فیلم استیو جابز Steve Jobs از دنی بویل؛ تمام زندگی وقف هدف
خواندن و یا تماشای فیلم افراد بزرگ و موفق علاوه بر این که میتواند بسیار لذت بخش باشد، آموزنده نیز هست. استیو جابز Steve Jobs زندگی بسیار ساده و در عین حال پیچیدهای داشته است توانسته سوژه فیلم دنی بویل Danny Boyle شود. نویسندگی این فیلم را آرون سورکین به عهده داشته است. در ادامه با […] نوشته فیلم استیو جابز Steve Jobs از دنی بویل؛ تمام زندگی وقف...
خواندن و یا تماشای فیلم افراد بزرگ و موفق علاوه بر این که میتواند بسیار لذت بخش باشد، آموزنده نیز هست. استیو جابز Steve Jobs زندگی بسیار ساده و در عین حال پیچیدهای داشته است توانسته سوژه فیلم دنی بویل Danny Boyle شود. نویسندگی این فیلم را آرون سورکین به عهده داشته است. در ادامه با نقد و تحلیل فیلم استیو جابز Steve Jobs با نت نوشت همراه باشید.
فیلم استیو جابز Steve Jobs
تمام زندگی وقف هدف
استیو جابز Steve Jobs فیلمی به کارگردانی دنی بویل Danny Boyle و نویسندگی Aaron Sorkin است. استیو جابز فیلمی درام و در دسته فیلم هایی قرار میگیرد که موضوع زندگی نامه افراد را مبنای خود قرار داده اند. فیلم استیو جابز داستان زندگی فردی را هدف قرار داده که زندگی پر فراز و نشیب و پر هیاهویی را تجربه کرده است.
شخصی که بخشی از فناوریهای حاضر در حوزه موبایل، فناوری اطلاعات، کامپیوترها و حتی انیمیشن سازی پیکسار مدیون ذهن و همت بلند او است. استیو جابز فردی است که الهام بخش نسلی است که او را مانندِ بتی تصور میکنند که تمام زندگیاش پر از موفقیت بوده است.
“ما برای انجام همه چیزها فرصت پیدا نخواهیم کرد. زیرا این زندگی ما زندگی کوتاهی است و بعد میمیرید. پس ما کاری که با زندگی مان میکنیم، بهتر است واقعا خوب باشد و واقعا ارزشش را داشته باشد. استیو جابز”
بیشتر بخوانید: فیلم ۱۲۷ Hours ساخته دنی بویل
در همین آغاز بررسی فیلم استیو جابز Steve Jobs باید گفت دنی بویل با هوشمندی تمام به جای صرف تمرکز بر زندگی نامه جابز، شخصیت وی را در بوته فیلم به رشته تحلیل در آورده است. “دنی بویل” شخصیت جابز را در سه مرحله از زندگیاش مورد بررسی قرار داده است و نگاهی موشکافانه به این لحظات داشته است.
“آرون سورکین” همانند استادی خبره دیالوگها را به نحوی تنظیم کرده است که فیلم استیو جابز به اثری خسته کننده بدل نگردد. به راستی فیلم نامه استیو جابز از بزرگترین نقاط قوت فیلم است. پر جزئیات و دقیق. مانند ماشینی که تمام قطعاتش کنار هم چیده شده و به درستی کار میکند.
نباید در مورد فیلم استیو جابز Steve Jobs از قلم بیندازیم که “دنی بویل” در این فیلم برای نقش جابز سراغ تعداد زیادی از بازیگران مطرح رفت که در نهایت به گزینه مایکل فاسبندر Michael Fassbender رسید. گزینهای که کمترین شباهت ظاهری را با جابز دارد.
ولی فاسبندر در این فیلم توانایی هایش را به رخ میکشد. نقاط تاریک شخصیت جابز را به نحوی به تصویر میکشد که کاملا باور پذیر است و هرگز این تفاوت ظاهری به فیلم لطمهای وارد نمیکند. “کیت وینسلت” نیز نقش دستیار جابز یعنی “جوانا هافمن” را ایفا میکند. نقش آفرینی که درخشان است ولی وینسلت نیز مانند دیگر گروه بازیگری، توانایشان در پس هنرنمایی فاسبندر باقی میماند و هیچگاه از آن فراتر نمیرود.
بیشتر بخوانید: فیلم Whiplash
فیلم استیو جابز همان طور که پیش تر بدان اشاره گردید، در دسته فیلمهای زندگینامهای قرار میگیرد. در بررسی فیلم استیو جابز Steve Jobs به جرات میتوان گفت که این فیلم دارای ساختاری حساب شده و هوشمند است و در رده بالای این گونه فیلمها قرار میگیرد.
همانند فیلم “شبکه اجتماعی” اثر “دیوید فینچر”، فیلم نامه استیو جابز هم پر از دیالوگهای رگباری و پر اطلاعات است. به نحوی که تمرکز دیر فهم این اطلاعات خود بی تمرکزی میآورد. ولی در نهایت فیلم متعلق به همان سال ۲۰۱۵ است. تاثیر بلند مدت عمیقی ندارد. از آن فیلمهای خوش ساختی است که صرفا خوش ساختند نه چیزی بیشتر!
بیشتر بخوانید: فیلم The Revenant اثری از آلخاندرو گونزالس اینیاریتو
“دنی بویل” و “سورکین” در این فیلم سعی بر ساخت یک درام روانشناختانه دارند. درامی که با کند و کاو گرههای شخصیتی این انسان پرنفوذ دهههای اخیر را باز کند. ولی فیلم در این بعد بر خلاف شیوه روایی زندگی نامه جابز که قوی عمل میکند، نمیتواند در سطح شاخصی ظاهر شود.
لحظاتی که جابز با دخترش لیزا روبرو میشود و سعی بر نفی او دارد، لحظاتی شگرف و پر تعلیقی هستند که بسیار خوب کار شده است. سکانسی جذاب و میخکوب کننده که بازی فاسبندر در سطح بسیار بالایی ظاهر شده است. ولی فراتر از این سکانس، فیلم نمیتواند عناصر این تعلیق را تا مغز استخوان فرو و کند و کاو کند و ریشههای این قضیه را بیرون بکشد. البته محدودیت دسترسی به تمام واقعیات زندگی جابز هم دلیلی بر نرسیدن به چنین آرمانی باشد.
بیشتر بخوانید: فیلم The Post رسوایی بزرگ ساختهی استیون اسپیلبرگ
در نهایت؛ فیلم استیو جابز فیلمی است که اندازه دهانش حرف میزند. ادعاهای فراتر از فرمش بیان نمیکند و به عنوان یک درام خانوادگی که قرار است شخصیتِ جذابی مانند جابز را به تصویر بکشد موفق عمل میکند. ول هیچ گاه به اثری بدل نمیگردد که دهههای بعد در ذهن تاریخی مردم همانند آثاری مانند “همشهری کین” و دیگر آثار شاخص تاریخ سینما به یاد آورده شود.
“شما نمیتوانید با نگاه کردن به آینده از اتفاقات گذشته سر در بیاورید و آنها را به هم متصل کنید. شما تنها زمانی میتوانید آنها را درک کنید که به گذشته نگاه کرده باشید. پس شما باید به اینکه اتفاقات یک جوری در آینده به هم متصل میشوند و معنی پیدا کنند، اعتماد کنید. باید به چیزی اعتماد کنید: حس درونی تان، سرنوشت، زندگی، کارما، هر چیزی. استیو جابز”
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty