فراخوان چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر
چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر امسال برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، جشنواره بینالمللی شعر فجر با آرمان بالندگی گونههای شعر امروز از سال ۱۳۸۵ هر ساله میزبان کاروان شعر پارسی بوده است و به یاری خدا چهاردهمین دوره این جشنواره نیز در سال ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.
در این دوره آثاری که در سال ۱۳۹۷ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروههای شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر مورد ارزیابی قرار میگیرد.
برگزیدگان جشنواره، زمستان امسال در آیین اختتامیه معرفی خواهند شد و به برگزیدگان، علاوه بر جایزه نقدی، لوح یادبود و نشان جشنواره بینالمللی شعر فجر اهدا خواهد شد.
کتابهایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، برای نخستین بار در سال ۱۳۹۷ در داخل کشور به چاپ رسیده و در یکی از سه گروه ادبی بالا قرار بگیرند، میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. آثار باید تألیفی و به زبان فارسی باشد.
مجموعه شعر باید به صورت مستقل منتشر شده باشد. مجموعههای مشترک و گزیده آثار داوری نمیشوند.
آثاری که در سالهای قبل با عنوانی دیگر یا توسط ناشری دیگر به چاپ رسیده یا به صورت گزیده آثار قبلی باشد، داوری نمیشود.
دبیرخانه تنها آثار ارسالی از سوی مؤلف یا ناشر را در روند داوری بررسی خواهد کرد.
آخرین مهلت ارسال اثر به دبیرخانه، ۱۵ دی ۱۳۹۸ است. ناشران، شاعران و پژوهشگران میتوانند دو نسخه از آثار خود را به نشانی تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه شهید اعرابی (۵)، پلاک ۶، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان؛ دبیرخانه چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر ارسال کنند.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش ویژه نیز فراخوان داد و این جشنواره پذیرای آثار شاعران جوانِ کمتر از ۲۵ سال است. در این بخش، همه شاعرانی که به زبان فارسی شعر میسرایند و متولد سال ۱۳۷۳ خورشیدی به بعد هستند فرصت دارند، با ارائه آثارشان در این رویداد ملی شرکت کنند.
مهلت ارسال آثاراز تاریخ انتشار فراخوان تا ۱۵ دی در نظر گرفته شده است.
دبیرخانه جشنواره شعر فجر پذیرای آثار شاعران جوان، در دو بخش موضوعی و آزاد «برخوانِ فارسی» (پاسداشت زبان فارسی) است.
شرکت در هر دو موضوع بلامانع است.
شعر هر شاعر در موضوع آزاد باید فقط در یکی از دو قالب باشد. (قالب کلاسیک یا قالبهای نوِ شعر فارسی)
در موضوع «بر خوانِ فارسی» محدودیت قالب وجود ندارد.
تنها مسیر ارسال آثار، سامانه javan.adabiatirani.com است؛ بنابراین آثاری که از هر مسیر دیگر ارسال شود داوری نخواهند شد.