روش صحیح پرورش و نگهداری گل پیچ اناری

نور کافی و مستقیم خورشید، دمای ۲۰ درجه سانتیگراد، آبیاری منظم و خاک لومی حاصلخیز با زهکش کافی از شرایط نگهداری گل پیچ اناری است. این گیاه را از طریق کاشت بذر، قلمه زدن، خوابانیدن ساقه و کاشت پاجوش میتوان تکثیر کرد.

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات - گل پیچ اناری یکی از بهترین انتخابها برای کاشت گیاهان در تراس، بالکن و فضای سبز روی پشت بام است. گلهای زیبای این درختچه زینتی تا مدتها روی شاخه باقی میمانند و جلوهای زیبا به فضای شما میدهند؛ ضمن اینکه این گیاه رشد سریعی داشته و نگهدری از آن آسان است. در این مقاله روش صحیح پرورش و نگهداری گل پیچ اناری و نحوه تکثیر آن را توضیح میدهیم.در این مطلب میخوانید:
معرفی گل پیچ اناری
گیاه پیچ اناری اغلب در فضای سبز برای تزیین نردهها و سردر باغها کاشته میشود و در محیط آپارتمان نیز در روف گاردنها (پشت بام سبز)، تراس و بالکن پرورش داده میشود. جالب است بدانید گل، برگ، سرشاخهها و ریشه این گیاه در طب سنتی استفاده درمانی دارد و پرورش و کاشت آن به عنوان یک گیاه زینتی دارویی میتواند مورد توجه قرار گیرد.
شرایط محیطی مناسب برای نگهداری گل پیچ اناری
۱. خاک مناسب
۲. نحوه آبیاری گل پیچ اناری
۳. نور مناسب
۴. دمای مناسب برای کاشت و پرورش گل پیچ اناری
۵. نحوه کوددهی
۶. نحوه هرس پیچ اناری
۷. آفات و بیماریهای گل پیچ اناری
نحوه تکثیر پیچ اناری
۱) تکثیر پیچ اناری به روش قلمه زدن ساقه
۲) تکثیر پیچ اناری به روش خوابانیدن ساقه
برای تکثیر گیاه به این روش، در اوایل بهار یکی از شاخههای سالم و قوی گیاه را که انعطاف پذیری مناسبی دارد، خم کنید و قسمتی از آن را در زیر سطح خاک و در گودال یا گلدانی به عمق حدود ۳۰ سانتیمتر و طول ۴۰-۳۰ سانتیمتر بخوابانید.
خاک این قسمت باید همواره مرطوب و نه باتلاقی باشد. شاخه در تماس با خاک مرطوب به تدریج ریشهدار میشود و با فرارسیدن فصل پاییز و خزان گیاه، میتوانید شاخه را از گیاه مادری جدا کنید و آن را به عنوان گیاهی مستقل در مکانی جداگانه و یا در گلدان کشت کنید.
۳) تکثیر به روش کاشت بذر
بذر گیاه را از مراکز مطمئن تهیه کرده و بذرها را برای مدت دو ماه در دمای ۴ درجه سانتیگراد و محیطی با رطوبت ۳۰ درصد نگهداری کنید.
سرمادهی بذرها برای افزایش قدرت جوانهزنی گیاه ضروری است. به این منظور بذر را به همراه شن و ماسه نمدار در یک پلاستیک، در یخچال قرار دهید.
بعد از این مدت، بذر را خارج کرده و در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک بکارید. جوانهزنی بذرها در حدود ۲ هفته طول میکشد. بهترین زمان تکثیر گل پیچ اناری به روش کاشت بذر فصل پاییز است.
۴) روش کاشت پاجوش
از کنار تنه اصلی گیاه پیچ اناری پاجوشها را با چاقوی تیز که قبلا ضد عفونی کردهاید، جدا کنید.
هر پاجوش را در گلدان مناسب حاوی بستر کاشت با زهکشی و حاصلخیری کافی بکارید.
آن را در محلی با دمای ۲۱ تا ۲۴ درجه در معرض نور کافی خورشید قرار داده و آبیاری را به طور منظم انجام دهید.
سخن پایانی
کاشت و نگهداری از گل پیچ اناری هم در فضای باز و هم در محیط آپارتمان به سادگی قابل انجام است. شما میتوانید این درختچه پر گل زیبا را در گلدانهای سفالی یا سبدهای آویز در قسمتهای نورگیر منزل خود در هر زمان که خواستید، پرورش دهید و علاوه بر داشتن گلدانی همیشه سرسبز با گلهایی زیبا و خوش رنگ، میتوانید از خواص دارویی آن نیز استفاده کنید. اگر علاقهمند به کاشت سایر گیاهان آویزی هستید، مطالعه آن را در سایت ستاره از دست ندهید. همچنین شما میتوانید تجربیات و سوالات خود را در زمینه روش نگهداری و پرورش پیچ اناری از طریق بخش نظرات و پرسشها با ما در میان بگذارید.