صفر تا سکو فیلمی از سحر مصیبی؛ انسان با نخستین رنج
کوه با نخستین سنگ آغاز میشود و انسان با نخستین رنج. این عبارت از احمد شاملو مصداق بارز فیلم مستند صفر تا سکو به کارگردانی سحر مصیبی و تهیه کنندگی مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی است. این فیلم داستان زندگی خواهران منصوریان ووشوکاران اهل سمیرم اصفهانی است که زندگی را حتی از زیر صفر شروع […] نوشته صفر تا سکو فیلمی از سحر مصیبی؛ انسان با نخستین رنج...
کوه با نخستین سنگ آغاز میشود و انسان با نخستین رنج. این عبارت از احمد شاملو مصداق بارز فیلم مستند صفر تا سکو به کارگردانی سحر مصیبی و تهیه کنندگی مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی است. این فیلم داستان زندگی خواهران منصوریان ووشوکاران اهل سمیرم اصفهانی است که زندگی را حتی از زیر صفر شروع کرده اند. برای تحلیل فیلم صفر تا سکو با نت نوشت همراه باشید.
صفر تا سکو
انسان با نخستین رنج
فیلم با نمای یک رانندهی تریلی در جاده آغاز میشود. راننده کمی که پیش میرود با دیدن دختری در کنار جاده میایستد. از گفتگوی الهه (یکی از خواهران ووشوکار) با راننده متوجه میشویم که آنها با هم در کار حمل و نقل همکاری میکنند. کاری که برای زنان ساکن شهرستان غیر متعارف است و ادامه داستان …
بیشتر بخوانید:نقد فیلم قصر شیرین کاری از رضا میرکریمی
بد نیست در نقد فیلم صفر تا سکو به زندگی هنری کارگردان نگاه کوتاهی داشته باشیم. سحر مصیبی فعالیت در عرصهی سینما را از اوایل دههی هشتاد آغاز کرده و تجربهی کار در زمینههای چون منشیگری صحنه و دستیاری کارگردان را در کارنامهی خود دارد.
آشنایی او با این خانواده به پروژهی مسابقه بدلکاران حرفهای باز میگردد. این مسابقه اولین تجربهی تهیهکنندگی مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی بود. الهه منصوریان یکی از خواهران ووشوکار در این پروژه همکاری داشت.
بدین ترتیب مصیبی مراحل تحقیق روی زندگی این ووشوکاران از فروردین ۱۳۹۳ آغاز کرد.
در نقد فیلم صفر تا سکو باید بگوییم که سینمای مستند در سینمای ایران در تمام طول این سالها رونق چندانی نداشته و تا حد زیادی مهجور مانده است. این در حالی است که سال گذشته فیلم صفر تا سکو بر پردهی سینماهای تهران و شهرستانها اکران شد.
بیشتر بخوانید: نقد فیلم روزهای نارنجی کاری از آرش لاهوتی؛ زنی تنها با تاجی از پرتقال
فیلمی که بازخوردهای مثبتی در میان مردم داشت. به جای اکرانی محدود در سینمای هنر و تجربه توانست به اکران گسترده در سینمای بدنه دست یابد. البته که صفر تا سکو یک مستند داستانی است.
این فیلم روایت زندگی شهربانو، الهه و سهیلا منصوریان است. از تلاش هایشان برای ساختن رفاه برای خانواده تا تلاش طاقت فرسا برای انتخابی تیم ملی و کسب مدال.
صحنهای که خانوادهی منصوریان برای دیدن مسابقهی دختر پر افتخارشان دور تلفن همراه چند اینچی جمع شدهاند و با هیجان بازی شهربانو آن هم با حجاب کامل را تماشا میکنند برای جامعهی مردسالار از رقت بارترین صحنهها است.
آن هم در زمانی که تلویزیون ملّی کشور انواع و اقسام مسابقات آسیایی و جهانی مردان را با افتخار نشان میدهد و نام ماریا شاراپووا قهرمان تنیسور جهان برای هر ایرانی آشناست.
اتفاقی میمون که به جد باید به آن بالید این است که مردم سمیرم حضور سه خواهر با کاپشن شلوار ورزشی را در خیابانهای زادگاه شان پذیرفتهاند و نه تنها حضورشان را نفی نمیکنند بلکه برای آنها احترام زیادی قائل هستند و آنها را افتخار شهرشان میدانند.
در صحنهای که خواهران منصوریان در خیابانهای سمیرم قدم میزنند، تفاوت پوشش ورزشی آنها با لباس زنان بومی جلب نظر میکند و این تصاویر با صحبتهای یکی از خواهرها همراه میشود که میگوید، رفت و آمد آنها در شهر با لباس ورزشی در ابتدای فعالیت ورزشی شان، مورد انتقاد اهالی منطقه قرار گرفته بود.
در مورد فیلم صفر تا سکو باید بگوییم که این فیلم سرشار از زندگی است. سرشار از لحظات ناب، لحظاتی که اگر چه گاهی با شکست توام است اما قطعاَ این شکست هم زمینه ساز پیروزی است.
روایت زندگی حقیقی آنها بدون پرده است و سخنان آنها حقیقت وجودی آنها را نشان میدهد. صفر تا سکو از حالت شعاری خارج شده و به حقیقت زندگی این سه خواهر و خانواده شان میپردازد.
زندگیای که غیر از زمان اردو و مسابقه به روزمرگی میپردازد. بار دراماتیک داستان مخاطب را تا انتها با فیلم همراه میکند، باری که غلو شده و اگزوتیک نیست. فیلم توانسته به لایههای درونی شخصیت سوژهها نزدیک شود و لحظاتی را ثبت کند که دیدنش مقابل دوربین آسان نیست.
شهربانو تنها خواهری که ازدواج کرده حتی بخشهایی از زندگی خصوصی خودش و همسرش را با مخاطب به اشتراک میگذارد. بدون شک آنها الگوی زن ایرانی را درهم شکستند.
بیشتر بخوانید: فیلم قسم از محسن تنابنده؛ بیا هم قسم شویم
فیلم صفر تا سکو را قانونی دانلود کنید و ببینید آن هم در روزگاری که شهرت زنان ورزشکار کشور ما اغلب در پس پرده و در حد یک گزارش خبری میماند و کسی آنها را نمیشناسد، ببینید و غرق لذت شوید.
سحر مصیبی کارگردان این مستند این روزها سراغ سوژهی دیگری رفته است. چالش نهنگ آبی سوژهای است که او در مستند داستانی «۴:۲۰ دقیقه بیدارم کن» سراغ آن رفته و مشغول نگارش فیلمنامه آن است.
خواهران پر افتخار منصوریان برایتان آرزوی موفقیت میکنیم.
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty