سوراخ کردن گوش و سایر قسمتهای بدن (پیِرسینگ) میتواند عفونت پوستی یا سایر انواع عفونتها را ایجاد کند. اگر شما روی غضروف پیرسینگ داشته باشید، ممکن است متوجه برجستگیهای کوچک در اطراف سوراخ شده باشید. این برجستگیها یا تورم ممکن است در اثر عوامل بسیاری ایجاد شوند و احتمالا حس بسیار ناخوشایندی در شما به وجود میآورند. در این مقاله با ۱۵ نکته درباره علل و علائم عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ غضروف آشنا می شوید.
در عین حال باید بدانید که کمی درد، قرمزی و تورم پس از پیرسینگ یا سوراخ کردن غضروف طبیعی است، اما این علائم باید فقط چند روز طول بکشد. اگر متوجه شدید که علائم عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ غضروف زمان زیادی است که ماندگار شدهاند، وقت آن رسیده که نگران شوید و به طور جدی موضوع را بررسی کنید.
علل عفونت پیرسینگ (سوراخ کردن) گوش و غضروف چیست؟ برای جلوگیری از هر گونه عفونت، چگونه باید از غضروف به تازگی سوراخ شده مراقبت کنیم و چگونگی روند بهبودی پیرسینگ (سوراخ ایجاد شده روی بدن) را سرعت ببخشیم؟ به خواندن این مقاله ادامه بدهید تا پاسخ این سوالات و به طور کلی سوالاتی از این دست را پیدا کنید.
در این مقاله برخی از شایعترین علل و علائم عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ غضروف را مشاهده خواهید کرد. همچنین، به شما خواهیم گفت که چگونه از بروز این مشکلات جلوگیری کنید.
البته در مقاله ۱۳ بهترین روش درمان عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ بدن نیز می توانید بهترین روش های درمان خانگی عفونت سوراخ گوش را نیز بخوانید.
علل بروز عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ غضروف
۱. انجام غیر بهداشتی پیرسینگ:
یکی از شایعترین علل عفونی شدن پیرسینگ (سوراخ) گوش و غضروف، غیربهداشتی بودن فرایند انجام کار است، از جمله استفاده از سوزن، دستگاه پیرسینگ و سایر تجهیزاتی که استریل نشدهاند. گاهی عفونت توسط زیورآلاتی ایجاد میشود که از مواد نامرغوب ساخته شدهاند. در صورتی که میخواهید یک سوراخ روی غضروف گوشتان داشته باشید بهتر است از گوشوارهای استفاده کنید که از تیتانیوم ساخته شدهاست.
۲. بهداشت شخصی ضعیف:
یکی دیگر از علل عفونی شدن پیرسینگ گوش و غضروف، عدم رعایت مناسب بهداشت است. شما باید پس از سوراخ کردن هر قسمت از بدن، بهداشت را به دقت رعایت کنید. مثلا قبل از اینکه پیرسینگ (سوراخ وی هر قسمت از بدن) خود را لمس کنید، حتما به دقت دستها را بشویید.
همچنین توصیه میشود موهای خود را چند روز پس از سوراخ کردن غضروف جمع کنید. موهای شما نباید در طی چند روز اول پس از انجام پیرسینگ (سوراخ روی بدن)، ناحیهی سوراخ شده را لمس کند. توصیهی دیگر این است که اگر به تازگی گوشتان را سوراخ کردهاید، بالشتان را هر روز عوض کنید.
۳. دستکاری مکرر:
اگر بیش از حد غضروف تازه سوراخ شده را لمس کنید، ممکن است عفونت کند، به ویژه اگر دستهایتان کثیف باشد. اگر دستهایتان کثیف بودند، هرگز نبایپد پیرسینگ را لمس کنید. سایرین نیز نباید با دستشان پیرسینگ شما را لمس کنند.
۴. جواهرات شل و ارزان:
جواهرات شل که در داخل سوراخ ایجاد شده حرکت میکنند نیز یکی از علل شایع عفونت هستند. استفاده از آنها میتواند برجستگیهایی در دور و اطراف سوراخ ایجاد کند. برای جلوگیری از هر گونه مشکل، بهترین اقدام، انتخاب جواهرات مناسب است.
پشت گوشواره مدل پروانهای نیز میتواند یکی از علل بروز عفونت باشد، به همین دلیل بهترین راه برای جلوگیری از عفونت عدم انتخاب چنین گوشوارههایی است.
همچنین، در صورتی که از جواهرات ارزانقیمت استفاده میکنید، ممکن است عفونت یا آلرژی تماسی ایجاد شود. که در این مورد در نتیجهی واکنش آلرژیک، در اطراف پیرسینگ شما، برجستگیها و تورم ظاهر میشود و همین میتواند منجر به عفونت پیرسینگ شود.
۵. دستگاه پیرسینگ:
اگر با یک دستگاه پیرسینگ، سوراخ را ایجاد کردهاید، احتمالا با سوراخ ایجاد شده دچار مشکل خواهید شد. حقیقت این است که دستگاههای پیرسینگ (سوراخ کردن بدن) نباید برای سوراخ کردن غضروف استفاده شود زیرا ممکن است غضروف گوش را تحریک کنند و باعث بروز عفونت شوند. با این حال، هنوز هم در برخی جاها، از دستگاه پیرسینگ استفاده میکنند و شما باید از این مراکز اجتناب کنید.
۶. علل دیگر:
عوامل دیگری نیز وجود دارند که ممکن است باعث عفونی شدن گوش و غضروف شوند. به عنوان مثال، آسیبهای جسمی یک علت بسیار رایج عفونت پیرسینگ (سوراخ کردن) گوش هستند. وقتی لباسهایتان را میپوشید یا زمانی که در باشگاه و مشغول ورزش هستید، باید به دقت مراقب باشید!
علائم عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ غضروف
علائم زیادی وجود دارد که به شما نشان میدهد پیرسینگ غضروف شما عفونی شدهاست. در این قسمت برخی از نشانههای شایع عفونت گوش و غضروف را مشاهده خواهید کرد.
۱. حساسیت به لمس:
یکی از اولین علائمی که ممکن است در صورت عفونی شدن پیرسینگ متوجه شوید، حساسیت به لمس غضروف است. به این ترتیب که در صورت لمس ناحیهی سوراخ شده درد خواهید داشت.
۲. قرمزی:
قسمتهای اطراف سوراخ ممکن است به مدت چند روز بسیار دردناک و قرمز باشند. رنگ اطراف سوراخ غضروف احتمالا تغییر خواهد کرد و این منطقه خیلی داغ خواهد شد. قرمزی اطراف پیرسینگ (سوراخ) طبیعی است، اما باید دو یا سه روز بعد از انجام آن از بین برود. اگر قرمزی به مدت طولانی باقی بماند، میتواند نشانهای باشد از اینکه پیرسینگ گوش و غضروف عفونت شدهاست.
۳. درد:
طبیعی است که بلافاصله پس از انجام پیرسینگ کمی درد داشته باشید. اما اگر پیرسینگ شما بیش از حد دردناک است، حتما در این ناحیه عفونت وجود دارد.
۴. خروج ترشح از سوراخ:
این احتمال نیز وجود دارد که از پیرسینگ ترشحی خارج شود که ممکن است زرد یا حتی سبز باشد.
۵. بوی بد:
بوی بد نیز یکی دیگر از علائمی است که نشان میدهد سوراخ گوش و غضروف شما عفونت کردهاست.
۶. خونریزی:
در بعضی موارد ممکن است خونریزی را تجربه کنید که روزهای زیادی طول میکشد. باید این را در نظر داشته باشید که خروج کمی خون طبیعی است و در واقع بخشی از روند بهبود محسوب میشود. اما در صورتی که پیرسینگ (سوراخ) شما به مدت چند روز خونریزی داشته باشد و جریان خون متوقف نمیشود و اطراف سوراخ بیش از حد قرمز و متورم است، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
۷. تورم:
اگر غدد لنفاوی در اطراف پیرسینگ (سوراخ) متورم شده باشند این احتمال وجود دارد که پیرسینگ دچار عفونت شده باشد.
۸. تب:
تب نیز یکی از علائم عفونت پیرسینگ گوش و غضروف است. در صورتی که قبل از انجام پیرسینگ دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا نبودهاید و به طور ناگهانی تب را تجربه کنید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
۹. دلمه بستن:
گاهی اوقات نیز ممکن است دلمه در ناحیهی اطراف حفرهی غضروف شما ایجاد شود.
همهی این موارد، علائم عفونت گوش و پیرسینگ غضروف هستند، بنابراین اگر متوجه وجود هر یک از این علائم شدید، حتما به پزشکتان مراجعه کنید. البته این علائم شبیه به علائم یک واکنش آلرژیک هستند.
اما اگر واکنش آلرژیک داشته باشید احتمال سوزش در ناحیهی اطراف پیرسینگ (سوراخ) و همچنین خروج ترشح روشن و زرد رنگ بیشتر است. به منظور تشخیص علت واقعی این علائم، بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.
همچنین توصیه میکنیم قبل از مشاوره با پزشک، گوشواره را از گوشتان بیرون نیاورید. اگر این علائم فقط ناشی از یک واکنش آلرژیک باشند، باید جواهرات را بیرون بیاورید و احتمالا پزشک برایتان آنتیبیوتیک تجویز خواهد کرد.
اما، اگر دچار عفونت پیرسینگ گوش و غضروف شده باشید، چه؟ چگونه باید این عفونت را درمان کرد؟ حتما ادامهی این مقاله را مطالعه کنید تا بیشتر دربارهی درمان عفونت پیرسینگ گوش و غضروف اطلاعات به دست بیاورید.
جلوگیری از عفونت سوراخ گوش و پیرسینگ غضروف
حالا که یاد گرفتید چهطور باید عفونت گوش و غضروف را درمان کنید، سوال دیگری نیز وجود دارد که پاسخ به آن برایتان مفید خواهد بود و آن اینکه چهطور میتوانیم از بروز این عفونت جلوگیری کنیم؟ در این بخش به شما نکاتی ارائه میدهیم که باعث میشود سالم بمانید و از بروز هر گونه عفونت مربوط به پیرسینگ پیشگیری کنید.
۱. برای انجام این نوع پیرسینگ یک فرد حرفهای را انتخاب کنید:
مهمترین گام برای جلوگیری از عفونت پیرسینگ این است که یک فرد حرفهای را برای انجام آن انتخاب کنید. این بدان معنا است که شما باید به خوبی در مورد فردی که قرار است برایتان پیرسینگ را انجام دهد کسب اطلاع کنید و در مورد کارهای قبلی او چیزهایی بدانید.
لازم است که فرد انجام دهندهی پیرسینگ برای هر بیمار از تجهیزات جدید استفاده کند و همهی وسایل لازم را استریل کند. همچنین، قبل از سوراخ کردن و پوشیدن دستکش باید دستهایاش را بشویید و در عین حال باید دستکشهای محافظ را بین هر بار پیرسینگ عوض کند. به این ترتیب، مراجعهکننده نه تنها از عفونت، بلکه از اچآیوی و بسیاری دیگر از بیماریهای مشابه در امان خواهد بود.
به یاد داشته باشید که تجهیزات استریل برای انجام این کار از اهمیت زیادی برخوردار است. هرگز نباید خودتان پیرسینگ را انجام بدهید یا به دوستتان اجازه دهید که این کار را انجام دهد. همیشه باید به یک مرکز معتبر پیرسینگ که مجوز درست و حسابی دارد، بروید.
یکی دیگر از نکات مهم این است که کارشناس پیرسینگ مرجان از استیل جراحی، تیتانیوم، طلا و دیگر جواهرات غیر آلرژیزا استفاده کند. شما باید بدانید که نیکل ممکن است واکنشهای آلرژیک زیادی داشته باشد، بنابراین متخصص انجام پیرسینگ هرگز نباید از آن استفاده کند. همچنین توصیه شده است که از دستگاه برای پیرسینگ گوش استفاده نکنید زیرا استریل کردن آن به طور کامل غیرممکن است.
همانطور که قبلا گفته شد، یکی از علل شایع بروز عفونت در پیرسینگ استفاده از گوشواره یا زیورآلات گشاد است. شما با کسی که پیرسینگ را برایتان انجام میدهد مشورت کنید و گوشوارهای را انتخاب کنید که به درستی متناسب با پیرسینگ شما باشد.
۲. از کشیدن سیگار پرهیز کنید:
همهی ما میدانیم که سیگار کشیدن یک عادت بد است، اما آیا اطلاع داشتید سیگار هم میتواند باعث بروز عفونت پیرسینگ باشد؟ در صورتی که میخواهید از عفونت پیرسینگ جلوگیری کنید یا هر گونه عفونتی را که در حال حاضر در گوش و غضروفتان وجود دارد، درمان کنید، باید از کشیدن سیگار یا حضور در محیطی که حاوی دود سیگار است پرهیز کنید. یادتان باید که دود به عنوان یکی از رایجترین تحریککنندههای پیرسینگ گوش محسوب میشود.
۳. گوشواره را عوض نکنید:
بسیار مهم است که از عوض کردن گوشواره تا زمانی که سوراخ گوش یا پیرسینگ به طور کامل التیام نیافتهاست، پرهیز کنید. البته، اگر عوارضی را تجربه میکنید و فکر میکنید بهتر است گوشواره یا هر جواهرات دیگری را که در پیرسینگ عوض کنید، حتما این کار را با مشورت کارشناس انجام پیرسینگ انجام بدهید.
حالا هم با شیوهی درمان عفونت پیرسینگ گوش و غضروف آشنا شدید و هم میدانید چهطور باید از بروز آن پیشگیری کنید. اگر گوشتان سوراخ ندارد و دوست دارید آن را در قسمت بالای گوشتان ایجاد کنید، ابتدا باید خوب فکر کنید. باید بدانید که خطرات احتمالی سوراخ کردن غضروف چیست. در عین حال باید در نظر داشته باشید که پیرسینگ میتواند عوارض زیادی ایجاد کند مانند عفونت، زخم، آبسه و بسیاری دیگر.
خلاصه
عفونت گوش و غضروف مشکل شایع بسیاری از افرادی است که دارای پیرسینگ در غضروف هستند. یکی از شایعترین علل عفونت گوش و غضروف گوش انجام این کار به شیوهی غیر بهداشتی است. بدان معنا. که فرد انجامدهندهی پیرسینگ از تجهیزات استریل استفاده نمیکند. همچنین، جواهرات ارزان و نامناسب و در عین حال عدم رعایت بهداشت شخصی ممکن است باعث بروز عفونت در گوش و غضروف گوش شود.
همانطور که قبلا گفتیم، وجود بعضی از علائم بلافاصله بعد از سوراخ کردن طبیعی است،اما این علائم باید خیلی زود به پایان برسند. با این حال، اگر علائم بیش از سه روز طول کشید، ممکن است عفونت داشته باشید. شایعترین علائم عفونت گوش و غضروف عبارتند از قرمزی، درد، خروج ترشح زرد یا سبز، دلمه بستن اطراف سوراخ، بوی بد، تورم، و همچنین تب و بالا رفتن دمای بدن. در این مورد، لازم است با کارشناس پیرسینگ مشورت کنید و به دنبال کمک پزشکی باشید.
خوشبختانه راههای زیادی برای خلاص شدن از تمام این علائم و درمان عفونت سوراخ گوش و غضروف گوش وجود دارد، همانطور که دیدید، آنتیبیوتیکها، محلول سالین، و همچنین محلول ترکیبی سالین و بابونه ممکن است بسیار مفید باشند. برخی از بهترین روشهای خانگی برای درمان عفونت پیرسینگ غضروف عبارتند از عسل، آب لیمو، روغن درخت چای و کمپرس گرم.
روشهای دیگری که میتوانید برای درمان عفونت گوش و غضروف استفاده کنید، نوار تنفس، پماد ضد باکتری و برخی دیگر را شامل میشود. گاهی توصیه میشود که از خمیر آسپرین برای درمان این عفونت استفاده کنید زیرا این خمیر قادر است روند التیام پیرسینگ را تسریع ببخشد.
همچنین دیدید که چگونه میتوان از بروز هرگونه عفونت بعد از انجام پیرسینگ غضروف پیشگیری کرد. مهمترین نکته حفظ بهداشت شخصی و انتخاب یک فرد معتبر برای انجام پیرسینگ است.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و ما مطمئن هستیم که شما اجازه نمیدهید سوراخ گوش یا غضروف گوشتان عفونی شود. اما اگر پیرسینگ غضروف شما در حال حاضر عفونی شدهاست، امیدواریم به نکات زیر توجه کنید و برخی از داروهایی را که ما به شما معرفی کردیم، امتحان کنید. به خاطر داشته باشید که سلامتی سوراخ ایجاد شده روی غضروف برای سلامتی کلی گوش شما اهمیت زیادی دارد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: هلث اولینو