فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…


فیلم هاری به کارگردانی امیر احمد انصاری، نویسندگی امیرعلی محسنین و تهیه‌کنندگی مهدی مددکار و با بازی بازیگرانی جون جمشید هاشم پور، هنگامه قاضیانی، علیرضا کمالی، مینا ساداتی، میلاد کی مرام و … است. در ادامه با تحلیل و بررسی این فیلم با نت نوشت همراه باشید. “من خطر کردم که یا همه چیز درست شه […] نوشته فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا...

فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…
3+

فیلم هاری به کارگردانی امیر احمد انصاری، نویسندگی امیرعلی محسنین و تهیه‌کنندگی مهدی مددکار و با بازی بازیگرانی جون جمشید هاشم پور، هنگامه قاضیانی، علیرضا کمالی، مینا ساداتی، میلاد کی مرام و … است. در ادامه با تحلیل و بررسی این فیلم با نت نوشت همراه باشید.

“من خطر کردم که یا همه چیز درست شه یا هیچی! هر کاری می‌کنم واسه خاطر بچمونه که تو خانواده‌ای که من بزرگ شدم، بزرگ نشه.”

فیلم هاری

شرافت یا پول ؟ مسئله این است . . .

در آغاز، برای فیلم هاری باید بگوییم که این فیلم اجتماعی که بازیگران مشهور و عوامل تولید شناخته شده‌ای دارد و به لحاظ تولید حرفه‌ای به نظر می‌رسد، در بخش جلوه گاه شرق سی و چهارمین جشنواره‌‌ی جهانی فیلم فجر حضور داشته است.

هاری فیلم شهری است که رویکردی انتقادی اجتماعی در طرح و بیان قصه‌ی خود دارد. قصه‌ای که قرار است به نوعی فساد ناشی از مناسبات بیمار اقتصادی را با مفهوم رفاقت گره بزند و تاثیر مخرب آن را بر فروپاشی اخلاقی روایت کند.

دو دوست قدیمی و هم خانه به نام سیاوش با بازی علیرضا کمالی و شاهرخ با بازی میلاد کی مرام که هر کدام با انگیزه و پیش زمینه‌های متفاوت در یک بازی خطرناک مالی گرفتار می‌شوند روندی را در رفاقت خود طی می‌کنند که پایان آن پایان تلخ رفاقت و صداقت است.

فیلم هاری تولید سال ۱۳۹۳ است و در سال ۱۳۹۶ در سینماهای ایران اکران عمومی شده‌، این اثر فیلمی است با خط داستانی ساده‌لوحانه و ساختاری به شدت پیش پاافتاده.

این مدل فیلم‌ها اکثراً فیلم‌های فراموش شده‌ای هستند که مدتی بعد هیچ‌کس چیزی از آن‌ها را به یاد نمی‌آورد. حاصل کار به خاطر کیفیت نازل فیلم بدل به اثری به شدت ضعیف و بی‌کیفیت شده است. فیلمی که کارگردان از ته قلب به جذابیت گره‌گشایی پایان فیلم اعتقاد داشته و فکر کرده می‌تواند با این پایان‌بندی مخاطب را غافلگیر کند.

اما گره‌گشایی پایان فیلم که برادر فلج سیاوش ناگهان سالم می‌شود، به طرز عجیبی ساده‌انگارانه است. به حدی که قدرت تشخیص سیاوش را به سان یک کودک ۵ ساله در نظر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: فیلم غیر مجاز کاری از حسین یکتاپناه

فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…

در واقع هاری یک ویروس کشنده است که اگر به موقع درمان نشود می‌تواند تاوان سنگینی را به همراه داشته باشد.

هاری فیلمی برای تهران است و در آن معضلات و روابطی را که در شهر تهران وجود دارد به تصویر کشیده شده است. در واقع هاری یک ویروس کشنده است که اگر به موقع درمان نشود می‌تواند تاوان سنگینی را به همراه داشته باشد.

در مورد فیلم هاری باید گفت کارگردان سعی کرده است تا در این اثر نشان دهد که اگر هرچه سریعتر راه حل مناسبی برای این معضلات پیدا نشود، عواقب بسیار بدی در انتظار جامعه خواهد بود.

در نگاهی به زندگینامه‌ی کارگردان فیلم باید بگوییم که امیر احمد انصاری کارگردان فیلم سینمایی هاری در سال ۱۳۵۸ متولد شد. وی فارغ التحصیل رشته‌ی کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی است.

انصاری از سال ۱۳۸۰ با ساخت فیلم کوتاه حرفه‌ی کارگردانی را به طور رسمی و جدی آغاز کرد. فیلم سینمایی هاری حضور در اولین فستیوال فیلم‌های ایرانی در استانبول ترکیه جایزه‌‌ی بهترین فیلم را دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: فیلم حریم شخصی تاوان فاش اطلاعات خصوصی

فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…

علاقه‌ی کارگردان به سینمای داستانی و قصه گو در فیلم هاری وجود دارد. فیلمی که او به دنبال آن بوده فیلمی است که بازیگران بار اصلی آن را به دوش بکشند

علاقه‌ی کارگردان به سینمای داستانی و قصه گو در فیلم هاری وجود دارد. فیلمی که او به دنبال آن بوده فیلمی است که بازیگران بار اصلی آن را به دوش بکشند.

بدون شک انصاری به سینمای کیمیایی علاقمند است و در فیلمش بارقه‌هایی از سینمای او دیده می‌شود. خاصه در طرح رفاقت‌های زخم خورده، نامردی‌های روزگار.

با این حال کمی نسبت به آثار متاخر کیمیایی، قصه گوتر است. هاری نگاهی تلخ و گزنده به جهان و جامعه‌ای بی رحم را به تصویر می‌کشد که همه چیز با پول رقم می‌خورد؛ این پول کثیف که در نهایت قهرمان قصه را به نقطه‌ی صفر می‌رساند و او باید زندگی‌اش را از صفر شروع کند.

در پایان فیلم سیاوش به همسرش می‌گوید باید یک چیزهایی را در درونم تغییر دهیم و گویی پایان این اضمحلال اراده‌ی معطوف به تغییر است.

تجربه‌ی یک انقلاب درونی. سیاوش به کلانتری می‌رود تا احتمالاَ خودش را معرفی کند و بدین شکل به این بازی کثیف پایان دهد. او شخصیتی درونگرا دارد که البته در تضاد بین آدم خوب بودن و بد بودن در حال کشمکش است.

بیشتر بخوانید: فیلم عرق سرد کاری از سهیل بیرقی، زنانی که پیش تر از مردان دویده اند

فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…

پوستر فیلم هاری

سیاوش خلافکار بالذات نیست او قربانی و محصول سیستمی است که در آن فقط ناجوانمردان فاتح نبرد هستند. کمک کردن به رفیق قدیمی پدرش که در وضعیت بد اقتصادی است یا فداکاری و ایثاری که او در حق برادرش معلولش می‌کند یکی از مصادیق این معناست.

با این حال آنقدر رشته‌های قصه از هم گسسته و پاره پاره است که عناصر درام در هم به خوبی چفت و بست نمی‌شود و درک روابط آدم‌ها و مناسبات آنها در هاله‌ای از ابهام باقی می‌ماند. در جایی از فیلم رئیس شبکه‌ای مافیایی با بازی جمشید هاشم پور می‌گوید هرچه حرام زاده تر باشی بیشتر برد خواهی کرد.

در فیلم هاری باید گفت ضعف در شخصیت پردازی و فضاسازی‌هایی که بیشتر به یک گنگستر ایرانی نزدیک است قدرت همراهی و همدلی مخاطب با خود را ندارد و چنان که شایسته است با ذهن مخاطب درگیر نمی‌شود.

فیلم البته روایت غیر خطی را برای بیان قصه‌‌ی خود انتخاب کرده است و مبتنی بر عنصر غافلگیری و آشنایی زدایی پیش رفته است.

فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…فیلم هاری ساخته‌ی امیراحمد انصاری؛ شرافت یا پول؟ مسئله این است…

آنقدر رشته‌های قصه از هم گسسته و پاره پاره است که عناصر درام در هم به خوبی چفت و بست نمی‌شود و درک روابط آدم‌ها و مناسبات آنها در هاله‌ای از ابهام می‌ماند.

هاری تصویری عریان از سقوط اخلاقی و پلیدی انسان در چنبره‌‌ی منافع شخصی و جبر پول کثیف است. شاید نقطه‌‌ی اوج آن هم در صحنه‌‌ی پایانی باشد که نقاب از چهره‌‌ی آدم‌های پیرامون سیاوش برداشته می‌شود و او می‌فهمد که از همه رو دست خورده است.

تصویری بی رحمانه از آدم‌هایی که روی انسانیت را سیاه کرده اند و از پلشتی و پلیدی خود، هویت می‌گیرند.

در پایان نقد فیلم هاری باید گفت، اضمحلال و سقوط آدمی در دره‌ی پستی را می‌توان در پس این اثر احساس کرد. اگر این مفاهیم در یک منطق دراماتیک و ساختاری باورپذیر بازنمایی و روایت می‌شد، این فیلم می‌توانست به یک فیلم اجتماعی تند و تیز موثر بدل شود اما بدون شک اثر در رسیدن به این هدف ناکام می‌ماند.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وب‌سایت

Current ye@r *

Leave this field empty



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم