ستاره | سرویس دکوراسیون - بسیاری از افراد خوش سلیقه دوست دارند که
دکوراسیون داخلی خانههای خود را بدون کمک گرفتن از طراحان و با استفاده از سلیقه و ذوق خود طراحی و چیدمان کنند. برای داشتن یک چیدمان درست و زیبا، علاوه بر ذوق و سلیقه، نیاز است که نکاتی را هم راجع به نحوه چیدمان وسایل، چگونگی ترکیب و کاربرد رنگها، تناسب درست بین رنگها و ... بدانید. شاید مهمترین بخش
طراحی داخلی خانه، استفاده متناسب و صحیح از رنگهاست تا فضایی دلنشین ایجاد گردد. از اینرو در این مقاله ابتدا اشارهای به تئوری رنگها و دایره رنگ داریم، سپس با استفاده از آن و قانون ۶۰-۳۰-۱۰، به توضیح ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی میپردازیم.برای دسترسی به مطلب مورد نظر خود، از فهرست موضوعی زیر کمک بگیرید.
کاربرد دایره رنگ
نحوه استفاده از دایره رنگ
قانون ۶۰-۳۰-۱۰
انتخاب رنگ اصلی
مدلهای ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی
نکات مهم
کاربرد دایره رنگ برای ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی
چرخه یا دایره رنگ بهترین و اساسیترین روش برای انتخاب رنگهای درست و متناسب است، فقط کافی است آن را بشناسید و روش استفاده از آن را یاد بگیرید. با نگاهی به عکس پایین میبینید که دایره رنگ به سه بخش تقسیم شده است. درونیترین بخش یعنی رنگهای آبی، زرد و قرمز سه رنگ اصلی هستند که بقیه رنگها از ترکیب این سه حاصل میشود. بخش بعدی را رنگهای درجه ۲ میگویند که از ترکیب دو به دوی رنگهای اصلی حاصل میشود. در بیرونیترین بخش نیز رنگهای درجه ۳ قرار میگیرد که از ترکیب رنگهای اصلی و رنگهای درجه ۲ حاصل میشوند. تمام رنگهای خارج از این دایره از تغییرات و ترکیب این ۱۲ رنگ حاصل میشوند.
اگر به هر یک از این رنگها، رنگ سفید اضافه شود، رنگهای روشنتری حاصل میشود که به آن ته رنگ میگویند. اما اگر به رنگهای چرخه، رنگ سیاه اضافه شود، رنگی ایجاد میشود که تیرهتر از رنگ قبلی است و به آن سایه میگویند. همچنین اگر به هر یک از رنگهای چرخه، رنگ خاکستری اضافه شود تناژ رنگی از رنگ قبلی ایجاد میشود.
نکته مهم و کاربردی که باید بدانید این است که هر رنگ از چرخه، با سایه، ته رنگ و تناژهای رنگی خود به خوبی ست میشود و میتوان از این ویژگی به راحتی در ترکیب رنگها در دکوراسیون داخلی استفاده کرد.
نحوه استفاده از دایره رنگ برای انتخاب رنگ ها
اگر در جهت عقربههای ساعت، روی دایره رنگ حرکت کنیم. رنگهای مشابه در کنار یکدیگر، رنگهای متضاد به فاصله سه خانه و رنگهای مکمل روبروی هم قرار میگیرند. با این روش گروهبندی رنگها، شما میتوانید به راحتی رنگهای متناسب با هم را انتخاب کنید. البته اگر به رنگهای مکمل علاقه دارید، بهتر است از رنگهای مکمل مانند طراحان حرفهای استفاده کنید؛ بهطور مثال اگر قصد استفاده از بنفش و رنگ مکمل آن یعنی زرد را دارید، از رنگ زرد استفاده نکنید، بلکه یک خانه به عقب یا جلو بروید؛ یعنی از رنگ زرد_ نارنجی یا زرد_سبز استفاده کنید.
بیشتر ببینید: دکوراسیون صورتی؛ ۱۲ راهکار اجرای این سبک جسورانه
قانون ۶۰-۳۰-۱۰ در دکوراسیون داخلی
این قانون راحتترین روش برای ترکیب رنگها در دکوراسیون داخلی است. اگر بخواهیم به صورت ساده این قانون را بیان کنیم، باید بگوییم:
۶۰ درصد از فضایی که طراحی میکنید باید یک رنگ واحد یا مشخصی داشته باشد، این رنگ را رنگ اصلی مینامیم.
۳۰ درصد از محیط به رنگ دوم شما اختصاص داده میشود که باید با رنگ اول هماهنگی و نزدیکی داشته باشد. شما میتوانید این رنگ را از بین رنگهای قالیچهای که میخواهید استفاده کنید یا تابلویی که در محیط نصب میکنید، انتخاب کنید تا تناسب بین اجزا حفظ شود.
۱۰ درصد باقیمانده از فضا، در واقع تزئینات و اجزای کوچک اتاق است و باعث ایجاد تنوع در فضای اتاق میشود.
نکات مهم در انتخاب رنگ اصلی
رنگ اصلی که در اغلب موارد رنگ دیوارها و اجزای اصلی اتاق و فضا را تشکیل میدهد و باید به دقت انتخاب شود، زیرا تغییر آن هزینه زیادی دارد. کارشناسان طراحی داخلی برای صرفهجویی در هزینهها و راحتی ترکیب رنگها در دکوراسیون داخلی، رنگهای خنثی و طبیعی را به عنوان رنگ اصلی توصیه میکنند.
رنگهای خنثی، طبیعی و روشن مثل سفید، خاکستری روشن، خاکی، عاجی و یا ته رنگهای خیلی روشن میتوانند انتخابهای مناسب برای این بخش از کار شما باشند. به این نکته توجه کنید که اینها با سایر رنگها به راحتی ست میشوند و شما در انتخاب رنگ دوم و سوم خود انتخابهای گستردهتری خواهید داشت و دچار سردرگمی نخواهید شد.
با انتخاب یک رنگ خنثی به عنوان رنگ اصلی، با تغییر وسایل دم دستی و ارزان، میتوانید به راحتی فضای اتاق خود را تغییر دهید. مثلا با انتخاب رنگ عاجی به عنوان رنگ دیوارها و رنگ سبز روشن به عنوان رنگ دوم، میتوانید با تغییر رنگ کوسنهای آبی تابستانی به نارنجی یا قرمز پاییزی، فضای خانه خود را از جو سرد و افسرده به سوی فضایی گرم و شاد ببرید و به راحتی با تغییر فصلها، شما نیز خانهای هم رنگ طبیعت داشته باشید.
بیشتر ببینید: دکوراسیون کرم قهوه ای؛ انتخابی برای آرامش خاطر
تصاویر ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی
در این قسمت مدلهای دکوراسیونهایی که این قوانین را رعایت کردهاند، گردآوری شده است.
استفاده از رنگ خاکستری روشن برای رنگ اصلی، رنگ خاکستری تیره برای رنگ دوم و رنگ آجری به عنوان رنگ سوم
↓
(رنگ خاکستری به عنوان یک رنگ خنثی به راحتی با سایر رنگ ها ست می شود)
استفاده از رنگ عاجی، قهوهای و سبز برای ترکیب رنگ در دکوراسیون
↓
ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی با استفاه از رنگ خاکستری روشن و تیره و رنگ زرد
↓
ست رنگی مورد علاقه بسیاری از طراحان داخلی، استفاده از ترکیب رنگهای خاکستری و زرد
↓
نکات مهم در ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی
اگر دوست دارید از رنگهای بیشتر در فضای اتاق و خانه خود استفاده کنید، میتوانید با کمی دستکاری در قانون ۶۰- ۳۰-۱۰ فضای زیباتری داشته باشید.
بعد از انتخاب رنگ اصلی، برای انتخاب رنگ دوم خود، به جای یک رنگ میتوانید به سراغ دو یا چند رنگ بروید؛ به صورتی که دو یا چند رنگ انتخابی شما با هم ارتباط و تناسب داشته باشند. یعنی رنگهای شما مکمل یا متضاد باشند؛ یا از بین سایهها و یا ته رنگ یا تناژ یک رنگ مشخص انتخاب شده باشند.
روش دوم برای ایجاد تنوع در فضا، استفاده از چند رنگ برای بخش ۱۰ درصدی فضاست. البته باید به این نکته توجه کنید که رنگها تناسب داشته باشند.
در ادامه مدلهای مختلفی از کاربرد این دو نکته را با هم خواهیم دید.
استفاده از رنگ سفید به عنوان رنگ غالب، سایه و ته رنگ ارغوانی برای رنگ دوم و استفاده از رنگهای طبیعی برای تزیینات اتاق
↓
استفاده از رنگ خاکستری روشن به عنوان رنگ اول، استفاده از دو رنگ مکمل ته رنگ آبی و نارنجی برای رنگ دوم
↓
استفاده از رنگ خاکستری برای رنگ اصلی، دو رنگ مشابه آبی و سبز به عنوان رنگ دوم
↓
سخن پایانی
شما چه ترکیب رنگهایی را برای خانه خود میپسندید؟ لطفا با ما در ارتباط باشید.