به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن کامل مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» به شرح ذیل است:
«وزارت ورزش و جوانان
وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
وزارت کشور
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی و پژوهشی
وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزارت آموزش و پرورش
وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت اطلاعات
سازمان بسیج مستضعفین
نیروی انتظامی
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
کمیته امداد امام خمینی(ره)
شهرداریهای سراسر کشور
ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
سازمان مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سازمان صدا و سیما
سازمان حج و زیارت
سازمان تبلیغات اسلامی
سازمان بهزیستی
سازمان برنامه و بودجه
سازمان اوقاف و امور خیریه
سازمان امور اداری و استخدامی
بنیاد شهید و امور ایثارگران
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» که در جلسه ۸۲۰ مورخ ۱۲/۶/۹۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ میشود.
مقدمه:
عفاف و حجاب در قرآن و سنت معصومین علیهم السلام، آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، همچنین در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نیز سیاستهای کلی فرهنگی و فرهنگ و آداب ملی، جایگاه رفیعی دارد. سوابق این موضوع نشان میدهد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۴۱۳ مورخ ۱۴/۱۱/۱۳۷۶، «اصول و مبانی و روشهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف» و در جلسه ۵۶۶ مورخ ۴/۵/۱۳۸۴، «راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف» را مصوب نمود.
با توجه به گذشت زمان طولانی از مصوبات پیش گفته، سرعت بالای تغییر و تحولات فرهنگی و اجتماعی، ظهور فناوریهای نوین و بروز مسائل نوپدید فرهنگی و اجتماعی، در جهت تکمیل مصوبات پیش گفته، این سند با عنوان «مجموعه تکمیلی» تدوین شد.
ماده ۱- هدف:
پرورش فضایل اخلاقی و فراگیر شدن عفاف و رعایت حجاب شرعی و قانونی و کاهش بدحجابی.
ماده ۲- راهبردها:
۲-۱- مسئولیتپذیری و پاسخگویی مسئولان دستگاههای اجرایی و سایر دستگاههای حاکمیتی در حوزه عفاف و حجاب.
۲-۲- به فعلیت رساندن ظرفیتهای مغفول علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حقوقی برای ارتقای وضعیت عفاف و حجاب.
۲-۳- صیانت از حریم عفت عمومی و گسترش امنیت اخلاقی.
۲-۴- مقابله با تهدیدها و جنگ نرم دشمن در حوزه عفاف و حجاب.
ماده ۳- وظایف عمومی دستگاهها:
این وظایف برای جامعه هدف و مخاطب آن همه دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی، نهادهای حکومتی و واحدهایی که به نوعی از بودجه دولتی استفاده میکنند، است:
۳-۱- نظارت بر رعایت عفاف و حجاب و ارزشها و شئونات قانونی کشور در حوزه عملکردی.
۳-۲- اصلاح آئیننامهها، شیوهنامهها و دستورالعملهای جاری در دستگاهها در جهت تحکیم فرهنگ عفاف و حجاب و پیشگیری از بروز بدحجابی.
۳-۳- آگاهیدهی نسبت به مزایا و پیامدهای فردی و اجتماعی عفاف و حجاب برای کارکنان.
۳-۴- مناسبسازی محیط کار بانوان برای تامین امنیت اخلاقی و آسایش آنان.
ماده ۴- کلیه مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی(شامل جلسات ۴۱۳، ۵۶۶ و جلسه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی) در خصوص حجاب و عفاف به قوت خود باقی است.
ماده ۵- وظایف اختصاصی دستگاهها:
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۵-۱- نظارت بر بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی- دولتی و خصوصی- در جهت رعایت عفاف و حجاب کارکنان.
۵-۲- حفظ حریم اخلاقی بیماران.
۵-۳- حفظ حریم شرعی و امنیت اخلاقی بانوان شاغل در بیمارستانها و مراکز تشخیصی و درمانی.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی و پژوهشی
۵-۴- استفاده از ظرفیت دروس عمومی و معارف اسلامی برای آشنایی دانشجویان با مبانی، اصول و فرهنگ عفاف و حجاب.
۵-۵- مشارکتدهی والدین در نظارت و مراقبت بر رفتار فرزندانشان در محیط دانشگاه و خوابگاهها.
وزارت آموزش و پرورش
۵-۶- فرهنگسازی برای متعهد شدن دانشآموزان سال اول دبیرستان تا پیشدانشگاهی مبتنی بر رعایت اخلاق اسلامی و مسئولیت فردی و اجتماعی.
دستگاههای تبلیغی- فرهنگی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
۵-۷- ساماندهی بازیهای رایانهای، نمادها و نشانها و حمایت از تولیدات و نمادهای داخلی مبتنی بر فرهنگ عفاف.
سازمان تبلیغات اسلامی
۵-۸- برنامهریزی برای استفاده از ظرفیت نهاد مسجد، هیئتها و تشکلهای مذهبی و هیئتهای اندیشهورزی نخبگان حوزوی و دانشگاهی در امر عفاف و حجاب و مقابله با بیعفتی.
سازمان صدا و سیما
۵-۹- شناسایی تبلیغات کالاها و محصولات مغایر با فرهنگ اسلامی و ارزشهای عفاف و حجاب در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی به منظور اقدامات اجرائی و ارجاع به مراجع ذیصلاح.
سازمان بسیج مستضعفین
۵-۱۰- ساماندهی وگسترش توانمندیها و قابلیتهای بسیج برای تولید محتوای فرهنگی مناسب در جهت گسترش و ترویج عفاف و حجاب در فضای حقیقی و مجازی.
سازمان حج و زیارت
۵-۱۱- آموزش و توانمندسازی مدیران و عوامل ستادی و اجرایی کاروانهای زیارتی نسبت به رعایت احکام عفاف و حجاب و حفظ ظواهر و شعائر اسلامی، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری و تکریم زائران محجبه.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
۵-۱۲- هدایت و راهبری گروههای علمی – فرهنگی و هنری اعزامی به خارج از کشور و نظارت بر حفظ شئونات و رعایت حجاب و عفاف.
ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
۵-۱۳- تشویق و تمجید مدیران، کارکنان، دستگاهها، فعالان مردمی و نخبگان و چهرههای مشهور فعال و موفق در امر ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و مقابله با بدپوششی و مغایر با عفاف.
مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
۵-۱۴- ایجاد سازکارهای مناسب در فضای حقیقی و مجازی برای دسترسی آسان پژوهشگران و مجریان به نتایج مطالعات و تحقیقات در حوزه عفاف و حجاب.
۵-۱۵- تولید محتوای تبیینی و اقناعی مناسب و جذاب و پاسخ به شبهات و سوالات، آگاهسازی اقشار اجتماعی از پیامدها و تبعات در فضای مجازی وحقیقی بهویژه برای نسل جوان، تبیین تکالیف فردی و اجتماعی آحاد جامعه، دولت و حاکمیت.
۵-۱۶- آموزش و تربیت تخصصی طلاب و روحانیون مبلغ و مبلغه ویژه عفاف و حجاب برای محیطهای آموزشی، اداری، تجاری، شهر، روستا و ... با استفاده از روشهای نوین تبلیغی.
سازمان اوقاف و امور خیریه
۵-۱۷- هدایت و استفاده از نذر و وقف فرهنگی در تهیه، تولید و توزیع محصولات ماندگار در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، تسهیل ازدواج جوانان و مقابله با مفاسد اخلاقی در قالب نشر، کلیپ، نرم افزار، سایت و فضای مجازی.
دستگاههای اجرایی- پشتیبانی
وزارت صنعت، معدن و تجارت
۵-۱۸- نظارت بر رعایت موازین عفاف و حجاب در واحدهای صنفی و برخورد با تخلفات حوزه تولید، توزیع و عرضه و نمایش از طریق اتحادیهها و اتاق اصناف.
۵-۱۹- جلوگیری از ثبت سفارش کالاهای ضدفرهنگی(نظیر پوشاک، اسباببازی و لوازمالتحریرهای نامتعارف، هرگونه آرم و علایم و نمادهای غربی، ...)
۵-۲۰- ساماندهی و نظارت بر بازار البسه، نوشتافزار و ملزومات دانشآموزی و حمایت از تولیدات داخلی مبتنی بر فرهنگ عفاف و حجاب.
وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۵-۲۱- گسترش و تقویت نظارت بر مؤسسات خدمات گردشگری و سیاحتی، گروههای گردشگری، اماکن و مراکز گردشگری و میراث فرهنگی بر رعایت قانون عفاف و حجاب.
نیروی انتظامی
۵-۲۲- رصد و برآورد وضعیت عفاف و حجاب در معابر و اماکن عمومی و تجاری و بررسی روندها، پیامدها و مخاطرات احتمالی نابهنجاریهای اخلاقی و اطلاعرسانی به مراجع ذیربط.
۵-۲۳- ممانعت از مزاحمتهای خیابانی مردان نسبت به زنان.
وزارت اطلاعات
۵-۲۴- رصد و تجزیه و تحلیل مداخلات بیگانگان در ابعاد مختلف موضوع عفاف و حجاب، شناسایی عوامل و عناصر، مراکز و کشف توطئهها و فعالیتهای سازمان یافته مروج فحشاء و بیبندوباری و انجام اقدامات بازدارنده و اطلاعرسانی و هشدار بهموقع به مسئولین ذیربط، مردم و گروههای اجتماعی مورد نظر.
۵-۲۵- آموزش، هوشیارسازی و مصونیتبخشی مدیران و کارکنان دستگاهها و سازمانهای اجرایی کشور در خصوص نفوذ عناصر فاسد و توطئهها و تهدیدات اخلاقی و رفتاری دشمن.
وزارت امور اقتصادی و دارایی
۵-۲۶- حمایت از طراحان، واحدها و شبکههای تجاری فعال در حوزه عفاف و حجاب و ارائه تسهیلات بانکی مناسب.
وزارت کشور
۵-۲۷- ساماندهی و توانمندسازی تشکلها و نهادهای مردمی فعال و مروج عفاف و حجاب.
سازمان امور اداری و استخدامی
۵-۲۸- تقویت ساختار و سازمان مناسب برای اجرای وظایف اختصاصی عفاف و حجاب دستگاههای اجرایی کشور با استفاده از منابع و ظرفیت موجود دستگاهها.
سازمان برنامه و بودجه
۵-۲۹- ارزیابی و نظارت بر حسن عملکرد دستگاهها در اعتبارات اختصاص یافته در زمینه عفاف و حجاب.
سازمان مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی
۵-۳۰- گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در برنامهها و اقدامات و ممانعت از تصویب ضوابط، مقررات و طرحها و برنامههای مغایر با عفاف و حجاب.
۵-۳۱- جلوگیری از واردات، تولید، توزیع و عرضه کالاها و محصولات مغایر با ارزشهای فرهنگی و منافی عفت عمومی.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
۵-۳۲- رصد و بررسی تغییرات آماری و وضعیت زنان سرپرست خانوار، بیسرپرست و بدسرپرست و ارایه گزارش کمی و کیفی از اقدامات حمایتی دستگاههای اجرایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی.
۵-۳۳- پیگیری برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در مورد زنان آسیبدیده و در معرض آسیب.
وزارت ورزش و جوانان
۵-۳۴- فرهنگسازی و ترغیب خیرین برای مشارکت در طرحهای فرهنگی عفاف و حجاب و تسهیل و گسترش ازدواج جوانان.
دستگاههای خدماتی
شهرداریهای سراسر کشور
۵-۳۵- گسترش نظم و انضباط اجتماعی و سالمسازی محیط سواحل دریاها و تفرجگاهها (با مشارکت و همکاری ناجا) و اجرای برنامههای فرهنگی هنری برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف
کمیته امداد امام(ره)
۵-۳۶- شناسایی و ارائه خدمات آموزشی، مشاورهای و مددکاری ازدواج به خانواده مددجویان در راستای کمک به تسهیل ازدواج آنان، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی، تقویت و استحکام خانواده و کنترل و کاهش طلاق.
۵-۳۷- استفاده از ظرفیت خیرین برای ترویج عفاف و حجاب، خدمات آموزشی، مشاورهای، خود اتکائی و تأمین معیشت زنان سرپرست خانوار، بیسرپرست و بدسرپرست.
سازمان بهزیستی
۵-۳۸- شناسایی و حمایت از زنان در معرض آسیب و خانوادههای افراد مجرم و آسیبدیده و پیشگیری از ارتکاب و ابتلا به رفتارهای نابهنجار و غیراخلاقی.
۵-۳۹- گزینش متقاضیان دریافت مجوز(صدور و تمدید) مهدهای کودک، مراکز مشاوره و سایر مراکز تحت پوشش سازمان، براساس صلاحیتهای عمومی، اخلاقی و رفتاری و گذراندن دورههای آموزشی مبتنی بر عفاف و حجاب.
بنیاد شهید و امور ایثارگران
۵-۴۰- ترغیب، تشویق و حمایت از آثار و تولیدات برتر جوامع فرهنگی – هنری و رسانهای و برترینها و فعالان خانواده شاهد و ایثارگر در عرصه عفاف و حجاب.
۵-۴۱- ترغیب و تسهیل ازدواج و تحکیم خانواده و ارائه خدمات آموزشی، مشاورهای و مددکاری در حفظ ارزشهای اسلامی و انقلابی خانواده های شاهد و ایثارگران.
ماده ۶- برنامهریزی، اجرایی سازی، نظارت و ارزیابی:
۶-۱- سیاستگذاری و تصمیمگیری کلان و راهبردی در حوزه حجاب و عفاف و نظارت راهبردی و ارزیابی حسن انجام این مصوبه بر عهده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
۶-۲- ایجاد هماهنگی، تدبیر و پیشبینی ساز و کار لازم برای اجرای این مصوبه و نظارت بر عملکرد دستگاهها و نهادها بر عهده وزارت کشور است که با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات و منابع از طریق شورای اجتماعی و سازمان امور اجتماعی کشور و تشکیل ستاد هماهنگی و راهبری اجرای مصوبه عفاف و حجاب اقدام مینماید و گزارش آن را بهصورت سالانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد کرد.
۶-۳- ستادهای اجرائی و کارگروهها با مسئولیت بالاترین مقام، در کلیه وزارتخانهها، دستگاههای اجرائی، نهادهای عمومی، استانداریها و تمامی سازمانها و نهادهایی که بهنوعی از بودجه دولتی استفاده میکنند، با استفاده از ساختار و منابع موجود و بدون توسعه تشکیلات بهمنظور اجرای وظایف محوله اقدام نمایند.ص/۸۲۰.۱
حسن روحانی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
رونوشت به انضمام یک نسخه مصوبه، به :
● دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
● دفتر رئیس جمهور
● مجلس شورای اسلامی
● اداره کل تدوین و تنقیح قوانین و مقررات نهاد ریاست جمهوری
● دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور
● وزارت دادگستری (برای درج در روزنامه رسمی کشور)
● هیئت نظارت و بازرسی
● هیات نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی
● دفتر دبیر شورای عالی
● دفتر امور شورای عالی و شورای معین
● اداره کل حقوقی و تدوین و تنقیح مقررات
● دیوان محاسبات کشور
● معاونت حقوقی ریاست جمهوری
● و معاونت امورمجلس ریاست جمهوری، ابلاغ میشود.»
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن کامل مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» به شرح ذیل است:
«وزارت ورزش و جوانان
وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
وزارت کشور
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی و پژوهشی
وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزارت آموزش و پرورش
وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت اطلاعات
سازمان بسیج مستضعفین
نیروی انتظامی
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
کمیته امداد امام خمینی(ره)
شهرداریهای سراسر کشور
ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
سازمان مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سازمان صدا و سیما
سازمان حج و زیارت
سازمان تبلیغات اسلامی
سازمان بهزیستی
سازمان برنامه و بودجه
سازمان اوقاف و امور خیریه
سازمان امور اداری و استخدامی
بنیاد شهید و امور ایثارگران
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» که در جلسه ۸۲۰ مورخ ۱۲/۶/۹۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ میشود.
مقدمه:
عفاف و حجاب در قرآن و سنت معصومین علیهم السلام، آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، همچنین در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نیز سیاستهای کلی فرهنگی و فرهنگ و آداب ملی، جایگاه رفیعی دارد. سوابق این موضوع نشان میدهد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۴۱۳ مورخ ۱۴/۱۱/۱۳۷۶، «اصول و مبانی و روشهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف» و در جلسه ۵۶۶ مورخ ۴/۵/۱۳۸۴، «راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف» را مصوب نمود.
با توجه به گذشت زمان طولانی از مصوبات پیش گفته، سرعت بالای تغییر و تحولات فرهنگی و اجتماعی، ظهور فناوریهای نوین و بروز مسائل نوپدید فرهنگی و اجتماعی، در جهت تکمیل مصوبات پیش گفته، این سند با عنوان «مجموعه تکمیلی» تدوین شد.
ماده ۱- هدف:
پرورش فضایل اخلاقی و فراگیر شدن عفاف و رعایت حجاب شرعی و قانونی و کاهش بدحجابی.
ماده ۲- راهبردها:
۲-۱- مسئولیتپذیری و پاسخگویی مسئولان دستگاههای اجرایی و سایر دستگاههای حاکمیتی در حوزه عفاف و حجاب.
۲-۲- به فعلیت رساندن ظرفیتهای مغفول علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حقوقی برای ارتقای وضعیت عفاف و حجاب.
۲-۳- صیانت از حریم عفت عمومی و گسترش امنیت اخلاقی.
۲-۴- مقابله با تهدیدها و جنگ نرم دشمن در حوزه عفاف و حجاب.
ماده ۳- وظایف عمومی دستگاهها:
این وظایف برای جامعه هدف و مخاطب آن همه دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی، نهادهای حکومتی و واحدهایی که به نوعی از بودجه دولتی استفاده میکنند، است:
۳-۱- نظارت بر رعایت عفاف و حجاب و ارزشها و شئونات قانونی کشور در حوزه عملکردی.
۳-۲- اصلاح آئیننامهها، شیوهنامهها و دستورالعملهای جاری در دستگاهها در جهت تحکیم فرهنگ عفاف و حجاب و پیشگیری از بروز بدحجابی.
۳-۳- آگاهیدهی نسبت به مزایا و پیامدهای فردی و اجتماعی عفاف و حجاب برای کارکنان.
۳-۴- مناسبسازی محیط کار بانوان برای تامین امنیت اخلاقی و آسایش آنان.
ماده ۴- کلیه مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی(شامل جلسات ۴۱۳، ۵۶۶ و جلسه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی) در خصوص حجاب و عفاف به قوت خود باقی است.
ماده ۵- وظایف اختصاصی دستگاهها:
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۵-۱- نظارت بر بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی- دولتی و خصوصی- در جهت رعایت عفاف و حجاب کارکنان.
۵-۲- حفظ حریم اخلاقی بیماران.
۵-۳- حفظ حریم شرعی و امنیت اخلاقی بانوان شاغل در بیمارستانها و مراکز تشخیصی و درمانی.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی و پژوهشی
۵-۴- استفاده از ظرفیت دروس عمومی و معارف اسلامی برای آشنایی دانشجویان با مبانی، اصول و فرهنگ عفاف و حجاب.
۵-۵- مشارکتدهی والدین در نظارت و مراقبت بر رفتار فرزندانشان در محیط دانشگاه و خوابگاهها.
وزارت آموزش و پرورش
۵-۶- فرهنگسازی برای متعهد شدن دانشآموزان سال اول دبیرستان تا پیشدانشگاهی مبتنی بر رعایت اخلاق اسلامی و مسئولیت فردی و اجتماعی.
دستگاههای تبلیغی- فرهنگی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
۵-۷- ساماندهی بازیهای رایانهای، نمادها و نشانها و حمایت از تولیدات و نمادهای داخلی مبتنی بر فرهنگ عفاف.
سازمان تبلیغات اسلامی
۵-۸- برنامهریزی برای استفاده از ظرفیت نهاد مسجد، هیئتها و تشکلهای مذهبی و هیئتهای اندیشهورزی نخبگان حوزوی و دانشگاهی در امر عفاف و حجاب و مقابله با بیعفتی.
سازمان صدا و سیما
۵-۹- شناسایی تبلیغات کالاها و محصولات مغایر با فرهنگ اسلامی و ارزشهای عفاف و حجاب در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی به منظور اقدامات اجرائی و ارجاع به مراجع ذیصلاح.
سازمان بسیج مستضعفین
۵-۱۰- ساماندهی وگسترش توانمندیها و قابلیتهای بسیج برای تولید محتوای فرهنگی مناسب در جهت گسترش و ترویج عفاف و حجاب در فضای حقیقی و مجازی.
سازمان حج و زیارت
۵-۱۱- آموزش و توانمندسازی مدیران و عوامل ستادی و اجرایی کاروانهای زیارتی نسبت به رعایت احکام عفاف و حجاب و حفظ ظواهر و شعائر اسلامی، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری و تکریم زائران محجبه.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
۵-۱۲- هدایت و راهبری گروههای علمی – فرهنگی و هنری اعزامی به خارج از کشور و نظارت بر حفظ شئونات و رعایت حجاب و عفاف.
ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر
۵-۱۳- تشویق و تمجید مدیران، کارکنان، دستگاهها، فعالان مردمی و نخبگان و چهرههای مشهور فعال و موفق در امر ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و مقابله با بدپوششی و مغایر با عفاف.
مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
۵-۱۴- ایجاد سازکارهای مناسب در فضای حقیقی و مجازی برای دسترسی آسان پژوهشگران و مجریان به نتایج مطالعات و تحقیقات در حوزه عفاف و حجاب.
۵-۱۵- تولید محتوای تبیینی و اقناعی مناسب و جذاب و پاسخ به شبهات و سوالات، آگاهسازی اقشار اجتماعی از پیامدها و تبعات در فضای مجازی وحقیقی بهویژه برای نسل جوان، تبیین تکالیف فردی و اجتماعی آحاد جامعه، دولت و حاکمیت.
۵-۱۶- آموزش و تربیت تخصصی طلاب و روحانیون مبلغ و مبلغه ویژه عفاف و حجاب برای محیطهای آموزشی، اداری، تجاری، شهر، روستا و ... با استفاده از روشهای نوین تبلیغی.
سازمان اوقاف و امور خیریه
۵-۱۷- هدایت و استفاده از نذر و وقف فرهنگی در تهیه، تولید و توزیع محصولات ماندگار در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، تسهیل ازدواج جوانان و مقابله با مفاسد اخلاقی در قالب نشر، کلیپ، نرم افزار، سایت و فضای مجازی.
دستگاههای اجرایی- پشتیبانی
وزارت صنعت، معدن و تجارت
۵-۱۸- نظارت بر رعایت موازین عفاف و حجاب در واحدهای صنفی و برخورد با تخلفات حوزه تولید، توزیع و عرضه و نمایش از طریق اتحادیهها و اتاق اصناف.
۵-۱۹- جلوگیری از ثبت سفارش کالاهای ضدفرهنگی(نظیر پوشاک، اسباببازی و لوازمالتحریرهای نامتعارف، هرگونه آرم و علایم و نمادهای غربی، ...)
۵-۲۰- ساماندهی و نظارت بر بازار البسه، نوشتافزار و ملزومات دانشآموزی و حمایت از تولیدات داخلی مبتنی بر فرهنگ عفاف و حجاب.
وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۵-۲۱- گسترش و تقویت نظارت بر مؤسسات خدمات گردشگری و سیاحتی، گروههای گردشگری، اماکن و مراکز گردشگری و میراث فرهنگی بر رعایت قانون عفاف و حجاب.
نیروی انتظامی
۵-۲۲- رصد و برآورد وضعیت عفاف و حجاب در معابر و اماکن عمومی و تجاری و بررسی روندها، پیامدها و مخاطرات احتمالی نابهنجاریهای اخلاقی و اطلاعرسانی به مراجع ذیربط.
۵-۲۳- ممانعت از مزاحمتهای خیابانی مردان نسبت به زنان.
وزارت اطلاعات
۵-۲۴- رصد و تجزیه و تحلیل مداخلات بیگانگان در ابعاد مختلف موضوع عفاف و حجاب، شناسایی عوامل و عناصر، مراکز و کشف توطئهها و فعالیتهای سازمان یافته مروج فحشاء و بیبندوباری و انجام اقدامات بازدارنده و اطلاعرسانی و هشدار بهموقع به مسئولین ذیربط، مردم و گروههای اجتماعی مورد نظر.
۵-۲۵- آموزش، هوشیارسازی و مصونیتبخشی مدیران و کارکنان دستگاهها و سازمانهای اجرایی کشور در خصوص نفوذ عناصر فاسد و توطئهها و تهدیدات اخلاقی و رفتاری دشمن.
وزارت امور اقتصادی و دارایی
۵-۲۶- حمایت از طراحان، واحدها و شبکههای تجاری فعال در حوزه عفاف و حجاب و ارائه تسهیلات بانکی مناسب.
وزارت کشور
۵-۲۷- ساماندهی و توانمندسازی تشکلها و نهادهای مردمی فعال و مروج عفاف و حجاب.
سازمان امور اداری و استخدامی
۵-۲۸- تقویت ساختار و سازمان مناسب برای اجرای وظایف اختصاصی عفاف و حجاب دستگاههای اجرایی کشور با استفاده از منابع و ظرفیت موجود دستگاهها.
سازمان برنامه و بودجه
۵-۲۹- ارزیابی و نظارت بر حسن عملکرد دستگاهها در اعتبارات اختصاص یافته در زمینه عفاف و حجاب.
سازمان مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی
۵-۳۰- گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در برنامهها و اقدامات و ممانعت از تصویب ضوابط، مقررات و طرحها و برنامههای مغایر با عفاف و حجاب.
۵-۳۱- جلوگیری از واردات، تولید، توزیع و عرضه کالاها و محصولات مغایر با ارزشهای فرهنگی و منافی عفت عمومی.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
۵-۳۲- رصد و بررسی تغییرات آماری و وضعیت زنان سرپرست خانوار، بیسرپرست و بدسرپرست و ارایه گزارش کمی و کیفی از اقدامات حمایتی دستگاههای اجرایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی.
۵-۳۳- پیگیری برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در مورد زنان آسیبدیده و در معرض آسیب.
وزارت ورزش و جوانان
۵-۳۴- فرهنگسازی و ترغیب خیرین برای مشارکت در طرحهای فرهنگی عفاف و حجاب و تسهیل و گسترش ازدواج جوانان.
دستگاههای خدماتی
شهرداریهای سراسر کشور
۵-۳۵- گسترش نظم و انضباط اجتماعی و سالمسازی محیط سواحل دریاها و تفرجگاهها (با مشارکت و همکاری ناجا) و اجرای برنامههای فرهنگی هنری برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف
کمیته امداد امام(ره)
۵-۳۶- شناسایی و ارائه خدمات آموزشی، مشاورهای و مددکاری ازدواج به خانواده مددجویان در راستای کمک به تسهیل ازدواج آنان، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی، تقویت و استحکام خانواده و کنترل و کاهش طلاق.
۵-۳۷- استفاده از ظرفیت خیرین برای ترویج عفاف و حجاب، خدمات آموزشی، مشاورهای، خود اتکائی و تأمین معیشت زنان سرپرست خانوار، بیسرپرست و بدسرپرست.
سازمان بهزیستی
۵-۳۸- شناسایی و حمایت از زنان در معرض آسیب و خانوادههای افراد مجرم و آسیبدیده و پیشگیری از ارتکاب و ابتلا به رفتارهای نابهنجار و غیراخلاقی.
۵-۳۹- گزینش متقاضیان دریافت مجوز(صدور و تمدید) مهدهای کودک، مراکز مشاوره و سایر مراکز تحت پوشش سازمان، براساس صلاحیتهای عمومی، اخلاقی و رفتاری و گذراندن دورههای آموزشی مبتنی بر عفاف و حجاب.
بنیاد شهید و امور ایثارگران
۵-۴۰- ترغیب، تشویق و حمایت از آثار و تولیدات برتر جوامع فرهنگی – هنری و رسانهای و برترینها و فعالان خانواده شاهد و ایثارگر در عرصه عفاف و حجاب.
۵-۴۱- ترغیب و تسهیل ازدواج و تحکیم خانواده و ارائه خدمات آموزشی، مشاورهای و مددکاری در حفظ ارزشهای اسلامی و انقلابی خانواده های شاهد و ایثارگران.
ماده ۶- برنامهریزی، اجرایی سازی، نظارت و ارزیابی:
۶-۱- سیاستگذاری و تصمیمگیری کلان و راهبردی در حوزه حجاب و عفاف و نظارت راهبردی و ارزیابی حسن انجام این مصوبه بر عهده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
۶-۲- ایجاد هماهنگی، تدبیر و پیشبینی ساز و کار لازم برای اجرای این مصوبه و نظارت بر عملکرد دستگاهها و نهادها بر عهده وزارت کشور است که با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات و منابع از طریق شورای اجتماعی و سازمان امور اجتماعی کشور و تشکیل ستاد هماهنگی و راهبری اجرای مصوبه عفاف و حجاب اقدام مینماید و گزارش آن را بهصورت سالانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد کرد.
۶-۳- ستادهای اجرائی و کارگروهها با مسئولیت بالاترین مقام، در کلیه وزارتخانهها، دستگاههای اجرائی، نهادهای عمومی، استانداریها و تمامی سازمانها و نهادهایی که بهنوعی از بودجه دولتی استفاده میکنند، با استفاده از ساختار و منابع موجود و بدون توسعه تشکیلات بهمنظور اجرای وظایف محوله اقدام نمایند.ص/۸۲۰.۱
حسن روحانی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
رونوشت به انضمام یک نسخه مصوبه، به :
● دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
● دفتر رئیس جمهور
● مجلس شورای اسلامی
● اداره کل تدوین و تنقیح قوانین و مقررات نهاد ریاست جمهوری
● دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور
● وزارت دادگستری (برای درج در روزنامه رسمی کشور)
● هیئت نظارت و بازرسی
● هیات نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی
● دفتر دبیر شورای عالی
● دفتر امور شورای عالی و شورای معین
● اداره کل حقوقی و تدوین و تنقیح مقررات
● دیوان محاسبات کشور
● معاونت حقوقی ریاست جمهوری
● و معاونت امورمجلس ریاست جمهوری، ابلاغ میشود.»