پشت پرده هتاکی به مجلس
نهادهای انتخابی که از بطن مردم سربرآوردهاند بیش از سایر دستگاهها میتوانند مثمرثمر باشند و آرامش و اطمینان را متوجه اجتماع کنند.
تدبیر24»در شرایط عادی هم کارکرد همه دستگاههای موجود در نظام لازم است ولی در وضعیت خاصی که جامعه ما در آن قرار گرفته است جایگاه و عملکرد نهادهای مختلف ضرورتی انکارناپذیر دارد و اگر به هر دلیل خدشهای به موقعیت آنها وارد شود خسارتهای حاصله سنگین و بعضا غیر قابل جبران خواهد بود. در این میان نهادهای انتخابی که از بطن مردم سربرآوردهاند بیش از سایر دستگاهها میتوانند مثمرثمر باشند و آرامش و اطمینان را متوجه اجتماع کنند. ظاهرا این قاعده بدیهی چندان مورد التفات برخی از سیاسیون نیست و بعضا بهگونهای عمل میکنند و سخن میگویند که جز تضعیف نهادهای انتخابی برداشت دیگری از کنشهای سیاسی آنها نمیتوان داشت. مجلس شورای اسلامی با داشتن نمایندگی جامعه واقعا میتواند در توفان حوادث به عنوان لنگرگاهی مطمئن در ایفای نقش خود عملکردی نجاتبخش داشته باشد واز تلاطم و ناآرامی جلوگیری کند. وقتی تورم افزایشی سرسامآور پیدا میکند، بیکاری بسیاری از جوانان را در بر میگیرد...
اختلاسها و رانتخواریها روح و روان مردم را خراش میدهد، حوادث ریز و درشت همه را ناراحت و نگران میکند و ناکارآمدیها سامان اوضاع را از بین میبرد این نمایندگان مردم هستند که میتوانند به عنوان حلقه وصل میان جامعه و حاکمیت ورود کنند و با تصحیح عملکردها و اعمال نظارتها و برخورد با تخلفها نگرانیها را کاهش دهند و امیدساز و الهامآفرین شوند. متاسفانه این جایگاه اطمینانبخش بعضا از درون و برون قوه مقننه مورد بیاعتنایی و تخریب قرار میگیرد و هر بار به بهانهای آماج حملات حساب شده واقع میشود. ظاهرا افراطیون اساسا اعتقاد چندانی به ضرورت ایجاد آرامش در میان مردم ندارند و لذا اگر نهادی اعتمادساز و آرامکننده باشد ضرورتی به تقویت آن نمیبینند. آنان که اغلب دیده نشده که خواستار شفافیت باشند و تبعات آن را بپذیرند ناگهان مجلس و نمایندگان را با لحنی عاری از ادب و احترام به این امر میخوانند و با کمال تعجب سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه هم میشوند تا اهداف خویش را از طریق تریبونهای مختلف پیگیری کنند! متاسفانه سالهاست که افراد و جریانها برای حضور در هر انتخاباتی به جای ارایه برنامههای خود به موج آفرینی و مسالهسازی روی میآورند و در این راه حتی از جسارت و توهین استنکافی نشان نمیدهند. همین نوع مطرح شدن و نفی دیگران و تضعیف ارکان مورد نیاز جامعه نشان میدهد که اهم برنامههای ایشان چیزی فراتر از این امور نیست. گویا عدهای اعتقاد دارند که ما تخریب میکنیم پس هستیم! حمله، هجوم، نفی ونهی زیر و بم جریانی است که موجودیت خود را در درشتی و تندی تعریف کرده است. ایجاد دوقطبی هرگز خوب و پسندیده نیست مگر اینکه ایشان خود دوقطبی درست کرده باشند. دوقطبی اسلامی و غیراسلامی، خودی و غیرخودی، ارزشی و غیرارزشی و تقسیم مردم به دوگانههای اینچنینی مباح، بلکه ثواب است ولی اگر کسی افراطیون را مخالف آرامش و ثبات و دموکراسی و تنشزدایی بخواند او از دایره خودیها بیرون رفته است و بردن آبرویش رواست! واقعیت آن است که برخی از افراد و جریانها دارای موقعیتها و تریبونها شدهاند و به هیچوجه حاضر به از دست دادن این رانتها نیستند. رانت فقط استفاده از تسهیلات بانکی و گرفتن موافتنامههای اصولی و امثال آن نیست؛ صدا و سیمای ما سالهاست که به جز موافقان سلیقه خویش به کسی حتی اجازه دفاع از خود نمیدهد و برای عدهای رانت دایمی رسانهای ایجاد کرده است. اتفاقا همین رانتجویان رسانهای تلاش میکنند که کرسیهای نمایندگی و اجرایی را هم به دست آورند تا برای ادامه منویات خود با هیچ مانعی روبهرو نشوند. مجلسی که در آن شعار بر عقلانیت و مسالهآفرینی بر آرامش و ماجراجویی بر تنشزدایی رجحان داشته باشد نیاز به شفافیت ندارد! شفافیت زمانی به شعار افراطیون تبدیل شده است که احساس میکنند میتوانند با ایجاد دوقطبیهای سیاسی و اقتصادی خانه ملت را یکدست و از آن خود کنند.
محمد کاظمی،نماینده مجلس