بیانات رهبر ایران توشه راه تکایای عراقی در اربعین است
گروه بینالملل ــ سید ضیاء الصافی، استاد دانشگاه کربلا طی سخنانی در سومین همایش بینالمللی اربعین در دانشگاه علامه طباطبایی به دیدار اخیر رؤسا و اعضای تکایا و هیئتهای عراقی با مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: این گروه پس از بازگشت به عراق، سخنان رهبر ایران را توشه راه خود قرار داده و در مراسم اربعین به کار میگیرند.
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ سومین همایش علمی بینالمللی اربعین امروز، هشتم مهرماه، به همت دانشگاه علامه طباطبایی و با حضور علما و اندیشمندان کشورهای مختلف در کتابخانه مرکزی این دانشگاه آغاز به کار کرد و همچنان ادامه دارد.
سید ضیاء الصافی، عضو هیئت علمی دانشگاه کربلا و مجمع اساتید جمعیت ولایی عراق طی سخنانی در این همایش با اشاره به اهمیت مسئله اربعین برای مسلمانان جهان اظهار کرد: مردم کربلا و دیگر شهرهای عراق در این روزها برای پذیرایی از راهپیمایان اربعین که از کشورهای مختلف به ویژه ایران در این مراسم حضور مییابند همه تلاش خود را انجام میدهند.
وی به دیدار اخیر رؤسا و اعضای تکایا و هیئتهای عراقی با مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای(مد ظله العالی) اشاره کرد و گفت: رؤسای تکایا پس از بازگشت به عراق، سخنان مقام معظم رهبری را توشه راه خود قرار دادهاند و تمام تلاش خود را برای عملیکردن بیانات ایشان با هدف بهتر برگزارکردن مراسم اربعین به کار میگیرند.
استاد دانشگاه کربلا در ادامه نقش اساتید دانشگاه و علما در تبیین مسئله اربعین را مهم برشمرد و تأکید کرد: اساتید دانشگاه با حضور در این همایش اهمیت و نقش امام حسین (ع) در تاریخ اسلام را یادآور و به قیام آن حضرت اشاره کردند.
وی همچنین بر ضرورت تشکیل کمیتههایی برای بررسی نکات مطرح شده در همایش تأکید کرد و در ادامه با اشاره به نقش حشدالشعبی(بسیج مردمی عراق) در حفظ امنیت این کشور گفت: این نیروها شبانه روز برای ایجاد امنیت و برگزاری هر چه بهتر مراسم اربعین تلاش میکنند.
الصافی با بیان اینکه دشمنان جهان اسلام به ویژه آمریکا و اسرائیل از طریق شبکههای اجتماعی و رسانهها به دنبال کم اهمیت جلوه دادن اربعین هستند، تأکید کرد: ما باید با این مسئله مقابله و شبکهها و رسانههای اسلامی متمرکزی در این زمینه راهاندازی کنیم، پیشنهاد میکنم دانشگاه علامه طباطبایی در این زمینه گام بردارد.
کمیته پیگیری پیشنهادات همایش تشکیل شود
حیدر عبدالزهره التمیمی، استاد دانشگاه بغداد نیز طی سخنانی در ادامه همایش اظهار کرد: این همایش همکاری میان ایران و کشورهای اسلامی را به دنبال دارد و این ارتباط آکادمیک میتواند در استمرار برنامههای مربوط به اربعین مؤثر واقع شود.
التمیمی تأکید کرد: چنین همایشهایی میتواند مسئله اربعین، بُعد عقیدتی و فلسفه این زیارت را برای همه مسلمانان تبیین کند.
وی در پایان توصیه کرد کمیتهای برای پیگیری پیشنهادهای همایش تشکیل شود تا در این زمینه اقدامات عملی صورت گیرد؛ چرا که اجراییکردن این پیشنهادات اهمیت بیشتری نسبت به برگزاری همایش دارد.
امید به حضور 200 میلیونی در اربعین
مهمت چلنگ، استاد زبان فارسی دانشگاههای ترکیه نیز در سومین همایش اربعین دانشگاه علامه طباطبایی سخنرانی کرد و به مشکلات اخیر جهان اسلام پرداخت و گفت: جهان اسلام در سالهای اخیر با مشکلات فراوانی روبرو بوده است. در این شرایط نیاز داریم که وحدت خود را حفظ کنیم و این همایش بینالمللی که با نام امام حسین(ع) برگزار شده است، ما را دور هم جمع کرده تا درباره مشکلات جهان اسلام سخن بگوییم.
استاد دانشگاه ترکیه با اشاره به جمع زیاد راهپیمایان اربعین در هر سال گفت: براساس آمارها حدود 20 میلیون نفر در این مراسم شرکت میکنند که این مسئله بسیار امیدوارکننده است و انتظار داریم که این تعداد به 200 میلیون نفر برسد.
وی در پایان تأکید کرد: اهتمام داشتن به اندیشه و فرهنگ حسینی در اربعین برای همه جهان اسلام امیدبخش است.
انتهای پیام