ناگفته‌های عضو تحریریه کیهان از روزی که تاج‌زاده با موتور به کوی دانشگاه رفت


ناگفته‌های عضو تحریریه کیهان از روزی که تاج‌زاده با موتور به کوی دانشگاه رفت

عضو سابق تحریریه کیهان گفت: نمایندگان در مجلس ششم به دنبال انحلال سامانه گزینش و استعلام بودند که البته در این زمینه موفق نشدند.

به گزارش مشرق، حسین شمسیان در همایش «یادها و عبرت‌ها» در جمع دانشجویان دانشگاه اصفهان اظهار داشت: مجلس ششم، مجلس بسیار خاص و جالبی بود و من در آن زمان، به دلیل اهمیت حواشی مجلس، هر دو روز یکبار به مجلس سر می‌زدم و از کمیسیون‌های مختلف و برنامه‌ها و حواشی آن خبر تهیه می‌کردم. تمامی اتفاقات مجلس ششم، جای واکاوی و عمیق فکر کردن دارد و متاسفانه از این جریان و موضوع تجربه‌نگاری جدی نشده است و تجربیات آن به نسل‌های بعد منتقل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

فیلم/ روایت"ذوالنور"از تبانی نماینده‌های اصلاح طلب

اصلاح طلبان: حاضریم ببازیم اماائتلاف نکنیم

حمله اصلاح‌طلبان به سیاست‌های منطقه‌ای ایران

سبقت از چپ؛ فرار از پاسخگویی

وی افزود: همین موضوع باعث می‌شود که در دوره‌های بعدی مجلس، افراد رای اولی معمولا اشتباه کنند و با همان فرایند قبلی سرِ این افراد کلاه گذاشته می‌شود.

عضو سابق تحریریه کیهان گفت: به یاد دارم که در جریان اتفاقات کوی دانشجو افرادی نظیر آقای تاجزاده که در آن زمان مسئولیت معاون سیاسی وزیر کشور را بر عهده داشت، با موتور به کوی دانشجو می‌آمد و به معترضان می‌گفت که چرا داخل کوی مستقر هستید؟ به خیابان‌ها بروید و در بزرگراه جلال آل احمد اعتراض کنید و راه را ببندید تا تکلیفتان با حکومت یک سره شود!

وی گفت: در آن زمان، اصلاح‌طلبان به صراحت می‌گفتند که جریان دانشجویی لوکوموتیو جریان اصلاحات است و از جریان دانشجویی، جهت حرکت گاری و وسیله سیاسی خود استفاده می‌کردند و به این جهت که در این زمینه‌ها تجربه نگاری نمی‌شود مدیران در این چرخه تکرار می‌شوند.

وی افزود: برای مصالح کشور دارای دو انتخاب هستیم. عده‌ای می‌گویند بهتر است که مسائل را به صورت داخلی و به هر نحوی حل کنیم و عده‌ای دیگر می‌گویند که ما بدون آمریکا، نمی‌توانیم کاری را به سرانجام برسانیم. می‌توان به اصطلاح گفت "راه امید بعضی‌ها به خانه خدا و راه امید بعضی‌ها به خانه کدخداست!".این عقیده در تمامی دول‌ ها هم وجود داشته و نمی‌توان محدوده خاصی را برای آن در نظر گرفت.

شمسیان اظهار داشت: آرام آرام، در فرایندها و نبود تجربه نگاری مورد نظر، آقای روحانی در ایام انتخابات سال 92 به صراحت گفت که اروپایی‌ها، "آقا اجازه" هستند و ما می‌رویم و مستقیما با آمریکا به نتیجه می‌رسیم! در حالی که این راه درست نیست و رهبری هم به وضوح گفتند که با وجود همسایگان متعدد اطراف کشور، ملت ایران تحریم پذیر نیست.

وی بیان کرد: الان آقای روحانی بر این نکته تاکید می‌کند که ما نمی‌دانیم بنای‌مان باید به تقابل با دنیا باشد، یا تعامل با دنیا و درکشان از دنیا؛ صرفا کشور آمریکاست، با وجود فشار حداکثری آمریکا بر مردم ایران، اینان همچنان نمی‌دانند که باید چه کنند و راه چاره چیست.تعامل است یا تقابل؟

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: در جریاناتی که پیش روی کشور بود، فرق خادم و خائن تشخیص داده نشد! نمونه بارز آن را می‌توان قرارداد هسته‌ای دانست که چند سال پیش بسته شد. ظاهرِ قرارداد درست است، اما بندی در آن جای گرفته که گفته شده کارگروه خریدی درست می‌کنیم و "هر چیزی" که ایران، از کشورهای مختلف می‌خواهد خریداری کند، باید از فیلتر این کارگروه بگذرد.

وی ادامه داد: همچنین اشاره شده که این کالا ها مورد تایید کارگروه قرار نخواهد گرفت؛ مگر اینکه آخرین نقطه مورد استفاده این کالا به اطلاع کارگروه برسد و این یعنی تمامی نوسانات اقتصادی شما مورد رصد ما قرار خواهد گرفت. جالب این است که مذاکره کنندگان هسته‌ای برجام، این پیوست هسته‌ای را به راحتی پذیرفتند و با آن مخالفتی نکردند!

شمسیان بیان کرد: مجلس ششم پله‌ای بود برای اینکه کار را تمام کنند! چون عجله و شتاب داشتند. دولت اصلاحات بعد از ماجرای دعواهای خیابانی نیز به این نکته اعتراف کرد که طراحان انقلاب‌های رنگی و افراد خارجی، این جریانات را برپا کردند و حرکاتی مانند فتنه 88 نیز به واسطه این جریان اتفاق افتاد.

وی تاکید کرد: سه پله و نکته مهم که به راحتی می‌توانست کار یک حاکمیت را تمام کند، مورد هدف مجلس ششم بود. اولین پله، پله فرهنگ بود و بر این نکته پافشاری می‌کردند که اگر قانون مطبوعات تصحیح شود، اولین پایه اقتدار مملکت درجا قطع خواهد شد. از قوانینی که از همان ابتدا به دنبال تصویب آن بودند، این بود که هیئت منصفه‌ای، مسئول رسیدگی به جرائم مطبوعاتی شود و این نکته را به تصویب رساندند که اگر پس از شکل گیری جرائم مطبوعاتی، هیئت منصفه تشکیل نشود، فرد مجرم به صورت کامل تبرئه خواهد شد.

شمسیان افزود: قطعا اصرارشان به تصویب این قانون، آن هم قبل از روی کار آمدن کمیسیون‌های مجلس، دلیلی است بر اینکه این کار با برنامه پیش رفته و نمایندگان از موقعیت‌های دیگری خط گرفته‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: پله و ساختار دوم، پله نیروی انسانی بود. به شکلی که نمایندگان مجلس ششم، به دنبال تصویب این قانون بودند که برای به کارگیری افراد در تمامی مناصب کشور؛ اعم از مجلس و دیگر ارگان‌ها، صلاحیت علمی و سلامت جسمی برای تایید صلاحیت فرد کافیست. یا به عبارتی، به دنبال انحلال سامانه گزینش و استعلام بودند که البته در این زمینه موفق نشدند.

شمسیان عنوان کرد: مورد سوم را می‌توان پله سیاسی جامعه دانست. فرایند شکل گیری مجلس ششم به گونه‌ای بود که انحرافات عینی؛ به صورت مستقیم در مجلس وجود داشت.

وی ادامه داد: هنگام تقدیم استعفای نمایندگان به رئیس مجلس وقت، تمامی این مراحل به صورت زنده از شبکه‌های معاند پخش می‌شد و مورد تحلیل قرار می‌گرفت و نمایندگان مستعفی به این بهانه، 20 روز در مجلس دست به اعتصاب زدند.

وی گفت: پس از آغاز جنگ ایران و عراق، نمایندگان به رهبر انقلاب نامه‌ای نوشتند و در آن به صراحت گفتند که اگر قرار است شما برای ملت جام زهری بنوشید؛ الان موقع آن است و آن نامه به نامه "جام زهر" معروف شد. در آن نامه خطاب به رهبری گفته شده بود که بهتر است از مواضع انقلابی و اصولی خود عقب بکشید و در برابر آمریکا تسلیم شوید.

نکته جالب‌تر اینکه تعدادی دیگر از همین نمایندگان اصلاح‌طلب؛ خدمت رهبر انقلاب حضور پیدا کردند و گفتند صدام حسین در برابر آمریکا ایستاده و طبق گفته امام؛ دشمن اصلی ما آمریکاست. پس ما موظفیم که به کمک صدام حسین و کشور عراق برویم.

این فعال رسانه‌ای افزود: البته ناگفته نماند که این درخواست توسط رهبری رد شد و همین نمایندگان به این بهانه، در حرم امام رضا(ع) تحصن کردند! این اتفاقات، به نوبه خود پارادوکس عجیب نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم را نشان می‌دهد و در آن جای هیچ شکی نیست.

وی گفت: این سئوال را در ذهن خود داشته باشید، که چرا با وجود پیمان‌های پولی دو جانبه، سه جانبه و حتی ده جانبه میان کشورهای جهان، کشور ایران در یکی از این پیمان‌ها حضور ندارد؟چرا کشور انگلیس با وجود اقتصاد نسبتا قوی؛ در چندین و چند پیمان پولی حاضر است، اما کشور ایران، که تحریم‌های شدیدی را تجربه کرده و مقداری هم ترس از کاهش ارزش پول خود دارد، در این پیمان‌ها حضور ندارد؟ و این عجیب است.

شمسیان در پاسخ به سئوالی مبنی بر سرانجام نمایندگان تندروی مستعفی مجلس ششم اظهار داشت: نمایندگان مستعفی؛ برای انتخابات بعدی مجلس ردصلاحیت شدند، اما پس از آن دارای مسئولیت‌های مختلف سازمانی و ارگانی در سطح استان و کشور بودند و حتی هستند.

وی بیان کرد: احمد شیرزاد در مجلس ششم، صراحتا اعلام کرد که ایران در حال ساختن بمب اتم است و این صحبت به عنوان یک سند، علیه کشور به کار گرفته شد.

عضو سابق تحریریه کیهان گفت: بارها در شورای حکام در رابطه با سخنان شیرزاد بحث شد و چندین بار به این بهانه، به آژانس انرژی اتمی اجازه بازدید داده شد تا اثبات شود که این ادعا، دروغی بیش نبوده است.

وی با اشاره به فعالیت ضعیف اصلاح‌طلبان در این دوره از مجلس گفت: جریان اصلاحات با حضوری که در این دوره از مجلس تحت عنوان "مجلس امید" داشت، شرایط خوبی را سپری نکرد و در جبهه انقلاب هم؛ تشکل قوی انقلابی که بتواند اعتماد نسل جوان را به خود جلب کند، وجود ندارد. با این حال؛ احتمال می‌دهم مجلس دوره بعد، مجلسی با حضور سی تا چهل درصدی اصلاح طلبان، و مابقی اصولگرایان و دیگر جبهه‌ها باشد.البته که هیچ چیز معلوم نیست، و این تنها حدس من است.

شمسیان در پایان خاطرنشان کرد: اگر در انتخابات بعدی مجلس، برنامه‌ای برای شکست مقاومت میان مردم وجود داشته باشد و طرحی بخواهد ریخته شود، بنای کار بر مسئله معیشت مردم گذاشته می‌شود. در تنها موضوعی که می‌توانند ورود کنند و گلوی قشر ضعیف جامعه را فشار دهند، معیشت و اقتصاد مردم است و از این نظر، باید بسیار مراقب بود.

منبع: تسنیم


(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق