اجلاس امنیت منطقهای؛ شکست آمریکا در انزوای ایران
خبرگزاری آریا- برگزاری دومین اجلاس گفتگوی امنیت منطقهای در تهران نشانه دیگری از شکست آمریکا در انزوای ایران است.
به گزارش خبرگزاری آریا، دریابان علی شمخانی در نشست خبری عصر امروز خود افزود: حضور کشورهای روسیه، چین، افغانستان، تاجیکستان و هند در این اجلاس نشانه این است که فشار حداکثری آمریکا که در حوزه اقتصادی با ایستادگی فعال ملت ایران مواجه شد در منطقه با ایستادگی فعال مواجه شده است و کشورهای منطقه انزوای ایران را به دلیل موقعیت جغرافیایی، جایگاه تاریخی و رسالت حکومتی آن نمیپذیرند.
فشار حداکثری آمریکا در منطقه با ایستادگی فعال سیاسی مواجه شده است
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: برخلاف اراده و نیت فریبکارانه و ادعاهای توخالی آمریکا در منزوی ساختن ایران این نشست خاکریز محکمی است برای این که ثابت کند ایران منزوی و تسلیم پذیر نیست.
وی افزود: مقاومت فعال ایران فقط در حوزه اقتصاد داخلی نیست و در حوزه امنیت منطقهای هم با اقتدار فعال است.
شمخانی با اشاره به این که از نظر شرکت کنندگان این نشست رکورد خوبی کسب کرد، گفت: همه کشورهای شرکت کننده دغدغهها و چالشهای مشترکی داشتند و در راهکارهای مهمی که مطرح شد شرکت کنندگان بر همکاریهای امنیتی به عنوان یک فرصت تاکید کردند.
دریابان شمخانی ایران، چین و روسیه را در سند امنیت ملی آمریکا سه تهدید عمده در حوزه امنیتی دانست و افزود: به همین دلیل این سه کشور راه مقابله با آمریکا را در مشارکت و همکاری میدانند.
در سند امنیت ملی آمریکا، چین، روسیه و ایران سه تهدید عمده در حوزه امنیتی آمریکا هستند
وی با اشاره به اقدام آمریکا در انتقال داعش از سوریه و عراق به افغانستان گفت: کشورهای منطقه این اقدام آمریکا یک تهدید مشترک میدانند و در این اجلاس بر ضرورت مقابله با آن به عنوان یک دستور کار تاکید کردند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: اینکه به اسم اسلام و دولت اسلامی، ترور و خونریزی و اختلاف را در منطقه ایجاد کنند هیچ نسبتی با اسلام رحمانی ندارد.
وی با بیان این که اولین اجلاس گفتگوی امنیت منطقهای هم با ابتکار ایران برگزار شد، گفت: این ابتکار مورد تایید کشورهای منطقه قرار گرفت و در دومین اجلاس بحث مختص به افغانستان بود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، دریابان شمخانی با اشاره به این که همسایههای افغانستان در سطح بالایی در این اجلاس مشارکت کردند، افزود: مسئولان عالی امنیتی این کشورها پیشنهادهای خوبی برای پایان دادن به بحران افغانستان ارایه دادند که قرار شد در فاصله بین این اجلاس و اجلاس سوم معاونان دبیران شورای عالی امنیت ملی کشورهای همسایه اجرا و عملیاتی شدن آن را پیگیری کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: همچنین کشورهای شرکت کننده تصمیم گرفتند تا این اجلاس به صورت مستمر و سالیانه برگزار شود.