هومن سیدی: مروری بر زندگی و آثار یک کارگردان جوان!
تا همین چند وقت پیش نام هومن سیدی تنها با عنوان یک بازیگر بر سر زبانها بود، بازیگری که مستعد بود و توانایی ایفای نقش در ژانرهای متفاوت را داراست، اما اکنون اوضاع متفاوت تر از قبل است، اکنون هومن سیدی در رزومهاش به عنوان یک کارگردان زبردست شناخته میشود و در کارنامهاش آثاری چون […] نوشته هومن سیدی: مروری بر زندگی و آثار یک کارگردان جوان! اولین...
تا همین چند وقت پیش نام هومن سیدی تنها با عنوان یک بازیگر بر سر زبانها بود، بازیگری که مستعد بود و توانایی ایفای نقش در ژانرهای متفاوت را داراست، اما اکنون اوضاع متفاوت تر از قبل است، اکنون هومن سیدی در رزومهاش به عنوان یک کارگردان زبردست شناخته میشود و در کارنامهاش آثاری چون مغزهای کوچک زنگ زده و خشم و هیاهو را داراست. در این متن به مروری بر زندگی و آثار هومن سیدی خواهیم پرداخت، با نت نوشت همراه باشید.
هومن سیدی
سیر تکاملی یک کارگردان
او متولد هشتم آذرماه ۱۳۵۹ در رشت کارگردان، بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون است. او هم زمان با گرفتن دیپلم گرافیک فعالیت خود را در کلاسهای انجمن سینمای جوان رشت آغاز کرد و در همان مدت چند فیلم کوتاه ساخت.
پس از آن به تهران آمد و برای ثبت نام به کلاسهای بازیگری کارنامه به مدیریت پرویز پرستویی رفت. هومن سیدی در فیلم یک تکه نان با رضا کیانیان همبازی شد و پس از آن در فیلم چهارشنبه سوری با کارگردانی اصغر فرهادی نقش کوتاهی بازی کرد.
همچنین برای فیلم پا برهنه در بهشت، که اولین فیلم بلند بهرام توکلی بود، به عنوان نقش اصلی انتخاب شد؛ هومن سیدی در این فیلم کاندیدای جایزهی بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن خانهی سینما شد. آزاده صمدی نیز همسر سابق او بوده است.
بیشتر بخوانید: مغزهای کوچک زنگ زده ساختهی هومن سیدی
هومن سیدی در تئاترهای مشروطه بانو و همسایه آقا که اثرهای حسین کیایی بودند، بازی کرد. او در سریالهای تلویزیونی راه بی پایان به کارگردانی همایون اسعدیان، تا ثریا به کارگردانی سیروس مقدم و تله فیلمهای اگر باران ببارد و سایاب ساختهی روح الله حجازی به ایفای نقش پرداخت.
از سایر کارهای هنری او میتوان به فیلمهای نیمرخها به کارگردانی زنده یاد ایرج کریمی، خط ویژه ساختهی مصطفی کیایی، در مدت معلوم، شب بیرون، مصادره و مادری اشاره کرد. او جایزهی بازیگری از انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران را دریافت کرد و توانست در سی و سومین جشنوارهی فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در بخش سودای سیمرغ، برای فیلم من دیه گو مارادونا هستم را از آن خود کند.
بیشتر بخوانید: فیلم خشم و هیاهو از هومن سیدی؛ ترازوی خیانت و عشق
هومن سیدی توانست جوایز متعددی را از جشنوارهی فیلم کوتاه تهران برای فیلمهای ۳۵ متری سطح آب و دندان آبی کسب کند.
هومن سیدی نویسنده و کارگردان تئاتر روایت ناتمام یک فصل معلق بود. او در سال ۸۹ نخستین فیلم بلند خود را به نام آفریقا کارگردانی کرد. این فیلم در بیست و نهمین جشنوارهی فیلم فجر در قسمت آثار ویدئویی توانست جایزهی بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن را به خود اختصاص دهد. منتقدان سینمای ایران، فیلم آفریقا را جزو آثار سینمای نئو نوآر ایران برشمردند.
در مروری بر زندگینامه و آثار هومن سیدی این مهم نباید از قلم بیفتد که ساختههای او تاکنون جوایز متعددی از جشنوارههای فیلم فجر، جشنوارهی فیلم شهر، جشنوارهی فیلم شانگهای چین، پوسان کره جنوبی و همچنین ورشوی لهستان دریافت نموده است.
در مروری بر زندگینامه و آثار هومن سیدی ذکر این موضوع هم مهم است که او در سال ۹۵ در سریال عاشقانه به کارگردانی منوچهر هادی با یک نقش متفاوت (نقش پیمان) حضور یافت که توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند. هومن سیدی در هفدهمین جشن حافظ ۹۶ جایزه ی بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی را برای بازی در این سریال دریافت نمود.
فیلمهای هومن سیدی
فیلم مصادره (۱۳۹۶)کمدی انسانی (۱۳۹۵)فیلم آذر (۱۳۹۵)مادری (۱۳۹۴)خشم و هیاهو (۱۳۹۴)اینجا کسی نمیمیرد (۱۳۹۴)پل خواب (۱۳۹۴)بوفالو (۱۳۹۳)در مدت معلوم (۱۳۹۳)من دیه گو مارادونا هستم (۱۳۹۳)نیمرخها (۱۳۹۳)اعترافات ذهن خطرناک من (۱۳۹۳)خط ویژه (۱۳۹۲)بیشتر بخوانید: فیلم مصادره کاری از مهران احمدی، مصائب و بد شانسیهای یک پدر و پسر
شب بیرون (۱۳۹۲)سیزده (۱۳۹۱)آزاد راه (۱۳۸۹)آفریقا (۱۳۸۹)یک وجب از آسمان (۱۳۸۷)زخم شانه حوا (۱۳۸۶)آنکه دریا میرود (۱۳۸۵)پابرهنه در بهشت (۱۳۸۴)چهارشنبه سوری (۱۳۸۴)یک تکه نان (۱۳۸۳)سریالهای هومن سیدی
سریال گلشیفته (۱۳۹۶)سریال عاشقانه (منوچهر هادی ۱۳۹۵)سرزمین کهن (کمال تبریزی ۱۳۹۲)مهرآباد (فرید سجادی حسینی ۱۳۹۲)تا ثریا (سیروس مقدم ۱۳۹۰)حیرانی (امید بنکدار و کیوان علیمحمدی۱۳۹۰)سی امین روز (جواد افشار ۱۳۸۹)در چشم باد ( مسعود جعفری جوزانی ۱۳۸۹)راه بی پایان (همایون اسعدیان ۱۳۸۶)کارگردانیهای هومن سیدی
مغزهای کوچک زنگ زده (۱۳۹۶)خشم و هیاهو (۱۳۹۴)اعترافات ذهن خطرناک من (۱۳۹۳)سیزده (۱۳۹۱)آفریقا (۱۳۸۹)پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty