طرز تهیه مجبوس مرغ، یک غذای عربی معطر و بسیار لذیذ

مجبوس مرغ نوعی پلوی مخلوط عربی است که با عطر و طعمی متفاوت، همراه با ادویههای متنوع، بسیار مورد پسند ذائقههای مختلف قرار میگیرد. این غذا میتواند باعث تنوع در برنامه غذایی شما شود.

ستاره | سرویس آشپزی - مجبوس مرغ نوعی غذای عربی است که مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن برنج و مرغ بوده و ادویههایی در آن به کار رفته که باعث معطر شدن غذا میشوند. این غذا معمولا همراه با سس گوجه فرنگی مخصوصی با عنوان الدقوس سرو میشود و طرفداران زیادی دارد. این غذای عربی، همانند شاورمای مرغ، کبه و سالاد نخود و زیتون و یا دیگر غذاهای عربی، طعم بسیار لذیذی دارد و ما قصد داریم در این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم؛ پس با ما باشید.
مجبوس مرغ
مواد لازم | |
برنج | ۶ پیمانه |
لپه | ۱/۲ پیمانه |
زعفران ساییده | ۱ قاشق مرباخوری |
گلاب | ۱/۴ پیمانه |
مرغ | ۲ کیلوگرم |
پیاز بزرگ درسته | ۱ عدد |
مبخک | ۶-۸ عدد |
چوب دارچین | ۲ تکه |
دانه هل | ۱۰ عدد |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
برگ بو | ۴-۵ عدد |
زردچوبه | یک و نیم قاشق مرباخوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن مایع | ۴-۵ قاشق غذاخوری |
پیاز بزرگ خرد شده | ۲ عدد |
ادویه مخلوط | ۲ قاشق مرباخوری |
پودر لیمو عمانی | ۱ قاشق مرباخوری |
کشمش | ۱/۴ لیوان |
گوجه فرنگی بزرگ | ۴ عدد |
سیر | ۲ حبه |
آب | ۱/۲ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱/۴ قاشق مرباخوری |
فلفل قرمز تند | ۱/۲ قاشق مرباخوری |
دستور تهیه
برنج را بشویید و با کمی نمک در آب خیس کرده و اجازه دهید برنج به مدت ۳-۲ ساعت خیس بخورد. لپه را شسته و در آب خیس کنید، سپس با کمی آب بپزید تا نرم شود، ولی مراقب باشید له نشود. چند تکه کوچک یخ روی زعفران ساییده ریخته و اجازه دهید در دمای محیط آب شود، سپس محلول زعفران حاصل را با گلاب مخلوط کنید. مرغ را همراه با آب، پیاز درسته، میخک، هل، برگ بو، لیمو عمانی، زردچوبه و نمک به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط بپزید. مرغ پخته را از آب خارج کرده و آب مرغ را صاف کنید. روغن را در تابهای داغ کرده و سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس کشمش، لپه پخته، ادویه، لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید. تکههای مرغ را در تابه دیگری در روغن داغ سرخ کنید تا اطراف آنها کاملا طلایی شود. آب برنج خیس خورده را خالی کنید، سپس برنج را در قابلمهای بریزید و آب مرغ صاف کرده را به آن اضافه کنید، بهطوری که سطح آن تا ارتفاع ۲ سانتیمتر روی برنج را بپوشاند. ( اگر مقدار آب مرغ کم بود، مقداری آب اضافه کنید تا به سطح مورد نظر برسد.) برنج را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا بجوشد و آب آن تمام شود. در این مرحله اطراف برنج را جمع کرده، با ته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید و مخلوط زعفران و گلاب را روی برج بدهید، سپس مخلوط پیاز داغ را روی برنج ریخته و برنج را دم بگذارید. حدود یک ساعت صبر کنید تا برنج روی حرارت ملایم دم بکشد. پوست گوجه فرنگیها را گرفته و در مخلوطکن له کنید تا کاملا له شوند. سپس آب و سیر را به گوجهها اضافه کرده و در قابلمه کوچکی بریزید، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا سس غلیظی حاصل شود. پس از اینکه پلو دم کشید، مخلوط پیاز را از روی آن بردارید، برنج را هم بزنید تا زعفران در آن پخش شود. برنج زعفرانی را در ظرف سرو بکشید، تکههای سرخ شده مرغ را روی آن قرار دهید و مخلوط پیاز را روی مرغ بریزید. در انتها سس را در ظرف مخصوص سس ریخته و در کنار مجبوس سرو کنید. نوش جان ...سخن آخر
مجبوس از پلوهای عربی پرطرفدار بوده و برای افرادی که علاقه زیادی به مصرف ادویههای متنوع دارند، مناسب است. اگر شما به دنبال ایجاد تنوع در برنامه غذایی خود هستید و مایلید غذایی با طعم متفاوت را تجربه کنید، توصیه میکنیم این غذای خوشمزه را درست کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. همچنین پیشنهاد میکنیم با طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی نیز در ستاره آشنا شده و این سالاد را در کنار مجبوس خوشمزه مرغ سرو کنید.
شما مجبوس مرغ را با چه روشی تهیه میکنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را، با ما و دیگر کاربران ستاره در میان بگذارید.