بهترین بازیگران نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر در سی و هفت دوره گذشته
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر در سی و هفت دوره گذشته بر شانه بسیاری از بازیگران نامآشنا نشسته که مرور آن خالی از لطف نیست.
جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی ایران است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون معمولاً در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برپا میشود. تاکنون ۳۷ دوره از این جشنواره برگزار شده که آخرین آن در بهمنماه سال ۱۳۹۷ بود. این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
کمتر از دو ماه دیگر سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با دبیری ابراهیم داروغهزاده پیش روی ماست. این دوره از جشنواره فجر از ۲۹ مهرماه با انتشار فراخوان ارسال آثار کار خود را آغاز کرد. ثبت نام از آثار متقاضی حضور در این دوره جشنواره فجر از ۱ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۸ بوده که در این مدت ۱۱۵ فیلم سینمایی به همراه ۳۶ فیلم مستند فرم ثبت نام جشنواره را تکمیل کردهاند که از این تعداد ۳۷ فیلم سینمایی متعلق به فیلمسازان اول است.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد یکی از مهمترین و جذابترین جایزههای هر سال جشنواره فجر است، که دستیابی به آن برای هر بازیگری یک افتخار بزرگ به شمار میآید.
پرویز پرستویی رکورددار دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول
پرویز پرستویی با ۱۱ بار حضور در بین نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر و دریافت ۴ سیمرغ بلورین این بخش در این زمینه رکورددار است. در ۳۷ دوره برگزار شده جشنواره فیلم فجر پرستویی با حضور در فیلمهای «آژانس شیشهای»، «به نام پدر»، «بید مجنون» و «بادیگارد» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود کرده است.
در ادامه گزارش نگاهی به بازیگرانی که برنده این جایزه در طول سی و هفت دوره گذشته بودند، داریم.
ده سال اول جشنواره فجر؛ نشستن سیمرغ روی شانه بزرگان سینمای ایران/ مشایخی، انتظامی، شکیبایی و ارجمند برنده شدند
۱- دوره اول جشنواره فیلم فجر در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد برندهای اعلام نکرد.
۲- اولین سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول مرد در دومین دوره به حسین پرورش به خاطر بازی در فیلم «نقطه ضعف» به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا اعلامی اهدا شد.
۳- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد دوره سوم جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۳ به جمشید مشایخی برای بازی در فیلمهای «کمالالملک» به کارگردانی و نویسندگی علی حاتمی و «گلهای داوودی» به کارگردانی رسول صدرعاملی و نویسندگی فریدون جیرانی رسید.
۴- دوره چهارم اولین دورهای بود که نامزدهای بخش بهترین بازیگر مرد جشنواره اعلام شد. در رقابت بین هادی اسلامی و ایرج تهماسب سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول مرد به اسلامی برای بازی در فیلم «اتوبوس» رسید.
۵- داریوش ارجمند برای بازی در فیلم «ناخدا خورشید»، عزتالله انتظامی برای نقشآفرینی در فیلم «اجاره نشینها» و علی نصیریان برای ایفا نقش در فیلم «شیر سنگی» نامزدهای بهترین بازیگر مرد دوره پنجم جشنواره فیلم فجر بودند که جایزه این دوره به داریوش ارجمند برای ایفای نقش ناخدا خورشید رسید.
۶- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد دوره ششم در سال ۱۳۶۶ به فرامرز قریبیان برای بازی در فیلم «ترن» به نویسندگی و کارگردانی امیر قویدل رسید.
خسرو شجاعزاده برای فیلم «آن سوی آتش»، مهدی فتحی برای فیلم «تحفهها»، اسماعیل محرابی برای فیلم «وکیل اول» و مهدی هاشمی برای فیلم «خارج از محدوده» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر در این دوره بودند.
۷- عزتالله انتظامی برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد دوره هفتم جشنواره فیلم فجر برای فیلم «گراند سینما» به کارگردانی حسن هدایت شد.
هادی اسلامی برای ایفای نقش در «سرب»، جهانگیر الماسی برای فیلم «نار و نی»، مهرداد سلیمانی برای فیلم «دیدهبان» و علی نصیریان برای بازیگری در فیلم «سالهای خاکستر» رقبای انتظامی برای دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد بودند.
۸- هیئت داوران دوره هشتم جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر این دوره را به خسرو شکیبایی برای ایفای نقش در فیلم «هامون» به کارگردانی داریوش مهرجویی اهدا کرد.
داریوش ارجمند برای فیلم «جستجوگر»، علیرضا خاتمی برای ایفای نقش در فیلم «مهاجر»، فرامرز صدیقی برای بازی در فیلم «دندان مار» و محمدعلی کشاورز برای فیلم «مادر» دیگر نامزدهای این دوره برای دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد بودند.
۹- مهدی هاشمی با ایفای نقش در فیلم «دو فیلم با یک بلیت» برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد دوره نهم جشنواره فیلم فجر شد.
در این دوره حسین پناهی برای بازی در فیلم «سایه خیال»، ابوالفضل پورعرب برای ایفای نقش در فیلم «عروس»، داریوش فرهنگ برای فیلم «دو فیلم با یک بلیت» و جمشید هاشمپور برای بازی در فیلم «عشق و مرگ» در بین نامزدهای بهترین بازیگر مرد بودند.
۱۰- سیمرغ بهترین بازیگر مرد دوره دهم جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۰ به فرامرز صدیقی برای بازی در فیلم «دادستان» رسید.
در این دوره از عزتالله انتظامی برای بازی در فیلمهای «خلوت» و «ناصرالدین شاه آکتور سینما» در بین نامزدهای بهترین بازیگر قرار داشت که مورد تقدیر قرار گرفت. دیگر نامزدهای این بخش در دوره دهم پرویز پورحسینی برای فیلم «اوینار»، ابوالفضل پورعرب برای فیلم «نرگس» و محمد کاسبی برای بازی در فیلم «بدوک» بودند.
دهه دوم جشنواره فجر؛ حسرت سه ساله برای مجید مظفری/ کیانیان، پورعرب و پرستویی هم سیمرغ گرفتند.
۱۱- فرامرز قریبیان دومین سیمرغ بهترین بازیگر مرد خود را در دوره یازدهم جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «بندر مهآلود» به کارگردانی و نویسندگی امیر قویدل دریافت کرد.
خسرو شکیبایی برای فیلم «یک بار برای همیشه»، اکبر عبدی برای فیلم «هنرپیشه»، فرامرز قریبیان برای فیلم «رد پای گرگ» و مجید مظفری برای فیلم «سایههای هجوم» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد در این دوره بودند.
۱۲- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۲ به عزتالله انتظامی برای ایفای نقش در فیلم «روز فرشته» به کارگردانی بهروز افخمی رسید.
دیگر رقبای انتظامی در این دوره برای دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد، رضا ایرانمنش برای فیلم «سجاده آتش»، علیرضا خمسه برای فیلم «چشم شیطان»، شاهرخ غیاثی برای فیلم «بلندیهای صفر»، مجید مظفری برای فیلم «جنگ نفتکشها» و مهدی هاشمی برای فیلم «همسر» بودند.
۱۳- خسرو شکیبایی برای نقشآفرینی در فیلم «کیمیا» محصول سال ۱۳۷۳ به کارگردانی احمدرضا درویش، برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در دوره سیزدهم جشنواره فیلم فجر شد.
آتیلا پسیانی برای فیلم «در کمال خونسردی»، محمدرضا داوودنژاد برای فیلم «خلع سلاح»، علیرضا شجاع نوری برای فیلم «روز واقعه» و جمشید هاشمپور برای ایفای نقش در فیلم «آخرین بندر» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره بودند.
۱۴- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد در دوره چهاردهم جشنواره فیلم فجر به محمد کاسبی برای بازیگری در فیلم «پدر» به کارگردانی مجید مجیدی رسید.
رقبای کاسبی در راه دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد در این دوره جهانگیر الماسی برای فیلم «بانی چاو»، پرویز پرستویی برای فیلم «لیلی با من است» و حمید جبلی برای ایفای نقش در «مرد آفتابی» بودند.
۱۵- ابوالفضل پورعرب بازیگر فیلم «مردی شبیه باران» به کارگردانی و نویسندگی سعید سهیلی بهترین بازیگر مرد دوره پانزدهم جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۵ شد.
در این دوره احمد نجفی با حضور در دو فیلم «توفان شن» و «هتل کارتن» در بین نامزدهای بهترین بازیگر مرد بود و دیپلم افتخار این دوره را کسب کرد. خسرو شکیبایی برای فیلم «سایه به سایه» و علی مصفا برای بازی در فیلم «لیلا» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره بودند.
۱۶-پرویز پرستویی برای بازی در فیلم «آژانس شیشهای»، امیر پایور برای فیلم «ابر و آفتاب» و محمدرضا فروتن برای ایفای نقش در فیلم «مرسدس» نامزدهای بهترین بازیگر مرد شانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر بودند. هیئت داوران جایزه این دوره جشنواره را به پرویز پرستویی برای بازی در شاهکار ابراهیم حاتمیکیا یعنی «آژانس شیشهای» داد.
سال ۱۳۷۵ و دوره شانزدهم جشنواره فیلم فجر نقطه عطف درخشش پرویز پرستویی در سینمای ایران بود.
۱۷- هیئت داوران هفدهمین دوره از جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر مرد را به محمدرضا فروتن برای فیلم «قرمز» به نویسندگی و کارگردانی فریدون جیرانی اهدا کرد.
سعید پورصمیمی برای فیلم «زشت و زیبا»، رضا داوودنژاد برای فیلم «مصائب شیرین»، اکبر عبدی برای فیلم «جنگجوی پیروز»، جمشید هاشمپور برای فیلم «هیوا» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره فجر بودند.
۱۸- فرامرز قریبیان سیمرغ بهترین بازیگر مرد را در هجدهمین دوره جشنواره فجر برای نقشآفرینی در فیلم «مرد بارانی» به کارگردانی ابوالحسن داوودی از آن خود کرد.
داریوش ارجمند برای فیلم «اعتراض»، پرویز پرستویی برای فیلم «مومیایی ۳»، روحالله حسینی برای فیلم «کودک و سرباز»، حسین یاری برای بازی در فیلم «بلوغ» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد در این دوره بودند.
۱۹- در دوره نوزدهم جشنواره فجر حسین عابدینی برای ایفای نقش در فیلم «باران» به کارگردانی مجید مجیدی به عنوان بهترین بازیگر مرد معرفی شد.
حامد بهداد برای فیلم «آخر بازی»، پرویز پورحسینی برای ایفای نقش در فیلم «مریم مقدس»، فرامرز صدیقی برای فیلم «مارال»، علی مصفا برای بازی در فیلم «پارتی»، مجید مظفری برای فیلم «سگکشی» دیگر نامزدهای این دوره از جشنواره بودند که دستشان به سیمرغ بهترین بازیگر مرد نرسید.
۲۰- رضا کیانیان برای ایفای نقش در فیلم «خانهای روی آب» به کارگردانی بهمن فرمانآرا سیمرغ بهترین بازیگر مرد بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر را به خود اختصاص داد.
دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دورهی جشنواره حمید جبلی برای فیلم «خواب سفید»، خسرو شکیبایی برای ایفای نقش در فیلم «کاغذ بی خط»، حمید فرخنژاد برای فیلم «ارتفاع پست» و جمشید هاشم پور برای ایفای نقش در فیلم «سفر به فردا» بودند.
دهه سوم جشنواره فجر؛ ورود جوانان به باشگاه سیمرغ گرفتهها/ رادان، حیایی و شهاب حسینی درخشیدند
۲۱- سیمرغ بهترین بازیگر مرد در دوره بیست و یکم جشنواره فجر به حبیب رضایی برای بازی در فیلم «اینجا چراغی روشن است» به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی در سال ۱۳۸۱ رسید.
اتفاق ویژه این دوره در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد حضور سه بازیگر از یک فیلم بود. احمد آقالو، هوشنگ حریرچیان و رضا کیانیان برای ایفای نقش در فیلم «گاهی به آسمان نگاه کن» نامزد بهترین بازیگر مرد شدند.
پرویز پرستویی برای بازی در فیلم «دیوانهای از قفس پرید»، جمشید هاشمپور برای بازی در فیلم «واکنش پنجم» و حسین یاری برای ایفای نقش در فیلم «نغمه» دیگر بازیگران نامزد این بخش بودند.
۲۲- بهرام رادان برای بازیگری در فیلم «شمعی در باد» سیمرغ بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر بیست و دوم را در سال ۱۳۸۲ دریافت کرد.
اتفاق ویژه این دوره در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد اهدا سیمرغ ویژه هیئت داوران به پرویز پرستویی برای حضور در فیلم «مارمولک» بود.
بابک انصاری برای بازی در فیلم «شهر زیبا»، پژمان بازغی برای فیلم «دوئل»، حسن پورشیرازی برای نقشآفرینی در فیلم «مهمان مامان» و رضا ناجی برای فیلم «او» از دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره بودند.
۲۳- هیئت داوران دوره بیست و سوم جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر مرد را به پرویز پرستویی برای نقشآفرینی در فیلم «بید مجنون» به کارگردانی مجید مجیدی اهدا کرد.
جهانگیر الماسی برای فیلم «پشت پرده مه»، عزتالله انتظامی برای ایفا نقش در فیلم «جایی برای زندگی»، امین حیایی برای فیلم «زن زیادی»، مسعود رایگان برای حضور در فیلم «خیلی دور خیلی نزدیک» و رضا کیانیان برای فیلم «ماهیها عاشق میشوند» از دیگر نامزدهای این دوره از جشنواره فجر بودند.
۲۴-فیلم «به نام پدر» به کارگردانی و نویسندگی ابراهیم حاتمیکیا سومین سیمرغ بهترین بازیگر مرد را در دوره بیست و چهارم جشنواره فجر برای پرویز پرستویی به ارمغان آورد.
عزتالله انتظامی برای بازی در فیلم «ستاره میشود»، محمود پاکنیت برای حضور در فیلم «سفر به هیدالو»، امین تارخ برای فیلم «پرونده هاوانا»، حمید فرخنژاد برای فیلم «چهارشنبه سوری»، یوسف مرادیان برای فیلم «شاهزاده ایرانی» رقبای پرستویی در راه دریافت این جایزه بودند.
۲۵- بهرام رادان برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد دوره بیست و پنجم جشنواره فیلم فجر برای فیلم «سنتوری» ساخته داریوش مهرجویی شد.
در این دوره عزتالله انتظامی سیمرغ ویژه هیئت داوران را برای نقشآفرینی در فیلم «مینای شهر خاموش» دریافت کرد.
دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره عبارت بودند از: پوریا پورسرخ برای فیلم «روز سوم»، سعید پورصمیمی برای حضور در فیلم «تکدرختها»، مسعود رایگان برای فیلم «خونبازی» و خسرو شکیبایی برای بازی در فیلم «اتوبوس شب».
۲۶- امین حیایی سیمرغ بهترین بازیگر مرد را در بیست و ششمین دوره جشنواره فجر برای نقشآفرینی در فیلم «شب» به کارگردانی رسول صدرعاملی و نویسندگی کامبوزیا پرتوی از آن خود کرد.
شهاب حسینی برای فیلم «محیا»، حبیب رضایی «همیشه پای یک زن در میان است»، محمدرضا فروتن برای حضور در فیلم «کنعان» و رضا ناجی برای فیلم «آواز گنجشکها» از دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره بود.
۲۷- شهاب حسینی با بازی در فیلم «سوپر استار» به کارگردانی و نویسندگی تهمینه میلانی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد دوره بیست و ششم جشنواره فجر را در سال ۱۳۸۷ به دست آورد. در این دوره از بازی شهاب حسینی در فیلم «درباره الی» که در بین نامزدهای بهترین بازیگر نیز قرار داشت تقدیر شد.
پرویز پرستویی برای بازی در فیلم «بیست»، مسعود رایگان برای بازی در فیلم «زادبوم» و محمدرضا فروتن برای بازیگری در فیلم «عیار ۱۴» از دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره بودند.
۲۸- محسن تنابنده برای بازی در دو فیلم «سنگ اول» و «هفت دقیقه تا پاییز» سیمرغ دوره بیست و هشتمین دوره فیلم فجر را از رقبای خود ربود.
امین حیایی برای حضور در فیلم «بیداری رؤیاها»، حمید فرخنژاد برای فیلم «شب واقعه»، محمدرضا فروتن برای فیلم «چهل سالگی» و هدایت هاشمی برای حضور در فیلم «لطفاً مزاحم نشوید» دیگر نامزدهای این دوره از جشنواره فجر در بخش بهترین بازیگر مرد بودند.
۲۹- هیئت داوران دوره بیست و نهم جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر این دوره را به مهدی هاشمی برای ایفای نقش در فیلمهای «آقا یوسف» ساخته علی رفیعی و «آلزایمر» به کارگردانی احمدرضا معتمدی اهدا کرد.
پژمان بازغی برای فیلم «ندارها»، پرویز پرستویی برای حضور در فیلم «سیزده ۵۹»، پولاد کیمیایی برای بازی در فیلم «جرم»، علی مصفا برای حضور در فیلم «آسمان محبوب»، فرخ نعمتی برای فیلم «برف روی شیروانی داغ» و حسین یاری برای فیلم «پاریس تا پاریس» رقبای هاشمی در مسیر دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد بودند.
۳۰- فرهاد اصلانی برای حضور در دو فیلم «خرس» به کارگردانی و نویسندگی خسرو معصومی و فیلم «زندگی خصوصی» ساخته محمدحسین فرحبخش سیمرغ بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر سیام را از آن خود کرد.
مصطفی زمانی برای فیلم «یه عاشقانه ساده»، رضا عطاران برای حضور در فیلم «خوابم میاد»، حمید فرخنژاد برای فیلمهای «گشت ارشاد» و «روزهای زندگی»، میلاد کیمرام برای فیلم «ملکه (فیلم ۱۳۹۰)»، حسین یاری برای فیلم «یک سطر واقعیت» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره بودند.
دهه چهارم جشنواره فجر؛ نامهای تازهای به گوش میرسند/ هوتن شکیبا و امیر جدیدی برندگان دوسال آخر جشنواره
۳۱- حمید فرخنژاد پس از آنکه در دوره قبل جشنواره فیلم فجر با دو فیلم «گشت ارشاد» و «روزهای زندگی» موفق به دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نشد در دوره سی و یکم با نقشآفرینی در فیلم «استرداد» این جایزه را به دست آورد.
رقبای فرخنژاد در این بخش مهران احمدی برای فیلم «روز روشن»، امیر جعفری برای حضور در فیلم «قاعده تصادف»، اکبر عبدی برای فیلم «رسوایی» و رضا عطاران برای فیلم «دهلیز» بودند.
۳۲- رضا عطاران با ایفای نقش در فیلم «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد دوره سی و دوم جشنواره فیلم فجر شد.
آرش آصفی برای حضور در فیلم «روز رستاخیز»، حامد بهداد برای فیلم «آرایش غلیظ»، پرویز پرستویی برای بازی در فیلم «امروز»، مهدی فخیمزاده برای حضور در فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» و نوید محمدزاده برای فیلم «عصبانی نیستم» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره بودند.
۳۳- سیمرغ بهترین بازیگر مرد در دوره سی و سوم جشنواره فجر به سعید آقاخانی برای بازی در فیلم «خداحافظی طولانی» به کارگردانی فرزاد مؤتمن در سال ۱۳۹۳ رسید.
محسن تنابنده برای فیلم «ایرانبرگر»، شهاب حسینی برای نقشآفرینی در فیلم «دوران عاشقی»، سیامک صفری برای حضور در فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» و حسین یاری برای فیلم «مزار شریف» نامزدهای بهترین بازیگر مرد این دوره از جشنواره بودند.
۳۴- همکاری مجدد پرویز پرستویی با ابراهیم حاتمیکیا در فیلم «بادیگارد» برای پرستویی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر را به ارمغان آورد.
در این دوره فرهاد اصلانی برای فیلم «دختر»، رضا کیانیان برای فیلم «کفشهایم کو؟»، نوید محمدزاده برای بازی در فیلم «خشم و هیاهو» و پیمان معادی برای فیلم «ابد و یک روز» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد بودند.
۳۵- در دوره سی و پنجم جشنواره فجر محسن تنابنده برای ایفای نقش در فیلم «فراری» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد و نویسندگی کامبوزیا پرتوی به عنوان بهترین بازیگر مرد معرفی شد.
حمید فرخنژاد برای فیلم «خوب، بد، جلف»، امیر آقایی برای بازی در فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا»، مهرداد صدیقیان برای فیلم «ماجرای نیمروز» و علی مصفا برای حضور در فیلم «تابستان داغ» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد در این دوره جشنواره فجر بودند.
۳۶- امیر جدیدی برای دو فیلم «عرق سرد» به کارگردانی و نویسندگی سهیل بیرقی و «تنگه ابوقریب» به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی سیمرغ دوره بیست و ششمین دوره فیلم فجر را از رقبای خود ربود.
امین حیایی برای فیلم «شعلهور»، بابک حمیدیان برای حضور در فیلم «سرو زیر آب»، رضا عطاران برای فیلم «مصادره»، سعید آقاخانی برای فیلم «کامیون» و نوید محمدزاده برای فیلم «مغزهای کوچک زنگزده» رقبای جدیدی در راه کسب جایزه بهترین بازیگر مرد بودند.
۳۷- فیلم «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار سیمرغ بهترین بازیگر مرد را در دوره سی و هفتم جشنواره فجر برای هوتن شکیبا به ارمغان آورد.
در این دوره حامد بهداد برای فیلم «قصر شیرین»، امین حیایی برای حضور در فیلم «درخونگاه»، پیمان معادی برای فیلم «متری شیش و نیم» و نوید محمدزاده «سرخپوست» دیگر نامزدهای بهترین بازیگر مرد بودند.