سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!


سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

سگ‌های بسیار فانتزی و مو بلند Shih Tzu یکی از بامزه ترین و زیبا ترین نژاد‌های سگ می‌باشند. برق شادمانی و شیطنت را می‌توانید به راحتی در چشمانی Shih Tzu بازیگوش پیدا کنید. سگ شیتزو را افرادی انتخاب می‌کنند که در بین تمامی سگ ها، نژاد‌های بسیار زیبا و خاص را می‌پسندند. برای شناخت بیشتر […] نوشته سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!...

6+

سگ‌های بسیار فانتزی و مو بلند Shih Tzu یکی از بامزه ترین و زیبا ترین نژاد‌های سگ می‌باشند. برق شادمانی و شیطنت را می‌توانید به راحتی در چشمانی Shih Tzu بازیگوش پیدا کنید. سگ شیتزو را افرادی انتخاب می‌کنند که در بین تمامی سگ ها، نژاد‌های بسیار زیبا و خاص را می‌پسندند. برای شناخت بیشتر سگ شیتزو با این مقاله نت نوشت همراه باشید.

سگ شیتزو Shih Tzu

گروهفانتزی
قد۸-۱۱ اینچ به صورت ایستاده
وزن۹-۱۶ پوند
طول مدت زمان زندگی۱۰-۱۶ سال
توان زندگی در آپارتمان۱۰۰%
ارتباط با کودکاناین نژاد برای نگهداری همراه با کودک مناسب نیستند حتی در صورت آموزش داده شده نیز با کودکان همراهی نمی‌کنند
زندگی با دیگر حیواناتبا دیگر حیوانات به خصوص گربه‌ها بسیار سازگار هستند
فعالیت‌های روزانهبه یک پیاده روی طولانی در طی روز نیاز دارد
نیاز‌های بهداشتیماهانه نیاز به حمام و رسیدگی دارند. موهای این نژاد نیاز به آرایش و رسیدگی زیادی دارند.
نیاز‌های مراقبتیخطر اضافه وزن و چاقی
ریزش مو۱۰%
بازی‌های مورد علاقهبازی‌ها و آموزش هایی که نیاز به جنب و جوش زیاد دارند را بسیار دوست دارد و از آن‌ها استقبال می‌کند
میزان یادگیری و هوشمندیبهتر است از دوران بچگی تحت آموزش باشند تا کمتر پارس کنند
توانایی نگهبانی۳۰%
ویژگی هاپر جنب و جوش و ظاهری خاص و زیبا
رفتار‌های مخربزیاد پارس می‌کنند
اصلیت نژادچین
سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!سگ‌های شیتزو دارای موهای زیبا، بلند و صافی هستند. این موی دو لایه خصوصاً در مواقعی که بلند نگه داشته می‌شود، به مراقبت بسیار زیادی نیاز دارد. موهای این سگ به همه انواع رنگ‌ها دیده می‌شود.

ویژگی‌های ظاهری سگ شیتزو

سگ‌های Shih Tzu در تنوع رنگی بسیاری وجود دارند. سگ هایی بسیار جذاب و پر جنب و جوش می‌باشند که به راحتی می‌توانند خودشان را در دل انسان‌ها جا کنند. یکی از زیبا ترین سگ‌ها Shih Tzu می‌باشد و دلیل آن هم تنها در فرم چشمها و موهای این سگ است.

موهای صورت این سگ در همه جهات رشد می‌کند و البته رشد زیادی هم دارد. در بیشتر کاخ‌های سلطنتی حتما یک سگ شیتزو را پیدا خواهید کرد. معمولا قد این نژاد کوتاه و جثه‌ای کوچک دارد.

قد : ۸-۱۱ اینچ به صورت ایستادهوزن : ۹-۱۶ پوندطول مدت زندگی : ۱۰-۱۶ سال

سگ شیتزو با چه کسانی راحت است؟

سگ‌های نژاد Shih Tzu یکی از پر انرژی ترین سگ‌ها می‌باشند. این سگ‌ها می‌بایست در کنار افرادی زندگی کنند که عاشق و شیفته بازی کردن و زندگی پر جنب و جوش هستند. افراد آرام و ساکت برای نگهداری از سگ‌های Shih Tzu اصلا مناسب نیستند.

روزانه می‌بایست زمانی را برای بازی کردن به این سگ‌ها اختصاص داد. به صورت کلی تمامی سگ‌های Shih Tzu علاقمند به عضو شدن در خانواده هستند. شاید نگهداری از آن‌ها برای همه افراد راحت و امکان پذیر نباشد ولی Shih Tzu وقتی به شخصی ابراز صمیمیت کند، مدت زمان زیادی در کنارش وفادار خواهد ماند.

ویژگی‌های رفتاری سگ شیتزو

سگ‌های بازیگوش Shih Tzu به دلیل فیزیک خاصی که دارند کمتر می‌توانند شناگران خوبی باشند و هیچ علاقه‌ای به شنا کردن ندارند. این نژاد در گرما به راحتی زندگی نمی‌کند و محیط‌های خنک محل مناسب تری برای زندگی اشان است. از صفات بارز تمامی سگ‌های Shih Tzu می‌توان به این موارد اشاره کرد:

صمیمیمودب با غریبه هاسازش پذیر با سایر حیواناتپر جنب و جوی و انرژیکمغرور و متکبربا اعتماد به نفساجتماعی

بیشتر بخوانید: سگ سرابی: آشنایی با نژاد ایرانی Sarabi Mastiff و ویژگی‌های آن!

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

سگ‌های شیتزو معمولاً بدنی درشت و سری بزرگ دارند. پوزه، کمی کوتاه می‌باشد و بسیار آرام گاز می‌گیرند. سر، دایره مانند است و چشم ها، کمی برجسته به نظر می‌رسند. دم، با خوشحالی به روی پشت حیوان برمی گردد. گام ها، بلند هستند و برای این سگ، بسیار طولانی به نظر می‌رسند.

روش زندگی سگ شیتزو

سگ‌های نژاد Shih Tzu نیاز به پیاده روی‌های طولانی و سنگین نخواهند داشت. یک پیاده روی کوتاه در طی روز برای این سگ کافی است و تمامی نیاز‌های حرکتی و ذهنی آن را برآورده می‌کند. در بین سگ‌ها نژاد Shih Tzu کمتر به آموزش‌های خاص دارد.

آموزش دادن به این سگ تا حدی می‌تواند خسته کننده باشد. حالت‌های وحشیانه سگ شیتزو بسیار کم است و با کمی تشویق به راحتی می‌تواند بسیاری از کارها را بیاموزد و تربیت شود. این نژاد سگ یک حیوان خانگی آپارتمانی به شمار می‌رود. زندگی با سگ شیتزو در آپارتمان‌های کوچک نیز بسیار راحت و بی درد سر خواهد بود.

فعالیت‌های بدنی سگ شیتزو

۹ ماهه نخست زندگی سگ شیتزو در رشد آن بسیار بسیار موثر خواهد بود.

شرایط نگهداری سگ شیتزو

سگ‌های Shih Tzu معمولا موهای پر پشت و بلندی دارند که نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد. موهای بلند این سگ‌ها را می‌بایست روزانه برس کشید همچنین موهای صورت این سگ هم نیاز به برس کشیدن روزانه و رسیدگی دارند.

به صورت کلی صاحبان سگ Shih Tzu خوب می‌دانند که یکی از ویژگی‌های این نژاد موهای بلند و زیبای آن است. بهترین حالت استفاده از برس‌های سیمی برای این سگ می‌باشد. در صورتی که نگهداری موی بلند این سگ برایتان دشوار است می‌توانید موهایش را کوتاه نگه دارید.

هر سه الی چهار هفته یک مرتبه نیز می‌بایست حمام شوند. ناخن‌ها نیز به صورت ماهانه می‌بایست کوتاه شوند. در صورتی که ناخن‌ها مرتب نشوند ممکن است دچار شکستگی شوند و عفونت ایجاد کنند. عفونت پوست در پای ناخن بر روی عروق خونی و رگ‌های عصب این سگ تاثیر گذاشته و درد زیادی به همراه دارد.

در بین تمامی نژاد‌های سگ تنها سگ شیتزو است که می‌بایست تحت نظافت چشم نیز قرار گیرد. چشم این سگ‌ها به دلیل فرم و فیزیک خاصی که دارد می‌بایست با دستمال کاملا تمیزی گوشه چشم هایشان تمیز شود. این سگ در طی روز تنها یک مرتبه به غذای خشک نیاز دارد.

گوش‌های سگ شیتزو نیز می‌بایست یک مرتبه در ماه تمیز شوند. این نژاد مستعد به مشکلات و بیماری‌های رایج گوش می‌باشد. قسمت گوش بیرونی را با یک پد بهداشتی مرطوب تمیز کرده و با یک روغن مخصوص آن را کمی چرب کنید.

بیشتر بخوانید: سگ جک راسل: آشنایی با نژاد Jack Russell Terrier و ویژگی آن‌ها

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

بهتر است از سبزیجات ارگانیک برای آن استفاده کنید

تغذیه سگ شیتزو

یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری سگ شیتزو نوع تغذیه این سگ است. از آن جایی که این نژاد سگ مستعد به چاقی است باید در کیفیت و همچنین کمیت غذای آن دقت فراوان به کار گرفت. گوشت و استخوان میزان پروتئین مورد نیاز سگ را تامین کرده و مورد نیاز رژیم این سگ است.

قند و نشاسته سبب چاقی می‌شوند و مشکلاتی در زمینه آب مروارید و پوسیدگی دندان و آلرژی به همراه دارند که می‌بایست با احتیاط مصرف شوند. فیبر گزینه بعدی در رژیم غذایی سگ شیتزو است که با کمک سبزیجات و میوه جات قابل جبران است.

بهتر است از سبزیجات ارگانیک برای آن استفاده کنید. بیشتر مواد غذایی خام در تولید عضلات و سلامتی پوست و موی سگ تاثیر به سزایی دارد. مصرف کافی امگا ۳ و امگا ۶ در پیشگیری از بیماری هایی مانند استخوان و دندان‌ها کمک کرده و در سلامت پوست و مو نیز موثر است.

مصرف پروتئین برای سگ شیتزو

سگ شیتزو به صورت عادی نیاز به یک رژیم غذایی با میزان ۵۰% پروتئین دارد. به طور معمول این پروتئین می‌بایست از گوشت قرمز، جگر، تخم مرغ و برخی از محصولات لبنی باشد. البته این میزان از پروتئین می‌بایست به صورت متنوع باشد وکاملا مطمئن و بهداشتی بوده تا مشکل انتقال باکتری‌ها به بدن حیوان صورت نگیرد.

کربوهیدرات در غذای سگ شیتزو

رژیم غذایی سگ شیتزو نیازمند میزان کافی کربوهیدرات دارد. بهتر است که این میزان کربوهیدرات از غذاهای پخته شده کسب شود. از آن جایی که این نژاد بسیار فعال و انرژیک است می‌بایست کربوهیدرات کافی به بدنش برسد. سیب زمینی پخته شده، برنج پخته شده بهترین گزینه‌های کربوهیدرات برای این سگ است.

سبزیجات تازه در غذای سگ شیتزو

همان میزان که پروتئین مورد نیاز غذای سگ شیتزو است به همان اندازه وجود میوه و سبزی جات تازه نیز اهمیت دارد. در حدود ۳۰ درصد از رژیم غذایی سگ شیتزو ترکیبی از میوه جات و سبزیجات است. انواع سبزیجات به غیر از ذرت را می‌توان در رژیم غذایی این سگ گنجاند.

از آن جایی که سگ شیتزو هر چه مسن تر می‌شود فعالیت بدنی‌اش کاهش می‌یابد بهتر است که در سن پایین تحت آموزش و بازی‌های مختلف قرار گیرد. سگ‌های جوان تر بهتر و راحت تر به فعالیت‌های بدنی روزانه می‌پردازند.

یک پیاده روی نیم ساعته میزان کالری مورد نیاز این سگ را می‌سوزاند و آن را به وزن ایده آل و سالم می‌رساند. در صورتی که مشاهده کردید سگ با وجود فعالیت کافی روزانه و پیاده روی‌های منظم و مستمر بازهم اضافه وزن دارد احتمال ابتلا به مشکلات تیروئید را برای او در نظر داشته باشید. همچنین شاید مشکلات قلبی عروقی می‌تواند در سوخت و ساز بدن سگ، اختلال ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: سگ ویزسلا: آشنایی با نژاد Vizsla و ویژگی آن‌ها

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

شیتزو به علت روحیه شاداب و سرحال خود، بسیار مشهور است. شیتزوها بسیار مهربان و دوست داشتنی هستند

آموزش سگ شیتزو

سگ‌های با هوش Shih Tzu سطح یادگیری بالایی دارند. آموزش‌های مختلف برای این نژاد به راحتی انجام می‌شود. این نژاد تمامی بازی‌ها و آموزش هایی را که نیاز به چابکی و چالاکی زیاد دارد را به راحتی انجام می‌دهند و می‌آموزند.

یک پیاده روی ساده را هم این سگ‌ها به کمک موانع راحت تر و بهتر انجام می‌دهند. در مسیر پیاده روی آن‌ها چند مانع کوچک و بزرگ قرار دهید و اجازه دهید آن‌ها در بین این موانع با سرعت حرکت کنند.

بازی‌های مورد علاقه سگ شیتزو

سگ‌های نژاد Shih Tzu به دلیل جثه ریز و کوچکی که دارند علاقمند به جست و خیز هستند. بازی هایی که نیاز به انرژی زیاد دارند و در حین بازی از موانع زیادی باید رد شوند در رده بازی‌های مورد علاقه این سگ قرار می‌گیرند.

به طور کلی استفاده از اسباب بازی‌های کوچک برای این نژاد بسیار مناسب خواهد بود. این سگ در حین بازی زیاد بالا و پایین می‌پرد و ممکن است ضربات زیادی بخورد ولی آسیبی نمی‌بیند و این حرکات را دوست دارد.

تعقیب کردن، پنهان کردن اسباب بازی یا حتی کفش‌ها از جمله بازی‌های راحتی است که می‌توانید با آن‌ها سگ شیتزو را سرگرم کنید.

یکی از ویژگی‌های بسیار خوب این سگ این است در صورتی که منزل حضور نداشته باشید می‌تواند به تنهایی خود را با وسایلی که در دسترسش هست مشغول و سرگرم کند. این ویژگی برای افرادی که مدت زمان زیادی در منزل نیستند بسیار مناسب است.

بیشتر بخوانید: سگ گلدن رتریور: آشنایی با نژاد Golden Retriever و ویژگی‌های آن‌ها!

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

سگ شیتزو به معنای ” سگ شیر” یا ” شیر کوچک ” است

طبقه بندی انواع سگ شیتزو

سگ‌های Shih Tzu را sheed-zoo یا حتی sheet-su نیز می‌نامند. به صورت کلی سگ شیتزو به معنای ” سگ شیر” یا ” شیر کوچک ” است. تمامی این سگ‌ها از یک نژاد هستند ولی بسته به زیستگاه و یک سری تفاوت‌های بسیار کوچک ظاهری به این چند دسته تقسیم می‌شوند.

American Shih TzuEuropean Shih TzuImperial Shih TzuTeacup Shih Tzu

Shih Tzu مینیاتوری

یکی از نژاد‌های سگ شیتزو مدل مینیاتوری است. در واقع این مدل از سگ شیتزو سگی بسیار ریز اندام و کوچک است که نوعی کوتولگی در آن مشاهده می‌شود. در سال‌های اخیر به دلیل کوچک و جمع و جور بودن این نژاد محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

این نژاد نوعی سگ بیمار است که به دلیل کمبود کلسیم، مشکلات اعصاب، صرع، هایپوگلایسمی، بیماری‌های کبدی و اختلالات قلبی به Shih Tzu مینیاتوری تبدیل شده است ولی با این حال به دلیل ظاهر جذاب و زیبایی که دارد مورد علاقه بسیاری از افراد است.

Shih Tzu کراس

مدل دیگری از نژاد Shih Tzu کراس است که از پیوند دو نژاد Shih Tzu و نژاد دیگر به وجود می‌آید. احتمال می‌رود که از پیوند Shih Tzu با سگ هایی مانند مالتیز، هاوانیز، تریر و . . . این نژاد به دست آمده باشد.

بیشتر بخوانید: سگ دوبرمن: آشنایی با نژاد Doberman و ویژگی آن‌ها!

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

دقت کنید که با توجه به پوزه کوتاه این نژاد، ورزش دادن آن‌ها در هوای گرم و مرطوب، ممکن است منجر به ابتلا آن‌ها به بیماری استرس گرمایی شود.

بیماری‌های رایج سگ شیتزو

سگ‌ها Shih Tzu عموما سگ‌های سالمی هستند و کمتر دچار بیماری‌های سگ می‌شوند. به طور کلی بیماری‌های چشمی در بین این نژاد به وفور یافت می‌شود.

ولی برخی از بیماری‌ها در بین این سگ‌ها مشاهده شده است که می‌توان به دیسپلازی هیپ، پوسچر لک، ناهجاری‌های چشمی از جمله آب مروارید، آتروپی پیشرفته شبکیه (PRA)، خشکی قرنیه اختلالات پلک اشاره کرد. در ادامه به بررسی چند بیماری احتمالی که این نژاد را مبتلا می‌کند می‌پردازیم.

مشکلات تیروئید در سگ شیتزو

مشکلات تیروئید از جمله بیماری هایی است که بیشتر سگ‌ها به آن مبتلا می‌شوند. در صورتی که غده تیروئید دچار کم کاری شود ریزش مو و کاهش وزن یک باره در سگ را شاهد هستیم. بیشتر سگ هایی که دوره کودکی و نوجوانی را رد کرده اند به مشکلات غده تیروئید مبتلا می‌شوند.

کنترل تیروئید تحت نظر دامپزشک امکان پذیر است. از نشانه‌های کم کاری تیروئید در سگ شیتزو می‌توان به افزایش یا کاهش وزن یکباره، خشکی پوست، ریزش بیش از حد موها، خستگی و بی حالی، کلسترول بالا، کاهش ضربان قلب، کم خونی و تغییرات پوستی اشاره کرد.

بیماری پریودنتال سگ شیتزو

سگ شیتزو از سری نژادهایی است که به بیماری‌های فک و دندان دچار می‌شود. به دلیل کوچک بودن پوزه این سگ، دندان‌ها فضای کافی برای رشد و جابه جایی ندارند. بهترین راه کار این است که مراقبت‌های دندان این نژاد را با مراجعه به دامپزشک بررسی و کنترل کرد تا با شکاف لب و یا شکاف کام مواجه نشود.

بیماری بینی سگ شیتزو

بینی سگ شیتزو دچار یک نوع بیماری می‌شود که اصطلاحا Stenotic Nares نامیده می‌شود. معمولا سگ هایی که سوراخ‌های بینی کوچکی دارند به این بیماری مبتلا می‌شود. اختلال در تنفس از نشانه‌های بروز بیماری Stenotic Nares است.

سندرم براکیوسفالیک سگ شیتزو

از جمله اختلالات سلامتی که در سگ شیتزو مشاهده شده است سندرم براکیوسفالیک است. یکی از علائم بروز این اختلال خر و پف هنگام خواب می‌باشد. در این اختلال تغییرات فیزیکی در برخی از استخوان‌های بدن و همچنین بافت‌های نرم رخ می‌دهد.

استخوان جمجمه سگ شیتزو مانند سگ‌های بولداگ کوتاه و پهن است. با توجه به این وضعیت تغییراتی که اختلال براکیوسفالیک ایجاد می‌کند می‌تواند در تنفس، ریه و غذا خوردن سگ تاثیر نا به جایی بگذارد. در صورتی که سطح فعالیت و ورزش و پیاده روی سگ کنترل شود علائم این سندرم کاهش یافته و بر طرف می‌شود.

بیماری‌های ستون فقرات و کمر سگ شیتزو

اسکلت بدن Shih Tzu به نحوی است که به بیماری‌های دیسک کمر و گردن مبتلا می‌شوند. مهره‌های ستون فقرات این سگ نسبتا زیاد و طولانی است به همین دلیل این مهره‌ها آسیب پذیر تر هستند. بیماری دیسک بین مهره‌ای نیز به دلیل آسیب پذیری لایه درونی داخل کانال نخاع رخ می‌دهد.

در صورتی که این بیماری در حالت حاد و پیشرفته نباشد با درد کمی در ناحیه گردن و کمر همراه است ولی در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود و درمان درستی برای آن در نظر گرفته نشود ممکن است به فلج یا عدم تخلیه روده و حتی مثانه نیز منجر شود.

بیشتر بخوانید: سگ پودل: آشنایی با نژاد Poodle و ویژگی آن‌ها

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

بیماری در رفتگی عدسی چشم یک بیماری وراثتی است که در سگ‌های Shih Tzu رخ می‌دهد

سایر بیماری‌های چشم سگ شیتزو

چشمان سگ شیتزو اندازه‌ای نسبتا بزرگ و درشت دارد که همین عامل سبب می‌شود چشمان این سگ در معرض عفونت قرار گیرد. التهاباتی که منجر به عفونت می‌شود در این نژاد به وفور یافت می‌شود.

عفونت قرنیه و زخم قرنیه به دلیل این که عادت به مالش با پنجه در این حیوان وجود دارد، رخ می‌دهد. آتروفی پیش رونده شبکیه نیز یک بیماری چشمی است که در بسیاری از سگ‌ها از جمله نژاد Shih Tzu دیده می‌شود.

در این بیماری سلول‌های بخش شبکیه چشم از بین رفته و در نهایت به نابینایی منجر می‌شود. شب کوری نیز از جمله بیماری‌های چشمی است که در مراحل نخست آتروفی رخ می‌دهد. از جمله نشانه هایی که مشخص می‌کند سگ شیتزو در آستانه این بیماری قرار گرفته است این است که تمایلی به پایین رفتن از پله‌ها ندارد و از این کار اجتناب می‌کند.

اختلال عدسی چشم در سگ‌های Shih Tzu

بیماری در رفتگی عدسی چشم یک بیماری وراثتی است که در سگ‌های Shih Tzu رخ می‌دهد. عوارضی که این اختلال برای سگ‌ها به همراه دارد تاری دید است که در صورت درمان نشدن به کوری می‌انجامد.

خشکی چشم سگ شیتزو

خشکی چشم به دلیل کمبود اشک و رطوبت در چشم رخ می‌دهد که معمولا چشم سگ را مستعد زخم‌های متعدد خواهد کرد. درمان خشکی چشم سگ شیتزو با کمک داروی اشک مصنوعی قابل درمان است.

بیماری پلک آنتروپیون سگ شیتزو

این بیماری به این صورت است که یکی از پلک‌های چشم به سمت داخل کره چشم بر گشته و ایجاد زخم در داخل چشم می‌کند. از نشانه‌های این بیماری این است که سگ دائما چشم خود را با پنجه‌ها می‌مالد چرا که احساس خارش زیادی می‌کند.

بیماری آب مروارید سگ شیتزو

بیماری آب مروارید نیز یکی دیگر از مشکلات چشمی است که در بین سگ‌های نژاد Shih Tzu شایع است. آب مروارید یک بیماری مارد زادی است که سگ‌ها به صورت وراثتی به آن مبتلا می‌شوند و معمولا سگ هایی که در سن زیر ۶ یا ۵ سال هستند رخ می‌دهد هر چند که گاهی بین سگ‌های بالغ نیز این بیماری اتفاق می‌افتد.

این بیماری زمانی رخ می‌دهد که میزان پروتئین در بدن بالا رفته و تغییراتی که ناشی از اختلالات بیومکانیکی است در بدن رخ می‌دهد. تنها درمانی که برای آب مروارید وجود دارد استفاده از عمل جراحی است و البته کمتر مشاهده شده است که سگ‌ها از این عمل جراحی نتیجه مثبتی بگیرند.

در این عمل یک لنز جایگزین لنز اصلی چشم می‌شود. معمولا سگ هایی که به صورت وراثتی در آستانه این بیماری نباشند با مصرف کافی ویتامین A احتمال ابتلا به این بیماری در آن‌ها کم خواهد شد.

بیماری چشم گیلاسی سگ شیتزو

از دیگر بیماری‌های رایج در بین سگ‌های چشم درشت مانند Shih Tzu بیماری چشم گیلاسی است. در این اختلال غشای چشم دچار آسیب می‌شود. در حقیقت در این بیماری یک پلک سوم در چشم سگ ایجاد می‌شود.

غدد اشکی که در گوشه چشم واقع شده است متورم شده و ملتهب می‌شوند. از آن جایی که این غدد قرمز و درشت می‌شوند تشابهی به گیلاس پیدا کرده و به این بیماری چشم گیلاسی گفته می‌شود. هیچ گونه دردی در این بیماری وجود ندارد ولی نیاز است که فورا به دامپزشک مراجعه شود و بیماری درمان شود.

بیماری اپیدورا در سگ شیتزو

زمانی که مشاهده کنید که یک لکه سفید رنگ زیر چشم سگ نمایان شده است احتمالا سگ شما به بیماری اپیدورا مبتلا گشته است. در این بیماری اشک زیادی از چشمان سگ سرازیر شده و یا این که ترشحات غیر طبیعی و فراوانی از چشمان سگ می‌آید.

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

انواعی از این نژاد که دارای موهای حالت دار و فر هستند، کم تر از انواع دارای موی صاف به ریزش مو مبتلا می‌شوند.

چاقی در سگ‌های Shih Tzu

سگ‌های نژاد Shih Tzu به دلیل جثه کوچکی که دارند به راحتی به اضافه وزن مبتلا می‌شوند. آن‌ها می‌بایست مرتبا تحت کنترل وزن قرار گیرند تا هرگز اضافه وزن پیدا نکنند. اسکلت بدن این سگ قادر به حمل وزن بالا می‌باشد ولی چاقی برای او بسیار مضر است.

این سگ نیاز دارد که جنب و جوش زیادی داشته باشد و مدام در حالت ورزش و تکاپو باشد در صورتی که چاق شود شادابی و نشاط و روحیه سالم خود را از دست خواهد داد. علاوه بر این‌ها چاقی و اضافه وزن در نژاد Shih Tzu منجر به بیماری هایی مانند اختلالات گوارشی و کمر درد و بیماری‌های قلبی خواهد شد.

آزمایش‌های لازم سگ شیتزو

این سگ به آزمایش‌های خاصی برای نژاد خود نیاز ندارد ولی از آن جایی که سگ‌های نژاد Shih Tzu معمولا موهای پرپشت و بلندی دارند، این موها در ناحیه صورت به خصوص چشم می‌تواند مشکل ساز شود.

بسیاری از مشکلات چشمی این سگ از ریزش موهای بلند ناحیه پیشانی و چشم‌ها ناشی می‌شود بنابراین می‌بایست موهای آن‌ها را در قسمت صورت مرتب کرد و اجازه نداد که موها به سمت چشم‌ها ریخته و مشکل ساز شود. در صورت آموزش ندیدن این نژاد در سنین پایین ممکن است زیاد پارس کند و یا دچار اضطراب جدایی شود.

سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن! سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

بسیاری از پرورش دهندگان امپریالیستی در کاخ امپراتوری چین این سگ را پرورش می‌داده اند. بسیاری از سگ‌های Shih Tzu در پرورشگاه‌های تبتی نیز آموزش و تربیت شده اند.

تاریخچه سگ شیتزو

یکی از حدس‌ها و گمان هایی که می‌توان به تاریخچه سگ شیتزو زد، چینی بودن این سگ است. نام Shih Tzu در اصل به معنای ” شیر کوچک ” می‌باشد که تاریخچه این نژاد به تبت بر می‌گردد. در اوایل این نژاد به عنوان سگ‌های نگهبان کاربرد داشتند تا این که در کاخ‌های امپراطوری چین این سگ در کنار بیوه‌های سلطنتی جای گرفتند و مورد استقبال کاخ‌ها شدند.

بسیاری از پروش دهندگان امپریالیستی در کاخ امپراتوری چین این سگ را پرورش می‌داده اند. بسیاری از سگ‌های Shih Tzu در پرورشگاه‌های تبتی نیز آموزش و تربیت شده اند. صدها سال سگ شیتزو زندگی سلطنتی خود را در کاخ‌های این امپراتوری‌ها تجربه کرد و پشت سر گذاشت.

نژاد سگ شیتزو تا اواخر دهه ۱۹۶۰ در پشت دیوارهای کاخ‌ها چین زندگی می‌کرد. تا این که باشگاه‌های نژادی در پکن و سپس در انگلستان به آموزش و پرورش این سگ پرداختند. این نژاد قبل از جنگ جهانی اول از چین به اروپا راه پیدا کرد و از آن جا به سایر کشورهای دیگر از جمله انگلستان رفت. در سال ۱۹۶۹ سگ شیتزو در لیست نژاد‌های مختلف سگ ثبت شد.

سگ‌های معروف با نژاد Shih Tzu

در تاریخچه این نژاد از سگ آمده است که Shih Tzu یار و همراه راهبانان بوده اند و از آن جایی که سگی پر انرژی و شاد هستند آن‌ها را روح مقدس می‌دانسته اند. خرافات زیادی در مورد این نژاد آورده شده است. این نژاد یکی از نژاد‌های مورد علاقه ژنرال داگلاس و بانو برونریج بوده است.

منابع : ++++++

۱ دیدگاه
یک دیدگاه
سگ شیتزو: آشنایی با نژاد Shih Tzu و ویژگی‌های آن!

paeiz

26 خرداد 1398 at 20:31

1+

یه سگ خوش قلب که عاشق دزدیدن کفشه!!!!

پاسخی بگذارید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وب‌سایت

Current ye@r *

Leave this field empty


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک