گلنسا آقامحمدی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با طرح "مدیریت مورد"، اظهار کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده امسال ۱۰۰ معتاد زنجانی تحت پوشش این طرح قرار میگیرند تا روند بهبود و بازتوانی آنها تسریع یابد و زمینه بازگشت به جامعه و ایجاد اشتغال آنها امکانپذیر باشد.
وی افزود: مدیریت مورد با اولویت معتادان متجاهر آغاز شده است که در این راستا شش مددکار آموزشدیده، ۱۰۰ پرونده را بر عهده دارند که در مدت شش ماه ارزیابیهای لازم در رابطه با این افراد انجام میشود.
این مسئول با بیان اینکه بازتوانی روانی و اجتماعی فرد بهبودیافته، مهمتر از مسیر درمان است، بیان کرد: در این طرح تلاش میشود در کنار هر شخص معتاد با توجه به وضعیت خانوادگی، روانی و درمانی، مددکارانی بهعنوان تسهیلگر حضور داشته باشند و اقداماتی را با هدف بازگشت فرد به خانواده و جامعه مورد توجه قرار دهند.
آقامحمدی با اظهار اینکه اهداف اجرای این طرح، ایجاد یا تقویت شبکه اجتماعی افراد در حال بهبود، شناسایی نیازها و اولویتبندی آنان در فرد در حال بهبودی و خانواده وی، بهبود بخشیدن به تداوم مراقبت و درمان است، گفت: ایجاد محیط امن و حمایت از سبک زندگی بدون مواد برای افراد در حال بهبودی و بیبضاعت، از دیگر اهداف طرح است.
این مسئول تصریح کرد: اعتیاد بیماری مزمن و عودکنندهای بهشمار میرود که دارای جنبههای مختلف جسمی، روانی، اقتصادی و اجتماعی است و طبق تحقیقات مراجع بینالمللی و ملی عود در بین معتادان بسیار بالا و تا ۹۵ درصد اعلام شده است که اجرای طرح مدیریت مورد یکی از راهکارها و اقدامات پیشگیرانه بهشمار میآید.
وی در رابطه با نحوه اجرای این طرح، گفت: این برنامه بهصورت آزمایشی در بین گروههای هدف با همکاری دستگاههای بینبخشی در استان اجرا میشود و آموزش مهارتهای زندگی، آمادهسازی شغلی، فنی و حرفهای، اشتغال، خدمات اسکان و سرپناه، بهداشت و روان، کمک به معیشت، ارجاع جهت معاضدت قضایی، امور بیمهای و ثبتاحوال متناسب با ارزیابی و نیازسنجی از ویژگیها، از خدمات قابل ارائه به مشمولان این طرح است.
آقامحمدی خاطرنشان کرد: معضلات اجتماعی به خصوص بیکاری در بازگشت فرد بهبودیافته به اعتیاد موثر است که طرح آمادهسازی شغلی و آموزش نحوه نگهداشت و بازتوانی شغلی در حال اجرا است که در پایان فرد بهبودیافته برای دریافت تسهیلات اشتغال و منابع مالی معرفی میشود.
انتهای پیام