10صبحانه خوشمزه دنیا که باید امتحان کنید!
هر کشوری ذائقه خودش را دارد. تصورتان از صبحانه ی هندی ها یا حتی فیلیپینی ها چیست؟ به نظر شما ایتالیایی ها پیش از شروع کار روزانه، دوست دارند چه جور صبحانه ای بخورند؟ صبحانه در ترکیه برای مردم بسیار مهم است و یکی از خوشمزه ترین صبحانه های دنیا مال مردم ترکیه است. بعضی خوراکی ها مخصوص یک کشور خاص است مثلا اولادی! یا کاشا! دوست دارید بدانید مردم...
هر کشوری ذائقه خودش را دارد. تصورتان از صبحانهی هندیها یا حتی فیلیپینیها چیست؟ بهنظر شما ایتالیاییها پیش از شروع کار روزانه، دوست دارند چه جور صبحانهای بخورند؟ صبحانه در ترکیه برای مردم بسیار مهم است و یکی از خوشمزهترین صبحانههای دنیا مال مردم ترکیه است. بعضی خوراکیها مخصوص یک کشور خاص است مثلا اولادی! یا کاشا! دوست دارید بدانید مردم دنیا صبح که از خواب بیدار میشوند، چه چیزهایی میخورند؟ با همه این خوراکیهای جالب که مخصوص میز صبحانهاند در ادامه مطلب آشنا میشویم.
1. صبحانه ترکیه
در سفر به ترکیه، اگر خوردن شام و ناهار ترکی را از دست دادید خوردن صبحانه ترکی را نباید از دست بدهید. هیچ جای دنیا مانند صبحانه مفصل و لذیذ ترکی نمیتوان پیدا کرد. صبحانه مهمترین وعده غذایی مردم ترکیه است؛ این را از میز پررنگ و لعاب و مجلل صبحانه ترکیه میتوان حدس زد. تنوع در صبحانه ترکی حرف اول را میزند. انواع پنیر، مربا، شیرینیجات، میوه، زیتون، تخممرغ و سوسیس در صبحانه ترکی دیده میشود. نان سیمیت یکی از نانهای ترکی خوشمزه عضو ثابت صبحانه ترکی است. خلاصه هرچیزی که ممکن است برای یک وعده صبحانه به ذهنتان برسد در صبحانه ترکی دیده میشود. آب میوه، سوجوک (نوعی سوسیس تند) در کنار گوجه، خیار و چای بسیار خوشمزه خواهد بود. در مطلب «جملات پرکاربرد و کلمات مفید ترکی» اشاره کردیم که صبحانه در زبان ترکی Kahvalti خوانده میشود. پس در منوی بهترین رستوران های استانبول، کهوالتی را انتخاب کنید. جالب است بدانید کهوالتی در زبان ترکی به معنای قبل از قهوه است و اهمیت قهوه را در میان ترکها نشان میدهد. البته گفتنی است که مردم ترکیه اغلب با صبحانه چای میل میکنند. همچنین اگر از ما بپرسید کجا صبحانه ترکی بخوریم؟ در پاسخ خواهیم گفت یکی از بهترین رستورانهای استانبول کنار تنگه بسفر را انتخاب کنید و از خوردن صبحانه ترکی در کنار مناظر تنگه بسفر لذت ببرید.
2. صبحانه ژاپنی:
در صبحانه ژاپنی از مواد غذایی اروپایی خبری نیست. همه چیز شرقی است و برنج بخارپز شده (فرنی برنج) نقش اصلی را دارد. توفو هم در صبحانه ژاپنی هست. توفو ظاهری شبیه به پنیر خودمان دارد که با شیره سویا درست میشود؛ توفو را وقتی کاملا سفت شد، به شکل قالب در میآورند و در صبحانهها نوشجان میکنند. از دیگر موادی که در یک صبحانه ژاپنی بهکار میرود میتوانیم از سبزیجات مختلف، دانههای سویا، جلبک دریایی خشک شده و البته ماهی نام برد. صبحانه ژاپنی سرشار از منگنز، منیزیم، سلنیوم، پتاسیم و ویتامین A است و در عوض مقدار شکر آن بسیار کم است. به این صبحانه چای سبز را هم اضافه کنید چون یک ژاپنی واقعی بدون چای سبز صبحانه نمیخورد.
امتحانش کنید، غذاهای ژاپنی همیشه ارزش چشیدنشان را دارند.
گاهی پای تخممرغ هم به صبحانه ژاپنی باز میشود؛ وقتی بخواهند املت تاماگویاکی درست کنند. برای درست کردن این املت، اول خوب تخممرغها را در ظرف جداگانهای بزنید. کمی سس سویا، سس میرین، اندکی شکر و البته کمی نمک به آن اضافه کنید. موادی که حاضر کردید را توی ماهیتابه بریزید و آنها پس از پخت رول کنید. بفرمایید املت شما آماده است.
املت ژاپنی، همان چیزیست که منتظرش بودید!
3. صبحانه ویتنام:
صبحانهی ویتنامی که به آن فو (Pho) میگویند معمولا از ترکیب سبزیجات مختلف و گیاهانی تشکیل شده که خاصیت دارویی دارند. جوانهی لوبیا، نعناع، سیر سبز، بادام زمینی کبابی، فلفل چیلی و... است. این صبحانه به فرآیند هضم و جذب موادغذایی در معده و روده به شما کمک میکند. عصاره قلم گوسفند یا گاو هم یکی از موارد پرطرفدار در میز صبحانهی ویتنامیهاست. آبِ قلم بسیار خوش طعم و اتفاقا با ذائقه ما ایرانیها کاملا سازگار است.
این صبحانه به فرآیند هضم و جذب موادغذایی در معده و روده به شما کمک میکند.
4. صبحانه مصری:
صبحانه سنتی مصری به نام فول مادام شناخته میشود، این صبحانه از زمان فراعنه در مصر رایج است. مواد اصلی این صبحانه لوبیا پخته است. پس از پخت کامل که معولا طولانی است، زیره، جعفری خرد شده، سیر، پیاز، آب لیمو و فلفل تند اضافه میکنند. گاهی اوقات تخممرغ آب پز را هم به خوراک لوبیا اضافه میکنند. این صبحانه واقعا سالم است و از چربیهای اشباع و کلسترول در آن خبری نیست. میزان فیبر، آهن، منگنز و منیزیم و فسفر این صبحانه واقعا خوب است.
این صبحانه از زمان فراعنه تا امروز در مصر رایج است.
5. صبحانه روسی:
خیلی وقت است که کاشا (Kasha) روی میز صبحانهی آمریکاییها نیست اما روسها همچنان به خوردن کاشا علاقهمندند! کاشا نوعی غذاست که با جو درست میشود. البته مواد دیگری هم گاهی به جای جو استفاده میشود مثل گندم سیاه، ارزن یا آرد سمولینا. این مواد با شیر پخته میشوند سپس با کره تفت داده شده و میوههای خشک یا مربا روی آن میریزند. این صبحانه چربی اندکی دارد و سرشار از فیبر و سدیم است.
این صبحانه چربی اندکی دارد و سرشار از فیبر و سدیم است.
روسها گزینهی دیگری هم دارند که نامش اولادی (Oladi) است. اولادی نوعی پنکیک است که داغ و تازه همراه با مربا یا خامه میل میشود.
6. صبحانه مراکشی:
صبحانه خوشمزهی مراکشی معمولا از چند نوع نان تشکیل شده. این نانها با پنیر، کره، مربا و گاهی همراه با نوعی ترشی مراکشی در صبحانه میل میشوند. نان شیرین و نسبتا پهن سمولینا، در صبحانههای مراکشی نامش باقیر (Baghir) است. این نان واقعا خوشطعم است و اگر روزی به مراکش رفتید حتما تجربهاش کنید. اگر در مصرف مربا به همراه این نانها زیادهروی نشود، میتوان این صبحانه را، یکی از سالمترین صبحانهها در جهان نام برد.
نانهای مختلف مراکشی جای ویژهای در میز صبحانه این مردم دارند.
7. صبحانه برزیلی:
هوممم! یک انتخاب بسیار عالی از گوشت، پنیر و نان! اینها مواردیست که در یک صبحانه معمولی در برزیل وجود دارند. قهوه در صبحانه برزیلی نقش مهمی دارد. برزیل حدود 150 سال است که اولین تولید کننده قهوه در دنیاست، شاید همین موضوع قهوه را تا این اندازه برای برزیلیها مهم کردهاست. یک صبحانه برزیلی کامل شامل ژامبون، پنیر، میوههای تازه و کمی مربا به همراه نان است. جالب است بدانید که برزیلیها برخلافِ مردم خیلی کشورها علاقه چندانی به خوردن تخممرغ در وعده صبحانه ندارند. اگر سفری به برزیل داشتید توصیه میکنیم برای صبحانه حتما نانهای پنیری (Pão de queijo) را امتحان کنید.
یک صبحانه برزیلی کامل شامل ژامبون، پنیر، میوههای تازهو کمی مربا به همراه نان است.
اگر سفری به برزیل داشتید توصیه میکنیم برای صبحانه حتما نانهای پنیری (Pão de queijo) را امتحان کنید.
8. صبحانه فیلیپینی:
صبحانه فیلیپینی چیزی نیست جز کلی میوه بومی که مخصوص فیلیپین است. مانگو پای ثابت میز صبحانهی فیلیپینیهاست و برای اینکه اول صبح انرژی کافی بدست بیاورند حتما برنج پخته میخورند. گاهی هم سوسیس جایگزین برنج در صبحانههای فیلیپینیها میشود. به این سوسیسها لانگانیزیا (Longganisa) میگویند وقتی همراه با نمک و سیر سرخ شود به آن سینگگ (singag) میگویند. بعد از سرخ کردن سوسیسها آنها را همراه با لوبیای پخته، گوشت و تخممرغ سرو میکنند. صبحانه خوشمزه فیلیپینی آماده است.
مانگو پای ثابت میز صبحانهی فیلیپینیهاست.
9. صبحانه ایتالیایی:
حدس میزنید ایتالیاییها دوست دارند روز خود را با چه جور صبحانهای شروع کنند؟ زمانی فکر میکردم ایتالیاییها باید خیلی پرخور باشند. اما جالب است بدانید که در ایتالیا خوردن کاپوچینو و یک کروسان ساده، محبوبترین صبحانه ایتالیاییاست. مردم ایتالیا عادت دارند در مسیر رفتن به سر کار، صبحانه خود را بخورند. راستی! کروسانهای ایتالیایی معرکهاند، در سفر به اروپا حتما امتحانشان کنید.
راستی! کروسانهای ایتالیایی معرکهاند، در سفر به اروپا حتما امتحانشان کنید.
10. صبحانه فرانسوی:
در مورد اینکه واقعا چه صبحانهای یک صبحانهی اصیل فرانسوی است، جای بحث بسیار است. چیزی که از چاشت فرانسویها حذف شدنی نیست، کره است و نانهای خوشمزه و مختلف. یک صبحانه فرانسوی که در کافهای اصیل و در گوشهای از خیابانهای پاریس سرو میشود شامل بیسکویت، مقداری مربا، سالاد میوه، کمپوتهای مختلف و نانهای فرانسوی است. بشقاب صبحانهتان را پر کنید و لذت ببرید.
بشقاب صبحانهتان را پر کنید و لذت ببرید.
11. صبحانه هندی:
صبحانههای هندی ترکیبی از مواد غذایی غربی و شرقی است و در کنار آنها میوههای تازه حتما وجود دارد. دوسا(Dosa) نوعی پنکیک و مواد اصلی تشکیل دهندهاش کره و برنج است. دوسا معمولا همراه با پوره سیبزمینی یا سیبزمینی بخارپز شده سرو میشود. از نوشیدنیِ ماسالا چای(Masala Chai) هم نمیتوان گذشت. چایی اعلای سیاه که با گیاهان و ادویهجات معطر هندی دم میشود. این چایی فقط در سفره های صبحانه هندی نیست و امروزه بسیاری کافیشاپها و چایخانهها آن را سرو میکنند. آب میوه بخش دیگری از صبحانهی خوشمزه هندی است. معمولا میوههای فصل تابستان مثل طالبی یا هندوانه کنار این صبحانه بسیار دلچسب هستند.
دوسا پن کیک خوشمزهای است که در تصویر میبینید. نازک و خوش طعم.
ماسالا چای، چایی اعلای سیاه که با گیاهان و ادویهجات معطر هندی دم میشود.
مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم
تهیه و تدوین: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
به اشتراک بگذارید: