کم آبی جدی است


کم آبی جدی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت عزم جدی و همگانی برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا تاکید کرد.

اتاق خبر 24:

علیرضا زالی، در جلسه شورای عالی راهبردی برنامه جامع سلامت غذای کشور، این جلسه را نمادی از کار گروهی و بین بخشی دانست و گفت: بدون همگرایی میان متولیان حوزه سلامت و امنیت غذا، شاخص های تغذیه سالم ارتقا پیدا نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد تعهد نوین سیاسی در سطوح بالای سیاست گذاری کشور اهمیت بالایی دارد، افزود: یکی از دستاوردهای توجه بیش از پیش سیاست گذاران به موضوع سلامت و امنیت غذا، افزایش اعتماد ملی به این موضوع حیاتی است.

وی گفت: باید مسئولان و متولیان حوزه غذا در حوزه اجرا و سیاست گذاری در ابعاد مختلف به هم پیوستگی دست یابند و موارد اساسی را در بعد قانونی تا حاصل شدن نتیجه مطلوب پیگیری و اجرا کنند.

زالی با تاکید بر اهمیت صنعت کشاورزی در حوزه غذا، خاطرنشان کرد: توجه ناکافی به مدیریت صحیح در حوزه کشاورزی عامل اصلی فاصله زیاد کشور ما با آن چیزی است که در کشورهای توسعه یافته به عنوان کشاورزی هوشمند، سبز و نوین مشاهده می شود.

وی با بیان اینکه موضوع کم‌ آبی در کشور غیر قابل اجتناب و چشم‌پوشی است، اظهارکرد: وجود کشاورزی نامناسب و سنتی، موجب هدر رفتن منابع آب به میزان بسیار زیادی در این بخش می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تعامل بیشتر سازمان های ذی ربط همانند وزارت نیرو، جهادکشاورزی، وزارت بهداشت و سایر دستگاه های مرتبط را راه حل مناسبی برای پیشگیری از هدر رفتن و اتلاف انرژی در کشور دانست.

زالی، اطمینان از سلامت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره را یکی از اهداف اجرای طرح ارتقاء سلامت ذکر کرد و گفت: دسترسی به این مهم نیازمند عزم جدی، ایجاد زیرساخت و تدوین برنامه ای جامع است.

وی با اشاره به برنامه های روشن و مترقی شورای عالی سلامت کشور، ضرورت حرکتی جهادی برای آموزش همگانی در حوزه غذا را از سوی اعضای این شورا خواستار شد.

زالی با بیان این که اقتصادی شدن کشاورزی، نیازمند تکمیل زنجیره تولید است، اظهار کرد: ترویج کشاورز خانگی که در کشورهای توسعه یافته جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است میتواند به عنوان یکی از راهکارهای کمک به کاهش آلاینده ها و ارتقا شاخص های اقتصادی در کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی، دانش آموزان را سفیران سلامت خواند و گفت: با توجه به اینکه بخشی عظیمی از ذائقه سازی در مدارس شکل می گیرد باید بتوانیم دانش آموزان و کودکانمان را به شکلی آموزش دهیم که در مدرسه و در نهایت جامعه به عنوان سفیران سلامت فعالیت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عزم جدی و همگانی، برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا را ضروری دانست و تاکید کرد: جز اصلاح روند کنونی وتوسعه آموزش همگانی راهی برای ارتقا شاخص های سلامت و امنیت غذا وجود ندارد.

زالی در پایان، بر آمادگی کامل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای ایجاد زیرساخت های کاملا علمی و مدون برای ارتقا سلامت و امنیت مواد غذایی در کشور تاکید کرد.



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا