زهرگیری از 100 حلقه مار برای تولید پادرزهر در دامغان انجام شد

دسته‌بندی: گوناگون
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸ آذر ۲۳, شنبه ساعت ۱۱:۱۷۰ رأیبدون امتیاز
زهرگیری از 100 حلقه مار برای تولید پادرزهر در دامغان انجام شد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دامغان گفت: عملیات زهرگیری با هدف تولید پادزهر از 100 حلقه مار در مناطق جنوبی شهرستان انجام شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی آذرپور شنبه ۲۳ آذر افزود: تیم موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی کرج به منظور مارگیری و تولید پادزهر به منطقه مارکوه دامغان، استان سمنان آمدند و در این عملیات که ۲ روز به طول انجامید، ۱۰۰ حلقه مار افعی شاخ دار جمع آوری و پس از انجام زهرگیری در طبیعت رها شد.

آذرپور اظهار داشت: عملیات زهرگیری تحت نظارت اداره حفاظت محیط زیست و با حضور کارشناسان مرکز تحقیقاتی رازی کرج انجام شد.

وی اضافه کرد: این عملیات همه ساله در فصل پاییز و در منطقه کویری نزدیک روستای کوه زر دامغان به منظور تولید پادتن انجام می‌شود.

آذرپور بیان کرد: طبق نظر کارشناسان، سالانه بیش از ۸۰ هزار نفر در کشور دچار مارگزیدگی می‌شوند که با پادزهرهایی که از این مارهای سمی گرفته می‌شود، از مرگ نجات پیدا می‌کنند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست دامغان گفت: در ایران بیش از ۷۰ گونه مار وجود دارد که ۲۰ گونه آن سمی و ارزشمند هستند.

منطقه کویری مارکوه، در ۱۰۰ کیلومتری جنوب دامغان قرار دارد و یکی از مهمترین زیستگاه های مارهای سمی کشور است. در این منطقه که ۱۰۰ هزار متر وسعت دارد، انواع مارهای افعی نظیر شاخ دار، گرزه، جعفری و تیرمار زیست می‌کنند.

کد خبر 469921
اشتراک‌گذاری

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...