باید جوانان را وارد میدان کرد و از نیروی آنان غفلت نکرد
لازمه و اساس استمرار پیشرفت کشور، «توکل بر خدا»، «ایستادگی و مقاومت»، «امید به آینده»، «اعتماد به جوانان بویژه جوانان انقلابی»، «وحدت و انسجام آحاد مردم بخصوص در میان نیروهای انقلاب»، «حمایت واقعی از تولید داخلی» و «قطع امید کامل از بیگانگان» است.
به گزارش فانوس، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی روز پنجشنبه در دیدار منتخبان ملت در مجلس خبرگان ضمن ارائه تحلیل جامع از شرایط کشور و گسترش شعارها و اقتدار انقلابی و سیاسی نظام جمهوری اسلامی و امتداد آن در منطقه، بهرهگیری از درسهای دوران دفاع مقدس و تعمیق آن را در جامعه بسیار ضروری و مهم خواندند و تاکید کردند: لازمه و اساس استمرار پیشرفت کشور، «توکل بر خدا»، «ایستادگی و مقاومت»، «امید به آینده»، «اعتماد به جوانان بویژه جوانان انقلابی»، «وحدت و انسجام آحاد مردم بخصوص در میان نیروهای انقلاب»، «حمایت واقعی از تولید داخلی» و «قطع امید کامل از بیگانگان» است.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای این دیدار با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و با اشاره به درسهای این دوران درخشان و لزوم گسترش و تعمیق این درسها در جامعه افزودند: توکل امام(ره) به خداوند متعال در زمان آغاز جنگ و در طول هشت سال دفاع مقدس، بهرغم همه مشکلات و کمبودها و فشارها، یک موضوع شگفتآور بود که باید این توکل امروز نیز در همه عرصهها وجود داشته باشد.
ایشان گفتند: برخی اوقات به دلیل برخی مشکلات در جامعه، برخی بزرگان و محترمین دچار دستپاچگی میشوند درحالی که باید به خدا توکل، و با تلاش آن مشکل را برطرف کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به الطاف الهی در چهل سال گذشته و عبور نظام اسلامی از گردنههای سخت خاطرنشان کردند: عزت و اقتدار و اعتبار مادی و معنوی کشور در دنیا و خیل عظیم جوانان انقلابی آماده به کار و پیشرفتها و جهشهای کشور غیرقابل مقایسه با ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است و همه این موفقیتها، مرهون لطف و عنایت الهی است، بنابراین توکل به خدا هیچگاه نباید فراموش شود.
حضرت آیتالله خامنهای «امید به آینده و اعتماد به جوانان» را از دیگر درسهای دوران دفاع مقدس برشمردند و گفتند: باید جوانان را وارد میدان کرد و از نیروی آنان غفلت نکرد، البته بهکارگیری جوانان به معنای از صحنه خارج شدن افراد غیرجوان نیست زیرا هر فردی به تناسب تجربه و عملکرد خود جایگاهی دارد.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه غفلت از نیروی جوان اشتباه است و نیروهای جوان باید به کمک نیروهای غیرجوان بیایند، گفتند: یکی از شاخصهای مهم دوران دفاع مقدس، حضور جوانان در مناصب فرماندهی و در بدنه عظیم بسیج و سپاه و ارتش بود و امروز نیز باید این فرصت را مغتنم شمرد و از جوانان در ردههای مدیریتی بالا و بویژه میانی استفاده کرد.
حضرت آیتالله خامنهای «عزم و اراده ملی» را درس دیگر دفاع مقدس دانستند و تاکید کردند: دشمن تلاش زیادی را برای سست کردن عزم و اراده مردم و ناامید کردن آنان بهکار بسته است که باید در مقابل، عزم و اراده ملی تقویت شود و این مهم نیز، با دستور امکانپذیر نیست بلکه با استدلالهای صحیح و با حضور به موقع صاحبان فکر در میان مردم محقق میشود.
ایشان با تاکید بر اینکه اساس همه امور کشور و لازمه موفقیت در عرصههای مختلف «ایستادگی و مقاومت» است، افزودند: برخی امور نیازمند ایستادگی طولانی مدت است، بنابراین نباید از گستردگی جبهه دشمنان و قلدریها ترسید بلکه باید همانند دوران دفاع مقدس، با مقاومت و ایستادگی، ثابت کرد که «ما میتوانیم».
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمن برای تاثیرگذاری بر فهم و ادراک تصمیم سازان، تصمیم گیران و آحاد مردم بهمنظور القای «نمیتوانید» و «نمیشود» گفتند: برخلاف تلاش دشمن برای منحرف کردن فهم و اِدراک مردم و مسئولان از واقعیتهای کشور و تعریف منافع و مصالح ملی براساس اهداف خود، ظرفیتها و تواناییهای کشور به گونهای است که همه گرههای اقتصادی و مشکلات معیشتی با تدبیر و با پیگیری و مشورت درست، قابل حل شدن هستند.
حضرت آیتالله خامنهای به سخنان اخیر رئیسجمهور امریکا مبنی بر اینکه اگر ایران خواستههای امریکا را انجام دهد وضع مردم بهتر خواهد شد، اشاره کردند و افزودند: مقامات و رسانههای امریکایی و اروپایی بهصورت مستمر با تکرار چنین مطالبی در تلاش برای القای این موضوع هستند که «شما نمیتوانید» اما مردم ایران به این تبلیغات و القائات توجهی نمیکنند.
ایشان گفتند: یکی از نکات دیگری که تلاش میشود اذهان و اِدراک مردم و مسئولان را از آن منحرف کنند، موضوع پایبندی به شعارهای انقلاب است و اخیراً نیز برخی مقامات اروپایی گفته بودند که ایران باید دست از شعارهای انقلابی بردارد.
رهبر انقلاب اسلامی علت بیان و القاء چنین مطالبی را ترس و واهمه امریکا و اروپاییها از شعارهای انقلاب و راه سومی که انقلاب اسلامی بوجود آورده است، دانستند و تاکید کردند: علاج مسائل و مشکلات کشور پافشاری بر شعارها و راه انقلابی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به جنگ احزاب و آیات مربوط به این جنگ، صف آرایی دشمنان و شیاطین اعم از امریکا و اروپای خبیث را نشانه حقانیت و قدرت نظام جمهوری اسلامی دانستند و گفتند: کشور علاوه بر حرکت رو به جلو، در مواردی جهش نیز داشته است و دشمن از این موضوع ناراحت و نگران است و علت اصلی تحریمها هم جلوگیری از این جهشها است اما به لطف خداوند در آینده نه چندان دور، در زمینههای مختلف شاهد جهشهایی خواهیم بود.
ایشان در ادامه سخنان خود مطالبی را در خصوص اروپا بیان کردند. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه راه تعامل و مذاکره با هیچ کشوری به غیر از امریکا و رژیم صهیونیستی بسته نیست، افزودند: اما به هیچ وجه نباید به کشورهایی که پرچم دشمنی با نظام اسلامی را در دست گرفتهاند و در راس آنها امریکا و این چند کشور اروپایی، اعتماد شود زیرا آنها صریحاً با ملت ایران دشمنی میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه انگیزههای دشمنی اروپاییها با جمهوری اسلامی تفاوت اصولی با دشمنی امریکا ندارد، گفتند: اروپاییها در ظاهر به عنوان میانجی وارد میشوند و حرفهای طولانی هم میزنند اما همه آنها پوچ است. ایشان با اشاره به عملکرد اروپاییها بعد از توافق هستهای و عمل نکردن به وعدهها و همچنین نحوه عملکرد اروپا بعد از خروج امریکا از برجام و اعمال ظالمانه تحریمهای ثانویه افزودند: اروپاییها بهرغم وعدههای خود، عملاً به تحریمهای امریکا پایبند ماندند و هیچ اقدامی انجام ندادند و از این پس هم بعید است کاری برای جمهوری اسلامی انجام دهند، بنابراین باید بکلی از اروپاییها قطع امید کرد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: رفت و آمد و بستن قرارداد اشکالی ندارد اما مطلقاً نباید به آنها امید داشت و اعتماد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به عمل نکردن اروپاییها به تعهدات یازدگانه خود افزودند: همان افرادی که مذاکره کردند، اکنون میگویند اروپاییها به هیچیک از تعهدات خود عمل نکردهاند و این موضوع، قویترین دلیل بر این است که در هیچ مسئلهای نباید به آنها اعتماد کرد.
ایشان جریان امور را بهرغم همه این دشمنیها، به نفع جمهوری اسلامی ارزیابی کردند و گفتند: امروز نظام اسلامی نه تنها قویتر از چهل سال پیش است بلکه از ده سال پیش نیز قویتر شده و اقتدار انقلابی و سیاسی آن در منطقه گسترش یافته و ریشههای انقلاب عمیقتر شده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشرفتهای نظام اسلامی در عرصههای گوناگون خاطرنشان کردند: البته وظایف سنگینی بر عهده همه است زیرا مشکلات مختلفی در عرصههای فرهنگی و اقتصادی وجود دارد و دشمن نیز بهشدت در زمینه نفوذ و اقدامات فرهنگی فعال است، اما اگر مسئولان ملاک کار خود را عدم اعتماد به دشمن قرار دهند، قطعاً میتوان در مقابل توطئهها ایستاد و آنها را خنثی کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به ارزیابی وضعیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی امریکا و اروپا پرداختند و گفتند: امریکا که دشمن اصلی ما است، امروز منفورترین دولت در دنیا است و اروپاییها نیز خودشان درحال اعتراف به ضعفها و افول قدرتشان هستند.
ایشان با اشاره به سخنان یکی از سران اروپا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد افزودند: این مقام اروپایی صراحتاً و با استدلال به افول تمدن غرب اذعان کرد، البته در همین شرایط ضعف نیز خوی استکباری خود را فراموش نمیکنند.
رهبر انقلاب اسلامی به آمارهای مراکز بینالمللی درخصوص بدهیهای کشورهای معروف اروپایی اشاره کردند و گفتند: مشکلات اقتصادی این کشورها جدی است و گرفتاریهای سیاسی انگلیس و فرانسه نیز در مقابل چشم همگان است، بنابراین باید از این موقعیت استفاده کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در جمع بندی سخنان خود، چند وظیفه مهم را برای تداوم راه پر افتخار انقلاب و غلبه بر دشمنیها مورد تاکید قرار دادند.
«اعتماد و اطمینان به وعده الهی» اولین نکتهای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: هدف ما تحقق دین خدا و پیاده شدن شریعت الهی در جامعه است، بنابراین خداوند طبق وعده خود ما را یاری خواهد کرد، همچنانکه تا کنون نیز به این وعده عمل کرده و با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قله عزت قرار دارد و مایه افتخار و مباهات برای اسلام است.
ایشان همگان بویژه مسئولان و مدیران را به «تقوا، صداقت و کار جهادی» توصیه کردند و با اشاره به وظیفه مهم دیگر یعنی «مبارزه جدی با فساد» افزودند: البته در مبارزه با فساد، پیشگیری مقدم بر درمان است، یعنی باید زمینههای فساد را از بین برد، ضمن آنکه مبارزه با فساد مخصوص قوه قضائیه نیست و همه قوای کشور باید در این خصوص احساس مسئولیت کنند.
حضرت آیتالله خامنهای برخی از واگذاریها را نمونههایی از کارهای نسنجیده یا فسادآلود دانستند و گفتند: درحالیکه از یک طرف عدهای از جوانان در تلاش پرانگیزه برای رونق تولید در کشورند، در طرف دیگر برخی خرابکاریهای ناشی از فساد تولید را نابود میکند که نباید اجازه داد این موارد و مشکلاتی همچون قضایای کارخانهها در اراک و خوزستان شکل بگیرد.
رهبر انقلاب اسلامی، «کمک به تولید» را وظیفه مسئولان و کلید حل مسائل کشور دانستند و افزودند: اگر تولید رونق بگیرد، بسیاری از مشکلات کشور از جمله سقوط ارزش پول ملی، تورم و قدرت خرید مردم حل خواهد شد، البته باید جلوی واردات بیرویه نیز گرفته شود.
«تقویت نیروهای وفادار به انقلاب» توصیه دیگر حضرت آیتالله خامنهای بود. ایشان نگاه نظام اسلامی به حقوق عمومی آحاد مردم فارغ از مذهب و طایفه آنان را یکسان خواندند و گفتند: فارغ از اینکه یک فرد مسلمان است یا غیرمسلمان، و یا به نظام اسلامی وفادار است یا نیست، حقوق عمومی آن باید محفوظ باشد، مثلاً نباید در کشور ناامنی وجود داشته باشد، و باید آزادی و نگاه عادلانه برای همه مردم یکسان باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در کنار این موضوع، «حمایت از نیروهای وفادار به انقلاب و معتقد به استقلال کشور» ضروری است و نباید با برچسبهایی همچون تند و افراطی این نیروهای پر انگیزه را از میدان خارج کرد، افزودند: نیروهای مومن و انقلابی که مجموعه عظیمی از مردم را در برمیگیرند، باید در همه جا و در مقابل تعرضها حمایت شوند و امکان حضور آنها در مراکز حساس فراهم شود، چرا که آنها همان کسانی هستند که در قضیه 9 دی 88 و یا در قضایای سال 96 با آن حرکت عظیم وارد میدان شدند و دشمنان را ناکام گذاشتند.
حضرت آیتالله خامنهای توصیه مکرر خود به مسئولان در خصوص استفاده از نیروهای انقلابی را یادآور شدند و گفتند: بنده به روسای جمهور در چند دوره گفتهام که برای پیشرفت کارتان از نیروهای وفادار به انقلاب استفاده کنید، زیرا آنها هستند که در هنگام خطر برای کمک به نظام، به صحنه میآیند.
ایشان اتحاد مردم با یکدیگر را مورد تاکید قرار دادند و افزودند: اتحاد نیروهای انقلاب نیز بسیار مهم است و اختلاف سلایق افراد با یکدیگر نباید به مخالفت و معارضه منجر شود.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان با انتقاد از برخی افراد که در سخنان خود و یا در فضای مجازی مردم را مایوس میکنند، گفتند: پرهیز از ناامید کردن مردم از مهمترین کارها است، چون اگر امید نباشد هیچ کار بزرگی انجام نمیشود، البته امید به آینده یک امید کاذب نیست، بلکه آینده کشور واقعاً روشن و امیدوارکننده است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله جنتی رئیس مجلس خبرگان گزارشی از فعالیتهای کارگروههای هیئتهای اندیشهورز این مجلس بیان کرد.
همچنین آیتالله موحدیکرمانی نایب رئیس مجلس خبرگان گزارشی از مهمترین نکات و دغدغههای اعضای خبرگان که در نطقهای اجلاس بیان شده بود، ارائه کرد و گفت: نمایندگان مجلس خبرگان بر «امیدآفرینی»، «استکبارستیزی و نفی هرگونه مذاکره با آمریکا»، «هدایت نقدینگی انباشته در کشور به سمت تولید»، «حمایت از قوه قضائیه در مبارزه با فساد»، «اجرای کامل قوانین مربوط به حجاب و عفاف»، «اصلاح اشکالات ساختاری در نظام مالیاتی، نظام بانکی و خصوصیسازی» و «دقت شورای نگهبان در احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس» تاکید کردند.
منبع: روزنامه جمهوری اسلامی ایران