شاه بلوط  برداشت  شده در گیلان حدود 12 میلیارد ریال  ارزش اقتصادی دارد


شاه بلوط  برداشت  شده در گیلان حدود 12 میلیارد ریال  ارزش اقتصادی دارد

 رشت – ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برداشت 30 تن میوه شاه بلوط از جنگل های استان خبر داد و گفت:  ارزش اقتصادی میوه های برداشت شده حدود 12 میلیارد ریال است.

منوچهر پارسافر روز سه شنبه با بیان اینکه در سال جاری ۳۲۰ بهره بردار گیلانی ۳۰ تن میوه شاه بلوط برداشت کرده اند، تصریح کرد: این میزان شاه بلوط از ۱۶ هکتار جنگل و باغ استان برداشت شده است.

وی با اشاره به اینکه درخت شاه بلوط بصورت پراکنده در گیلان یافت می‌شود، تصریح کرد: پراکنش این درخت در روستای ویسرود شهرستان شفت، جنگل‌های شفارود رضوانشهر و بصورت پراکنده در لاهیجان و فومن است.

وی آغاز برداشت میوه شاه بلوط در گیلان را از اوایل شهریور ماه عنوان و اظهار کرد: برداشت این میوه اواخر مهرماه به پایان می رسد .

شاه بلوط یک نوع درخت میوه با ارزش ویژه اقلیم گیلان در کشور به شمار می آید که چندسالی است با دچار شدن به بیماری در فهرست گونه های در معرض انقراض قرار گرفته است .

میوه این درخت از گونه ای است که در سبد کشاورز قرار دارد اما کشاورز نقشی در پرورش این درختان ندارد و بصورت طبیعی و عرفی اقدام به جمع آوری میوه آن از مناطق جنگلی می کنند.

محصول درخت شاه بلوط با ارزش و گرانقیمت است و در شیرینی سازی کاربرد فراوانی دارد و علاوه بر آن بصورت تازه خوری نیز استفاده می شود.

درخت شاه بلوط از جنبه چشم انداز و تولیدات چندگانه ارزش اقتصادی بسیاری بالایی دارد. بذر آن خوراکی بوده و دارای عناصر غذایی فراوانی است. چوب آن مقاومت زیادی به پوسیدگی داشته، لذا در صنعت ساختمان سازی و ساخت لوازم منزل کاربرد قابل توجهی دارد. از این گیاه در طب سنتی نیز بهره گرفته می شود.

شاه بلوط برای مقابله با بیماری‌های قلبی، عروقی و برخی از سرطان‌ها مناسب است همچنین این میوه حاوی مواد معدنی، منیزیم، آهن، پتاسیم و منبع ویتامین‌های گروه B است.

شهرستان لاهیجان ، شفت، رضوانشهر و فومن از نواحی دارای درختان شاه بلوط در گیلان هستند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق