رمان دفترچه ممنوع اثر آلبا دسس پدس
آلبا دسس پدس Alba de Céspedes y Bertini نویسنده، شاعر و روزنامه نگار ایتالیایی-کوبایی بوده است. وی در سال 1935 اولین رمان خود را منتشر کرد. پدس در همان سال به علت فعالیت های ضد فاشیستی به زندان افتاد. پس از آزادی به فرانسه رفت و تا پیان عمر در این کشور ماندگار شد. آلبا دسس […] نوشته رمان دفترچه ممنوع اثر آلبا دسس پدس اولین بار در نت نوشت. پدیدار...
آلبا دسس پدس Alba de Céspedes y Bertini نویسنده، شاعر و روزنامه نگار ایتالیایی-کوبایی بوده است. وی در سال ۱۹۳۵ اولین رمان خود را منتشر کرد. پدس در همان سال به علت فعالیت های ضد فاشیستی به زندان افتاد. پس از آزادی به فرانسه رفت و تا پیان عمر در این کشور ماندگار شد. آلبا دسس پدس را به عنوان یکی از پیشگامان نهضت فمینیست در ایتالیا میشناسند. برخی از آثار وی عبارتند از: اتاقی به شکل ال، تازه عروس، رمان دفترچه ممنوع درخت تلخ، عذاب وجدان، از طرف او و دیر یا زود. در ادامه با تحلیل رمان دفترچه ممنوع همراه نت نوشت باشید.
رمان دفترچه ممنوع اثر آلبا دسس پدس
برای آغاز تحلیل رمان دفترچه ممنوع Quaderno proibito باید گفت این اثر روایت زندگی روزمرهی زنی در چهل و دو سالگی است. “والریا” پس از ۲۲ سال زندگی مشترک تصمیم میگیرد تا دفترچهی یادداشتی روزانه ای برای خود بخرد. او مدام در پی پنهان کردن این دفترچه از شوهر و بچه هایش است. به طوری که انگار با خریدن این دفترچه و یادداشت های روزانه اش دارد به آنها خیانت میکند.
شاید این حالت روحی “والریا” به دلیل این است که او از سن ۲۰ سالگی فقط در نقش همسر و مادر بوده است و فردیت خود را به عنوان یک انسان از یاد برده بوده است. اکنون که میلی برای فضایی خصوصی در حد یک دفترچه دارد، باید آن را با ترس و وحشت پنهان کند. او به طور روزانه اتفاقات خانهی خود را در این دفترچه مینویسد تا اینکه آرام آرام متوجه آنچه در خانه اتفاق میافتد میشود. او در طول سال های زندگی اش تبدیل به موجودی شده که تنها خواسته های شوهر و بچه هایش را تامین میکند، اما آن ها باز هم راضی نیستند و حتی گاهی به او سرکوب هایی میزنند.
او در این سال ها به کلی خود را فراموش کرده بوده است و حالا با خریدن دفترچهی یادداشت، تحولی در زندگی اش پدید آمده است. او متوجه توجه مردی در محل کار خود میشود و این اتفاق او را دچار دوگانگی بیشتر در زندگی میکند. دخترش دلباختهی مردی مسن شده است، پسرش نیز قصد رفتن به آرژانتین با دختر مورد علاقه اش دارد اما ناگهان در مییابد که دختر حامله است و این تبدیل به مشکلی تازه در خانواده میشود.
شوهر والریا نیز نیز غرق در کار و خستگی زندگی روزمره اش، دیگر هیچ احساس و فرصتی برای همسرش ندارد. رمان دفترچه ممنوع همانطور که از نام آن بر میآید، دفترچه ای مهم و تاثیر گذار است. این دفترچه مانند تلنگری در زندگی والریا عمل میکند و به گونه ای انگار که این دفترچه دارای شخصیتی مستقل است که در داستان کنش هایی را انجام میدهد. والریا نیز انگار متوجه نقش پررنگ دفترچه میشود چنانچه در جایی از رمان دفترچه ممنوع میگوید: ” در این خانه یک گوشهی تنها، حتا یک کشو ندارم که مال خودم باشد” او دفترچهی خود را مدام در جاهای مختلف خانه پنهان میکند و همیشه این خطر وجود دارد که کسی از اعضای خانواده آن را پیدا کند.
بیشتر بخوانید: رمان نفرین ابدی بر خوانندهی این برگ ها نوشتهی مانوئل پوییگ
این دفترچه به گونه ای دفتر یادآوری است و باعث میشود که شخصیت اصلی داستان رمان دفترچه ممنوع متوجه منشا اتفاقات و دلیل وقوع آن ها بشود که پیش از آن شاید به این مسائل نمی پرداخت. رمان دفترچه ممنوع دارای نکته ای است که شاید این نکته را مخاطب شرقی بیشتر و بهتر از خواننده های دیگر جهان درک کند. “دفترچه ممنوع” به گونه ای عشقی ممنوع را بین “والریا” و رئیسش را با ظرافت بیان میکند.
این عشق میتواند یادآور لحظه های احساسی زنانی چون “والریا” که تعداد آن ها در کشورهایی نظیر ما بسیار است را یادآور باشد. احساساتی ممنوع که زنان شاید هرگز به خود اجازه ندهند که حتی به آن فکر کنند. “والریا” نیز مانند خیلی از زن ها تنها به لحظه هایی از مورد توجه بودن بسنده میکند و در نهایت همان نقش همیشگی خود در زندگی را برمی گزیند و ادامه میدهد. رمان دفترچه ممنوع در ایران توسط “بهمن فرزانه” ترجمه شده و “انتشارات بدیهه” آن را منتشر کرده است.
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty