راه اندازی کریدور انتقال گاز جنوب به شمال ایران


راه اندازی کریدور انتقال گاز جنوب به شمال ایران

پول نیوز - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با اشاره به بهره برداری از 400 کیلومتر خط لوله و 14 واحد جدید تاسیسات تقویت فشار گاز، اعلام کرد: با راه‌اندازی بخشی از خط نهم سراسری، دومین کریدور جدید انتقال گاز جنوب به شمال و شمال‌غرب کشور به بهره برداری می‌رسد.

راه اندازی کریدور انتقال گاز جنوب به شمال ایران
به گزارش پول نیوز، بهرام صلواتی در تشریح ساخت و بهره برداری از طرح‌های جدید توسعه‌ای صنعت گاز ایران، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بخشی از خط لوله گاز نهم سراسری، خط لوله رابط سایت‌های یک و دو پارس جنوبی، خط لوله انتقال گاز بیرم، خط انتقال گاز کام فیروز، خط انتقال گاز همت آباد - بار و خط انتقال گاز دماوند تزریق گاز شده و در مدار بهره برداری قرار گرفته‌اند.

وی، تاکید کرد: در مجموع از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۴۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز بهره برداری و تزریق گاز شده و براساس برنامه های تعریف شده، ۲۱۰ کیلومتر خط لوله جدید نیز به زودی وارد مدار می شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اعلام اینکه در حوزه ساخت تاسیسات جدید تقویت فشار گاز هم تاکنون ۳ واحد تاسیسات تقویت فشار گاز دیلم، ۳ واحد تاسیسات تقویت فشار گاز اهواز، ۳ واحد تاسیسات تقویت فشار گاز حسینیه، ۴ واحد تاسیسات تقویت فشار گاز کوهدشت و یک واحد تاسیسات تقویت فشار گاز پارچین راه‌اندازی شده و به بهره برداری رسیده‌اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه پیش بینی می‌شود به زودی یک واحد تاسیسات تقویت فشار گاز دیلم، دو واحد تاسیسات تقویت فشار گاز بیدبلند، یک واحد تاسیسات تقویت فشار گاز اهواز، یک واحد تاسیسات تقویت فشار گاز حسینیه، یک واحد تاسیسات تقویت فشار گاز سمنان و یک واحد تاسیسات تقویت فشار گاز آب پخش به بهره برداری برسند، بیان کرد: بر این اساس، تاکنون در مجموع ۱۴ واحد از تاسیسات تقویت فشار گاز وارد مدار شده و ۱۰ واحد نیز در آینده نزدیک به بهره برداری خواهند رسید.

ساخت ۵ خط لوله مهم گاز در سیستان و بلوچستان
وی در خصوص پیشرفت ساخت خطوط لوله و تاسیسات زیربنایی شبکه گاز استان سیستان و بلوچستان هم توضیح داد: هم اکنون پیمانکاران ساخت خط لوله انتقال گاز ایرانشهر- چابهار انتخاب شده و در حال تجهیز کارگاه بوده و برای شتاب بخشی به روند اجرای این پروژه، ساخت آن را به ۴ قطعه تقسیم کرده ایم. سه قطعه این خط لوله به طول ۲۰۱ کیلومتر ۵۶ اینچ و قطعه چهارم نیز شامل ۴۴ کیلومتر ۴۲ اینچ، ۲۰ کیلومتر ۲۰ اینچ و ۲۵ کیلومتر ۱۶ اینچ است. بر اساس برنامه های تعریف شده، ۱۸ ماه برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران افزود: علاوه بر این، پیمانکار پروژه خط لوله گاز «دشتک - زابل» به طول ۱۱۰ کیلومتر هم انتخاب شده و پیش بینی می شود تا ۱.۵ سال آینده شاهد بهره برداری از این خط لوله خواهیم بود ضمن آنکه خطوط لوله انتقال گاز خاش - میرجاوه و ایرانشهر-خاش نیز در حال اجراست.

به گفته صلواتی، پروژه خط لوله انتقال گاز پالیزان تا شهرهای همجوار به طول تقریبی ۲۰۰ کیلومتر در مرحله مناقصه و انتخاب پیمانکار و فاز دوم آن نیز در مرحله طراحی قرار دارد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه به تازگی ساخت حدود ۶۵۵ کیلومتر خط لوله جدید در سیستان و بلوچستان به شرکت مهندسی و توسعه گاز ابلاغ شده که شامل انشعاب‌هایی از خط لوله ایرانشهر-چابهار بوده که پس از مرحله شناسایی مسیر، فرآیندهای اجرایی بعدی آغاز می شود، گفت: در مجموع، ۱۵ پروژه در استان سیستان و بلوچستان تعریف شده که بیشترین پروژه ها در مرحله اجرا هستند. این پروژه‌ها از شهر زاهدان به سمت شمال تا زابل به سمت جنوب تا چابهار و انشعاب‌های آن به سمت شرق تا خاش و سروان در حال اجراست.

ساخت خط لوله جدید گاز در بزرگترین جزیره خلیج فارس
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین با اشاره به انتخاب پیمانکاران ساخت سه خط لوله جدید گاز لافت-گورزین، ماهشهر- شادگان و لارستان، تصریح کرد: افزون بر این پروژه ها، پیمانکار پروژه خط لوله انتقال گاز رشت - چلوند انتخاب شده و در مرحله ابلاغ قرار دارد. این پروژه در دو گستره تقریبی ۷۵ کیلومتری (در مجموع تقریبا ۱۵۰ کیلومتر) به مناقصه رفته است.

به گفته او مناقصه تاسیسات تقویت فشار گاز نورآباد، دوراهان، پل کله، ارسنجان و خیرگو نیز انجام شده و پیمانکاران مربوطه انتخاب شده اند. پیمانکار تاسیسات تقویت فشار گاز خورموج و برازجان نیز مشخص شده و در مرحله اخذ مصوبه هیات مدیره شرکت ملی گاز ایران است و ایستگاه های یدک تکمیلی دشت، فراشبند و سمنان در مرحله اجراست.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا