اصلاح قیمت بنزین طرحی نامناسب با اجرایی ضعیف و ناشیانه
مدیر اندیشکده حکمرانی شریف با ارائه سه نقد به اقدام دولت در اصلاح قیمت بنزین گفت: دولت نه طرح مناسبی را انتخاب کرد نه شیوه...
مدیر اندیشکده حکمرانی شریف با ارائه سه نقد به اقدام دولت در اصلاح قیمت بنزین گفت: دولت نه طرح مناسبی را انتخاب کرد نه شیوه صحیحی برای اجرا در پیش گرفت.
علی مروی، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف در گفتگو با مهر در پاسخ به اینکه چه میزان عایدی از طرح افزایش نرخ بنزین عاید دولت می شود، گفت: نمی توان رقم دقیقی را مطرح کرد. میزان عایدی دولت در اصلاح نرخ بنزین بستگی به مصرف دقیق روزانه بنزین کشور و تعداد خودروها دارد؛ اما به طور میانگین می توان گفت درآمد دولت از اجرای این طرح حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: با توجه به تعهدی که دولت برای پرداخت کمک معیشتی به ۱۸ میلیون خانوار برای خود ایجاد کرده است، بعید است که از این محل مازاد منابعی باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات دولت کسری بودجه است، افزود: با پرداخت این مبلغ به مردم تورم دوباره افزایش می یابد و این یعنی مشکل تازه برای دولت. به این ترتیب نه تنها مشکل کسری بودجه حل نشده باقی می ماند بلکه خطر افزایش تورم نیز اضافه می شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: اقدام دولت تاثیری چندانی در برقراری عدالت بین مردم جامعه و عادلانه کردن یارانه ها به نفع دهک های پایین نیز ندارد، چرا که سهمیه بنزین همچنان به خودروها تعلق می گیرد نه افراد.