تاج‌زاده: سلیقه ملت طالقانی و بهشتی است یا مصباح؟ /اگر انتخابات نبود، خاتمی نداشتیم/ظفرقندی: بالا رفتن از دیوار سفارت را تحمل می‌کنند،یک بیانیه را نه!


تاج‌زاده: سلیقه ملت طالقانی و بهشتی است یا مصباح؟ /اگر انتخابات نبود، خاتمی نداشتیم/ظفرقندی: بالا رفتن از دیوار سفارت را تحمل می‌کنند،یک بیانیه را نه!

ایسنا نوشت: یک فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: اصلاحات هم هنوز معتقد است که انتخابات موثر ترین، مستقیم ترین، کم هزینه‌تزین و مطمئن‌ترین راه برای حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان است اما با این وجود، شرکت در انتخابات و معرفی نامزد در انتخابات به هر قیمت، نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند آثار زیان باری به همراه داشته باشد.

سید مصطفی تاج‌زاده فعال سیاسی اصلاح طلب صبح جمعه در بیست و هفتمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه «در وضعیت بسیار دشوار پیچیده و بی سابقه‌ای به سر می‌بریم کشور و مردم شدیداً از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و تحریم ها نیز روز به روز فشار بیشتری وارد می‌کنند» به اعتراضات آبان ماه امسال اشاره کرد و خواستار تشکیل کمیته ای حقیقت‌یاب یا کمیسیونی جهت تحقیق و تفحص درباره حوادث آبان ماه ۹۸ شد.

وی در بخش‌هایی از صحبت‌های خود به ارائه‌ تحلیل‌هایی درباره شرایط امروز جامعه ایران پرداخت و با طرح این پرسش که آیا در ایران امروز سیاست‌ورزی ممکن است؟ گفت: دست کم تا زمانی که بتوانیم سخن و روایت خود را از مسائل و حوادث، مستقل از سخن رسمی حاکمیت عرضه کنیم و تشکیلات، تجمعات و رسانه‌های خود را داشته باشیم، امکان سیاست ورزی وجود دارد. این موضوع زمانی ناممکن می‌شود که مانند زمان شاه، بعد از کودتای ۲۸ مرداد عملا مخالف او به رسمیت شناخته نشد و هیچ کسی نمی‌توانست سخنی بر خلاف سخن شاه مطرح کند.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: تا وقتی که نظام این فرصت را همچنان باقی گذاشته که بتوانیم سخن خود را مطرح کنیم، سیاست ورزی ممکن است. فضای مجازی نیز این امکان را خیلی گسترش داده است.

اصلاحات هنوز به بن بست نرسیده است

وی در ادامه با طرح این پرسش که اگر سیاست‌ورزی ممکن است، آیا اصلاحات نیز ممکن است؟ گفت: اگر چه این موضوع روز به روز دشوارتر و تا حدودی ناممکن تر می‌شود، اما همچنان امکان آن وجود دارد؛ مادامی که اصلاح طلبان بتوانند به عنوان یک جریان سیاسی تشکیلات خود را داشته باشند و در انتخابات ها شرکت کنند و صلاحیت نامزدهای آنها تائید شود مستقل از اینکه مردم به آنها رای بدهند یا خیر، برنامه های خود را برای برون رفت از مشکلات جامعه عرضه کنند، اصلاحات به لحاظ نظری ممکن است اما از نظر عملی با مشکلاتی مواجه است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه اصلاحات هنوز به بن بست نرسیده است، خاطر نشان کرد: عدم تمایل اکثریت ملت ایران به تغییرات خشونت‌آمیز باعث می‌شود که اصلاحات هنوز توان این را داشته باشد تا به شرط انجام اصلاحات لازم در خود، مطرح باشد. دلیل دیگر اینکه هنوز اصلاحات به پایان نرسیده است، که تجربه ما در طول سالیان گذشته به ویژه بعد از حوادث ۸۸ نشان داده که جمهوری اسلامی در شرایط سخت اگرچه دیر و با هزینه های غیر ضروری، اما توانسته تصمیمات درستی اتخاذ کند؛ با توجه به این تجربه، این امید ایجاد می‌شود که باز هم تصمیم درستی اتخاذ شود و راه برای اصلاحات بنیادین برای جامعه ما پیدا شود.

تاج‌زاده ادامه داد: در سال ۸۸ بعد از آن اتفاقات بسیاری فکر می‌کردند انتخابات در ایران به پایان رسیده، اما در سال ۹۲ کسی که روایت رسمی جامعه را نمایندگی نمی‌کرد، رئیس‌جمهور شد و انتخابات به نوعی احیا شد و مردم دوباره آشتی کردند. در مجموع مردم در ۶ انتخابات به گونه‌ای عمل کردند که ۸۸ را هرگز فراموش نکردند اما آن را پشت‌سر گذاشتند و برای حرکت رو به آینده وارد عصر جدیدی شدند.

وی در پاسخ به این پرسش که در چنین شرایطی آیا انتخابات ممکن است و می‌توان به آن دل بست و در آن مشارکت فعال کرد؟ با تاکید بر اینکه انتخابات نهاد بی بدیلی برای حاکمیت مردم در عرصه سرنوشت است، گفت: هنوز بشر هیچ نهادی را مهمتر از انتخابات برای حاکم کردن مردم بر سرنوشت کشورشان پیدا نکرده و به رغم تمام پیشرفت های دموکراتیک در کشورهای مختلف دنیا، همچنان چشم ها به سمت انتخابات‌ها است.

ما هرگز انتخابات را رها نمی‌کنیم

این فعال سیاسی با اشاره به رویکرد اصلاح طلبان در انتخابات اسفند ماه امسال، اظهار کرد: اصلاحات هم هنوز معتقد است که انتخابات موثرترین، مستقیم ترین، کم هزینه‌تزین و مطمئن‌ترین راه برای حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان است اما با این وجود، شرکت در انتخابات و معرفی نامزد در انتخابات به هر قیمت، نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند آثار زیان باری به همراه داشته باشد.

تاج‌زاده با بیان اینکه «ما هرگز انتخابات را رها نمی‌کنیم» افزود: تاکید می‌کنم انتخابات موقعی در جمهوری اسلامی معنا دارد که امکان ایجاد تفاوت معنادار با انتخابات وجود داشته باشد اما اگر این امکان به هر دلیل منتفی شود، هیچ دلیلی برای شرکت در انتخابات وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: ما درباره اصل انتخابات هرگز تردید نمی‌کنیم و با شعارهای اصلاح طلبان انتخاباتی و غیر انتخاباتی فریب نمی‌خوریم اما معتقدیم اساس اصلاحات بر انتخابات آزاد است. چراکه اگر انتخابات نبود مهندس موسوی در جایگاه امروز نبود و ما خاتمی و جنبش دوم خرداد نداشتیم و اگر انتخابات نبود، نمی‌توانستیم مسیر کشور را در سال ۹۲ تغییر دهیم.

این فعال سیاسی گفت: اگر مجلس مقدمه ای برای اصلاح سیاست های حکومتی شود، شرکت در انتخابات توجیه دارد، حتی اگر اکثریت جامعه رای ندهند؛ در این شرایط وظیفه ما این است که به محض آنکه حکومت گامی در جهت اصلاحات برداشت، از او استقبال کنیم. همچنین وظیفه دیگر ما این است که با مردم سخن بگوییم و آنها را تشویق کنیم تا در صحنه بیایند.

تاج‌زاده با تاکید بر اینکه «ملت صاحب کشور هستند و بر خلاف آنچه برخی می‌گویند، شرایط امروز کشور، حاصل انتخابات‌های غلط ملت نبوده است»، خاطرنشان کرد: مردم علی‌الاصول همواره در میزانی که می‌توانستند، بهترین‌ها را انتخاب کردند و اگر انتخابات آزاد باشد، حتما بهترین ها را انتخاب خواهند کرد. امروز می‌بینیم عزیزترین چهره‌های زنده یا از میان ما رفته، چه کسانی هستند؛ سلیقه ملت همان‌ها هستند؛ ببینید سلیقه ملت ما طالقانی و منتظری و بهشتی است یا مصباح و یزدی و جنتی؟

وی با بیان اینکه «ما راهی جز بازگشت به رای ملت نداریم»، به تجربیات کشورهای تونس و مراکش در پذیرش نظر مردم خود اشاره و اظهار کرد: در عرصه‌های داخلی و خارجی محکوم به گفت و گو و مذاکره هستیم و راهی جز آن نداریم. اشتباه شاه در سال ۱۳۵۸ دادن آزادی به مردم نبود، بلکه اشتباه او دیر دادن آزادی بود؛ اگر همان آزادی را سال ۵۶ داده بود و به محض شنیدن اعتراضات مردمی، به آنها می‌گفت بیایید دولت و مجلس را تشکیل دهید؛ در این صورت دیگر به ما انتقاد نمی‌شد که چرا به دنبال اصلاحات نرفتید.

برای یک بیانیه کلی احضاریه پشت سر دارد اما از دیوار سفارت بالا می‌روند اتفاقی نمی‌افتد

ایلنا نیز نوشت:

محمدرضا ظفر قندی در بیست و هفتمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران با یاد آوری این مطلب که ۳۰ سال پیش این انجمن پایه‌گذاری شده است، گفت:اساسا علت اصلی تاسیس این مجمع پیگیری راه راستین اسلام و همراهی با مردم ، تکریم جمهوریت نظام ، خدمت به کشور و مقابله با انحرافاتی است که آن زمان وجود داشت.

دبیر کل انجمن اسلامی جامعه پزشکان خاطرنشان کرد: ما طبیبان این ملک و ملت هستیم و این روزها کشور حال و روز خوبی ندارد، علائم حیاتی و با ثباتی مشاهده نمی‌شود و درمان ضروری نیاز است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: رشد فزآینده بی‌اعتمادی و پاسخگو نبودن بخش‌های عمده حکومت ظرفیت اصلاحات را به شدت کاهش داده است و هچنین سیاست خارجی پرتنش هم مزید بر علت‌ها شده است.

دبیر کل انجمن اسلامی جامعه پزشکان خاطرنشان کرد : یک بیانیه نوشته می‌شود اما تحمل نمی‌شود و در مقابل عده‌ای از دیوار سفارت عربستان بالا می‌روند کشور را با چالش‌های غیر قابل جبرانی مواجه می‌کنند اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد و مواخذه نمی‌کنند اما یک بیانیه ساده کلی احضار پشت سرش دارد.

وی ادامه داد: گستره جغرافیایی اعتراضات اخیر نشان داد فقر، فساد و تبعیض بود و نسبت دادن همه آن به خارج از کشور حکایت سر در برف بردن بود.

دبیر کل انجمن اسلامی جامعه پزشکان تأکید کرد: گسست بین جوانان و مسئولان تاکنون بعد از انقلاب تا به این حد نبوده است، امروز تعامل کاهش یافته است و جوانان و حاکمان اساسا حرف یکدیگر را نمی‌فهمند. امروز بسیاری از جوانان نابغه از کشور خارج می‌شوند.

وی ادامه داد: برای برون رفت از این شرایط راهی جز اصلاحات اساسی باقی نمانده است. اصلاحات جزئی و موردی شاید خوب باشد اما راه درمان دائمی نیست.

ظفرقندی تاکید کرد: امروز مجلس باید نماد ایستادگی باشد و فراگیری همه تفکرات ملت باشد اما نظارت‌های سلیقه‌ای باعث شده به جز موارد نادر چیزی از مجلس ندیدیم.

دبیر کل انجمن اسلامی جامعه پزشکان خاطر نشان کرد: دخالت در امر قانون‌گذاری باعث افول و تهدید شأن مجلس شده است.

ظفرقندی با بیان اینکه اگر امکان حضور همه وجود تفکرات مختلف در مجلس فراهم نباشد دلیلی ندارد در انتخابات باشیم، گفت: شرایط تحریم از یک سو و بحران سازی افراطیون داخلی ما را بر آن می‌دارد در کنار جریان‌های اصلاح‌طلب باشیم تا به آینده فکر کنیم.

27216

کد خبر 1330718

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!