علت درد بیضه سمت راست چیست؟
منبع خبر /
سلامت مادر و نوزاد /
02-10-1398
اگر به دنبال علت درد بیضه سمت راست در مردان هستید درد بیضه سمت راست می تواند ناشی از اوریون باشد.
درد اندام تناسلی مردان اغلب نادیده گرفته می شود.
اگر شما هم جزو گروهی هستید که اینگونه دردها را نادیده می گیرید، باید بدانید که سلامت اعضای بدن و بخصوص سلامت اعضای تناسلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
درد بیضه سمت راست در مردان ممکن است به دلایل مختلفی پدید آید اگر به دنبال علت درد بیضه سمت راست در مردان هستید درد بیضه سمت راست می تواند ناشی از اوریون باشد. به علاوه، ممکن است علل غیر مستقیمی مثل فشردگی اعصاب پشت، سنگ کلیه، سیاهرگ های واریسی طناب منوی در ادامه این پست روشهای درمان درد بیضه سمت راست در مردان را بیان خواهد کرد. درد بیضه سمت راست در کودکان و نوجوانان ممکن است در اثر پیچیده شدن طناب منوی متصل به بیضه به دور آن است. چیزی شبیه به این در کودکان بسیار شایع و کمتر جدی است (گرچه ممکن است دردناک باشد) که پیچ خوردگی جائی به نام زائدهٔ بیضه یا اپیدیدیم است. این پیچ خوردگی ها خودبه خود روی می دهد، گاهی در حال بازی و گاهی نیز در نیمه شب.
استراحت، عدم زور زدن، مصرف آنتی بیوتیک های قوی با نظر پزشک، کمپرس یخ، بالا نگه داشتن بیضه با گذاشتن حوله سرد زیر آن در موقع استراحت و مصرف داروهای ضد التهاب برخی از راهکارهای کاهش درد بیضه به شمار می روند.
علت درد بیضه ها چیست؟
۱- ورم بیضه سمت راست
۲- ورم اپیدیدیم
۳- تومور یا سرطان بیضه
۴- پیچش طناب بیضه
۵- آب دور بیضه
- درد عفونت بیضه سمت راست . عفونت های باکتریائی یا مقاربتی - معمولاً از باکتری ناشناخته، ولی گاهی ناشی از باکتری سوزاک یا کلامیدیا - دردی ایجاد می کند که هر ساعت بیشتر می شود. گرچه بیشتر افراد مبتلا به عفونت بیضه از نظر جنسی فعالند، ولی تماس جنسی تنها علت این عفونت ها نیست. هر باکتری، مخصوصاً باکتری های آلوده کنندهٔ مجاری ادرار، می توانند باعث درد بیضه شوند.
- وقتی بیضه عفونی شود، برآمدگئی در داخل پوست آن احساس می شود که قرمز و در تماس گرم است. ادرار کردن ممکن است دشوار و ترشح آلت تناسلی دیده شود.
- التهاب اپیدیدیم مانند پیج خوردگی حال اورژانس ندارد. اما شدت درد ممکن است شما را بی درنگ نزد پزشک بفرستد. پزشک آن را با تجویز آنتی بیوتیک درمان می کند. خود نیز می توانید کارهائی برای کمک به آن انجام دهید. استراحت کنید. استراحت در تسریع درمان التهاب اپیدیدیم مؤثر است. بالا گرفتن بیضه درد را کمتر می کند.
- حمام کنید. دراز کشیدن در وان آب گرم تورم و درد را کم کرده و جریان خون را بیشتر می کند.
- کمپرس یخ کنید. کمپرس بیضه با یخ نیز درد و تورم را کاهش می دهد.
- بیضه بند بپوشید. پوشیدن بیضه بند، استراحت مطلق به مدت چند روز، و گذاشتن یخ برای رفع درد ناشی از اوریون کافی است.
درمان درد بیضه سمت راست
گذراندن وقت در هنگامی که از درد شدید بیضه سمت راست دولا شده اید جایز نیست، چون اگر پیچیده شدن طناب منوی به دور آن علت درد باشد فقط چهار تا شش ساعت تا مرگ بیضه در اثر نرسیدن خون فاصله هست. و وقتی به بیمارستان برسید، تشخیص اینکه درد ناشی از پیچیدگی بیضه، اپیدیدیم، یا فتق است فرقی ندارد. تمام اینها مثل هم دردناکند و تشخیص آن حتی برای پزشک دشوار است. بنابراین، درد حاد بیضه را فوراً به پزشک اطلاع دهید، چون اگر ظرف چند ساعت درمان نشود، به از دست رفتن بیضه منجر می گردد.
- بیضه را بلند کنید. یک آزمایش ساده، ولی نه دقیق، این است که با گذاشتن بالشی در زیر لمبر، پوشیدن بیضه بند، یا تغییر وضعیت بیضهٔ متورم را بلند کنید. درد التهاب اپیدیدیم موقتاً تسکین می یابد، ولی درد پیچ خوردگی تشدید می شود. فرد دچار پیچ خوردگی ممکن است تهوع هم داشته باشد یا استفراغ کند.
- چرخاندن بیضه را به پزشک بسپارید. پزشک ممکن است بتواند بیضه را بدون جراحی نجات دهد، اما این کار اغلب بسیار دردناک است. معمولاً عمل جراحی اجتناب ناپذیر می شود. پزشک پیچ خوردگی را باز کرده و سپس آن را به درون پوست بیضه می دوزد تا دوباره گرفتار نشود. حتی اگر بدون عمل هم پیچ خوردگی باز شود، پزشک ممکن است عمل جراحی ثابت کردن بیضه را لازم بداند. همانطور که متوجه شدید منظور از عنوان درد جنسی در مردان درد در آلت تناسلی و بیضه است که گاها برای کودکان و نوجوانان هم اتفاق می افتد. مشکلی که با بروز آن نگرانی ها آغاز می شود ترس از اینکه نکند بیماری جدی پشت این درد پنهان باشد و یا منجر به ناباروری گردد.
- آن را خنک کنید. اگر پزشک پیچ خوردگی زائدهٔ بیضه یا التهاب اپیدیدیم را تشخیص دهد، نیازی به جراحی نیست. این پیچ خوردگی گرچه دردناک است، اما خطرناک نیست. در این حالت، پزشک کمپرس یخ، بالاگرفتن پوست بیضه و داروهای مسکن به مدت چند هفته تجویز می کند، گرچه درد به طور عادی ظرف دو یا سه روز فروکش می کند. با گذاشتن بالش در زیر لمبر یا پوشیدن شورت ورزشی بیضه ها را بالا بگیرید. اگر درد طول بکشد، عمل جراحی ممکن است لازم شود.
- با معاینه توسط پزشک و انجام سونوگرافی از بیضه می باشد. هیدروسل درمان دارویی ندارد و اگر ثانویه به سرطان بیضه نباشد بیماری خطرناکی نیست. تنها درمان قطعی هیدروسل عمل جراحی می باشد که این عمل به صورت سرپائی و بدون بیهوشی و بستری در بیمارستان انجام می شود. در عمل جراحی علاوه بر تخلیه کامل آب بیضه نسج اضافه نیز برداشته می شود که باعث برگشت بیضه به اندازه طبیعی می گردد و تخلیه آب بیضه با سرنگ نه تنها باعث بهبودی بیمار نمی گردد بلکه به علت عود مجدد ممکن است باعث عفونت شدید بیضه نیز گردد.
برای یک مرد چیزی دردناک تر از وارد آوردن ضربه ای به بیضه هایش نیست. اما همهٔ دردهای بیضه ناشی از ضربهٔ خارجی نیست. گاهی منشأ درد در خود آنها است. علت احتمالی درد بیضه سمت راست بستگی به سن شما دارد. درد بیضه سمت راست در بزرگسالان می تواند ناشی از التهاب اپیدیدیم در اثر عفونت آن باشد. (اپیدیدیم یا بربخ لوله ای پیچ خورده در پشت بیضه و داخل کیسهٔ آن است.) در اینجا نه تنها پوست بیضه درد می گیرد،بلکه احتمالاً احساس تورم یا برآمدگی در اپیدیدیم خواهید کرد.
علت درد بیضه سمت راست در مردان
یکی از علل درد بیضه سمت راست و بزرگ شدگی آن هیدروسل می باشد. در این بیماری بیضه به علت اختلال در تولید و جذب مایع بیضه آب در دور بیضه جمع شده و باعث بزرگی تدریجی بیضه می گردد. مثل شکل زیر:
هیدروسیل علت درد بیضه راست
۱- تومور بیضه
۲- ضربه به بیضه
۳- عفونت بیضه
۴-بعد از عمل جراحی واریکوسل از عوامل ثانویه ایجاد کننده هیدروسل می باشند
درد بیضه سمت راست به دلیل تومور بیضه
تومور بیضه یا سرطان بیضه به سفت شدگی و یا بزرگ شدن خودبخود بضه گفته می شود که اغلب با احساس سنگینی و درد بیضه سمت راست و معاینه خود فرد مشخص می شود. این بیماری به علت انتشار آن به دیگر اعضای بدن جزء خطرناک ترین بیماری های بیضه می باشد و لذا توصیه می شود:
۱- هر از چند گاهی بیضه های خود را معاینه کنید.
۲- در صورت احساس بزرگی و سفت شدگی بیضه بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.
پزشک با انجام معاینه و سونوگرافی بیضه و آزمایشات تست سرطان بیضه، آن را تشخیص می دهد. در صورت سرطانی شدن بیضه باید توسط جراحی بیضه برداشته شود. اگر در مراحل اولیه سرطان بیضه تشخیص داده شود چه بسا نیاز به شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز نباشد. پس از برداشته شدن بیضه سرطانی آزمایش نسج شناسی روی آن انجام می شود و پس از تشخیص دقیق نسجی و نوع سرطان درمان های تکمیلی که اغلب جراحی و یا ترکیبی از شیمی درمانی و رادیوتراپی است برای بیمار شروع می شود. اگر سرطان بیضه در مرحله شروع و اولیه تشخیص داده شود با درمان آن بیمار کاملاً بهبودی پیدا می کند. در خاتمه یادآوری می شود هر از چند گاهی بیضه های خود را لمس کنید و در موارد مشکوک به پزشک مراجعه نمایید.
درد بیضه ها به دلیل پیچش طناب بیضه
درد بیضه ناشی از پیچش بیضه خطرناک ترین علت درد بیضه سمت راست می باشد. مثل شکل زیر در این حالت بیضه به دور طناب آویز آن که شامل رگهای بیضه است می چرخد و در نتیجه این چرخش خونرسانی به بیضه قطع می گردد و اگر در عرض ۴ ساعت این گره باز نشود بیضه فاسد می شود و باید با جراحی از بدن خارج شود.شکل نمائی از چرخش بیضه را نشان میدهد.
۱- هر درد بیضه سمت راست از دوره نوزادی تا سن بلوغ که به صورت ناگهانی در بیضه ها شروع شود پیچش بیضه می باشد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
۲- در صورت شکایت پسر بچه ها از درد بیضه سمت راست بلافاصله به پزشک جراحی کلیه مراجعه نمایید زیرا اگر پیچش علت درد بیضه باشد وقت کافی ندارید.
چه عواملی باعث پیچش طناب بیضه می شوند؟
۱- ضربه
۲- دوچرخه سواری
۳- اسب سواری
۴- درد بیضه سمت راست ناگهانی با علت نامعلوم که در خواب و بیداری خودبخود شروع می شود.
درد بیضه سمت راست نشانه چیست
اپیدیدیم یک سری لوله های پیچ در پیچی هستند که در پشت بیضه قرار می گیرند و نطفه های تولید شده در بیضه از داخل آنها حرکت و به قسمت پشتی مجرای ادراری باز می شوند و باعث خروج مایع منی در موقع انزال می شوند.
درد بیضه سمت راست ناشی از تورم اپیدیدیمیت اغلب در مردان جوان که از نظر سکس فعال می باشند و اغلب در رده سنی بین ۳۵-۲۰ سالگی دیده می شود. علت ایجاد این بیماری اغلب تماس های جنسی کنترل نشده و با فرد آلوده می باشد که به مرد منتقل می شود و از طریق مجرای ادراری هنگام نزدیکی وارد مجرای مرد و باعث التهاب و درد شدید بیضه می شود. اغلب علت شایع این عفونت سوزاک و یا کلامیدیا می باشد. در شرح حال فرد مبتلا سابقه ترشحات چرکی از مجرای ادراری را در چند روز گذشته ذکر می کند. در این حالت فرد از درد شدید بیضه شاکی است و در معاینه بیضه گرم و متورم و سفت و شدیداً دردناک است.
درد گرفتن بیضه سمت راست
استراحت و عدم زور زدن و مصرف آنتی بیوتیک های قوی با نظر پزشک، کمپرس یخ و بالا نگاه داشتن بیضه با گذاشتن حوله سرد زیر آن در موقع استراحت و مصرف داروای ضد التهاب می باشد. اغلب با دادن نمونه آزمایشگاه و کشت از مجرا علت و عامل ایجاد کننده بیماری مشخص می شود.
علت درد بالای بیضه سمت راست
در این حالت خود بیضه به علت عامل ویروسی از قبیل ابتلا به ویروس اریون و یا ثانویه به تورم اپیدیدیم باعث التهاب نسج بیضه و درد شدیدی می شود که در این حالت بیضه مبتلا بزرگ و قرمز و شدیداً دردناک می شود و در معاینه بیضه گرم و متورم می باشد و فرد سابقه ابتلا به اریون را در روزهای اخیر ذکر می کند.
درمان این حالت استراحت، کمپرس آب سرد و بالا نگه داشتن بیضه در مواقع استراحت و با گذاشتن حوله سرد زیر آن و مصرف داروهای ضد التهاب ظرف ۲ الی ۳ روز درد بیضه سمت راست فروکش می کند.