:: فخر طاولی- تروریسم افراط گرا یا دشمن مفید


:: فخر طاولی- تروریسم افراط گرا یا دشمن مفید

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما (/) از ابیجان، یک استاد دانشگاه در ساحل عاج عقیده دارد تروریست‌های افراط گرا در غرب آفریقا بیشتر دشمن مفید برای برخی...

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، یک استاد دانشگاه در ساحل عاج عقیده دارد تروریست‌های افراط گرا در غرب آفریقا بیشتر دشمن مفید برای برخی کشور‌ها محسوب می‌شوند.
پروفسور کامارا موریتیه استاد تاریخ دانشگاه بوآکه ساحل عاج، با اشاره به اینکه مخفیگاه تروریست‌های منتسب به القاعده و داعش در غرب آفریقا و بویژه بورکینا فاسو، مالی و نیجر شناخته شده است، این پرسش را مطرح می‌کند که چرا عملیاتی گسترده برای انهدام این تروریست‌ها صورت نمی‌پذیرد.
وی می‌گوید: به عقیده من این افراطیون دشمن مفید هستند، اما برای چه کسی و چه کشوری؟ همه می‌دانند محل امن و مخفیگاه این تروریست‌ها کجاست، اما عملیاتی موثر برای انهدام آن‌ها اجرا نمی‌شود. هربار آن‌ها از محل امن شناخته شده شان بیرون می‌آیند و مردم بی گناه را می‌کشند و بعد ما می‌خواهیم واکنش نشان دهیم. این‌ها قطعا دشمن مفید هستند. اما برای چه کسی و طرفی. این را از من نپرسید.
هفته گذشته در سوءقصدی مرگبار علیه کاروان خودرو‌های حامل کارکنان و کارگران یک شرکت کانادایی بهره برداری طلا در بورکینافاسو، بیش از چهل نفر کشته و هفتاد نفر زخمی شدند.
این کاروان در عین حال با اسکورت نظامی همراهی می‌شد. عاملان حمله شناسایی نشدند و هیچ گروهی نیز مسئولیت آن را به عهده نگرفت.
سوءقصد یادشده سومین حمله از این دست در پانزده ماه اخیر به منافع این شرکت در بورکینافاسو بود. شرکت سمافو (SEMAFO) در پی حمله اخیر فعالیت اش در کشور آفریقایی را متوقف کرد. از سال ۲۰۱۵ به این طرف حملات تروریستی در سه کشور بورکینافاسو، مالی و نیجر نزدیک به هفتصد کشته برجای گذاشته و نیم میلیون نفر را آواره کرده است. این در حالی است که سه کشوریادشده به همراه موریتانی و چاد در قالب " گروه پنج ساحل" با حمایت مالی و نظامی فرانسه برای مقابله با تروریسم در منطقه فعالیت می‌کنند. از زمان تشکیل " جی پنج ساحل" در سال ۲۰۱۴ تاکنون بیست و دو هزار حمله تروریستی با هزاران قربانی در منطقه ساحل آفریقا به ثبت رسیده است.
دکتر فلوران لامین عطسه، دیپلمات سابق و استاد دیپلماسی در مدرسه ملی مدیریت ابیجان درباره ضعف مبارزه با تروریسم در غرب آفریقا به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما می‌گوید: دلیل نخست فقر است که به واسطه آن جوانان محروم با اندک پولی جذب گروه‌های تروریستی می‌شوند. همچنین باید به ضعف ارتش‌های آفریقایی و کمبود‌های سرویس‌های اطلاعاتی نیز اشاره کرد.


کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر