ماجرای وجود قرص در دلِ کیک‌ها چیست؟


ماجرای وجود قرص در دلِ کیک‌ها چیست؟

در روزهای اخیر تصاویری مبنی بر وجود قرص‌ها و کپسول های رنگی در بین کیک ها و تغذیه‌های ایرانی در فضای مجازی منتشر شده که نگرانی خانواده‌ها را در پی داشته است.

به گزارش خبرنگار اتاق خبر 24:

حدود 13 روز پیش گزارش‌هایی به مسؤولان سلامت آموزش و پرورش منعکس شد مبنی بر اینکه در بسته‌های کوچک کیک که دانش‌آموزان برای تغذیه میان وعده به مدرسه آورده بودند و شاید هم از بوفه مدارس خریداری کرده بودند، قرص مشاهده شده است.

مسمومیت هفت کودک

اما هفته گذشته موارد مشابهی در استان هرمزگان نیز دیده شد و در حالی مسئولان باز هم در حال بررسی و کنکاش بودند که خبرهایی از مشاهده موارد مشابه در شهرستانهای جنوبی سیستان و بلوچستان شنیده شد.

دو شب پیش نیز یک مورد مشابه در شهرستان آبدانان استان ایلام مشاهده شده است.

شایعات وجود این کیکهای آلوده به قرص که هنوز هیچ اطلاع رسانی دقیقی در خصوص منشا آن ها صورت نگرفته است هم اکنون در فضای مجازی داغ است.

با تایید وجود قرص در کیک یک دانش آموز در «مدرسه شاهد بافت» عملا پای کیک های مشکوک به استان کرمان نیز باز شد و بعد از آن نیز سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان از مسمومیت هفت کودک در استان کرمان بر اثر استفاده از این کیکها خبر داد.

ماجرای وجود قرص در دلِ کیک‌ها چیست؟

چه قرص هایی در کیک ها وجود داشت؟

مواردی که گزارش شده شامل جاسازی قرص و کپسول‌های مختلف از جمله قرص برنج یا ترامادول و در مواردی آنتی بیوتیک بوده است که در داخل کیک های چند برند معروف جاسازی شده است.

.حسن ضیاءالدینی مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص گفت: وقتی این گزارش‌ها به ما رسید به وزارت بهداشت نامه زدیم ضمن اینکه حراست آموزش و پرورش برای پیگیری و هماهنگی بخش‌های مربوط در جریان قرار گرفت.

وی ادامه داد: از استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی این گزارش‌ها به ما رسید و پیگیر هستیم.

ضیاءالدینی افزود: این قرص‌ها بیشتر استامینوفن، آنتی هیستامین و رانیتیدین بود.

پلمپ انبار ۳۰ هزار کیک مشکوک در چابهار

بهروز دهقان اظهار کرد: با هماهنگی های لازم با دستگاه قضایی، انتظامی و اعضای کارگروه سلامت از محل توزیع کیک ها بازدید و تا مشخص شدن و انجام آزمایشات این انبار پلمب شد.

رئیس مرکز بهداشت چابهار گفت: شماری از کسبه سطح شهر و شهروندان کیک های مشکوک حاوی قرص را برای بررسی بیشتر به مرکز بهداشت این شهرستان تحویل داده‌اند.

وی ادامه داد: با بررسی میدانی، این کیک ها به تهران و سایر آزمایشگاه ها ارسال شده تا پس از بررسی موضوع به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

وی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه موارد مشابه و یا شکایات بهداشتی با تلفن ۱۹۰ سامانه بهداشت محیط وزارت بهداشت تماس بگیرند.

ماجرای وجود قرص در دلِ کیک‌ها چیست؟

واکنش رئیس پلیس مواد مخدر به وجود قرص در داخل کیک‌ها

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر این مطلب که پلیس برخورد با عوامل و توزیع کنندگان قرص اکستازی و مواد مخدر و روانگردان‌ها را به صورت جد در دستور کار داشته و دارد، گفت: قرص‌های اکستازی تولید ایران نیست و این توطئه غرب است که مردم را در کنار جنگ نرم آلوده به مواد مخدر سازد.

وی در پاسخ به دیگر پرسش فارس درباره تصاویری مبنی بر وجود قرص‌ها در محصولات ایرانی، گفت: قاچاقچیان به خاطر جلوگیری از کشف، مواد مخدر را در بسته‌های مختلف من جمله موادغذایی جاسازی می‌کنند اما باید توجه داشت که محصولات غذایی تولید داخل مجوز و آرم بهداشت و پروانه بهره‌برداری دارند و مطمئنا کنترل‌های لازم بر آنها اعمال می‌شودو تاکنون موردی در این راستا نداشته‌ایم.

سردار زاهدیان با تأکید بر این مطلب که قرص‌های اکستازی و روانگردان، تأثیرات جبران ناپذیری بر مغز و سلسله اعصاب مصرف کنندگان دارد، به خانواده‌ها توصیه کرد که نسبت به وضعیت موجود شناخت کافی داشته باشند.

ماجرای وجود قرص در دلِ کیک‌ها چیست؟

ماجرا بُعد گسترده تری دارد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این موضوع که در بین کیک های بسته‌بندی، قرص‌هایی کشف شده به ما ارجاع شده است و ما در حال بررسی ماجرا هستیم.

پرنیان‌خو در ادامه گفت: این قرص ها نمی توانند از مبدا کارخانه در بین کیک‌ها جای‌گذاری شده باشند چرا که طی مراحل پخت، آماده سازی و بسته بندی یک چنین امری غیرممکن است و تنها راهی که می‌توان این قرصها را در بین کیکها جای‌گذاری کرد این است که بعد از مرحله بسته‌بندی بسته‌ها را باز کنند و بعد از جایگذاری قرص بسته بندی آن را دوباره ببندند.

وی در ادامه توضیح داد: این موضوع یک ماه است که در حال رخ دادن است و با توجه به نظارت هایی که در کارخانه ها وجود دارد نمی‌توان انتظار داشت در مبدا و طی مراحل پخت و بسته بندی چنین بلایی سر کیک‌ها آمده باشد.

جاسازی قرص کپسول در کیک‌ها عمدی بوده است

مدیر بازرسی اتاق اصناف سیستان بلوچستان از شناسایی عوامل توزیع کیک های آلوده و جمع آوری کیک ها از مغازه ها و بازار خبر داد. همچنین طبق آزمایش های صورت گرفته مشخص شده است که قرص ها بعد از فرآیند تولید در کیک ها جاسازی شده است. بودن قرص ها در محصولات موادغذایی از کارخانه غیرممکن است و این اقدام غیرانسانی حتما به عمد صورت گرفته است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو از اولیای مدارس و دانش آموزان و مصرف کنندگان خواست محصولات غذایی را از صرفا از فروشگاه‌های معتبر تهیه کرده و هنگام خرید به سالم بودن بسته بندی و دستکاری نشدن بسته های محصولات دقت نموده و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، در سراسر کشور مراتب را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش کنند.



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر