فاطمه معتمدآریا: مروری بر زندگی و آثار سیمین سینمای ایران
محبوبیت با شهرت تفاوت غیر قابل انکاری دارد و بدون اغراق باید فاطمه معتمدآریا را از محبوبترین بازیگران کنونی سینمای ایران نام نهاد. کارنامهی سیمین سینمای ایران گواه بر این ادعاست، در این متن با نگاه گذرا و مختصر سعی در بررسی و مرور آثار فاطمه معتمدآریا خواهیم داشت، با نت نوشت همراه باشید. فاطمه […] نوشته فاطمه معتمدآریا: مروری بر زندگی و آثار...
محبوبیت با شهرت تفاوت غیر قابل انکاری دارد و بدون اغراق باید فاطمه معتمدآریا را از محبوبترین بازیگران کنونی سینمای ایران نام نهاد. کارنامهی سیمین سینمای ایران گواه بر این ادعاست، در این متن با نگاه گذرا و مختصر سعی در بررسی و مرور آثار فاطمه معتمدآریا خواهیم داشت، با نت نوشت همراه باشید.
فاطمه معتمدآریا
سیمین سینمای ایران
فاطمه معتمدآریا متولد ۷ آبان ۱۳۴۰ در تهران، فارغ التحصیل بازیگری از دانشسرای هنر تهران در سال ۱۳۵۸ است. نام واقعیاش در شناسنامه سیمین است. فاطمه معتمدآریا با شرکت در کلاس های موسیقی، نقاشی، فیلمسازی، تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به اجرای نمایشهای عروسکی و تئاترهای کودکان در سراسر کشور پرداخت.
بیشتر بخوانید: کاشان و فاطمه معتمدآریا؛ دین، اخلاق و انسان
«به همین خاطر نفهمیدم از چه زمانی به هنر علاقه پیدا کردم و فکر میکنم همیشه این علاقه در من بوده و طبیعی است در چنین خانوادهای مورد تشویق و حمایت قرار بگیرم، ولی رابطهی جدی تر من با هنر به دوران مدرسه و تحت تاثیر معلمهای بسیار خوبی که داشتم بر میگردد. و بعد هم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود که عملاَ کار هنری را شروع کردم.»
همکاری با گروه تئاتر دانشجویان دانشکدهی هنرهای زیبا و با صدا و سیما در زمینهی کارهای کودکان و تئاتر زنده و عروسکی از سوابق هنری اوست. شروع فعالیت وی در تلویزیون با عروسک گردانی مجموعه مدرسهی موش ها در سال ۱۳۶۰ آغاز شد.
متعاقب آن در سال ۱۳۶۲ به ضبط سریال محله برو بی پرداخت و سرانجام با فیلم جدال در ۱۳۶۴ وارد سینمای حرفهای شد. پس از فیلم جدال در سال ۱۳۶۵ به بازی در فیلمهای جهیزیهای برای رباب، تحفهها پرداخت و در ۱۳۶۹ اولین مجموعهی تلویزیونی خود تحت عنوان گل پامچال را بازی کرد.
بیشتر بخوانید: فیلم بنفشه آفریقایی اثری از مونا زندی حقیقی و علیرضا شجاع نوری
در مرور آثار فاطمه معتمدآریا باید به نقش آفرینیهای محبوب و بازیهایش در کنار ایرج طهماسب و حمید جبلی اشاره کرد. این سه نفر با همکاری در چندین فیلم از جمله کلاه قرمزی و پسرخاله، کلاه قرمزی و سروناز، دختر شیرینی فروش و یکی بود و یکی نبود و زیر درخت هلو یکی از موفق ترین گروههای هنری در سینمای ایران هستند.
در زندگینامه فاطمه معتمدآریا باید به این اشاره کرد که او در سال ۱۳۶۰ با احمد حامد ازدواج کرد و یک پسر به اسم نریمان حاصل این ازدواج است. نریمان حامد بخش هایی از انیمیشن پرسپولیس به کارگردانی مرجان ساتراپی را ساخته است.
فیلم شناسی فاطمه معتمدآریا
سینمانبات (محصول ٢٠١۴ میلادی – جمهوری آذربایجان)یحیی سکوت نکرد (۱۳۹۳)بهمن (۱۳۹۲)قصهها (۱۳۹۰) اینجا بدون من (۱۳۸۹)پریناز (۱۳۸۹) میزاک (۱۳۸۷)شیرین (۱۳۸۶)نیلوفر (۱۳۸۶)خواب زمستانی (۱۳۸۶)صد سال به این سالها (۱۳۸۶)خواب لیلا (۱۳۸۵)تقاطع (۱۳۸۴)زیر درخت هلو (۱۳۸۴)کارگران مشغول کارند (۱۳۸۴)یک بوس کوچولو (۱۳۸۳)گیلانه (۱۳۸۳)آبادان (۱۳۸۱)به من نگاه کن (۱۳۸۱)کلاه قرمزی و سروناز (۱۳۸۱)دختر شیرینی فروش (۱۳۸۰)عینک دودی (۱۳۷۹)یکی بود، یکی نبود (۱۳۷۸)عشق + ۲ (۱۳۷۷)مرد عوضی (۱۳۷۷)مهر مادری (۱۳۷۶)مرد آفتابی (۱۳۷۴)زندگی (۱۳۷۴)روسری آبی (۱۳۷۳)کلاه قرمزی و پسرخاله (۱۳۷۳)سفر (۱۳۷۳)همسر (۱۳۷۲)یکبار برای همیشه (۱۳۷۱)هنرپیشه (۱۳۷۱)مسافران (۱۳۷۰)ناصرالدین شاه آکتور سینما (۱۳۷۰)ریحانه (۱۳۶۸)برهوت (۱۳۶۷)ستاره و الماس (۱۳۶۷)یاد و دیدار (۱۳۶۶)محموله (۱۳۶۶)جهیزیه برای رباب (۱۳۶۶)گم شدگان (۱۳۶۶)تحفهها (۱۳۶۶)جدال (۱۳۶۴)مجموعه تلویزیونی
آشپزباشی (۱۳۸۸)زیر تیغ (۱۳۸۵)آرایشگاه زیبا (۱۳۷۲)بازپرس وارد میشود (۱۳۷۱)گل پامچال (۱۳۷۰)کارهای عروسکیخونه مادربزرگه (سریال)مدرسه موشها (۱۳۶۳) (سریال)شهر موشها (۱۳۶۴)خاله قورباغه (سریال)تئاترننه دلاور و فرزاندان او (۱۳۹۳)نامه هایی به تب (۱۳۹۰)[۱۲][۱۳]ترمینال (۱۳۸۸)ریچاردسوم (۱۳۷۸)آتش افروزان (۱۳۶۹)یک سال تئاتربداهه واحدنمایش (۱۳۶۰)یک جفت کفش برای زهرا (۱۳۶۰)دایره گچی قفقازی (۱۳۵۹)خرده بورژواها (۱۳۵۹)آهو (۱۳۵۸)طوقی (۱۳۵۵)کرم کتاب (۱۳۵۵)سری نمایشهای کودکان کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان (۱۳۵۴-۱۳۵۸)جوایز برندهی جایزهی هانری لانگ لوا (بخش بازیگر زن) از جشنوارهی فیلم ونسن (۱۳۹۰)برندهی تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن خانهی سینما برای (اینجا بدون من) (۱۳۹۰)برندهی جایزهی بهترین بازیگر زن از جشنوارهی فیلم مونترال برای (اینجا بدون من) (۱۳۹۰)نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (اینجا بدون من) (۱۳۸۹)برندهی جایزهی ۳۰ سال فعالیت در سینما از جشن منتقدین و نویسندگان ایران (۱۳۸۷)برندهی جایزهی چهارمین فستیوال سالانه خانه دوست کجاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران (۱۳۸۶)نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن خانهی سینما برای (گیلانه) (۱۳۸۳)نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (گیلانه) (۱۳۸۲)نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن خانهی سینما برای (دختر شیرینی فروش) (۱۳۸۱)نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (زندگی) (۱۳۷۶)نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (روسری آبی) (۱۳۷۳)برندهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (همسر) (۱۳۷۲)برندهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (هنرپیشه) (۱۳۷۱)برندهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای (مسافران) (۱۳۷۰)برندهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای (برهوت) (۱۳۶۷)نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای (ریحانه) (۱۳۶۷)نامزد لوح زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای (جهیزیه برای رباب) (۱۳۶۶)پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty