پیرگوشی ارمغان استفاده از هدفون و هندزفری
پیرگوشی در جوانان عارضه ایست که بر اثر استفادههای نادرست از هندزفری و هدفون رایج شده است
آقای دکتر حمید جلیل وند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: اکنون هدفون و هندزفریهای موجود دربازار به دو دسته استاندارد و غیر استاندارد تقسیم میشود که انواع غیر استاندارد آن به علت اینکه صدا را به درستی پخش نمیکند، فرد مجبور به بلند کردن صداست که در معرض آسیبهای شنوایی قرار میگیرد.
وی گفت: صدایی که فرد از هندزفری میشنود نباید از ۸۵ دی بی آ (۸۵DBA) بالاتر باشد و هر چه فرد صدایی بیش از این اندازه را گوش دهد در معرض وز وز (تینیتوس) سنگین شدن گوش ها، نشنیدن صداهای عادی و سردرد بیشتری قرار میگیرد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با افزایش هر ۵ دی بی آ صدا از طریق هدفون یا هندزفری باید میزان زمان استفاده از این وسایل را کاهش داد.
آقای دکتر جلیل وند با بیان اینکه پیرگوشی در کشور ما به سنین پایین رسیده است گفت: استفاده بیش از حد از این وسایل فرد را مستعد پیرگوشی میکند یعنی قدرت شنوایی یک فرد ۲۰ ساله در حد یک فرد ۵۰ ساله افت میکند به حدی که کسی که هدفون در گوشش است دیگر صداهای اطراف را حتی اگر بلند هم باشد نمیشنود.
وی ادامه داد: توصیه ما به جوانان و نوجوانان این است که در استفاده از هدفون و هندزفری الگوی رفتاری صحیح داشته باشند و در طول روز بیش از ۲ ساعت از این وسایل استفاده نکنند و اگر یک روز استفاده بیشتری داشتند باید روز بعد را به سیستم شنوایی خود استراحت دهند.