بازار یاسوج آرام یا راکد


بازار یاسوج آرام یا راکد

یاسوج- ایرنا- بازار یاسوج هرچند در این روزها که با استمرار و تشدید گشت های مشترک و ویژه بازرسان وضعیتی نسبتا آرام را به هر مراجعه کننده ای در نگاه نخست القا می کند و حتی گاه پاسخ های یکسان و مشترکی تا حدودی عجیب از سوی فروشنده و خریدار نسبت به وضعیت آرام بازار مخابره می شود اما با نگاهی عمیق تر می توان به دردهای مزمن و زخم های کهنه بر پیکره...

این آرامش و سکون بر بازار یاسوج را در حقیقت باید عاملی چندوجهی دانست و نمی توان تنها یک عامل یعنی تشدید نظارت ها را دلیل بر سکون و رکود بر بازار قلمداد کرد.

بازار یاسوج این روزها در زمینه تثبیت قیمت ها پس از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین که در گشت های بازرسان با محوریت معاونت امور اقتصادی استانداری کهگیلویه وبویراحمد وضعیتی آرام را سپری می کند و حتی تغییر محسوس و قابل مشهودی را نیز به لحاظ افزایش قیمت ها به خود نگرفته است.

اما این تنها ظاهر قضیه است و به اذعان برخی مغازه دارها در بازار عمده فروشان یاسوج این تثبیت و شاید کاهش قیمت ها در برخی اجناس حکایت شرایط و وضعیت اقتصادی و معیشتی نامناشب مردم نیز هست.

یکی از مغازه داران در بازار عمده فروشان یاسوج گفت: قیمت ها ظرف یک ماه گذشته نه تنها افزایش نداشته بلکه در برخی اجناس و کالاها نیز کاهش محسوس قیمت داشتیم.

وی تصریح کرد: رب گوجه فرنگی به قیمت ۱۵۰ هزار ریال به صورت عمده ای خرید کرده ام اما چون فروش نداشتیم حتی از روزهای گذشته با قیمت ۱۰۰ هزار ریال نیز مردم استقبال نمی کنند.

به گفته این فروشنده قیمت رب گوجه فرنگی" تبرک" نیز از حدود ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار ریال دو ماه قبل هم اینک به کمتر از ۹۰ تا ۸۵ هزار ریال رسیده است.

برخی از کالاها و بویژه در زمینه حبوبات نیز با کاهش محسوس قیمت مواجه شده اما استقبال مردم همچنان محدود است.

برخی از مردم و شهروندان نیز در سطح بازار و حین بازرسی از عدم پاسخگویی و رسیدگی به موقع بازرسان از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز اظهار گلایه داشتند.

یکی از این شهروندان گفت: حدود یک ماه پیش با وجود چندین بار تماس با شماره گویای ۱۲۴ اما موفق نشدم شکایت خود را مطرح کنم.

این شهروند معترض تصریح کرد: سپس با مراجعه حضوری به صنعت، معدن و تجارت خواستار برخورد با یک مغازه دار گرانفروش شدم که هنوز پاسخی دریافت نکرده ام.

یکی دیگر از شهروندان نیز با ابراز گلایه از بازرسی صنعت و معدن و تجارت گفت: شماره ۱۲۴ پاسخگو نیست.

در همین حین باقری معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد درخواست این شهروند را در تماس تلفنی با مرکز تلفن ۱۲۴ پیگیری و خواستار رسیدگی سریع به شکایت وی شد.

باقری تصریح کرد: اعتراض شهروندان نسبت به اشغال شدن تلفن ۱۲۴ در بسیاری از اوقات وارد است و این سامانه به دلیل نداشتن امکانات و تجهیزات لازم برای پاسخگویی همزمان چند تماس گیرنده معمولا شهروندان را با مشکل و عدم تماس به موقع مواجه می کند.

وی گفت: برغم پیگیری های فراوان در استان و وزارت صنعت، معدن و تجارت اما توفیقی برای رفع این مشکل حاصل نشده است.

باقری میزان اعتبار لازم برای ساماندهی و رفع ایرادات فنی این سامانه را افزون بر ۲ میلیارد ریال ذکر کرد.

بازاریان خود هم دغدغه گرانی دارند

برخی بازاریان و اصناف نیز از اینکه تنها آنها مورد بازرسی و نظارت و جریمه و شکایت قرار می گیرند نیز اظهار گلایه داشتند.

آنها می گویند که دولت و دستگاه های نظارتی نباید همه تقصیرها ، افزایش و نوسات قیمتی و کمبودهای بازار را متوجه بازرایان بدانند.

آنها همچنین مدعی بودند که مورد ظلم و بی مهری از سوی برخی دستگاه های نظارتی از جمله امور مالیاتی واقع می شوند و می گویند که کمر برخی صنوف زیر فشار مالیات ها و جریمه های تحمیلی خم شده است.

یکی از بازاریان عمده فروشان یاسوج گفت: نرخ کرایه حمل بار نیز بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده اما به جای انکه آنها مورد بازپرسی و جریمه واقع شوند مسئولان و بازرسان تنها به سراغ بازاریان و خرده فروشان می روند.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: موضوع نظارت ، ساماندهی و تنظیم بازار ضرورتی اجتناب ناپذیر و سوای از دغدغه ها و مشکلات اصناف است و چالش های فرا روی بازاریان به هیچ وجه نمی تواند نافی تشدید نظارت ها و برخورد با متخلفان گران فروشی باشد.

حشمت الله صمیمی دوست یاداور شد: البته دغدغه ها و خواسته های بازاریان نیز بدون شک باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت حمل و نقل همچون سایر حوزه ها خلاف قانون و باید با متخلفان برخورد جدی شود، گفت: قانون نیز مکانیسم ها و شرایط لازم برای رسیدگی به درخواست ها و شکایات بازاریان را نیز مشاخص کرده است.

صمیمی دوست یاداور شد: اصناف و بازاریان چنانچه مورد ظلم و یا اجحاف مبنی بر افزایش قیمت حمل بار مواجه شده اند می توانند از طریق شماره گویای ۱۴۱ اداره کل حمل و نقل استان شکایات خود را پیگیری و یا درخواست و شکایت کبتی خود را مستقیم به تعزیرات حکومتی ارایه دهند.

صمیمی دوست گفت: البته باتوجه به اینکه به جز بنزین سایر حامل های انرژی از جمله نفت و گاز، سی ان جی و ال پی جی هچگونه افزایشی نداشته بنابراین افزایش نرخ کرایه حمل و نقل عمومی( اتوبوس، کامیون های حمل بارو..) فاقد وجاهت قانونی است.

وی عنوان کرد: همچنین سوخت واحدهای تولیدی( صنعتی، کشاورزی) ارتباطی با بنزین ندارد بنابراین افزایش قیمت هرگونه کالا نیز غیرقانونی است.

صمیمی دوست خواستار مشارکت و همکاری تمامی دستگاه های اجرایی استان برای حفظ آرامش در بازار استان شد و گفت: هرگونه تغییر در نرخ کرایه وسایل نقلیه درون شهری و برون شهری بنزین سوز تابع کشور است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: نظارت ها و گشت های ویژه بازار تشدید و با هر گونه گرانفروشی و افزایش قیمت برخورد قاطع خواهد شد.

براتعلی صالحی همچنین از رسیدگی بیش از یک هزار مورد پرونده مربوط به صنوف مختلف پس از اجرای طرح سهمیه بنزین دراین اداره کل خبر داد و گفت: تاکنون برای ۹۰ درصد از این پرونده‌ها رای صادر شده است.

وی تاکید کرد: میزان شکایات و گزارش‌های مردمی در روزهای نخست طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین بویژه در حوزه حمل و نقل به ۳۰۰ مورد در روز رسید و البته این شکایت‌ها و درخواست‌ها اکنون به کمتر از ۱۰ مورد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه پرونده‌های گرانفروشی و یا کم فروشی در کمترین زمان ممکن رسیدگی می‌شود، افزود: افزایش قیمت تا حدودی بر حوزه حمل و نقل درون شهری و بین شهری در سطح استان به ویژه در شهر یاسوج تاثیر گذاشته است.

صالحی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه گران فروشی و یا افزایش قیمت در هر کالایی و یا در هر صنفی از طریق شماره‌های ۱۳۵ و یا ۱۲۴ موضوع را اطلاع دهند و البته پایش و نظارت بر بازار وشبکه‌های توزیع در راستای مقابله با افزایش قیمت‌ها در دستور کار قرار گرفته است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس