رویداد ملی ایدهشو دریاچه ارومیه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد
گروه اجتماعی — رویداد ملی ایدهشو با موضوع کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب باهدف مدیریت مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه 17 مهرماه با معرفی تیمهای برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری ایکنا از آذربایجانغربی، مرکز رشد واحدهای فناور آذربایجانغربی و با مشارکت ستاد احیای دریاچه ارومیه، سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان و دانشگاه ارومیه با حضور معاون استاندار و مسئولان دانشگاهی و اجرایی آذربایجانغربی در مجتمع پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی برگزار شد.
امین رستم زاده، رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی در این مراسم گفت: جهاد دانشگاهی استان گامهای ارزشمندی در جهت کیفی وعلمی اجرا کردن طرحهای احیای دریاچه ارومیه برداشته است و درصدد تسری دادن یک گفتمان عمومی ملی با قالبی خلاقانه و علمی در قشرها و پایگاههای مختلف و متنوع جامعه برای تجمیع یک عزم همگانی در راستای تعمیق فرهنگ عام احیای دریاچه ارومیه است.
وی افزود: احیای دریاچه ارومیه یک دغدغه ملی علمی است و جهاددانشگاهی استان با یک رسالت جهادی ورود جدی علمی و عملی به موضوع دارد و امید است با بستری که جهاد دانشگاهی استان با همکاری استانداری، ستاداحیای دریاچه ارومیه و دانشگاه ارومیه فراهم کرده بتواند گامهای کیفی، علمی و عملیاتی را درجهت احیای دریاچه ارومیه بردارد.
رستم زاده با اشاره به اینکه امروزه وقتی از ثروت کشورهای توسعهیافته سخن گفته میشود دیگر منابع طبیعی ملموس و وسعت کشورها رکن اصلی نیست، تصریح کرد: امروزه دارایی و ثروت غیر ملموس تاثیر بیبدیلی در توسعه کشورها در تمامی ابعاد دارد.
وی با تاکید به اینکه امروزه دانش، سرمایهاجتماعی وضریب کیفیت تفکر، پردازش ذهن مردم مدیریت کیفی و توسعه کشورها را رقم میزند، خاطرنشان کرد: امروزه جامعهای پایا ،کار آمد و مترقی تلقی میشود که نیروی انسانی کیفی، توانمند، حرفهای، ماهر، خلاق و ایدهآفرین برای حوزههای مختلف کشور و دنیا داشته باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی رسیدن به بالاترین کیفیت نیرویانسانی را نیازمند فراهمسازی بستر فرهنگی وفکری برای جوانان و ازهمه مهمتر توسعه زیر ساختهای ذهنی جوانان دانست و اظهار کرد: باید دانشگاهها دانشجویان و پژوهشگران را به شکل حرفهای و تخصصیتر ایدهآفرین و کارآفرین تربیت کنند چرا که تسریع و کیفیت بخشی از راهکارهای نهادینهسازی مهم است.
رستمزاده با اشاره به اینکه نوآوری و کار آفرینی در دانشگاهها شکل میگیرد یاد آورشد: براساس اعلام موسسه جهانی توسعه کارآفرینی در سال ۲۰۱۸ رتبه ایران در شاخص کارآفرینی در بین ۱۳۷ کشور رتبه ۷۲ بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته خود ۱۳ رتبه ارتقا داشته است.
وی ادامه داد: شاخصهای کار آفرینی براساس سلامت اکوسیستم کارآفرینی هرکشور رتبهبندی میشوند و در هر اکوسیستم زیر سیستمهای که با هم وابسته، در تعامل و اثرگذار هستند وجود دارند و رهبران اجتماعی، مراکز رشد، دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی از ذینفعان این اکوسیستم کارآفرینی هستند.
این مقام مسئول گفت: دانشگاههای نسل چهار بودجه دولتی و نفتی ندارند و شرکتهای دانش بنیان منبع درآمد آنها هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان با بسترسازی و برنامهریزی و مدل ریزی مدیریتی دانشجویان را به یک فعال کارآفرین، عمل گرا و منحصر به فرد تبدیل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان باید برای دانشگاهها ثروتآفرینی و بودجهآوری کرده و دانشگاهها در اثر استراتژی توسعه ملزم به ایجاد و تقویت شرکتهای دانشبنیان هستند.
رستم زاده دانشگاههای نسل دوم به بالاتر را دانشگاههای در چارچوب خلاق، تحلیلی و تفکر نقادانه مسایل و چالشهای استان و کشور دانست و اظهار کرد: دانشگاههای نسل چهارم با دانشگاه و دانشجویان که مسئولیت اجتماعی متعالی دارند در تعامل بوده و نقش کنشگر و هدایتگر را درجامعه دارند و در واقع دانشگاه حل مساله نامیده میشود و دغدغه اجتماعی آنها بر دغدغه ارزش آفرینی و ثروتآفرینی میچربد.
وی یاد آور شد: براساس گزارش سازمان ملل متحد یک پنجم جمعیت جهان با چالش کمآبی مواجه بوده و مصرف آب جهانی دو برابر نرخ رشد جمعیت است بنابراین تا سال ۲۰۲۵ نیاز به آب تصفیه شده از آب خانگی و صنعتی از میزان قابل عرضه آن عبور کرده و هزینه این کمبود و تامین آن بربخش کشاورزی تحمیل میشود لذا این تهدید موضوع ارزشمند و مناسب برای استارت آپهای حوزه آب تلقی میشود که فرصتهای بیبدیلی در آن نهفته است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی به برنامههای جهاد دانشگاهی در سال گذشته اشاره و گفت: در سال گذشته ۶۳ برنامه کارآفرینانه ، نوآفرینانه و اشتغال محور را طراحی و اجرا کردند که ۴هزار و۸۳۷ نفر با ۱۳۶ هزار و ۸۷۳ نفربه ساعت از این برنامهها بهره مند شدند.
وی در خاتمه اجرای استارت آپ نمک و آب را به ستاد احیا پیشنهاد کرد.
جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی یک دانشگاه پژوهشگر محور است
همچنین پیمان آرامون، معاون عمرانی استانداری آذربایجانغربی، در این مراسم جهاددانشگاهی آذربایجانغربی را یک دانشگاه پژوهشگر محور و امین استانداری اعلام و افزود: در بحث فناوری و پروژههای عمرانی مشکلات عدیدهای داریم که نیاز است جهاد دانشگاهی به همراه استارت آپها که یک پایه فناوری هستند این مشکلات را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه تونل انتقال آب منطقه زاب تا اخر سال جاری افتتاح خواهد شد، افزود: پروژه تونل انتقال آب منطقه زاب تا پایان سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید و سالانه ۶۰۰میلیون مترمکعب آب را به دریاچهارومیه انتقال خواهد داد.
آرامون با اشاره به اینکه از سال ۹۳ اعتبارات ریالی برای پروژههای احیای دریاچه ارومیه تخصیص پیدا کرده، اظهار کرد: تا سال ۹۶ تمامی پروژههای اجرایی در دریاچه ارومیه بحث تثبیت این دریاچه را در پیش داشت اما بعد از سال۹۶ با اجرای طرحهای همچون لایروبی انهار، کنتورهای هوشمند و ساماندهی مناسب آبها در جهت احیای دریاچه ارومیه گام برداشتهایم.
معاون عمرانی استانداری آذربایجانغربی با اشاره به اینکه در آغاز سالجاری بیش از ۲۰۰میلی متر بارندگی در استان را شاهد بودیم، تصریح کرد: به دلیل اقدامات وسیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه این بارشها کمترین خسارت را برای استان به دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه در سال آبی ۹۷و ۹۸ ارتفاع دریاچه ارومیه به ۱۰۳ متر رسیده است، یادآورشد: در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه هزار و ۱۰۵ کیلومتر و میزان آرتمیا در هر لیتر ۲۹ عدد است که نشان از گذر از دوره تثبیت دریاچه و رسیدن به مرحله احیای دریاچه ارومیه هستیم.
آرامون خاطرنشان کرد: استانداری در سال جاری ۶ محور در بحث پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه که مصوب کشوری است را تدوین و آماده همکاری با ایدههای برتر در حوزه دریاچه ارومیه است.
ارسال ۴۳ ایده برتر فناورانه به دبیرخانه رویداد ملی در راستای احیای دریاچه ارومیه
ولی عاقلی، رئیس مرکز رشد واحد های فناور واحد نیز در این مراسم گفت: ۴۳ ایده برتر فناورانه به دبیرخانه رویداد ملی در راستای احیای دریاچه ارومیه در حوزه کشاورزی ارسال شده است.
وی افزود: رویداد ایدهشو برگرفته از تئوریهای علمی و با همکاری استانداری، ستاد احیای دریاچه ارومیه و دانشگاه ارومیه تشکیل و نهایتا ۴۳ ایده مورد تایید قرار گرفته و در پایان 9 ایده جهت ارائه در این رویداد مورد تایید قرار گرفت.
این مقام مسئول بااشاره به اینکه کاهش مصرف آب باهدف مدیریت مصرف آب در حوضه دریاچه از اهداف اصلی این رویداد است، تصریح کرد: ایدههای که مطابق با عنوان این رویداد نیستند نیز مورد حمایت شورای جهاددانشگاهی قرار خواهند گرفت.
عاقلی با تاکید به اینکه تعامل افراد باهم باعث تولید ایدههای خوب خواهند شد خاطرنشان کرد: نباید ایدههای خوب و خلاقانه را در کتابخانهها نگهداری کرد بلکه باید باید با تعامل و مشاوره تخصصی ایدههای ارزشمند را عملیاتی کرد.
وی تصریح کرد: طراحان ایدههای منتخب رویداد ایده،شو باید با جدیت ایدههای خود را تجاریسازی کنند تا خدمتی درجهت رشد منطقه و رفع مشکلات استان و دریاچه ارومیه انجام دهند.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور واحد اظهار کرد: با کمبود اعتبارات در بخش اجرایی طرحهای دانش بنیانی مواجهه هستیم که باید با عملیاتی کردن و به ثروت رساندن ایدهها این کمبودها را برطرف کنیم.
رئیس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه نیز در این مراسم با اشاره به اینکه همکاری تمامی اقشار جامعه برای احیای دریاچه ارومیه ضروری است، اظهار کرد: در شرایط حاضر برای احیای دریاچه ارومیه به یک خیزش عمومی و همکاری تمامی اقشار جامعه نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه سرمنشا تمامی ایدههای خوب، نیازهای استان و کشوراست خاطرنشان کرد: پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه آمادگی دارد برای کاهش مصرف آب در حوضه دریاچه، ایدههای کارساز را عملیاتی کند.
عباس پور بیان کرد: مسئله کاهش مصرف آب به ویژه در منطقه آذربایجان که حوضه آبریز دریاچه ارومیه است، امری ضروری وجدی است.
رئیس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه ادامه داد: یک دستگاه پژوهشی سنجش تبخیر و تعرق با همکاری پژوهشکده و دانشگاه ارومیه و مشارکت فائو در اطراف دریاچه نصب شده تا ازاین طریق دادههای را جهت کاهش مصرف آب همزمان با بالا بردن راندمان بدست آوریم.
به گزارش خبرگزاری ایکنا از آذربایجانغربی، در این رویداد 9 ایده نهایی فناورانه ارائه شدند که بعد از داوری هیات داوران از صاحبان 5 ایده برگزیده با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی و حمایتی تقدیر شدند که به ترتیب برای ایدههای برتر اول و دوم 400 میلیون ریال حمایت مالی و استقرار در مرکز رشد جهاددانشگاهی و برای رتبههای سوم تا پنجم به ترتیب جوایز نقدی 3، 2 و یک میلیونی اهدا شد.
سلیمان حسین زاده با ارائه ایده تولید پودر سوپرجاذب کشاورزی در جهت افزایش بهرهوری آب آبیاری و کاهش مصرف آب در اراضی کشاورزی، سجاد اصغری با ارائه ایده آبیاری کاملا هوشمند به کمک فناوری اینترنت اشیا، بهمن ابراهیمی ساعتلو با ارائه ایده سوپرجاذبهای زیست تخریب پذیر قابل استفاده در کشاورزی، سید دانیال صید با ارائه ایده آبیاری هوشمند باغات و مزارع براساس نیاز واقعی گیاه به آب با سنجش دقیق رطوبت خاک (تنش خاک) و کامران داوری نکوبا ارائه ایده مالچ چوب متشکل از ضایعات کشاورزی به ترتیب حائز رتبه های اول تا پنجم این رویداد شدند.