبال کرده بود، مراسم خداحافظی را به جا آورد اما در شکل کنونی به نظر میآید من سریال را بدون ملاحظه و احساس تکلیف نسبت به تماشاگر رها کردهام و به این دلیل ناپیدا شدهام.
چنین کاری خلاف اصول و حساسیتهای من است. اگر چه نوشتن این یادداشت تغییری در چیزی ایجاد نمیکند، اما حداقل میتواند سهم من، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده را از این تقصیر روشنتر کند.”
بدون شک محدودیتها، بازیگران و عوامل سریالها را به سمت شبکهی خانگی روانه کرده است. این که در این مدیوم به راحتی میتوان موضوعاتی را نمایش داد که امکان پخش آنها در تلویزیون نیست موضوعی قابل تامل است. البته که در این جا هم سانسور وجود دارد اما قطعاَ نه در حد و اندازهی رسانهی ملّی یعنی تلویزیون.
دربارهی قسمت دوم سریال نهنگ آبی این شایعه قوت گرفت که ۲۰ دقیقه از آن سانسور شده است اما کمی بعد تکذیب شد و اظهار شد که تنها دقایقی از یک قسمت آن با هماهنگی تهیهکننده حذف شده است.
اگر تلویزیون ملّی ما ساختار خود را به سمت سریالهای واقعی و مطابق با شرایط و خواستههای روز مردم جامعه تغییر میداد به شکلی که بازیگران معروف سینما و تئاتر هم رغبتی به بازی در این سریالها داشته اند، این عطش مردم به سریالهای شبکهی خانگی به حداقل میرسید.
جالب است که چندی پیش سعید رجبی فروتن، از مدیران و کارشناسان شبکهی نمایش خانگی، سریال هیولا را پر فروشترین و نهنگ آبی را کم فروشترین سریال شبکه نمایش خانگی عنوان کرد. همچنین اعلام کرد که تیراژ سریالهای حال حاضر شبکه نمایش خانگی در خوشبینانهترین حالت زیر ۵۰ هزار نسخه است.
حال باید منتظر بمانیم و ببینیم فریدون جیرانی به عنوان سکاندار سریال نهنگ آبی و عواملاش چه پایانی برای این سریال معمایی در نظر گرفته اند؟ آیا پایان سریال به تمامی سوالات مخاطبان پاسخ میدهد یا انگشت رد به سینهی تمامی مخاطبانی میزند که دلشان را با این حجم بازیگر پر ستاره صابون زده اند تا پایانی خارق العاده را شاهد باشند؟ کمتر از چند هفته تا پایان این انتظار باقیست.
در ادامه با نقد سریال نهنگ آبی به قلم صدف پیکامی همراه خواهیم بود:نقد سریال نهنگ آبی
فارغ از آن که کارنامهی فیلمسازی این کارگردان دارای چه فراز و نشیبهایی بوده، در کل میتوان حدس زد که سریالی که سازندهی آن فریدون جیرانی احتمالا بازیگران مشهور و محبوبی دارد در نتیجه با استقبال خوبی نیز روبرو خواهد شد. علاوه بر عوامل جذاب کنندهای که شمرده شد، سریال نهنگ آبی دارای حواشی زیادی بود که منجر به تاخیر در پخش و انتشار آن شد.
در نقد سریال نهنگ آبی این نکته را باید بگوییم که در این سریال نیز یکی از شخصیتهای محوری مشرقی است. داستان با اعترافات آرمین مشرقی شروع میشود. او در جایی گیر افتاده، به گذشته باز میگردد و داستان خود را روایت میکند. آرمین مشرقی نیز مانند تمام شخصیتهای جیرانی به نام مشرقی به گونهای قربانی است.
اگر مخاطب فیلمهای فریدون جیرانی بوده باشید، میدانید که نام مشرقی از نخستین فیلم او که فیلم قرمز بود در فیلم وجود دارد و شخصیتهای مشرقی از کاراکترهای اصلی آثار وی هستند. نام مشرقی به یک نشانه در آثار جیرانی تبدیل شده است. پس با دیدن اولین پلان سریال نهنگ آبی و مواجهه با شخصیت آرمین مشرقی (ساعد سهیلی) ناخودآگاه با این شخصیت آشنایی متوسطی پیدا میکنیم و میتوانیم حدس بزنیم که قربانی بازی روابط شخصیتهای این سریال جیرانی همین آرمین مشرقی است.
بیشتر بخوانید: نقد سریال ممنوعه کاری از امیر پورکیان – بروزرسانی هفتگی
در ادامه و تحلیل و نقد سریال نهنگ آبی باید اذعان داشت که فضا سازی صحنه ها، دکور و حتی گریم شخصیتها همان خصوصیات شخصیتهای همیشگی آثار جیرانی را دارند و همین میتواند مخاطب را به زودی به فضای سریال وارد کند. اما نکته یی هم در اینجا وجود دارد و آن اینکه مخاطب نهنگ آبی از این همه المانهای تکراری میتواند دلزده شود. از همان سکانس ابتدایی آرمین مشرقی با معرفی شغل خود یک بازی را برای مخاطب آغاز میکند. او دانشجوی امنیت شبکه است و در این سریال نقش یک هکر را دارد.
هکر بودن به تنهایی دارای بار منفی است اما در سریال نهنگ آبی تبدیل به یک توانایی شده که شخصیت اصلی را به یک دام بزرگ میاندازد. آرمین مشرقی که یک سایت کتابخوانی دارد در میان کاربرهای سایتش با دختری آشنا میشود. این دختر اصرار به آشنایی بیشتر و دیدار در فضای واقعی را دارد. آرمین و دختر یکدیگر را ملاقات میکنند. او آرمین را به شرکتی که در آن مشغول به کار است دعوت میکند. در همان شب نخست آشنایی آرمین با شرکت مذکور، ماجرای اصلی آغاز میشود.
بیشتر بخوانید: تحلیل سریال پدر ، معلق بین تخیل و فرا تخیل
با ورود شخصیت آناهیتا (لیلا حاتمی) به داستان همه چیز پیچیده میشود. روابط عجیب میان شخصیتهای داستان به مرور نمایان میشود اما موضوع اصلی همچنان پنهان است. این پنهان بودن تا قسمت سوم ادامه دارد و مشخص نیست که مخاطب قرار است کی و چگونه با ماجرای اصلی مواجه شود.
هنوز برای قضاوت کردن روند داستان و حتی شخصیت پردازیها و حتی نقد سریال نهنگ آبی کمی زود است اما میتوان این سوال را داشت که چرا این سریال با وجود کارگردانی بنام و بازیگرانی مطرح، تا کنون نتوانسته آن طور که باید مخاطب خود را جذب کند و میتوان دید که مخاطبان نهنگ آبی به گونهای هنوز سردرگم هستند. این اتفاق میتواند به دلیل آن باشد که در رویارویی با این سریال ما تنها شاهد بازیهای اغراق گونه و فضای اکسپرسیونیستی عجیبی هستیم که البته دلیل آن را هنوز نمیدانیم.
در سریال نهنگ آبی لیلا حاتمی، ماهور الوند، آزاده صمدی، مجید مظفری، ساعد سهیلی، حمیدرضا آذرنگ ، ویشکا آسایش، پریوش نظریه و حسین یاری ایفای نقش میکنند.
بیشتر بخوانید: نقد سریال دلدادگان ؛ کپی برداری ضعیفی از سریالهای ترکیهای
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty