فیلم خانه کاغذی ساختهی مهدی صباغ زاده؛ این خانه از پای بست ویران است!
در فیلم خانه کاغذی بازیگرانی چون پرویز پرستویی، تینا پاکروان، ستاره اسکندری، علیرضا کمالی، مهدی پاکدل، حسین پاکدل، ثریا قاسمی، محسن قاضی مرادی و شقایق فراهانی به ایفای نقش پرداختند نوشته فیلم خانه کاغذی ساختهی مهدی صباغ زاده؛ این خانه از پای بست ویران است! اولین بار در نت نوشت. پدیدار شد.
در فیلم خانه کاغذی بازیگرانی چون پرویز پرستویی، تینا پاکروان، ستاره اسکندری، علیرضا کمالی، مهدی پاکدل، حسین پاکدل، ثریا قاسمی، محسن قاضی مرادی و شقایق فراهانی به ایفای نقش پرداختند
نقد و بررسی فیلم خانه کاغذی را این چنین آغاز میکنیم که در این فیلم درام بازیگرانی چون پرویز پرستویی، تینا پاکروان، ستاره اسکندری، علیرضا کمالی، مهدی پاکدل، حسین پاکدل، ثریا قاسمی، محسن قاضی مرادی و شقایق فراهانی به ایفای نقش پرداختند. تینا پاکروان با مشارکت امیرحسین عبدالهی تهیهی این فیلم را بر عهده داشتند. فیلمنامهی آن را خسرو نقیبی و علی مسعودینیا بر اساس فیلمنامهی فصل سرد نوشتهی مهدی صباغ زاده، حسن قلیزاده نوشتند.
بیشتر بخوانید: فیلم عرق سرد کاری از سهیل بیرقی، زنانی که پیش تر از مردان دویده اند!
فیلم خانه کاغذی
آه اگر آزادی سرودی میخواند
کوچک
همچون گلوگاه پرنده ای
هیچ کجا دیواری فرو ریخته برجای نمیماند
سالیان بسیاری نمیبایست
دریافتی را
که هر ویرانه نشان از غیاب انسانی است
این شعر از احمد شاملو پیرامون فیلم خانه کاغذی به کارگردانی مهدی صباغ زاده اولین شعری است که به ذهن متبادر میشود.
داستان فیلم خانه کاغذی از این قرار است که امیرعلی ابراهیمی با بازی پرویز پرستویی روزنامه نگار با سابقهای که سال هاست به دلایلی عطای این حرفه را به لقایش بخشیده و خانه نشین است.
دخترش سارا با بازی تینا پاکروان او هم روزنامه نگار است. سارا برخلاف پدر در این حرفه فعالیت میکند و هر روز پدر را به برگشت دوباره به این عرصه تشویق میکند اما پدر همچنان سر باز میزند.
اما در این میان اتفاقی ناگهانی حادث میشود و داستان به جایی میرسد که امیرعلی دوباره قلم به دست میشود غافل از آن که تاوان سختی برای بازگشت جنجالیاش در انتظارش است و ادامهی ماجرا …
فیلم خانه کاغذی در فهرست ۲۸ فیلم راه یافته به بخش مسابقهی جشنوارهی فیلم فجر قرار نداشت و دلیلاش بنا به نظر عوامل آن رد کردن خط قرمزها و طرح نبایدهاست.
متاسفانه باید گفت که فیلمنامهی این اثر در شخصیت پردازیها ابتر مانده و مخاطب حین دیدن فیلم دچار سر در گمی میشود به شکلی که مجبور است روابط میان شخصیتها و جزییات آن را حدس بزند و بر پایهی همین حدس و گمان به دیدن ادامهی فیلم بپردازد.
بیشتر بخوانید: فیلم بمب، یک عاشقانه کاری از پیمان معادی
در فیلم اطلاعاتی که از گذشته و حال داده میشود بسیار اندک است. بخشهای عاشقانهی فیلم میتوانست پر سوز و گدازتر باشد به نحوی که برای مخاطب پاور پذیرتر باشد.
عشق میان کاراکترها گنگ است و نامفهوم. در عین حال قسمتهای افشاگری هم تا حدی زرد و دم دستی مینمایاند. خانه کاغذی نه عاشقانه است و نه سیاسی، سردرگم میان این دو معلق است. البتهی که وزنهی داستان بیشتر به سمت سیاسی بودن آن است.
پرویز پرستویی برخلاف گذشته بازی پر حرارت و تاثیرگذاری را از خود به نمایش نمیگذارد. از طرفی انتخاب بازیگران انتخاب مناسبی نیست مینو با بازی ستاره اسکندری گویی همسن دختر امیر علی است و این تا حدی این عشق را نامتعارف مینمایاند.
شاید هم قصد نویسنده این بوده که نشان دهد امیرعلی عاشق زنی هم سن و سال دختر خودش است و به نوعی به روشنفکر بودن او اشاره کند. اما باز هم مخاطب نمیداند کدام را باید انتخاب کند. سارا عاشقانه پدرش را دوست دارد اما در مقابل او میایستد و با او در مسائل بسیاری اختلاف نظر دارد.
امیرعلی نوستالژی پرست است چیدمان منزل و آکسسورهای منزل او این چنین نشان میدهد. او حتی قادر به تعمیر شیر آب منزل نیست. این نشانگر این میتواند باشد که او تمام عمرش را در کاغذ، کتاب گذارنده است اما این در فیلمنامه گل درشت مینمایاند.
بیشتر بخوانید: فیلم جاده قدیم کاری از منیژه حکمت ، زنی در جادهی دو طرفه!
در ادامهی نقد فیلم خانه کاغذی باید اضافه کرد که در زمان اکران فیلم اجازهی تبلیغ در تلویزیون را به دلیل ممنوع التصویر بودن حسین پاکدل نداشت، عاملی که به باور خیلیها به فروش فیلم خدشهای جبران ناپذیر وارد کرد.
البته از انصاف نباید گذشت که با همهی کاستی هایی که فیلم خانه کاغذی دارد اما موضوع آن که به افشاگری اصحاب رسانه و شغل پرخطر روزنامه نگاری میپردازد، موضوعی است که در سینمای ایران خیلی کم به آن پرداخته شده است. انتخاب نام خانه کاغذی انتخاب مناسبی است، خانهای که روی کاغذ بنا شده و استعارهای است از میرا بودن آن. در آخر فیلم را با تمام اشکالاتش ببینید.
بیشتر بخوانید: فیلم ماهورا ساختهی حمید زرگر نژاد ، خونها و سکونت انسان و جریان هور
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty