زندگی در پیش رو نوشتهی رومن گاری
زندگی در پیش رو The Life Before Us (با نام اصلی: La Vie devant soi) عنوان رمانی است از رومن گاری Romain Gary. او نویسندهای مشهور فرانسوی است که 59 سال عمر کرد و در طی این سالها آثار متفاوتی از خود به جای گذاشت. رومن گاری آثار خود را با نامهای متفاوتی منتشر میکرد. […] نوشته زندگی در پیش رو نوشتهی رومن گاری اولین بار در نت نوشت. پدیدار شد.
زندگی در پیش رو The Life Before Us (با نام اصلی: La Vie devant soi) عنوان رمانی است از رومن گاری Romain Gary. او نویسندهای مشهور فرانسوی است که ۵۹ سال عمر کرد و در طی این سالها آثار متفاوتی از خود به جای گذاشت. رومن گاری آثار خود را با نامهای متفاوتی منتشر میکرد. در ادامه با تحلیل رمان زندگی در پیش رو با نت نوشت همراه باشید.
زندگی در پیش رو: اون زنی بود که لیاقت داشتن آسانسور را داشت.
داستان رمان زندگی در پیش رو داستان پسربچهای است با نام ” محمد” یا “مومو” که در محلهی فقیرنشین گوت دور زندگی میکند. “مومو” از سه سالگی به “خانم رزا” واگذار شده است. “مومو” خانم رزا را مانند مادر خود میداند و در خانهی او بزرگ میشود. او از “خانم رزا” که حالا پیر شده است تا آخرین لحظات زندگیاش مراقبت میکند. موهای او را شانه میزند به او عطر میزند. و سعی میکند که همیشه او را سرپا نگه دارد.
بیشتر بخوانید: پرندگان میروند و در پرو میمیرند نوشتهی رومن گاری
در تحلیل رمان زندگی در پیش رو میتوان گفت این اثر پر از تصاویر تلخ و گاهی تکان دهنده از لحظات زندگی این آدم هاست. و در عین تلخی واقعیاتی را پیش روی ما به تصویر میکشد. واقعیات آدمهایی با ویژگیهای شخصیتی متفاوت و جامعهای نه چندان مهربان با آنها.
“مومو” پسربچهای چهارده ساله است که هم فراخور سنش با بچهها بازی میکند و با آنها حرف میزند و هم بچهای است که فراخور زندگی و رشد عقلیاش با بزرگترها رفاقت میکند و دمخور است. او سعی میکند که بزرگتر از سنش حرف بزند.
ماجراهای داستان از زبان “مومو” و با زاویهی دید او روایت میشود. با انتخاب این زاویهی دید ماجراها در عین تلخی دارای لحظات شیرین و تلطیف شدهی دید نوجوانی است که سعی در شناخت جهان پیرامون خود دارد.
بیشتر بخوانید: نقد رمان لیدی ال Lady L. نوشتهی رومن گاری
انتخاب راوی نوجوان انتخاب هوشمندانهای به نظر میرسد. چون روایت پسر تنها گزارشی از اتفاقات اطراف است. او گاهی از درک دلیل برخی اتفاقات و دنیای شخصیتها عاجز است و از این رهگذار او فقط به شرح آنچه اتفاق افتاده و آنچه میبیند میپردازد. و باعث میشود که بی هیچ قضاوتی ماجرا یا شخصیت را برای ما بنمایاند.
“خانم رزا” پیرزن روسپی بازنشستهای است که از روسپیزادگان نگهداری میکند. با این وجود تصویری که از او ارائه میشود تصویری سیاه نیست. او یک انسان است با همه ی پیچیدگیها، سیاهیها و سفیدیها. او همهی کودکانی را که به او سپردهاند سر و سامان داده است. حتی رئیس پلیسی را تحویل جامعه داده است که گاهی به کمک او میآید.
در تحلیلی رمان زندگی در پیش رو میتوان گفت “رومن گاری” نگاهی سراسر انسانی به شخصیتهای داستان دارد. آدمهایی در حین دست و پا زدن در فقر و نکبت مملو از روشناییاند و تلاش میکنند تا در زندگی به پیش بروند. آنها هرگز سیاه و یا سفید مطلق تصویر نشدهاند. او در این رمان قواعد دست و پا گیر زندگی در فرانسه را نیز به تصویر و نقد میکشد.
رمان زندگی در پیش رو سرشار از شخصیتهای مختلف است. که از دین و فرهنگهای متفاوتی هستند. مانند ” آقای هامیل” که مرد مسلمانی است که عاشق ویکتور هوگوست و قرآن را به خوبی میداند. و یکی از همسایگان “مومو” و بهترین دوست اوست. کسی که “مومو” برای جواب بسیاری از سوالات خود با او صحبت میکند. و یا موسی شخصیت دیگر داستان که یهودی است.
روایتها در طول رمان زندگی در پیش رو روان است. کشش دارد و خواننده را به تعقیب متن ترغیب میکند. و همانطور که پیشتر گفته شد بی هیچ قضاوتی و بی طرفانه جهان را پیش روی ما میگشاید. البته در بیت صفحهی اول رمان “محمد” یا “مومو” همه چیز را به سرعت برای ما تعریف میکند.
با توجه به شخصیت “مومو” که سعی دارد قلمبه سلمبه حرف بزند نثر کتاب کمی درهم برهم به نظر میرسد و دنبال کردن صفحات ابتدایی و صحبتهای “مومو” کمی مشکل است. ولی در ادامه به این طرز صحبت کردن او عادت میکنیم و وارد جهان داستانی اش میشویم.
در تحلیل رمان زندگی در پیش رو نباید از قلم انداخت که “رومن گاری” زندگی در پیش رو را با نام مستعار ” امیل آژار” منتشر کرد و توانست برای بار دوم جایزهی گنکور را دریافت کند. از این رمان فیلمی در سال ۱۹۷۷ ساخته شده است. از “رومن گاری” آثار دیگری نیز به فارسی ترجمه شده است. میعاد در سپیده دم، خداحافظ گری کوپر، مردی با کبوتر از آن جمله اند.
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty