فرق عناب و سنجد؛ آیا سنجد همان عناب است؟
مهمترین فرق عناب و سنجد در طبع آنها است. عناب طبعی معتدل و مرطوب دارد؛ در حالی که طبع سنجد سرد و خشک است. عناب و سنجد خواص فوقالعاده ای برای بدن انسان دارند.
ستاره | سرویس سلامت – فرق عناب و سنجد چیست؟ عناب و سنجد هرکدام به نوبه خود دارای خاصیتهای متفاوتی هستند. گاهی این دو با هم اشتباه گرفته میشوند. همین موضوع باعث شد که در این مطلب از ستاره به بررسی تفاوتهای عناب و سنجد بپردازیم. با ما همراه باشید.
عناب چیست؟
از جمله ویژگیهای عناب میتوان به موارد زیر اشاره کرد
عناب درختچهای است که ارتفاع آن به ۸متر و قدمت آن به ۱۰ هزار سال پیش برمیگردد از نامهای دیگر عناب میتوان به خرمای چینی و خرمای قرمز اشاره کرد میوه این درخت شبیه به زیتون بوده و رنگی قرمز دارد این میوه بسیار مغذی بوده و خواص دارویی بسیاری را در خود جای داده است برگهای این گیاه به شکل دندانهدار بوده و گلهایی کوچک دارد که سبز مایل به زرد هستند عناب در مناطق گرمسیر کشورمان مانند خراسان، یزد و قزوین کشت میشود.
سنجد چیست؟
نام سنجد بدون شک همه ما را به یاد سفره هفتسین میاندازد. از جمله ویژگیهای سنجد میتوان به این موارد اشاره کرد.
سنجد درختی با ارتفاع ۵ متر دارد و میوه آن به صورت خشک شده مورد استفاده قرار میگیرد طبع این میوه، خشک و سرد است برگهای سنجد نوکتیز و گلهای آن به صورت نر، ماده و نرماده دیده میشود این درخت در شهرهای آذربایجان، کردستان، اصفهان و تهران رشد میکند از هسته سنجد نیز برای تولید برخی از داروها استفاده میشود
آیا سنجد همان عناب است؟
با این وجود که عناب بسیار شبیه سنجد است اما دارای بافتی متفاوت بوده و طعم بهتری نسبت به سنجد دارد. به دلیل شباهت بین درخت عناب با درخت سنجد، بسیاری از افراد فکر میکنند عناب با سنجد تفاوتی ندارد، اما باید بگوییم این فکر کاملا اشتباه است. کشت عناب مربوط به مناطق گرمسیر است و سنجد در مناطق معتدل میروید. طبع عناب معتدل و مرطوب و طبع سنجد سرد و خشک است.
فرق عناب و سنجد
عناب و سنجد از نظر طبع، خواص، مزه، مصرف غذایی و ارزش غذایی با هم تفاوتهایی دارند؛ در قسمت پایین به بیان برخی از این تفاوتهای میپردازیم.
طبع
عناب طبعی معتدل و مرطوب دارد. خوردن این میوه در افراد سردمزاج باعث ایجاد نفخ میشود. برای جلوگیری از چنین حالتی این افراد میبایست عناب را همراه کمی شکر یا مویز مصرف کنند. مصرف زیاد عناب سبب کاهش میل جنسی میشود.
سنجد دارای طبعی خشک و سرد است. مصرف سنجد در افرادی که طبع سرد دارند باعث ضعف در اعصاب آنها میشود. این افراد میبایست سنجد را با شکر قهوهای یا نبات مصرف کنند. در مقابل، مصرف سنجد در افرادی که طبع گرم دارند مفید است و باعث پایین آمدن دمای بدن آنها میشود. مصرف سنجد در کودکان نیز به دلیل اینکه طبعی با حرارت بالا دارند میتواند جایگزین مناسبی به جای تنقلات مضر باشد.
خواص
از جمله مهمترین خواص عناب و سنجد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
خواص عناب
کمک به هضم آسان گوارش: فیبری که در این میوه مغذی وجود دارد در تسریع حرکت غذا در روده نقش مهمی داشته و از یبوست و نفخ جلوگیری میکند. کنترل وزن: عناب به دلیل کالری پایین و پروتئین بالایی که دارد سبب میشود که شما احساس سیری کنید، از خوردن تنقلات زیاد بپرهیزید و دچار اضافهوزن نشوید. کمک به درمان بیخوابی: ترکیبات ارگانیکی که در عناب وجود دارد ذهن را آرام میکند و به خواب فرد نیرو میبخشد. کسانی که از مشکل بیخوابی رنج میبرند دمنوش عناب را تا چند وقت هر شب میل کنند.
خواص سنجد
مزه
عناب میوهای ترش و شیرین است. نوع تازه این میوه، مزهای شیرین شبیه سیب داشته و انواع خشک آن مزهای شبیه به خرما دارد.
سنجد از جمله خوراکیهایی است که مزهای تقریبا ترش، شیرین و کمی گس مانند دارد. سنجدحالت گس مانندی دارد و به همین خاطر بسیاری از افراد به آن حساسیت دارند.
مصرف غذایی
عناب
عناب باوجود جثه کوچکی که دارد اما یک منبع غذایی کامل به شمار میآید که رفتهرفته به مرور زمان خود را بین ایرانیها جای داده است. از عناب استفادههای متنوعی میشود. به افرادی که از نفخ شدید رنج میبرند توصیه میشود عناب خشک را پودر کرده و بعد از هر وعده غذایی یک قاشق از آن را میل کنند. امروزه از عناب در داخل غذاها نیز استفاده میکنند به عنوان مثال: خورشت عناب با مرغ، سالاد عناب، دمنوش عناب، چای عناب.
سنجد
سنجد یک میان وعده غذایی کامل محسوب میشود. تعدادی سنجد را به همراه پوست آن آسیاب کنید و روزانه یک تا سه لیوان از این پودر را به همراه مقداری عسل در داخل شیر بریزید و میل کنید. پیشنهاد میشود یک یا دو عدد سنجد را به صورت روزانه در برنامه غذایی خود جای دهید.
ارزش غذایی
افرادی که ارزش غذایی عناب را میدانند از آن به عنوان یک خوراکی مقوی و قرص سلامتی یاد میکنند. عناب حاوی ویتامین ث و مواد معدنی همچون پروتئین، کربوهیدرات، آهن و کلسیم است. به این دلیل که مقدار اسید چرب اشباع نشده به کل چربی در عناب بالاست، بیشتر متخصصان از آن به عنوان رژیم غذایی مناسب یاد میکنند. سنجد سرشار از ویتامین آ، ویتامین ب ۱۲، ویتامین ای و دارای مواد معدنی همچون پتاسیم، فسفر، منیزیم است. اسیدهای چرب نیز در این میوه همانند عناب به وفور یافت میشود.
نتیجه گیری
عناب و سنجد دو میوه بسیار پرخاصیت هستند که در مواردی مانند ارزش غذایی، طعم و طبع تفاوتهایی دارند که در این مطلب به طور مفصل به آن پرداختیم. شاید شما هم تمایل داشته باشید درخت سنجد را در خانهتان بکارید از مزایا و فواید سنجد برای سلامتی برخوردار شوید. در این صورت پیشنهاد میکنیم مطالعه نحوه کاشت درخت سنجد را از دست ندهید. همچنین میتوانید پیشنهادها و نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.